Stötfångare I En Spjälsäng För En Tjej (24 Bilder): En Tonåringssäng Med En Sida

Innehållsförteckning:

Video: Stötfångare I En Spjälsäng För En Tjej (24 Bilder): En Tonåringssäng Med En Sida

Video: Stötfångare I En Spjälsäng För En Tjej (24 Bilder): En Tonåringssäng Med En Sida
Video: Så inreder du barnrummet - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Stötfångare I En Spjälsäng För En Tjej (24 Bilder): En Tonåringssäng Med En Sida
Stötfångare I En Spjälsäng För En Tjej (24 Bilder): En Tonåringssäng Med En Sida
Anonim

Varje kvinna drömmer om att ge sitt barn det bästa, vackraste, hög kvalitet. Omsorg och kärlek överväldigar den blivande mamman redan i graviditetsstadiet. Ofta uttrycks dessa trevliga känslor i önskan att utrusta det mest bekväma och ömma rummet för ett litet mirakel. För detta är alla interiörkomponenter noga utvalda: från tapetens färg och möbelns design till mönstret på textilierna. Naturligtvis kan moderna mödrar inte föreställa sig deras barns spjälsäng utan ett sådant tillbehör som stötfångare.

I alla moderna barnaffärer finns ett stort antal sängkläder för barn i alla kön och åldrar . Svårigheter att välja består främst i att välja den optimala höjden på sidan, dess tyg och mönster, samt bedöma produktens funktionalitet och hållbarhet. Låt oss ta en titt på alla krångligheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

Först och främst måste du bestämma sidornas storlek. Höjden på spjälsängens dekorativa element kan vara från 30 till 50 cm. Det finns inget rätt alternativ här. Du måste styras av höjden på den köpta spjälsängen och naturligtvis av din estetiska smak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller längden finns det några nyanser här. Det finns olika alternativ för uppsättningar av stövlar till salu.

  • Det vanligaste alternativet är en skyddande textil för alla fyra sidor av spjälsängen. Det kan vara 4 separata sidor för varje sida, olika i höjd (till exempel sys högre stötfångare för sänggavel och fotbräda och lägre stötfångare för sidoväggarna). Det kan också vara en uppsättning produkter av samma höjd. Eller så kan du köpa två sidor med bokstaven L så att de kan täcka hela omkretsen av spjälsängen.
  • Det finns också en variant av en skyddande stötfångare som endast täcker spjälsängens längsgående sidor.

Välj lämpligt alternativ utifrån dina egna preferenser. Det rekommenderas endast att vara uppmärksam på längden på slipsarna för varje specifik modell.

Längre i det här fallet betyder bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intern fyllmedel

Oftast används syntetiska fyllmedel för att sy barnstötfångare. Detta är antingen skumgummi eller syntetisk vinterisator eller en mer modern fiber. De skiljer sig åt i tjocklek och elasticitet. För de yngsta barnen är det att föredra att använda mjukare material, men detta är inte en strikt regel, utan bara en rekommendation.

För att sidan ska kunna absorbera en eventuell stöt måste den vara mjuk . När det gäller tjocklek erbjuder tillverkare av barntextilier olika alternativ: från tunna till skrymmande modeller. Återigen beror valet på föräldrarnas smak. Det bör bara beaktas att fyllmedlet vanligtvis inte tvättas, endast skonsam rengöring, annars faller det helt enkelt av och kommer inte att behålla sin form.

Välj en barnstötfångare med avtagbart lock så att om det blir smutsigt kan du enkelt tvätta det utan att röra vid själva fyllmedlet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvalitet

Naturligtvis måste en produkt avsedd för ett barn vara av hög kvalitet. Försök att välja sängkläder av naturliga tyger, eftersom de är allergivänliga. Dessutom låter de perfekt passera luft, vilket är fördelaktigt för barnets känsliga hud. Detta gäller särskilt för nyfödda och mycket små barn. Tyger såsom bomull, linne, siden eller blandningar därav föredras.

Förutom tygets sammansättning är det värt att uppmärksamma kvaliteten på skräddarsy: det ska inte finnas några utskjutande trådar, sylinorna måste vara raka. Om sidorna är dekorerade med volanger eller andra dekorativa element, ska deras kanter vara försiktigt överlagda och applikationerna ska sys tätt (inte limmade). I det här fallet behöver du inte oroa dig för ditt barns säkerhet medan det ligger i spjälsängen.

Bild
Bild

Du bör titta närmare på hur noggrant tyget i den mjuka stötfångaren är färgat. Billiga färgämnen tvättas snabbt ur tyget, själva produkten förlorar all sin yttre attraktivitet, bleknar. Dessutom kan sådana färger vara osäkra för barnets hälsa.

Med tanke på kvaliteten på det köpta paketet behöver du inte oroa dig för dess livslängd

En bra produkt kommer att hålla ganska länge, trots frekvent tvätt och daglig användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionalitet

Bland föräldrar finns det både anhängare av användningen av mjuka stötfångare och deras motståndare. Låt oss väga alla fördelar och nackdelar.

Fördelar:

  • Säkerhet . Först och främst är användningen av textiltillbehör i spjälsängen utformad för att skydda barnet från olyckor. I sig är sängens väggar vanligtvis hårda, att slå dem kan orsaka åtminstone smärtsamma känslor. Detta gäller särskilt aktiva, rastlösa barn.
  • Bekvämlighet . Stötfångare skyddar viktiga föremål från att falla. Flaskor, nappar, skallror kommer alltid att finnas inom spjälsängen.
  • Utkastskydd . Den mjuka kanten hindrar den kalla vinden från att nå barnets känsliga och sköra immunsystem.
  • Skydd mot starkt dagsljus . Det är inte så lätt att lägga den lilla i sängen under dagen, men det är nödvändigt. Här kommer inte ytterligare skydd mot solen att skada, vilket blir sidorna.
  • Utvecklingen av kognitiv aktivitet . Det blir naturligt för en växande bebis att lära sig om världen omkring honom. Detta kan underlättas av underhållande ritningar på stötfångaren. Medan han leker i spjälsängen kommer barnet att utforska intressanta djuransikten eller geometriska figurer. Det kommer också att vara ett plus att barnet kan ge sina föräldrar en ledig tid att slappna av, eftersom de är trygga och förda med att undersöka mönstret.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus:

  • Dammansamling . Man tror att damm kan samlas i textilier. Eftersom produkten är i omedelbar närhet av barnet kan produkten orsaka allergi. Men om det är vanligt i ditt hus att ofta rengöra våt och tvätta barnkläder i tid (som det är vanligt i alla familjer som bryr sig om komfort) minimeras risken för dammansamling.
  • Förkortar recensionen . När barnet befinner sig på en plats som stängs av stötfångare kan den inte se vad som händer i det yttre rummet. Medan barnet är i en mycket öm ålder är detta inget problem - det är bättre för barnet att sova i lugn och ro. Men när barnet växer upp, kommer det att vara nödvändigt att antingen minska sidornas höjd eller delvis ta bort dem för att ge barnet möjlighet att se allt runt omkring.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis är det värt att notera vikten av att välja produktens färg. För en tjej är det bättre att välja mjuka, lugna toner, eftersom huvudsyftet med spjälsängen är sömn. Massiva tyger hjälper dig att ställa in dig på ett lugnt humör. Utskrifter kan vara olika. Traditionellt väljer flickors mammor blommotiv. För en bebis av alla kön är bilder av djur, karaktärer i dina favorit -tecknade serier, geometriska mönster lämpliga.

Förutom de vanliga rektangulära sidorna, görs alternativ på beställning i form av separata kuddar som kombineras till en enda komposition. Varje tjej kommer att glädjas åt en stötfångare i form av en kantarell, en uggla eller en kattunge. En sådan produkt kommer inte bara att vara skydd mot skador, utan också en utmärkt leksak. Kuddar som sys i form av pussel kommer att se original ut. Detta alternativ kan användas inte bara för barn, utan också för tonåringar.

Rekommenderad: