Klassisk Garderob (60 Bilder): Vackra Modeller Från MDF I Korridoren Med Ett Mönster I Klassisk Stil, Idéer Med Kolumner I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Klassisk Garderob (60 Bilder): Vackra Modeller Från MDF I Korridoren Med Ett Mönster I Klassisk Stil, Idéer Med Kolumner I Inredningen

Video: Klassisk Garderob (60 Bilder): Vackra Modeller Från MDF I Korridoren Med Ett Mönster I Klassisk Stil, Idéer Med Kolumner I Inredningen
Video: Wainscoting Ideas for your home - DIY - Custom 2024, Mars
Klassisk Garderob (60 Bilder): Vackra Modeller Från MDF I Korridoren Med Ett Mönster I Klassisk Stil, Idéer Med Kolumner I Inredningen
Klassisk Garderob (60 Bilder): Vackra Modeller Från MDF I Korridoren Med Ett Mönster I Klassisk Stil, Idéer Med Kolumner I Inredningen
Anonim

Tidstestat, klassikerna går aldrig ur modet. Och det gäller inte bara kläder och accessoarer, utan också heminredningen. Trots det begränsade utbudet av färger, svårighetsgraden av linjer och finish, hittar garderoben i klassisk stil fortfarande många fans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är allmänt accepterat att den klassiska interiören bäst kompletteras med gammaldags gungskåp. Detta är dock inte alls fallet, eftersom garderoben är mycket mer funktionell och praktisk. Förutom att sådana modeller är mycket rymliga, har de också ett rikt och presentabelt utseende. Austere linjer och återhållsam design kombineras otroligt med eleganta finish, vilket gör att möbler ser lyxiga ut. Med en sådan garderob kan du få ett färdigt, vackert och perfekt rum.

Bild
Bild

De klassiska garderoberna är kända för sin förmåga att skapa en varm, avkopplande atmosfär. Lugna nyanser, i kombination med ädla material, kommer visuellt att förstora rummet, göra det ljusare och rymligare. Det enorma utbudet av efterbehandlingsalternativ inkluderar inte bara installation av speglar eller fasadinredning, utan även taklistens och sidstolparnas inredning. Om det behövs kan en klassisk garderob till och med bli osynlig för andras ögon. Till exempel kommer inbyggda modeller som matchar färgen på rumsinredningen att vara både rymliga och dolda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och färg

Naturligt trä är det bästa materialet för att skapa en klassisk garderob. Trä är en ganska hållbar råvara som kan tjäna till och med flera generationer. Naturliga egenskaper gör att träet inte försämras av fukt, och förblir även resistent mot sönderfall. Dessutom gör den unika konsistensen, det naturliga träkornet, den varma skuggan av trä ett lyxigt och prestigefyllt val. Och hög miljövänlighet, som inte innehåller föroreningar, kommer att negera manifestationen av allergier i hushållen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligt trä är dock ett ganska dyrt material, och det är inte många som har råd. En mer demokratisk lösning skulle vara att köpa möbler från högkvalitativa MDF -skivor . Egenskaperna hos MDF gör det möjligt att jämföra detta material med naturligt trä, eftersom dess hållbarhet och miljövänlighet inte ens diskuteras. Attraktivt utseende, användarvänlighet, en mängd olika dekormöjligheter gjorde att MDF blev ett av de mest populära materialen i möbelindustrin.

När det gäller färgerna i den klassiska stilen, kännetecknas den av en speciell palett. Nyanser ska vara varma, inte irriterande eller iögonfallande. Dessa är praktiskt taget alla träiga nyanser - bok, al, ek, körsbär, valnöt. Beige, sandiga, gråaktiga toner är också populära. Men det säkraste alternativet är vitt, som många förknippar med lugn och tystnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Det finns många olika alternativ för efterbehandling av skjutbara garderober - snidade gesimser, läderelement, fresker, glasmålningar. Skåp med spegelyta ser bra ut. Genom att reflektera ljus förvärvar spegeln möjligheten att förstora och belysa utrymmet. Den otvivelaktiga fördelen med spegelytan är att den lätt kan sandblästras. Det bör genast noteras att volymetriska blommor, tydliga abstraktioner, motto och slagord inte kommer att vara lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Små blommor, kantverk, lakoniska mjuka abstraktioner, naturliga motiv ser bra ut som ett mönster för en klassisk garderob . En bra lösning skulle vara färgad sandblästring i silver- eller guldnyanser. Du kan effektivt göra en färgad "ram" runt spegelytan, eller så kan du skugga några element i mönstret. Snidade gesimser eller tunna graciösa fresker kan komplettera sådana ritningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gillar fotoutskrift är detta inte alls en anledning att ge upp . Det finns många teckningar som kan betona och korrekt lära in den raffinerade interiören. Dessa kan vara bilder av gamla torg med pelare i grekisk stil, antika städer, reproduktioner av kända konstnärer.

Ett enklare alternativ är bilder med färger som är lämpliga i alla stilar. Om du har en spegelpanel kan du också beställa lasergravering - då håller ritningen i flera decennier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plats

En entré är en plats som omedelbart kan göra antingen ett negativt eller ett positivt intryck. Det är därför rummet ska vara ljust och luftigt. En skjutbar garderob i korridoren är det bästa valet, eftersom dessa möbler inte bara sparar utrymme utan också låter dig vika alla nödvändiga saker.

För små korridorer är ett hörnskåp ett bra alternativ, vilket ökar det lediga utrymmet. Du kan placera ett sådant skåp både vid ytterdörren och på gränsen till vardagsrummet.

Bild
Bild

De som har långa och stora korridorer har mycket mer tur. Multifunktionella skåp längs hela väggen kommer att se bra ut. Du kan lägga inte bara saker och skor där, utan även hushållstillbehör, det är värt att tänka på den inre fyllningen. Det måste finnas en plats för skor, stora lådor, linnekorgar, olika hyllor, sektioner för hattar.

Bild
Bild

Vardagsrummet är ett verkligt fokus för familjens rekreation och mottagning av gäster, därför bör möbleringen arrangeras med särskild uppmärksamhet . I stora vardagsrum kommer skåp och inbyggda modeller längs väggen att se bra ut. Se till att möblerna innehåller hyllor för souvenirer, ett inbyggt bord, en mängd olika hyllor. Hörn- och radie-modeller är idealiska för små vardagsrum, som helst ska placeras med en fasad mot fönstret.

Bild
Bild

En garderob i klassisk stil kommer att vara ett perfekt tillskott för ett sovrum . En hörngarderob kommer att se bra ut i nästan alla rumslayouter. Men glöm inte sådana modeller, om rummet är långt och smalt kommer ett hörnskåp inte att fungera här. Dessutom rekommenderar designers att tänka på det interna innehållet, antalet hyllor, öppna ytor och lådor. Kroppsmodeller är också lämpliga för sovrummet, som passar perfekt mellan väggen och sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en vacker garderob är en ganska svår idé, eftersom det finns så mycket att tänka på. I korridoren kommer skåp med spegelpaneler att se perfekt ut. Detta är ett riktigt fynd för trånga utrymmen, eftersom en spegel kommer att öka utrymmet. En lakonisk teckning eller fotoutskrift kan appliceras på ytan. Tänk på att du måste titta i spegeln innan du går ut, så det mesta av ytan ska vara öppen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För nyanser är alla ljusa färger acceptabla. Det är ljust trä som skapar en varm och mysig atmosfär, och hjälper också rummet att se mer rymligt ut. Det är bra om garderoben är utrustad med en funktionell öppen hylla för små föremål - hattar, handskar, plånbok, nycklar. De inbyggda lamporna ser också ganska imponerande ut; skåpets utseende kommer bara att gynnas av detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar en garderob i vardagsrummet bör du vara uppmärksam på stilen i rummet självt . Om detta är en strikt klassisk stil, välj samma skåp. Luftiga sandblästringsritningar i form av abstraktioner eller färger kommer att se vackra ut. Glasmålningar, korrugerat glas, dekorativa element av läder kommer att vara en inte mindre intressant lösning. Men för vardagsrum i klassisk palatsstil, välj rikt dekorerade garderober, trimmade med förgyllning och silver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett utmärkt alternativ skulle vara att placera en garderob i sovrummet. Som i hallen är ljusa nyanser lämpliga här. Spegelytan kan dekoreras med sandblästrade ritningar eller vackra fototryck i klassisk stil. Psykologer rekommenderar dock inte att man placerar garderober med speglar direkt framför sängen, detta kan störa normal sömn. En utmärkt lösning skulle vara att köpa en modell med ett toalettbord, där du kan placera de små sakerna du behöver för din dagliga toalett och smink.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar en garderob i en plantskola, välj uteslutande naturmaterial . Hartser och ångor som avges från råvaror av låg kvalitet kan vara osynliga för vuxna, men kan skada barnets hälsa avsevärt. I barnkammaren ser ljusa lugna toner bäst ut. Fasaddekoration bör göras vackert - glasmålningar, barnfototryck, sandstrålningsabstraktioner kommer att göra. Ta hand om hyllornas höjd - barnet måste nå allt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer i inredningen

Vita garderober passar vackert in i ett klassiskt sovrum. Austere men eleganta speglade ytor kommer att öka utrymmet och avskräcka det inre väl. Snygga målningar, blommor, ljusa möbler hjälper till att komplettera atmosfären. Den klassiska garderoben harmoniserar också med silverfärger på ett intressant sätt. Ett silverfärgat överkast, kristallljus och en ljuskrona ger rummet en lyxig lyx och överflöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett hörnskåp kommer att vara en utmärkt lösning för alla korridorer. Modellen, gjord i varma träiga nyanser, kommer alltid att vara lämplig och kommer att skapa den nödvändiga mysigheten. Möbler med öppet utrymme och sidohyllor för böcker och souvenirer kommer att se ekologiska ut. Och vita modeller med plats för skor och små saker kommer omedelbart att locka uppmärksamhet hos gäster som kommer till dig.

Bild
Bild

Rika och lyxiga modeller är perfekta för vardagsrummet. I vardagsrummet, gjorda i röda toner, välj en stor kombinerad garderob. På sidorna kan du lagra många funktionella små saker och gömma ytterkläder, underkläder och skor bakom de eleganta spegelpanelerna med sandblästring. Helt speglade ytor är lämpliga för vardagsrummet i klassiska vita och pastellfärger. Ett graciöst sandblästringsmönster, gjord på varje skärm, kommer enkelt och graciöst att komplettera följe.

Rekommenderad: