Säng För Tre Barn: Modeller I Ett Litet Rum, Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Säng För Tre Barn: Modeller I Ett Litet Rum, Tips För Att Välja

Video: Säng För Tre Barn: Modeller I Ett Litet Rum, Tips För Att Välja
Video: Så väljer du rätt säng för maxad sömn - Malou Efter tio (TV4) 2024, Mars
Säng För Tre Barn: Modeller I Ett Litet Rum, Tips För Att Välja
Säng För Tre Barn: Modeller I Ett Litet Rum, Tips För Att Välja
Anonim

För närvarande är tre barn i en familj långt ifrån ovanligt. En stor familj är modern och modern, och föräldrar med många barn i dag är inte tråkiga människor som är överväldigade av livet, utan smarta och positivt inställda, rörliga och ofta mycket unga par. Det finns dock inte många familjer som kan ge ett separat rum (och säng) för vart och ett av de tre barnen. Dessutom vill barn själva ofta inte existera separat från varandra förrän i tonåren. De flesta föräldrar måste placera bebisar i samma rum, och naturligtvis är den första frågan som uppstår: hur kommer de att sova?

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Om ett rum med ett stort område är tilldelat barnens sovrum, kommer det inte att vara några problem med placeringen av separata sängar. Om rummet inte kan skryta med volym, kommer det troligtvis att krävas en struktur på flera nivåer. Det finns många liknande modeller på möbelmarknaden idag, på grund av den stora efterfrågan. Det finns hörn våningssängar och platta sängar. Låt oss titta närmare på vad moderna tillverkare erbjuder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssäng

Det är mer än realistiskt att ordna tre bäddar på två nivåer. Nedan kan det finnas två sängar av samma storlek, och på andra "våningen" - en eller vice versa. Om det finns två sovplatser ovanpå, bildar de något som en vind för det nedre planet, så hyllor för böcker eller lådor för leksaker kan placeras nedanför.

Skikten kan gå längs väggen eller placeras med bokstaven "G", då kan strukturen bekvämt placeras i hörnet av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tre-nivå

För sådana modeller är själva platsen i ett litet rum, men det finns en nyans: taket i det måste vara högre än det vanliga. Annars blir barnet som sover på det översta "golvet" väldigt obehagligt. Utformningen av sådana modeller kan vara annorlunda: antingen är alla nivåer belägna ovanför varandra, eller till exempel tvärs i en vinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar

Intressanta sängar är "hopfällbara sängar". Faktum är att de är monterade en hörnsoffa med delar av samma längd. Ytterligare en nivå rullar ut på natten - en sovplats. Det finns också våningssängar med en utdragbar extra bottenhylla.

" Matryoshka" är namnet på säng-byrån, där alla tre nivåerna samlas under dagtid . När det är dags att sova glider var och en av "hyllorna" ut efter varandra, så att alla tre kojerna bildar en slags stege. Denna design är mycket platsbesparande i alla rum. Men barn turas om att klättra på den, och om någon har för vana att vakna på natten riskerar han att kliva upp ur sängen, för att väcka de andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer någon av glidmodellerna bör du ta hand om att täcka golvet i barnkammaren. Det ska vara sådant att det inte försämras på grund av att sängen ofta fälls ut. Om golvet är heltäckningsmatta måste du ordna det så att det inte rullar av och inte skapar problem när barnet själv bäddar sängen.

Autonom

Naturligtvis, om rummet i rummet tillåter, är det bättre när alla barn sover på en separat säng. För det första tar det bort det eviga problemet med att välja vem som ska sova på vilken plats. För det andra kan varje barn sova utan att störa resten av barnen (till exempel att kliva av översta nivån i en matryoshka -säng är det lätt att väcka alla).

Sängar kan placeras i en vinkel, längs väggarna, eller som fantasin föreskriver . Om du bor på modeller utrustade med lådor för linne, leksaker och hyllor för böcker kan du spara utrymme, eftersom du inte behöver ytterligare byråer och sängbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Krav på barnmöbler

Det spelar ingen roll om du väljer en säng för ett barn, för två eller för tre, alla barnmöbler måste uppfylla ett antal krav. Tips för att välja modell (er) bör börja med funktionella egenskaper, inte dekorativa.

  • Materialet från vilket spjälsängen är gjord måste vara miljövänligt, säkert, hållbart och hållbart. Även miniminivån för dess toxicitet är oacceptabel. Detta gäller både madrassen och dess fyllmedel.
  • Modellens design måste också vara säker - skarpa hörn, utskjutande fjädrar, spakar är uteslutna.
  • Du ska inte köpa en säng "nära" barnets höjd, annars kommer det snart att bli litet för alla barn. Det är bättre att se till att det "håller" i flera år, även med hänsyn till den intensiva tillväxten av en av de tre (eller alla på en gång).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om barn är små bör varje nivå i en flernivåstruktur vara utrustad med stötfångare så att barnet inte ramlar när det sover eller leker.
  • Barnet ska vara bekvämt i sängen. Det är barnens röster som är avgörande i den här situationen, och om föräldrarna inte vill förklara varje natt varför barnet behöver sova i sin spjälsäng är det bättre att lyssna om barnen av någon anledning är emot köpa en viss modell.
  • Madrassen måste vara perfekt fixerad, dess rörlighet är oacceptabel. Placera madrassen i en speciellt försedd urtagning. Dessutom måste den vara ortopedisk och bidra till bildandet av rätt hållning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Madrassen ska ha den styvhet som krävs, den får inte ha stötar eller hål. Om ett beslut fattas att köpa en madrass på fjädrar är det bättre om alla fjädrar är autonoma.
  • Barn under 5 år ska inte sova på de övre nivåerna.
  • Om ett av barnen älskar att läsa är det vettigt att ta hand om individuell sängbelysning. Då kommer barnet att kunna ägna sig åt hobby utan rädsla för att förstöra hans syn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur passar en spjälsäng i den övergripande stilen?

Om barnen är av samma kön är det som regel lättare att bestämma rumets stil. Pojkar föredrar äventyr, bilar, robotar, för dem är det tillräckligt att välja enkla och funktionella modeller och återspegla varje individuella preferenser i utformningen av själva sovplatsen: för en Spider-Man-fläkt täck honom med en filt med en bild av en idol, och för dem som är tokiga i rymden kommer de att göra sängkläder med en karta över stjärnhimlen. Om alla tre har liknande intressen kommer det inte att vara svårt för föräldrar att inreda rummet för sådana enhälliga unga människor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flickor (särskilt om de inte har stor åldersskillnad) är mycket bra på låssängar . Rummet där tre små prinsessor bor kommer att kompletteras perfekt med en sådan modell. Om det på grund av rummets yta inte är möjligt att lägga en sådan säng, kan du stödja slottets stil med textilier - sängkläder, kuddar, överkast, gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om barn är av olika kön blir det svårare för dem att komma överens om vad deras gemensamma säng kommer att vara. Kanske är det vettigt att tänka på autonoma sovplatser för alla, och om detta inte är möjligt, gör sängen neutral, så att barnen kan dekorera den själva i enlighet med sina hobbyer och intressen.

Du bör inte beröva alla barn deras personliga utrymme, även om de är i samma rum . Kanske är den bästa vägen ut ur denna situation zonindelningen av rummet, om dess område tillåter det. En del av rummet för vart och ett av barnen, åtskilda av möbler eller skiljeväggar, eller helt enkelt målade i olika färger eller nyanser av samma färg, hjälper till att skapa ett personligt utrymme även på den mest rymliga platsen.

Rekommenderad: