Wenge Garderob (54 Bilder): Med En Spegel, Kombinerad Med Mjölk Ek, Vit, Brun Och Ett Monteringsschema

Innehållsförteckning:

Video: Wenge Garderob (54 Bilder): Med En Spegel, Kombinerad Med Mjölk Ek, Vit, Brun Och Ett Monteringsschema

Video: Wenge Garderob (54 Bilder): Med En Spegel, Kombinerad Med Mjölk Ek, Vit, Brun Och Ett Monteringsschema
Video: Fyllig Fransrad 2024, April
Wenge Garderob (54 Bilder): Med En Spegel, Kombinerad Med Mjölk Ek, Vit, Brun Och Ett Monteringsschema
Wenge Garderob (54 Bilder): Med En Spegel, Kombinerad Med Mjölk Ek, Vit, Brun Och Ett Monteringsschema
Anonim

Wenge är ett tropiskt träslag. Den har en attraktiv konsistens och en djup djup nyans. För närvarande har detta namn blivit ett känt namn och används vid beteckningen av alla inredningsobjekt, vars design liknar ett sådant träd. Moderna garderober i liknande design var inget undantag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Idag är wengefärgade möbelstycken vansinnigt populära. De ser bra ut i många interiörer och ser dyra ut.

Tropiskt trä används för att producera ett brett utbud av möbeldelar, samt finér- och skivfinish för golv (laminat, parkett). Resultatet är mycket vackra och attraktiva material som kommer att glädjas med sin djupa och fascinerande nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Glidande garderober av denna färg finns i möbelbutiker väldigt ofta och är mycket efterfrågade. Experter tror att populariteten hos sådana modeller beror på den unika konsistensen.

Originalprodukter från wenge tropiskt trä är stöttåliga . De är inte känsliga för böjning och sprickbildning. Sådant trä kännetecknas av sin hållbarhet, som inte alla material för närvarande kan skryta med.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

En annan fördel med wenge garderober är rikedom av nyanser. Denna färg är slående i sin mångsidighet. Bland detta överflöd kan du hitta mörkbrun, choklad, mörklila, mörkröd eller vinröd.

Bild
Bild

Wenge är i harmoni med ett stort antal färger. Oftast kombineras det med nyanser av andra trädslag. Det kan till exempel vara en tandem av wenge och blekt ek, ask, lönn, olivolja eller zebrano.

Wengegarderoben kommer att se harmonisk ut i både ljusa och mörka eller ljusa interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutbara garderober kännetecknas av sin rymlighet och funktionalitet , därför är ökade belastningar ofta vanliga. Wenge är ett idealiskt alternativ för tillverkning av sådana produkter, eftersom det enkelt tål tunga vikter och överbelastning. Det är därför sådant trä ofta används för tillverkning av trappor eller sporthörn, vilket innebär installation av olika simulatorer och utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är värt att överväga det faktum att vissa människor har allergiska reaktioner mot spån eller damm från ett tropiskt träd. Se till att dessa små saker tolereras väl innan du köper ett skåp.

Om du bestämmer dig för att köpa en så praktisk och hållbar garderob, bör du förbereda dig för många utgifter. Wenge trä i sig är inte billigt, men dess hållbarhet, vackra utseende och prestanda motiverar enkelt den höga kostnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera varianter av vackra wenge -garderober. Tänk på de mest populära och attraktiva exemplaren:

  • Ofta hittar dessa möbler sin plats i korridoren. Som regel är sådana utrymmen smala, så för dem är det värt att välja skåp med spegelinsatser som inte tar mycket plats. Detta kan vara ett inbyggt alternativ som inte stör passagen i korridoren. Sådana instanser installeras i väggarna. En wengegarderob i vilken stil som helst, från klassisk till rokoko, är lämplig för hallen Spegeln är en viktig detalj i sådana modeller. Förutom huvudfunktionen kan den visuellt utöka utrymmet.
  • Ett annat populärt alternativ är wenge -hörngarderoben. Många köpare föredrar sådana produkter på grund av deras spektakulära utseende. Skåpet kan inte bara ha fasadens klassiska form, utan också vara radiellt. Det andra alternativet dök upp på möbelmarknaden ganska nyligen, men har redan vunnit avundsvärd popularitet. Sådana modeller av garderober kännetecknas av fasadens vågiga och rundade ytor.
  • Modellerna ser estetiskt och elegant ut, kompletterade med lätta detaljer. Många tillverkare producerar kontrasterande mörka wengeskåp, på vilka skjutdörrarna finns vita, mjölkiga, beige eller kräminsatser av geometriska former. Oftast är det rektanglar eller rutor. Sådana exemplar passar lätt in i många stilar och interiörer, därför är de avundsjuka.
  • Wenge -skåp med frostat glas har ett intressant utseende. Sådana möbler passar särskilt harmoniskt in i moderna interiörer i högteknologisk, minimalism eller loftstil. Denna kombination beror på det specifika och futuristiska utseendet på matta skär, som ofta installeras i sovrum och vardagsrum. Men du bör inte komplettera den klassiska inredningen med sådana skåp, eftersom de kommer att sticka ut från den övergripande ensemblen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination

Wenge är en icke-nyckfull färg. Det kommer att smälta in med många interiörpaletter. Låt oss titta närmare på några av de mest framgångsrika färgkombinationerna.

  1. I enlighet med koloristikens regler bör det täta djupet av bruna toner mjukas upp med ljusa och varma färger. I det här fallet vänder sig många designers till kaffets färg med mjölk, elfenben och beige.
  2. Det rekommenderas inte att kombinera wenge med andra trädslag om de har en väl synlig konsistens. I en sådan tandem kommer det tropiska trädet att förlora sitt representativa utseende och vara i nivå med sin mindre attraktiva allierade.
  3. Glidande garderober ser vackra ut, där wenge finns med en sådan nyans som mjölk och blekt ek. Spektakulär kontrast kan komplettera och försköna interiörer i många stilar.
  4. Bruna och mörkbruna nyanser av wenge kommer att vara i harmoni med den vita färgen på frostat glas. Moderna tillverkare producerar många alternativ för skjutbara garderober, där det finns liknande skär mot bakgrunden av mörka dörrar. Denna kontrast ser väldigt elegant och moderiktig ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Först bör du noggrant mäta utrymmet för att hitta en lämplig modell som inte tar för mycket ledigt utrymme.

  • Bestäm i förväg vilken modell du vill köpa.
  • Var uppmärksam på skåpenhetens särart. Den kan innehålla olika moduler, hyllor, galgar etc.
  • Om butiken inte gillade en enda modell kan du beställa en garderob där utrustningen uppfyller dina specifika krav.
  • När du väljer en wengegarderob, lita på den allmänna stilen och designen i rummet där du ska installera den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man monterar med egna händer?

Komplett med sådana möbler är ett visuellt monteringsschema, som du enkelt kan montera en enkel struktur

  • Först måste du montera pallen. I botten av skåpet ska markeringar göras i rät vinkel så att betoningen på hela ytan blir den mest optimala.
  • Därefter installeras basen med hjälp av pluggar och minifixer. Efter det kan du köra i naglarna.
  • Nu kan du börja installera sidodelarna. Om det inte finns några i satsen, och skåpet kommer att installeras mellan väggarna, måste du göra hål i dem med en stansare, sätt in fästelementen och fäst hörnen.
  • Hyllor måste installeras och fästas i hörnen.
  • Därefter bör de bakre pelarna installeras.
  • Lådor och stavar kan nu installeras. På lådorna måste du fixa guiderna, dra sig tillbaka från kanten på 10-15 cm. På sidodelarna bör du installera fram- och återgående mekanismer.
  • Sedan kan du fästa fasaderna.
  • Stången måste fixeras innan lådorna installeras.
  • Nästa steg är att installera dörrarna. Först måste du fixa guiderna. Den övre delen ska höjas och sänkas ned på den nedre. Rullarna är justerbara i botten genom ändhålen.

Hur man monterar en garderob med egna händer - se videon nedan för mer information

Om du gjorde allt korrekt borde du ha en vacker och hållbar wengegarderob. Använd endast högkvalitativa och pålitliga verktyg och fästelement så att alla delar i möblerna sitter ordentligt fast.

Vackra designlösningar

En mörk wengegarderob med spegelinsats kommer att se bra ut i vardagsrummet mot bakgrunden av kaffe-med-mjölkfärgade väggar, ett laminatgolv och ett vitt tak. I närheten kan du sätta en svart och vit soffa, ett soffbord. Dekorera fönstret med vita och mörka chokladgardiner.

Bild
Bild

I sovrummet kan du sätta en stor garderob i en mörk nyans med blekta skär. En mörk dubbelsäng med två små sängbord hittar sin plats i närheten. En sådan interiör kommer att vara i harmoni med beige eller krämiga väggar, ljusa trägolv och ett liknande tak. Väggen bakom garderoben kan avslutas med konststen.

Rekommenderad: