Långa Garderober I Korridoren (34 Bilder): Hur Man Väljer Korridoren

Innehållsförteckning:

Video: Långa Garderober I Korridoren (34 Bilder): Hur Man Väljer Korridoren

Video: Långa Garderober I Korridoren (34 Bilder): Hur Man Väljer Korridoren
Video: Fyra grundegenskaper dina bilder behöver för bästa panoramat 2024, April
Långa Garderober I Korridoren (34 Bilder): Hur Man Väljer Korridoren
Långa Garderober I Korridoren (34 Bilder): Hur Man Väljer Korridoren
Anonim

Hallar i lägenheter saknas ofta som ett separat rum och är en del av korridoren som förbinder rummen. Det finns ett problem med effektiv användning av området, fördelning av utrymme för ytterkläder och skor. Långa garderober klarar dessa uppgifter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syfte och värdighet

Skjutbara garderober i korridoren används för att lagra kläder och skor. Stora föremål förvaras ofta där: en strykbräda, en dammsugare. Oklädda kläder, resväskor och sällan använda saker förvaras i de övre svåråtkomliga sektionerna.

Facket sparar utrymme på grund av skjutdörrar, låter dig använda obekväma, smala platser i lägenheten, maximerar användningen av nischer.

Ett anpassat projekt tar vanligtvis upp golv till tak och rymmer fler föremål. Systemet med hyllor, galgar, korgar och lådor, valda efter kundens behov, ger ordning till garderoben.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Skåp kan vara inbyggda och skåp . Det första alternativet är utformat för en specifik plats i interiören, till exempel en nisch. Nischens väggar, golv och tak blir väggarna i skåpet. Det vill säga strukturen kommer att bestå av ett dörrblock och ett system med hyllor. Sådan minimalism behövs inte bara för att spara pengar, utan också för att öka den interna volymen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den inbyggda designen kräver att väggarna inte smulas vid borrning och för att bära vikten. Bräckliga gipsskivväggar fungerar inte.
  • Skåp är oftare färdiga, seriella. De har en komplett uppsättning väggar och dörrar, de är lättare att flytta, sälja.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och beslag

Ramar och väggar är gjorda av två huvudmaterial: spånskiva och MDF

Spånskiva - spånskiva … Detta material är billigt, men inte miljövänligt: det innehåller formaldehyd, skadligt för människor, som ständigt avdunstar. För att minska den negativa påverkan, välj möbler från spånskiva i säkerhetsklass E1. Och var uppmärksam på ytorna och ändarna på hyllorna - det är önskvärt att de är helt laminerade, utan öppna snitt och sömmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF är också tillverkat av strimlat trä, men säkra komponenter används i dess sammansättning . Det är tätare än spånskiva, smulas inte vid borrning och byte av fästelement. MDF -möbler är dyrare, men kommer att hålla längre.

Delar av dessa material är laminerade med filmer i olika färger och texturer. Detta - och skydd av trä mot fukt och sönderfall, och en mängd olika designlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar, förutom spånskiva och MDF, är också gjorda av glas, vanligtvis tonade.

Trädörrbottnar är laminerade, färdiga med bambu, faner, spegelfinish. Speglar på garderobens fasader förstorar visuellt korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas- och spegelfasader är dekorerade med bilder gjorda med olika tekniker. Det kan vara både fotoutskrift över hela området, som fototapeter och små dekorativa element. Allt detta ger utrymme för individualitet och kreativa experiment.

Bild
Bild
Bild
Bild

Coupébeslag - fästelement, en styrprofil längs vilken dörrarna rör sig, delar av körutrustningen: rullar, stopp, dörrstängare. Det finns också frontbeslag, för skåp, dessa är dörr- och lådhandtag.

Skjutdörrskenor är gjorda av stål eller aluminium. Stålprofilen är billigare, men kommer att hålla cirka 7 år. Aluminium håller upp till 25 år.

Glidmekanismen fästs antingen på bottenskenan (bottenstödet), längs golvet eller upptill, under taket (upphängd). För den andra, mer tillförlitliga metoden krävs noggrann inriktning av taket, styvhet och stabilitet hos skåpstrukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllning

För att skapa ditt eget praktiska lagringssystem är följande element till nytta:

  • hyllor och skiljeväggar,
  • klädhängare,
  • lådor,
  • utdragbara korgar,
  • hyllor för skor,
  • byxor,
  • slipshållare,
  • bälteshållare,
  • strömavtagare - mekanismer som höjer och sänker stavar med kläder från den övre nivån;
  • inre belysning som reagerar på dörröppning.

Lite förberedande arbete rekommenderas för att utforma skåpets fyllning. Bestäm vilka föremål som ska förvaras i garderoben. För tydlighetens skull, samla och ordna dem så att de kommer att lagras. Så du kan få en uppfattning om önskad höjd och bredd på hyllorna, stavarnas längd och höjd, behovet av andra element. Spegla denna information i diagrammet, som kommer att behövas när du köper från en butik eller beställer från en verkstad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

Efter att ha bestämt vad som kommer att finnas i garderoben, börja leta efter alternativ. Många onlinebutiker placerar konstruktorkalkylatorer som beräknar den ungefärliga kostnaden för ett alternativ baserat på inmatade data. Vid beräkning är det värt att överväga att:

  • Skåpets djup är vanligtvis minst 60 cm. Detta beror på hängarnas längd. I ett smalt skåp finns det inga hängare eller de är installerade vinkelrätt mot dörrarna.
  • Det mest praktiska är skåpets mittskikt, på 65 till 150 cm höjd. Sällan använda saker lagras i de nedre och övre nivåerna.
  • Höjden på det fria utrymmet under klädstången är minst 150 cm.

Baserat på preliminära beräkningar, välj en butik eller verkstad som erbjuder ett lägre pris, bättre servicevillkor eller den mest intressanta designen.

Rekommenderad: