Spjälsäng Med En Pendel För Nyfödda (20 Bilder): Ett Diagram över Sammansättningen Av En Säng Med En Pendelmekanism, Gungstolar "Chunga-Changa" Och "Lel"

Innehållsförteckning:

Spjälsäng Med En Pendel För Nyfödda (20 Bilder): Ett Diagram över Sammansättningen Av En Säng Med En Pendelmekanism, Gungstolar "Chunga-Changa" Och "Lel"
Spjälsäng Med En Pendel För Nyfödda (20 Bilder): Ett Diagram över Sammansättningen Av En Säng Med En Pendelmekanism, Gungstolar "Chunga-Changa" Och "Lel"
Anonim

Det kanske viktigaste köpet för en baby är en spjälsäng, där han kommer att tillbringa större delen av sin tid under de första månaderna av livet. Moderna barnbutiker erbjuder ett brett utbud av möbler, men den mest populära modellen är barnsängen med en pendel för nyfödda. I den här artikeln kommer vi att överväga typerna av pendelmekanismer, deras funktioner och fördelar, alternativ för sådana sängar, ett diagram över deras sammansättning, och också berätta vad du ska leta efter när du väljer en säng med en gungstol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är en pendelmekanism och dess typer

Varje säng av denna typ har en speciell pendelmekanism som gör att du kan svänga kajen, medan själva ramen inte rör sig. Det är inte svårt att sätta igång sängen: det räcker med att röra vid sidan med handen och det börjar svaja. Ibland behöver barnet bara rulla över från ena sidan till den andra och enheten börjar fungera.

Totalt finns det tre typer av pendelmekanismer, som var och en har sina egna fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Längsgående

Denna typ svänger längs en vänster / höger bana, som imiterar att vara i mammas händer, den är den mest fysiologiska. Pendelbäddar rekommenderas av de flesta specialister, eftersom de hjälper till att normalisera barnets intrakraniella tryck. Tack vare att de svänger från sida till sida kan sådana möbler fästas på väggen och det kommer inte att störa rummet mycket, det är väldigt bekvämt, särskilt om sängen ligger i förälderns sovrum. Kanske är den enda nackdelen med longitudinell gungning för vissa mödrar besvär, eftersom det är mycket lättare att gunga barnet fram och tillbaka. Det är för dessa föräldrar som nästa typ av pendel har skapats.

Bild
Bild

Tvärgående

Designen är gjord som en vagga och svänger bekvämt framåt / bakåt. Föräldrar kan säkert gunga den nyfödda även när de ligger i sin säng. I princip kan ett barn självständigt aktivera mekanismen genom att helt enkelt sparka upp benen eller vända från sida till sida. Den största nackdelen med den tvärgående pendelmekanismen är behovet av ett stort utrymme, eftersom bristen på ledigt utrymme kan få kroppen att ständigt träffa väggen. Möblerna kan inte skjutas nära väggen, vilket är möjligt med den längsgående mekanismen. En annan nackdel med denna typ är bristen på fysiologisk svängning.

Bild
Bild

Universell

Det säregna med denna typ av pendelmekanism framgår tydligt av namnet. Det låter dig svänga sängen åt alla håll. Den största fördelen med detta alternativ är möjligheten att växla längsgående respektive lateralt gungande, barnet kommer att vänja sig vid båda typerna, och inte specifikt till en viss. Alla barn är inte lämpliga för en eller annan typ; det kan ta mer än två veckor att förstå hur bekvämt det är för ditt barn. Följaktligen kommer närvaron av två typer av gungningar på en gång att ge barnet tröst och vilsam sömn. Som regel köps sängar flera år i förväg, under vilken tid det kan ske ändringar i möblernas arrangemang; Med båda typerna av gungor behöver föräldrar inte oroa sig för framtida omläggningar, eftersom universalsängen passar var som helst.

Det bör noteras att alla typer av pendlar har en stor nackdel: spädbarn blir direkt vana vid att gunga, så det blir problematiskt för dem att somna på en jämn säng. Den longitudinella metoden är fortfarande optimal för små barn, men med hjälp av studier har det bevisats att barn som är vana vid båda typerna har en bättre vestibulär apparat. Det rekommenderas att köpa en modell som är mer prisvärd när det gäller ekonomi och kommer att ta plats i rummet som är nödvändigt för föräldrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängtyper med en pendel

Barnmöbelaffärer erbjuder ett brett utbud av pendelsovar för barn.

Klassisk säng

Klassiska sängar för nyfödda har en standardkropp, utan några tillägg. De har en låg kostnad och inkluderar samtidigt allt du behöver för en babysäng.

Bild
Bild

Cabriolet säng

Transformatorer är de mest populära bland modeller för nyfödda, vilket inte är förvånande, eftersom sovplatsen här växer med barnet. Det räcker med att köpa en sådan säng och du kan inte tänka dig att köpa nästa i tio år till. Transformatorer har bland annat bonusar i form av en liten byrå med skötbord, samt rymliga lådor vid foten av strukturen.

Bild
Bild

Runda pendelsängar

De kanske mest fashionabla idag är runda modeller. Originaliteten i deras design och förmågan att göra om sängen lockar fler och fler mammor och pappor. Gradvis förvandlas den lilla vaggan till en säng för ett treårigt barn och sedan för en förskolebarn. Medan den nyfödda sover i vaggan kan ett skötbord göras av ytterligare delar som senare sätts in i sovplatsen; och när behovet av en säng försvinner är det lätt att förvandla det till ett bord med två fåtöljer för ett sommarboende.

Den enda nackdelen med en sådan säng är den höga kostnaden, som i princip är ganska motiverad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pendelsängar med låda

Som regel är denna typ en klassisk modell med en inbyggd stor låda vid basen. Lådan kan delas upp i två delar, den är mycket rymlig och kan spara mycket plats i föräldrarnas garderober.

Bild
Bild

Säng med en pendel på hjul

Den lättrörliga modellen på hjul är bekväm för att byta båtplats. Det är lätt att flytta åt sidan för rengöring av golvet, och det är också en bra säng om föräldrar föredrar att flytta bort dem från sina egna under dagen för att inte störa rummet.

Bild
Bild

Vagnsäng med pendel

Dessa modeller är tillverkade i vintagestil och liknar spjälsängarna där våra morföräldrar sov. De har en vacker design och har ett exceptionellt tvärgående pendelutseende. De kompakta måtten på vaggan gör att du kan placera den på valfri plats, även i köket. Minuset med detta alternativ ligger dock i dess dimensioner, eftersom barn växer snabbt, vilket innebär att den lilla vaggan snart måste bytas ut mot en hel säng.

Bild
Bild

Hur väljer man?

På grund av det breda sortimentet är valet av säng mycket svårt - det är inte så lätt att välja en modell bland de tusentals som erbjuds. Det finns dock några tips för att hjälpa blivande mödrar och pappor att besluta om köpet. Först och främst bör du bestämma vilken typ av pendelmekanism. Det beror på den plats som spjälsängen kommer att ta. Om det antas att sängen kommer att stå nära väggen bör en längsgående pendel tas; om i mitten av rummet kan du ta den tvärgående. Det universella alternativet är optimalt.

Förekomsten av hjul för rörelse och en inbyggd låda för linne . Om det finns tillräckligt med utrymme i rummet är det bättre att omedelbart köpa en transformator. Trots storleken på en sådan säng kommer det att bli en praktisk möbel som kommer att hålla i många år. Den köpta modellen får inte ha en giftig lukt, vassa hörn eller utskjutande delar inuti sängen. Det rekommenderas också att uppmärksamma närvaron av ett speciellt lås som blockerar pendelns rörelse.

Denna punkt är särskilt viktig när barnet redan kan stå på egna ben, eftersom en fel rörelse och barnet kan falla och träffa sidan.

Bild
Bild

Monteringsschema

Du kan hantera monteringen av denna modell själv. Först och främst måste du få ut de sovande möblernas delar ur förpackningen, noga kontrollera förekomsten av alla delar, nödvändiga fästelement och element. Därefter måste du noggrant studera monteringsanvisningarna och förbereda hjälpverktyg. Det rekommenderas att samla sängen omedelbart på sin bostad. För montering behöver du en hammare, skruvmejsel, skruvmejsel och en vändbar skiftnyckel.

Varje säng har två väggar: en fast baksida och en framsida som går ner . Fäst först sidorna på spjälsängen på bakväggen med hjälp av skruvarna som medföljer satsen. För att göra detta läggs det på golvet, med utsidan nedåt, och sedan sker själva installationen. Följande är processen för att installera basen av strukturen: den måste sättas in i de avsedda urtagningarna och fästas igen med självgängande skruvar. I sidodelarna finns speciella urtag, det är där som främre väggen sätts in, på vilken basens övre kant är monterad under madrassen.

Nästa steg blir montering av själva pendelmekanismen, som utförs genom att ansluta de fyra komponenterna. Med bultar och brickor på svängstängerna måste du installera gångjärnen. Detta följs av installation av gångjärn med muttrar i basen av pendelstrukturen, varefter du måste sätta in muttrarna på brickorna utan att dra åt dem till slutet. Ett av de sista stegen blir installationen av den sovande strukturen och pendelstödet och fixering av benen med sidodelen. Den sista handen är att sätta in pluggarna i skruvfästpunkterna.

Bild
Bild

Granskning av populära modeller av inhemska tillverkare

Under de senaste åren har ryska märken producerat barnprodukter av hög kvalitet som mycket väl kan konkurrera med västerländska märken. Dessutom är priset på varor mer än demokratiskt. Tänk på de mest populära modellerna av gungbäddar från Chunga-changa och Lel.

Komfortön "Chunga-Changa"

Den kanske mest populära modellen är den tvärgående pendeltransformatorn. Den innehåller en sovplats för en nyfödd, en liten byrå med tre lådor och ett skötbord i en design. Det finns också två stora, rymliga lådor nere: när den växer upp blir den nyfödda modellen till en hel uppsättning möbler för ett vuxet barn, inklusive en säng, ett litet arbetsbord och ett sängbord. Modellen kostar 8000 rubel och presenteras i fyra färger: vit, elfenben, wenge och wenge-vanilj.

Bild
Bild

AB Buttercup Lel

Denna modell ser ut som en vanlig barnsäng med en rymlig låda vid basen. Den har flera sovlägen; framväggen är höjdjusterbar för mammas bekvämlighet. Buttercups pendel är tvärgående. Sängen finns i åtta färger, från vitt till wenge. Kostnaden är 10 500 rubel.

Pendelsängar kommer att vara en bra sovplats för en baby och en bra hjälpare för en mamma.

Rekommenderad: