Hörngarderob (126 Bilder): Inbyggt I Sovrummet, Korridoren, Vardagsrummet. Design Och Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Hörngarderob (126 Bilder): Inbyggt I Sovrummet, Korridoren, Vardagsrummet. Design Och Inredning

Video: Hörngarderob (126 Bilder): Inbyggt I Sovrummet, Korridoren, Vardagsrummet. Design Och Inredning
Video: INREDNING: Smart förvaring i sovrum, Före och Efter, Garderober 2024, April
Hörngarderob (126 Bilder): Inbyggt I Sovrummet, Korridoren, Vardagsrummet. Design Och Inredning
Hörngarderob (126 Bilder): Inbyggt I Sovrummet, Korridoren, Vardagsrummet. Design Och Inredning
Anonim

Varje interiör kräver vanligtvis förändringar. De är nödvändiga för att lägenhetsägarna och gästerna ska känna sig mysiga, bekväma och känna det "nya friska andetaget" inspirerat av det renoverade rummet.

Det är till och med möjligt att göra utan en grundlig reparation, bara genom att korrigera det något. Det är lättare att starta förändringar med möbler, eftersom det, som ingen annan möbel, blir tråkigt och tråkigt troligtvis. En vanlig garderob kan ersättas med en hörngarderob, som passar perfekt in i rummets design och inte tar upp mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

När man ordnar reparationer eller helt enkelt byter möbler frågar alla om det är möjligt att ordna inredningsdetaljer på ett sådant sätt att de inte ser besvärliga ut och sparar utrymme. Vanligtvis är hörnen tomma i rummet, men de kan fyllas med hjälp av ett hörnskåp, vilket inte kommer att "äta upp" området.

Bild
Bild

Det är denna typ av skåp som har ett stort antal distinkta egenskaper och funktioner som bör nämnas:

  • Trots sin kompakthet och lilla storlek är dessa produkter ganska rymliga. Deras storlekar kommer att överraska, glädja och imponera på alla ägare. Inuti det finns hängare och hyllor där du kan lägga saker eller lägga några föremål.
  • Garderoben har en graciös form. Med sin hjälp kan du använda kvadratmeter i lägenheten så användbar och praktisk som möjligt. Det döljer perfekt olika oegentligheter och grovhet i väggen. På grund av sitt utseende ger produkten rummet ett raffinerat, lyxigt och elegant utseende.
  • Denna typ av möbler är ganska mångsidig. Den passar både sovrummet och vardagsrummet. Garderoben passar perfekt in i korridoren. Dessutom kommer den att passa ytterkläder och skor, vilket hjälper till att uppnå ordning i ett litet entrérum.
  • Dessa mönster är gjorda av vilket material som helst och anpassar sig till alla rumsdesigner som passar harmoniskt in i det. Dessutom är det möjligt att göra sådana möbler enligt din egen skiss, komplettera dem med sådana dekorativa element som läder, mosaik, paneler eller fototryck.
  • Det rymliga i ett sådant skåp noteras - det passar inte bara vardagskläder utan även vinterkläder, leksaker, strykbräda etc.
  • Det interna innehållet är uppdelat i segment som kan skilja de olika sakerna i varje familjemedlem från varandra.
  • Du kan komplettera garderoben med en spegel, som visuellt kommer att utöka utrymmet och lägga till ett par extra meter i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Hörngarderob tar plats från golv till tak, den är perfekt för dem som behöver bekväma och kompakta möbler.

När du väljer måste du tänka på utrymme och design. För att göra rätt val måste du överväga några typer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Till vardagsrummet

Bland garderoben med skjutdörrar i vardagsrummet är garderober av modulär typ mycket populära. De är rymliga, multifunktionella och sparar också utrymme så mycket som möjligt. De finns i små lägenheter, där varje kvadratmeter räknas. Det är han som inte bara kan dekorera vardagsrummet, utan också lösa problemet med att lagra kläder, skor, leksaker och olika hushållsartiklar, till exempel en torktumlare, en dammsugare eller en strykbräda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

In i hallen

Alla idéer kan implementeras i ett stort utrymme, det är mycket svårare att implementera dem i en liten hall med några kvadratmeter. Möbler spelar en ledande roll för att utöka rummet, som har egenskaper som funktionalitet, användarvänlighet och naturligtvis hög kvalitet.

En hörngarderob med skjutbara skjutdörrar passar perfekt in i ett sådant rum. De öppnas enkelt och tar inte plats när de öppnas, som svängdörrar gör. Denna struktur är vanligtvis placerad i ett hörn och tar upp tidigare oanvänt utrymme, vilket avsevärt sparar utrymme. Ett stort antal hörnskåp har lådor för skor och små hushållsartiklar. Detta är precis vad som är ett integrerat plus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För vinden

Det verkar, hur kan du passa en garderob på vinden, nämligen i ett rum med fasade hörn och tak? En hörngarderob kommer till undsättning, vars yta måste beräknas exakt till millimeter. Vanligtvis är de gjorda på beställning och har ett icke-standardiskt utseende. En utmärkt lösning skulle vara ett lågfasat skåp, som kommer att ha raka hyllor. Olika fotoramar, leksaker, böcker eller andra dekorativa föremål kan placeras på denna plana yta.

Bild
Bild

Till barnkammaren

Barnrummet är vanligtvis fyllt med leksaker, saker och andra saker. En utmärkt lösning på detta problem skulle vara en garderob med ett hörnelement. Det kommer att spara utrymme, eftersom det ligger i hörndelen, plus att öppna dörrar inte tar mycket plats.

Det mest fördelaktiga alternativet för en plantskola kommer att vara en triangulär design med sidor intill väggen. Om rummet är tillräckligt rymligt kan du välja en stor garderob från golv till tak. Det är mycket rymligt, och alla saker kommer att passa in i det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggt

Fördelarna med denna typ av design kan inte ifrågasättas. Det kan installeras även på de svåraste att nå platser, till exempel en nisch eller vind. Det är mycket bekvämt i små rum, eftersom det kan placeras i ett hörn, är det detta arrangemang som hjälper till att spara kvadratmeter i ett litet rum. Inbyggda garderober är L-formade, det vill säga elementen vidrör vid en gemensam punkt. Sådana möbler är ganska rymliga och används ofta i ett omklädningsrum, men de kan utrustas i absolut alla rum.

Bild
Bild

L-formad

Denna form på hörnskåpet är den mest mångsidiga och är efterfrågad bland alla typer. Tack vare sin mångsidiga form är den lämplig för både sovrummet och vardagsrummet och barnkammaren. Den har ett helt estetiskt utseende: två garderober kombineras till en. Den används maximalt inuti, eftersom den är mycket stor och rymlig.

Bild
Bild

Modeller

Med hjälp av ett hörnskåp kan du undvika att saker och husgeråd samlas ihop. Den är idealisk för både en stor och en liten lägenhet. En sådan möbel ser ganska organisk ut i en modern inredning, eftersom den inte ser massiv ut och passar perfekt in i någon inredning.

Bild
Bild

Hörnstrukturer har ett stort antal modeller som måste nämnas:

Trapezformad

Sådana modeller är de mest optimala för en modern inredning. De kan till och med utföra funktionen som ett omklädningsrum, eftersom de har ett tillräckligt stort skjutsystem och fasade fasader. Tillsammans med en funktion som rymlighet innehåller hörngarderoben ett stort antal fack som kan passa olika inredningsartiklar, böcker, leksaker eller samlarobjekt. Dess individuella egenskaper ges av sidoväggarna, som kan variera i form: de kan vara antingen runda eller kantiga. Förekomsten av stavar indikerar kapaciteten hos en sådan design.

Bild
Bild

Konkav

Till skillnad från konvexa modeller tar konkava modeller mycket mindre plats. Den infällbara skärmmekanismen hjälper till med detta, vilket avsevärt sparar kvadratmeter. Många modeller har en rundad front för att minska skador. Därför är de perfekta för ett barns rum, där du måste övervaka varje rörelse hos barnet och skydda mot skarpa hörn. Konkavitet är ett särdrag hos skåpet, vilket ger det en viss glädje. Sådana möbler förbättrar den visuella uppfattningen och gör rummet mer bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modul

Denna typ av design är en av de mest populära, eftersom den kombinerar praktiska och ganska attraktiva externa data. Vi kan med säkerhet säga att det inte kommer att bli föråldrat, eftersom det har förmågan att modernisera och anpassa sig till vilken inredning som helst. Modulära element tenderar att hålla rummet fräscht och fräscht. Hyllor, skåp och vitrin kommer att förvandla rummet och göra det förnyat. Köpet av ett visst antal moduler beror på det pris du letar efter.

Bild
Bild

Med TV -stativ

Denna modell är den mest mångsidiga. På sidorna av ett sådant skåp finns urtag och hyllor där du kan passa alla föremål, i mitten finns en speciellt avsedd plats för en TV. Denna design gör att du kan spara utrymme så mycket som möjligt, eftersom det fungerar som skåp och TV -stativ. En annan fördel är det stora utbudet av fasader. Det kan kompletteras med en spegel, mosaik eller fotoutskrift med en bild efter eget val. En sådan garderob passar både vardagsrummet och sovrummet. Det är så funktionellt som möjligt eftersom det kombinerar flera viktiga uppgifter samtidigt i en design.

Bild
Bild

Med ett datorbord

Ett sådant garderobbord sparar inte bara utrymme utan kan också fungera som en utmärkt assistent för en student. På grund av att det finns många hyllor kan böcker och läroböcker placeras i den. Det är denna design som kommer att vara i fokus för alla föremål han behöver för studenten, vilket är mycket bekvämt. Skjutbara garderober med ett datorbord kan inte bara vara i den vanliga designen, utan också i hörnet, vilket gör att du kan maximera det lediga utrymmet. En annan funktion är ett intressant utseende av utdragbara bord: å ena sidan är det en vanlig garderob och å andra sidan en arbetsplats.

Bild
Bild

Med en byrå

En sådan modell, som i princip alla hörn, är ganska kompakt, dessutom passar den perfekt in i ett sovrum eller vardagsrum. Du kan placera den i vilket hörn som helst. Tack vare den inbyggda byrån passar ett stort antal saker på den. Dess övre plana yta kan också användas: olika figurer, figurer, leksaker eller en vanlig blomma vas kan placeras på den.

Bild
Bild

Intern fyllning

När du köper en hörngarderob måste du vara uppmärksam på dess interna komponent, eftersom det är denna del som slutförs beroende på rumstyp. Det beror mycket, stängd eller öppen version av denna möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du köper möbler för korridoren måste du komma ihåg att inte bara kläder hängs i den, utan skor läggs också i den, om det behövs hyllor och fack för sängkläder i sovrummet, om det finns ytterligare hyllor för tallrikar och andra redskap behövs i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare tillbehör hjälper till att spara utrymme i sådana skåp: skokorgar, lådor och byxor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Varje skåpägare behöver veta vad den är gjord av, och inte bara för intressets skull, utan också för sin egen hälsos skull. Varje material som används i produktionen har sina egna särdrag och egenskaper. Det är därför på den moderna marknaden priset på möbler varierar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följaktligen har modeller av högre kvalitet ett högre pris och vice versa. För att köpa riktigt högkvalitativa möbler som är säkra för hälsan måste du i detalj överväga de material som används i produktionen:

  • Spånskiva . Spånskiva är tillverkad av sågspån som är impregnerat med hartser. Det är väldigt lätt och billigt. När du köper ett skåp måste du vara uppmärksam på vilken klass av spånskiva, eftersom formaldehydhartser med klass E2 läggs till några av dem. Det är strängt förbjudet att placera möbler av sådana tallrikar i barnrummet. Tallrikar av klass E1 är mindre giftiga och ganska säkra.
  • Spånskiva med lamineringseffekt . Det här är samma plattor gjorda av spån och sågspån, men med en speciell beläggning. De är tillräckligt stabila, de är inte rädda för temperaturförändringar och eventuella skador.
  • Träfiberskiva . Träfiberplatta används oftast på baksidan av ett skåp. Priset på detta material är lågt, dessutom tål det inte vatteninträngning och har utmärkt värmeisolering.
  • MDF liknar fiberboard, men har bättre kvaliteter . Fördelarna inkluderar det faktum att det är miljövänligt; i sådant material används nästan inte giftiga ämnen som kan skada hälsan. Dessutom skiljer sig deras produkter inte i utseende från trä.
  • Plywood . Sådant material är absolut inte hälsoskadligt, det är rent, och viktigast av allt, det har en låg kostnad.
  • Plast . Egenskaperna hos detta material är helt beroende av kvalitet. Billig plast skadas snabbt och blir gul, den dyra liknar mycket egenskaperna hos MDF.
  • Trä . Det är trä som är det mest miljövänliga materialet som har använts i mer än ett sekel. Möbler av detta material är mycket dyra, men om du är generös med ett skåp av trä en gång kan du aldrig ångra det och vara nöjd länge.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Den grundläggande delen i att göra ett skåp är naturligtvis dess design. Trots att de klassiskt är indelade i vanliga och elit finns det ett stort urval av olika designlösningar. Det är den här metoden för visuell dekoration av möbler som är den billigaste, men samtidigt ger den en distinkt glädje i inredningen och förmedlar din egen smak och din känsla för stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nedan följer några av de designrörelser som gör det möjligt att uppnå det unika i varje garderob:

Fotoutskrift . Med hjälp av din egen valda bild kan du göra garderoben till ett riktigt konstverk. Bilden som appliceras på ytan är hållbar, av hög kvalitet, miljövänlig, säker och har dessutom en funktion som enkel underhåll. Även om bilden är tryckt på plast, spegel eller trä, förblir alla dessa särdrag hos fotoutskrifter oförändrade. Detta designdrag är väldigt originellt och ganska intressant, särskilt på en blank yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaik … Bilden skapas med små rutor. Med det kan du skapa en ganska strukturerad ritning. För närvarande efterfrågas minimalism. Det är en sådan garderob, dekorerad, till exempel med svartvita mosaiker, som bara kommer att se fördelaktig och texturerad ut i det inre av rummet.

Bild
Bild

Matting . Med den kan du ge spegeln en matt finish eller skapa vackra matta mönster och mönster. Således kommer spegeln på skåpet att förvärva konstnärlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Målning av målat glas . Bilder gjorda av målade glasfärger kommer att tillföra en touch av unikhet till interiören. Med hjälp av dem kan du skapa unika mönster som betonar interiörens elegans och ägarens känsla av smak. Detta designalternativ är ganska enkelt och prisvärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Varje ägare undrar hur man ordnar möbler så ekonomiskt som möjligt och sparar ett par gratis kvadratmeter. En hörngarderob hjälper till att lösa detta problem. Det kommer att passa ett stort antal saker och fylla utrymmet minimalt.

Köpet av denna produkt måste tas på allvar, med fullt ansvar, eftersom ett högkvalitativt skåp inte bara ska vara rymligt utan också ha ett estetiskt utseende utifrån. Det är smakfullt utvalda möbler som kommer att betona närvaron av en känsla av stil bland ägarna till lägenheten. Det kan beställas från vissa tillverkare enligt din egen design eller skiss.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns för närvarande ett stort antal möbeltillverkningsfabriker. Ett av de ledande företagen är Ronikon -fabriken. Designers tillämpar en enorm mängd ny teknik för att modernisera möbler och göra det mindre skrymmande, men samtidigt tillräckligt rymligt. Huvuduppgiften är att göra skåp av alla slag stora i innerdjup, trots deras miniatyrutseende. Det är med hjälp av ett stort urval av möbler från Ronicon -fabriken som du kan fatta rätt beslut när du köper vilket hörnskåp som helst.

Det bör noteras att ett annat flaggskeppsföretag är Ikea. Det är känt som en tillverkare av kvalitetsmöbler med speciella egenskaper och funktioner. Inte bara europeiska utan även inhemska tillverkare är lika med detta märke. Företaget erbjuder ett brett utbud av inomhusmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Hörngarderob är lämplig för både små och stora rum. Idag presenteras ett brett utbud av skåpmöbler på den moderna marknaden. Valet är bara för köparen, och tillverkaren försöker anpassa så mycket som möjligt till smaken av en modern person.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att välja en verkligt multifunktionell och bekväm garderob måste du överväga några tips:

  • Först måste du bestämma var skåpet ska placeras, eftersom det är nästan omöjligt att flytta det i framtiden.
  • Ett kvalitetsskåp bör vara tillverkat av material som spånskiva eller MDF. De är hållbara, pålitliga och fuktbeständiga.
  • Rullmekanismen av hög kvalitet är tillverkad av aluminium. Om det knarrar när du öppnar det måste du vägra ett sådant förvärv.
  • När du köper måste du vara uppmärksam på färgen, den ska kombineras med rummets färg och matcha perfekt den befintliga interiören.
  • Om skåpet inte har en specifik lukt, är det tillverkat av högkvalitativa material.
  • Öppningssystemet måste vara monorail, eftersom en sådan mekanism är av högsta kvalitet och mest tillförlitlig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Spektakulära lösningar

Hörngarderoben är en viktig möbel i både sovrummet och vardagsrummet. Till skillnad från en vanlig garderob sparar en hörngarderob utrymme så mycket som möjligt och gör rummet strukturerat och intressant. Köparens huvuduppgift är att hitta sådana möbler som perfekt matchar rummets design och inte ser pretentiösa ut. Med hjälp av alternativen som presenteras nedan kan du tydligt se och förstå vilket skåp du ska välja och hur du lyckas passa det i alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Den L-formade garderoben passar perfekt in i hallen. Den innehåller inte bara ett hängfack för ytterkläder, utan också en mängd olika lådor och hyllor. De övre facken är utformade för att rymma hattar och små saker, den mellersta delen är för vardagligt bruk, den nedre är för skor. En sådan garderob hjälper inte bara att spara utrymme i en liten hall, utan passar också många saker.

Bild
Bild

En hörngarderob med mjuka vågor, dekorerad med förgyllning och guldinsatser, kommer att betona rummets ädla design. En interiör i denna stil kommer att vara relevant när som helst.

Bild
Bild

Den pretentiösa versionen av skåpet gör rummet luftigt, ger lätthet och lätthet i det. På grund av speglarna blir det visuellt rymligare, och själva skåpet är nästan osynligt.

Bild
Bild

En garderob i form av vågor med inbyggda sängbord är ett ganska originellt alternativ. Denna lösning skapar effekten av ett verkligt konstverk. Med hjälp av ett sådant skåp får rummet ett element av unikhet, och varje gäst som ser sådana unika möbler kommer inte att vara likgiltig.

Bild
Bild

En sådan garderob passar perfekt in i vardagsrummet och kompletterar den framgångsrikt. Som ni vet är vitt en symbol för lätthet och fräschör, och det är de kvaliteter som denna design ger rummet rum. Dessutom är sidohyllorna inte bara estetiskt tilltalande, utan också ganska funktionella, eftersom olika tillbehör kan placeras på dem.

Rekommenderad: