Säng För En Tonårsflicka (60 Bilder): Barns Sovset Med Baldakin Och Lyftmekanism Enstaka Modeller I 12-15 år

Innehållsförteckning:

Video: Säng För En Tonårsflicka (60 Bilder): Barns Sovset Med Baldakin Och Lyftmekanism Enstaka Modeller I 12-15 år

Video: Säng För En Tonårsflicka (60 Bilder): Barns Sovset Med Baldakin Och Lyftmekanism Enstaka Modeller I 12-15 år
Video: Simple Bedroom Ideas For Teenage Girl 2024, Mars
Säng För En Tonårsflicka (60 Bilder): Barns Sovset Med Baldakin Och Lyftmekanism Enstaka Modeller I 12-15 år
Säng För En Tonårsflicka (60 Bilder): Barns Sovset Med Baldakin Och Lyftmekanism Enstaka Modeller I 12-15 år
Anonim

Det är ingen hemlighet att tonåren inte bara är en av de svåraste, utan också en av de mest intressanta. Det är vid denna tidpunkt som pojkar och flickor vänder sig till alla typer av icke-standardiserade lösningar i sina liv. Av denna anledning bör arrangemanget av en tonårs rum behandlas särskilt noggrant och medvetet. Idag kommer vi att analysera i detalj hur man väljer rätt säng för en tjej.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

När du väljer rätt säng för en tonårsflicka är det mycket viktigt att lyssna på hennes åsikt. Endast om detta villkor är uppfyllt kommer det att vara möjligt att välja riktigt idealiska möbler, som användaren kommer att vara nöjd med. Det finns så många olika sängalternativ på möbelmarknaden idag som är perfekta för tonårsflickor. De presenteras i en mängd olika modifieringar, från klassiska till icke-standardiserade. Valet av det optimala stycket beror främst på den unga damens preferenser och stilen i vilket hennes rum är gjord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Multifunktionella sängar är mycket populära idag, som inkluderar ytterligare garderober och lådor . Sådana produkter låter dig lagra sängkläder, liksom några saker som tjejen vill placera i ett avskilt hörn. Sängar för flickor finns i olika färger. Det kan inte bara vara den vanliga rosa, utan också vilken annan palett som helst.

När du väljer det optimala färgschemat är det mycket viktigt att vara uppmärksam på resten av intervallerna i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Som nämnts ovan är utbudet av sängar för tonårsflickor otroligt stort idag. Låt oss titta närmare på de mest populära exemplaren som finns i många hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Som du vet går klassiker aldrig ur mode. Detta gäller även enkla sängar. Vanligtvis är dessa modeller utrustade med höga sänggavlar, som påminner om element från sagor om prinsessor. Oftast tillverkas klassiska produkter med en ganska massiv träram, och nackstödet i dem är en platt panel utan efterbehandling. Klassiska sängmodeller är mycket populära idag, där sänggaveln kompletteras med bekväma inbyggda hyllor, på vilka du kan placera olika små föremål eller dekorativa bagateller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fotbrädan i klassiska versioner är inte alltid gjord i samma stil och färgschema som sänggaveln. Men när du väljer sådana möbler måste du överväga behovet av närvaron av en sådan detalj, eftersom tonåringar ofta inte känner sig särskilt bekväma och mysiga när deras sovplats "vilar" på foten.

En klassisk säng kommer att vara den perfekta lösningen för en tjej som föredrar strikta former och traditionella interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Kapellet är ett tyg som ger en plats att sova en speciell charm, romantiska anteckningar och ger en bekväm integritet. Under sömnen hjälper baldakinen dig att känna dig trygg.

Kapellet är inte bara ett dekorativt tillägg utan löser också följande viktiga uppgifter:

  • skyddar användaren från exponering för irriterande solljus, som ofta vaknar på morgonen;
  • tillåter inte att damm och olika insekter tränger in i sovplatsen;
  • gör det möjligt att dela upp rummets yta i zoner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra och lätta baldakiner kan fästas på själva sängen på olika sätt

  • till möbelramen;
  • till en speciell krona - en slags ring som hängs under taket;
  • mot väggen (för ramlösa fästelement).

När du väljer textilier för en baldakin är det bäst att vända sig till ljusa och luftiga alternativ som låter diffust ljus passera. Tyger som voile, siden eller tyll uppfyller dessa krav.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Podium

Bekväma pallbäddar ser väldigt snygga och moderna ut i interiören.

Dessa modeller finns i två huvudmodifieringar:

  • på pallen;
  • under catwalken.

De första alternativen kännetecknas av det faktum att platsen att sova ligger på en särskild höjd, inuti vilken en fast installerad ram är placerad. Mitt i en sådan podium är en säng organiserad. När det gäller de återstående planen är de dekorerade med en mängd olika material, till exempel matta eller päls. Man bör komma ihåg att en höjd i form av ett podium kan utrustas med både en ihålig ram och speciella nischer där sängkläder vanligtvis lagras. Oftast når höjden på en sådan struktur en halv meter och är utrustad med små steg.

Den andra typen av pallmöbler har en sådan struktur där sovplatsen ligger under pallen. Vid behov skjuts den helt enkelt ut under en speciell nisch och tas bort på morgonen.

Tack vare denna design tar möblerna väldigt lite ledigt utrymme och ser snygga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformator

Bekväma att använda och multi-tasking är moderna sängar i kombination med en garderob eller ett bord. Relevansen av dessa modeller beror på det faktum att de gör det möjligt att avsevärt spara rummets boyta.

För en tonårsflicka är sådana modifieringar av transformerbara modeller idealiska

  • Garderob säng . I denna modell kan sovsängen lätt flyttas in i garderoben och snabbt dras ut om det behövs. Dessa alternativ varierar beroende på typen av lyftanordning. Det finns sängar med gas- och fjädermekanismer.
  • Garderob-bord-säng . Dessa populära modeller har en mycket enkel mekanism. Det liknar mycket alternativet ovan, men kompletteras bara av ett arbetsområde - ett bord eller en utdragbar bordsskiva.
  • Garderob säng med två nivåer . Om två tonårsflickor (och inte bara) bor i rummet, är en våningssäng med garderob en utmärkt lösning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinden

Speciella loftsängar kännetecknas av ett ovanligt utseende. Dessa modeller lockar mycket uppmärksamhet från många tjejer.

Det finns flera modifieringar av sådana möbler

  • Standard . I en sådan modell finns metallstöd, samt en trappa som leder till den andra nivån. I sådana produkter förblir den nedre delen intakt och kan ordnas som värdinnan önskar.
  • Med soffa . I de här möblerna finns sängen överst, och tillägget i form av en soffa är längst ner. När det gäller den nedre delen kan den också användas som en andra kaj eller viloplats.
  • Med ett arbetsområde . I denna modell är den nedre delen utrustad med ett skrivbord. Ofta kompletteras dessa typer av loft med lådor eller bekväma öppna hyllor.
  • Med garderob . Denna multifunktionella möbel kännetecknas vanligtvis av massivitet och relativt stora dimensioner. En sådan säng, tillsammans med en garderob, tar dock fortfarande mycket mindre plats än dessa föremål separat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssäng

En enkel våningssäng är lämplig för rum där två flickor bor. Blanda inte ihop sådana möbler med vinden ovan, eftersom det finns två sovplatser i den, och på vindmodellen finns det bara en.

Bekväma sängar med två nivåer är indelade i flera underarter

  • Standard . Sådana möbler är stationära och dess modifiering kan inte ändras.
  • Transformator . Dessa möbler kan ha formen av en soffa eller en lekplats under dagen.
  • Rulla ut . I en sådan modell rullar den nedre sovbädden ut under den övre nivån och rör sig på dagtid tillbaka.
  • Hörn . I en sådan säng är två sovplatser vinkelrätt under och ovanför.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtölj-säng

Sådana möbler tar minst ett ledigt utrymme, eftersom de oftast har en blygsam storlek. Ofta i sådana modeller finns utrustning i form av en linnelåda (den är inte alltid tillgänglig). En stolsäng är ett bra alternativ för ett litet rum där en tjej bor, vars ålder är 12-13 år (eller mindre).

För unga damer, vars ålder når 14-15 (och mer) år, är det bättre att välja rymligare sovrumsmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Sängar för tonårsflickor är gjorda av olika material. Den slutliga kostnaden för en viss modell beror till stor del på denna parameter.

Sängstommar är vanligtvis gjorda av följande material:

  • plast är inte det mest praktiska och pålitliga materialet, men det kan ha nästan vilken färg och designstil som helst;
  • MDF är ett prisvärt material av god kvalitet, men i många fall håller det inte mer än 5-10 år;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Spånskiva är en spånskiva och är inte alls lämplig för tillverkning av möbler, eftersom den innehåller formaldehyder (deras minimiprocent finns endast i råvaror i klass e-1);
  • trä är det mest framgångsrika och miljövänliga materialet som fungerar i många år och ser underbart ut, men det kräver särskild omsorg och är dyrt;
  • metall - en sådan ram garanterar den ökade styrkan hos den befintliga strukturen, liksom säkerheten vid användning av möblerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja säng för en tonårsflicka bör vara uppmärksam på följande viktiga parametrar.

  • Tillverkningsmaterial . De bästa alternativen är träsängar. Om du vill spara pengar kan du vända dig till metall- eller MDF -produkter. Det rekommenderas inte att köpa de billigaste sängarna med spånskivor, eftersom detta material är giftigt. Naturligtvis kan du köpa en modell från spånskiva i klass e-1, men samma alternativ från MDF eller trä kommer att hålla längre och kommer att se bättre ut.
  • Modifiering . Bestäm i förväg vilken säng av vilken ändring du vill köpa. Till exempel, om två tjejer bor i samma rum, kan du köpa en bekväm modell i två nivåer. För att spara utrymme är transformerbara möbler ett idealiskt alternativ. Om rummet i rummet tillåter, kan du vända dig till en stor dubbelsäng eller enkelsäng.
  • Mått . Var noga med att mäta rummet innan du köper en säng. Välj modeller som passar optimalt in i vardagsrummet utan att störa passagen.
  • Design . Glöm inte harmonin i det inre av rummet. Sängen ska matcha andra detaljer i inredningen i stil och färg. Det är lämpligt att köpa ett fullvärdigt headset, utformat i samma färger.
  • Tillverkare . Experter rekommenderar att man föredrar sängmodeller av hög kvalitet från välkända och stora tillverkare. Naturligtvis är sådana alternativ vanligtvis inte billiga, men de ser mer attraktiva ut och håller längre.

Kontrollera den valda sängen för skador innan du köper.

Om dessa finns på möblerna är det bättre att vägra att köpa dem, även om du erbjuds en rabatt för produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra designlösningar

På jakt efter en original lösning kan du vända dig till en elegant barns rund säng med en hög sänggavel, vars ram är mantlad med snövit tyg med möbler gyllene nejlikor. Sådana möbler kommer att se bra ut i ett ljust rum med ett krämfärgat laminatgolv. Ett träbord med vita lådor och eleganta golvlampor / lampor i klassisk stil kommer att se bra ut mot bakgrunden av denna modell.

Bild
Bild

Om tjejens rum har en vinröd yta och det är ljusbrun parkett på golvet, kan du vända dig till en och en halv snövit säng med en hög sänggavel och ett överkast dekorerat med flerfärgade ärtor. Resten av möblerna - toalettbord och byrå bör också väljas i vitt.

Bild
Bild

En loftsäng av ljust trä, som har ett fack för en madrass på det övre planet, och en varmrosa soffa och ett litet bord i den nedre delen, kommer att se underbart och fräscht ut i ett litet rum med lakoniska väggar av ljusrosa och ljuslila nyanser. Du kan späda ut känsliga paletter inte bara med soffans rika klädsel, utan också med lila mattor på golvet, liksom med mångfärgade dekorlådor nära trappan som leder till andra våningen.

Rekommenderad: