Babyfilt På En Säng För En Tjej (18 Foton): Enda Rosa Alternativ För En Spjälsäng I Sovrummet

Innehållsförteckning:

Video: Babyfilt På En Säng För En Tjej (18 Foton): Enda Rosa Alternativ För En Spjälsäng I Sovrummet

Video: Babyfilt På En Säng För En Tjej (18 Foton): Enda Rosa Alternativ För En Spjälsäng I Sovrummet
Video: 86 TIMMAR KVAR I STUGAN!!! VI VILL FLYTTA IN!! 2024, Mars
Babyfilt På En Säng För En Tjej (18 Foton): Enda Rosa Alternativ För En Spjälsäng I Sovrummet
Babyfilt På En Säng För En Tjej (18 Foton): Enda Rosa Alternativ För En Spjälsäng I Sovrummet
Anonim

Förmodligen har ingen några frågor om vad slöjan är till för. Vanligtvis är ingen säng komplett utan den. För det första skyddar det sovplatsen och sängkläderna från föroreningar, och för det andra dekorerar det inte bara sängen utan hela rummet. Speciellt om det är ett flickrum.

Flickor är mjuka, romantiska naturer som verkligen gillar att dekorera allt runt omkring . Hur väljer man ett överkast för en flickas säng, vad ska man leta efter?

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

I interiören i ett modernt sovrum är överkastet ett av huvudtillbehören. Det måste säkert passa organiskt in i rummets övergripande stil. Dessutom måste den vara hållbar, inte rynka och behålla sin attraktivitet länge.

För ett barns rum kan följande krav läggas till dessa kriterier:

  • babyprodukten måste vara tillverkad av miljövänliga material och inte orsaka allergier hos barnet;
  • den måste klara flera tvättar;
  • produktens utseende måste motsvara barnets ålder.

Varje mamma bestämmer själv om hon ska köpa en filt till barnet i butiken eller göra det med egna händer. I det senare fallet kommer det inte bara att bli en unik del av inredningen i din dotters rum, utan också spara familjens budget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Alla tjejer älskar väldigt vackra saker. Om din dotter fortfarande är ung, väljer du färgen på överkastet till hennes spjälsäng. Om hon är äldre, vet du förmodligen redan vilken färg barnet föredrar, om han gillar överkast med bilder eller inte. Naturligtvis väljer föräldrar oftast i rummen hos små prinsessor rosa, gyllene eller ljusa lila toner. Yngre tjejer gillar verkligen hjältar i sagor eller tecknade serier. För en tonårsflickas säng är ljusare nyanser mer lämpliga: gul, varmrosa, fuchsia eller cyklamen. Överkasten för deras sängar behöver inte vara mönstrade, vanliga alternativ är också lämpliga. Produkter med blommigt tryck, broderi, applikationer eller capes, kombinerade med tyger i olika nyanser av samma färg, ser väldigt vackra ut.

Ett mycket intressant alternativ är överkast med två olika sidor. Detta kommer att göra det enkelt att ändra inredningen i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och storlekar

När du väljer ett tyg till en babyfilt överväga följande nyanser:

  • produkten måste vara mjuk;
  • för ett barn behöver du bara välja naturmaterial eller tyger av blandade fibrer, vilket gör det enkelt att ta hand om dem och tvätta dem ofta;
  • bomullstyg är idealiska för barn, men de är inte lämpliga för varje inredning;
  • avfallsmodeller av fuskpäls och polyester: de är elektrifierade och samlar damm;
  • om barnet fortfarande är litet kan du inte använda produkter med dekor av paljetter, strass och pärlor: barnet kan svälja av misstag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktens mått beror på måtten på barnets säng . För en liten spjälsäng bör överkastets parametrar ligga inom 80x120 cm.

För en stor dubbelsäng kan du välja ett överkast, vars ändar hänger runt kanterna. Det ser väldigt vackert ut. Men inte alla väljer det här alternativet, eftersom de överhängande kanterna samlar damm och kan bli smutsiga. Sådana modeller är mer lämpliga för äldre flickrum, som är mer försiktiga när det gäller att hantera saker. För enkelsängar finns det många överkast i standardstorlek som finns i butikerna.

Om rummet har två sängar för tvillingar eller en våningssäng, är det lämpligt att välja överkasten av samma design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Handgjord

De mest unika och favorit sakerna är de som är gjorda för hand. Hantverk är lite dyrare, men de kommer att dekorera din dotters sovrum lika bra som fabriksalternativen.

De mest populära teknikerna för att göra filtar är att virka och sticka . Virkade sängprodukter består vanligtvis av små brokiga blommor eller genombrutna motiv sammanfogade. Stickor brukar sticka ett helt tyg eller så består det av genombrutna ränder. Ett omslag av flätor med olika bredder kommer att se särskilt vackert ut.

Från tunt garn erbjuds alternativ för lätta och genombrutna tyger och från tjockt garn - tunga, fluffiga produkter. Varma alternativ är bäst att välja bland en blandning av akryl och ull. Stickade överkast är bäst lämpade för att dekorera en plantskola i skandinavisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Täcken är mycket praktiska. Överdelen av en sådan filt är monterad av flerfärgade tygstycken, den nedre delen - från en enda färg. Sådana överkast är mycket lätta, eftersom de är quiltade på vadderad polyester, inte kräver tvätt, är praktiska och vackra. De kommer att bli en ljus accent i interiören i Provence -stil.

Patchwork överkast kan ha stora tematryck: blommor, seriefigurer, prinsessor, djur, etc. Utöver denna filt, välj tygkuddar i samma färg eller handgjorda leksaker om din dotter fortfarande är ung.

Välj ett överkast som matchar stilen på flickans rum. Glöm inte att produkter för barn inte bara måste vara vackra utan också säkra, hållbara, lättskötta. Och var noga med att ta hänsyn till barnets åsikt när du väljer någon modell av överkast.

Rekommenderad: