Våningssängar För Tonåringar (43 Bilder): Tvåvåningsmodeller För Pojkar Och Flickor Med Soffa, Metall Och Hörnalternativ

Innehållsförteckning:

Våningssängar För Tonåringar (43 Bilder): Tvåvåningsmodeller För Pojkar Och Flickor Med Soffa, Metall Och Hörnalternativ
Våningssängar För Tonåringar (43 Bilder): Tvåvåningsmodeller För Pojkar Och Flickor Med Soffa, Metall Och Hörnalternativ
Anonim

Din lilla blir äldre, så det är dags att byta till en tonårings spjälsäng. Många frågor uppstår omedelbart: vilken säng att välja? Hur passar det harmoniskt in i interiören? I den moderna variationen av modeller är det lätt att bli förvirrad. Uppgiften blir mer komplicerad om det finns flera barn, och det finns bara en dagis, så området är begränsat. I detta fall kommer våningssängar för tonåringar till undsättning.

Bild
Bild

Olika sorter

Låt oss försöka i detalj överväga deras sorter och hitta det perfekta alternativet för din familj.

Så, våningssängar av design är av följande typer:

  • två-nivå med två sovplatser;
  • infällbara strukturer;
  • våningssängar med bord;
  • hörnmodeller;
  • våningssängar med en soffa nere;
  • transformerande säng.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss i detalj överväga varje alternativ och dess underarter. Låt oss börja med den vanligaste modellen.

Våningssäng med två bäddar

Om din familj har två barn i ungefär samma ålder och kön, och de bara har ett sovrum och ett litet, kan en våningssäng lösa problemet med begränsat utrymme. Detta sparar utrymme utan att ge avkall på bekvämligheten. Den klassiska versionen - två kojer ligger strikt över varandra, har samma storlek. En liten trappa, som i tågvagnar, leder till den andra nivån. Som regel är barn väldigt förtjusta i sådana mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utdragbar säng

Det ser ut som en vanlig enkelsäng. Det fälls ut helt enkelt - den nedre delen glider ut som en bordsfack. Dessa sängar ses ofta på dagis, men det finns modeller för äldre barn. De skiljer sig bara i storlek. Det otvivelaktiga pluset med denna design är dess kompakthet; av minuserna kan man notera behovet av att vika och fälla ut sängen varje dag, samt täcka och sprida den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Två våningar med ett bord

Denna typ av våningssäng är för ett barn. Den övre "våningen" intar direkt en sovplats, och på den nedre finns en arbetsyta, som inkluderar ett bord, hyllor och ibland en garderob. Stegen i sådana modeller är som regel gjord i en vinkel; en utdragbar hylla är gömd i varje steg. Sådana möbler, på grund av att sängen ligger på andra våningen, sparar mycket utrymme samtidigt som barnet ger allt som behövs för arbete och sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnmodeller

De är två sängar, placerade ovanför varandra vinkelrätt i form av bokstaven L. Detta arrangemang låter dig placera sängarna i hörnet och därmed utöka det användbara utrymmet i rummet. Det lediga utrymmet under den övre nivån tar vanligtvis ett barns arbetsplats eller förvaringssystem i form av hyllor, skåp och byråer. Det är lämpligt att använda sängar av denna konfiguration i hörnet nära fönsteröppningen, där det fortfarande är omöjligt att sätta andra höga möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssängar med soffa nere

Denna modell passar både en familj med ett barn och två. I det första fallet fungerar soffan för en bekväm vilodag, det är bekvämt att sitta på den för att läsa en bok, titta på TV eller ta emot inbjudna gäster. I det andra fallet är den utdragbara soffan den andra sovplatsen på natten, under dagen används den på samma sätt som beskrivs ovan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Cabriolet säng

Transformatorer - möbler är ganska dyra på grund av komplexa glidmekanismer och fästelement. När allt kommer omkring måste de vara starka och pålitliga för att tåla vikten av två personer och den konstanta vikningen och utfällningen. När den är hopfälld ser en sådan säng ut som en vanlig soffa; när den demonteras består den av två sängar som ligger ovanför varandra med en vertikal trappa till det övre planet. Inte bara barn, utan också vuxna är glada över ett sådant underverk av teknik. Gör dig redo för det faktum att du först först måste demonstrera bäddsoffans möjligheter för gästerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnader för flickor och pojkar

För pojkar

Pojkar är busiga människor, så det mest grundläggande kriteriet för att välja säng är dess tillförlitlighet och hållbarhet för dekorativa element. Vid 10-15 års ålder anser sig barnen vara ganska stora och är osannolikt lyckliga om du väljer för färgstarka, "barnsliga" nyanser för dem i inredningen. Ädla matta gråtoner, bruna, gröna eller blues är att föredra. Detta låter dig ställa in på avkoppling, irriterar inte ögonen och passar bra med ett stort antal andra toner. Dessutom är dessa nyanser icke-märkning, vilket också är viktigt för en pojkbarnshem.

Bild
Bild

För tjejer

Små damer som tog examen från grundskolan håller på att förvandlas från flickor till unga flickor. Tänk därför på att om 2-3 år kommer utskrifter med fantastiska enhörningar och giftig rosa att bli irrelevanta och välja möbler för din dotter med tanke på den närmaste framtiden. Ljusa nyanser är perfekta: elfenben, dammig ros, naturliga tränyanser. Sängens färgschema ska naturligtvis vara i harmoni med resten av inredningen i rummet. Vid utformning av sängar för tjejer kan du använda en fashionabel teknik - en mjuk sänggavel med en låda.

Bild
Bild

Storleken

När du väljer en säng för en tonåring, glöm inte att överväga en så viktig parameter som dess storlek. Du bör välja modeller som är utformade för en vuxens höjd. Om kvadratmeter tillåter det är det bättre att köpa inte en enkelsäng, utan en bekvämare 1, 5-bäddssäng. Sängens andra nivå bör inte vara för låg, försök att sitta på det nedre "golvet" - ditt huvud ska inte vila på den övre våningssängen. Överkanten bör i sin tur vara på ett tillräckligt avstånd från taket i rummet.

Bild
Bild

För bebis

Föräldrar till två barn i olika åldrar, varav ett fortfarande är förskolebarn, och det andra redan är tonåring, kan ha svårt att hitta en bekväm våningssäng. För sådana ändamål är en säng bäst lämpad, vars bas är bredare än den andra nivån. En sådan konfiguration kommer att ge strukturen mer stabilitet, dessutom är trappan i sådana sängar lutad, den är bekvämare och säkrare. Små barn älskar bara att sova på andra våningen. Förbjud inte, se bara till att sovplatsen på övervåningen är utrustad med pålitliga stötfångare, och trappan är stabil, med en halkskyddad yta.

Bild
Bild

Stilistik

I möbelbutiker finns det ett mycket brett sortiment, men det händer att du inte kan hitta "den" sängen från dina drömmar. I det här fallet kan du kontakta verkstäder där skräddarsydda möbler tillverkas. Kedjade sängar ser väldigt snygga ut. I lägenheten, inredda i minimalismstilar, är det möjligt att placera kojer-hyllor fästa på väggen. Olika stiliseringar för skeppsrigg och balkar ser ovanliga ut. För tjejer - baldakiner som imiterar sovrums medeltida dekoration.

Bild
Bild

Material

Så du har bestämt dig för sängens design. Men vilket material ska man välja?

Det finns modeller från:

  • metall;
  • solitt trä;
  • MDF;
  • Spånskiva.
Bild
Bild

Låt oss överväga varje material mer detaljerat och notera för- och nackdelar med produkter gjorda av dem.

Metall

Smidda sängar eller gjorda av metallrör har ett antal fördelar: en lakonisk design, styrka, stabilitet. Men de har också nackdelar. För det första är sådana möbler inte lämpliga för varje inredning, metallmöbler passar idealiskt bara in i den högteknologiska stilen, smidda kommer organiskt att flöda in i Provence-stilen. För det andra är bra metallbäddar dyra. För det tredje är en våningssäng av metall ganska tung, detta måste man också tänka på om man ofta vill byta läge.

Bild
Bild

Trä

Trä är det mest miljövänliga, hållbara, hållbara, bekanta för ögat och bekvämt material. Naturliga färger är i harmoni med de flesta av de klassiska inredningselementen och textilierna. Sängar av naturligt trä har kanske bara en nackdel - det är deras ganska höga pris. Detta kompenseras dock delvis av att bra trämöbler kommer att hålla i många år.

Bild
Bild

MDF

MDF är ett modernt material, något sämre i pris än naturligt massivt trä. MDF är en bräda bestående av mycket fint sågspån komprimerat under högt tryck. Det visar sig vara ett tätt, hållbart material, på vars yta det är möjligt att göra olika texturer och sniderier. En säng gjord av MDF har ett antal fördelar: fuktbeständighet, ett stort antal olika nyanser och modeller, miljövänlighet, styrka.

Bild
Bild

Spånskiva

Spånskivemöbler är brett representerade i butiker. Dess främsta fördel gentemot produkter tillverkade av andra material är dess låga pris och ett stort sortiment. Av nackdelarna bör det noteras att det är omöjligt att göra snidade delar på spånskivans yta på grund av materialets struktur, därför har det som regel en extremt lakonisk ytdesign. Den största nackdelen är toxicitet, risken för ett sådant problem kan minskas om du väljer spånskiva från tyska och österrikiska tillverkare.

Bild
Bild

Allmänna riktlinjer för val av våningssängar:

  • Säkerhet . För att göra detta, var noga med att studera kvalitetscertifikaten i butiken när du köper. Var uppmärksam på de tekniska egenskaperna, på vilken maxvikt dessa möbler tål, liksom vilket material själva sängen och dess tillbehör är tillverkade av.
  • Utseende . Utan tvekan är detta en smaksak. Men samtidigt bör du fortfarande ta hänsyn till stilen där rummet är inrett och välja en säng som organiskt passar in i den.
  • Bekvämlighet . Sängens utformning ska vara bekväm för daglig användning. Om du hämtar en transformatormodell eller en skjutbar soffa, var noga med att kontrollera om det är lätt för barnet att fälla ut och vika det på egen hand.
Bild
Bild

Av allt ovanstående kan vi dra slutsatsen att tack vare det stora utbudet av våningssängar i moderna möbelbutiker kan alla välja rätt möbel för sina barn. Våningssängar sparar utrymme, är mycket populära bland barn och kommer att göra varje inredning modern, snygg och praktisk.

Rekommenderad: