Överkast För En Babysäng (28 Bilder): Alternativ För En Pojke För En Enkelsäng, Vackra Täcken

Innehållsförteckning:

Video: Överkast För En Babysäng (28 Bilder): Alternativ För En Pojke För En Enkelsäng, Vackra Täcken

Video: Överkast För En Babysäng (28 Bilder): Alternativ För En Pojke För En Enkelsäng, Vackra Täcken
Video: Swallow Your Ego with Rickey Velez | Chris Distefano Presents: Chrissy Chaos | EP 38 2024, Mars
Överkast För En Babysäng (28 Bilder): Alternativ För En Pojke För En Enkelsäng, Vackra Täcken
Överkast För En Babysäng (28 Bilder): Alternativ För En Pojke För En Enkelsäng, Vackra Täcken
Anonim

Detta överkast för en barnsäng har ett tydligt och enkelt syfte. Den är utformad för att skydda sängkläder från damm och smuts vid en tidpunkt då sängen inte används för sitt avsedda ändamål. I små lägenheter i barnkammaren finns det ofta helt enkelt ingen plats för en stor mängd möbler, så sängen används som en soffa på dagtid. Kuddar och ett elegant överkast hjälper till att ge det rätt utseende.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Det är lätt att gå vilse i det stora utbudet av moderna butiker. Vilken typ av spjälsängskydd att välja? Låt oss försöka lista ut det tillsammans. Så för att köpa en lämplig modell bör du vara uppmärksam på följande punkter:

  • barnets kön;
  • ålder;
  • säng storlek;
  • förekomst eller frånvaro av allergi mot vissa material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För spädbarn

Om du väljer en filt för en barnsäng upp till tre år, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt att den är tillverkad av naturliga, allergivänliga material. Det är lämpligt att bekanta dig med kvalitetscertifikatet när du köper, det måste lämnas till dig i butiken. Ren fårull är till exempel inte lämplig för en bebis, eftersom den är för taggig, även om den är väldigt varm. Var uppmärksam på färgerna, det är bättre att undvika flashiga-ljusa sura nyanser, färgämnena kan vara giftiga. Föredra mjuka, pastellfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tonåringar

När du väljer ett överkast för ett tonåringsrum, kommer det praktiska framåt. Var uppmärksam på produkter av syntet och blandade fibrer: de är lätta att ta hand om, slitstarka, skrynklas inte, de är lätta att tvätta, de torkar snabbt. Ett bra alternativ är överkast av fleece. Ett stort urval av texturer från mjukt tyg till hög som imiterar plysch och päls, många färger för varje smak och färg samt ett överkomligt pris gör fleece till en tveklös favorit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allergiker

Om barnet har allergier är det mest lämpliga alternativet bomulls- eller linnetyger. De finns i olika tjocklekar och densiteter, och det finns praktiskt taget inga allergiska reaktioner mot dessa material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Quiltade modeller

Quiltade filtar i stil med "lapptäcke" som har återvänt till mode ser väldigt snygga ut. En liknande sak kan göras självständigt med barnet från resterna som samlats hemma. En unik och själfull inredning kommer att komma ut. Det quiltade överkastet kan vara dubbelsidigt - detta gör att du kan diversifiera utseendet på rummets dekoration helt enkelt genom att vända det till ena eller andra sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkelsäng

För en enkelsäng är en lite större kappa bäst lämpad så att ändarna på båda sidor täcker sängkläderna, och den inte tittar fram under den. Längden måste exakt matcha sängens längd för att undvika fula veck och rynkor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anpassad storlek säng

Om ditt barns rum är inrett med ovanliga, kreativa möbler och sängen har en icke-standardform eller storlek, är det svårt att välja rätt textilier för det i butiken. Det vore bättre att beställa flera uppsättningar sängtextilier samtidigt med kuddfodral i ateljén. Således kan du betona rummets individuella stil, dessutom kommer tillbehören perfekt att matcha möbler och kuddar.

Bild
Bild

För tjejen

På grund av det faktum att i en plantskola för en tjej du kan använda bland annat en romantisk stil, blir valet av överkast bredare än för pojkar. Låt din lilla vara en prinsessa, för även det mest klassiska sovrummet kan göras lekfullt med volang eller volang överkast.

Bild
Bild

Det finns en uppfattning att det är smaklöst och vulgärt att använda rosa färg i inredningen . Faktum är att du inte ska göra varmrosa till sovrumets huvudfärg. Men om den här färgen är din favorit kan du lägga till en färg accent med ett överkast. Denna detalj är ganska märkbar och kan enkelt hantera uppgiften att förvandla ett rum. Det otvivelaktiga pluset är att det är lätt att byta ut det så snart smak och preferenser ändras.

Bild
Bild

För en utsökt liten dam med en delikat smak kommer ett överkast med ädel färg "rosaska" att göra. Den känsliga älvan kommer definitivt att uppskatta den champagnefärgade rutan på sängen. Utan tvekan beror valet inte bara på smaken hos barnkammarens värdinna, utan också på rummets stil och interiörets ursprungliga färgschema, detta bör inte glömmas bort när du väljer textilier för sovrummet.

Bild
Bild

Om sovrummet är inrett i Provence-stil kommer ett autentiskt handstickat överkast att vara lämpligt . Modeller från separata motiv, sydd till en enda helhet, ser särskilt intressanta ut. Filtar av tjockt garn, som stickas för hand istället för stickor, är också populära. Det bör noteras att för all ovanlighet och skönhet är sådana produkter svåra att ta hand om, så du bör tänka noga på vad som är viktigare för dig - ett spektakulärt utseende eller funktionalitet.

Bild
Bild

För rummet för en tjej som har lämnat grundskolealdern kan du hämta en snygg uppsättning, som förutom sängöverkastet innehåller täcken för kuddar och rullar. Detta är ett dyrare alternativ, men det kommer att hålla länge.

För pojke

När du väljer en filt för pojkens sovrum, tänk först och främst på det praktiska. När allt kommer omkring kommer små fidgets definitivt inte att vara mandel med fint siden och delikat organza. Puffar bildas lätt på sådana tyger, och saken kommer snabbt att förlora sitt utseende från aktiv användning och bli oanvändbar. Det bästa alternativet är täta, rynkfria tyger med hög slitstyrka. Förskolebarn kommer säkert att gilla ljusa modeller som visar bilar, flygplan eller seriefigurer. Var noga med att rådgöra med ägaren av rummet när du väljer en ritning! Och sedan hjälper din favorit seriefigur som tecknas på filten dig att lära ditt barn att bädda sängen på egen hand.

Bild
Bild

Tonåringar vill vara som vuxna i allt . En utmärkt lösning skulle vara en filt med ett mönster stiliserat som denim eller med ett tryck i "militär" stil. Lämplig som sängtäcke och ett riktigt mysigt plädfilt i ull. För en rörig kreativ person, välj en dubbelsidig filt som kan utformas för att passa ditt humör. Det randiga mönstret är universellt för alla rum - välj bara ett färgschema som är i harmoni med inredningen i rummet.

Bild
Bild

Skötsel av produkten

Eftersom en av överkastets huvudfunktioner är att skydda sängkläder från damm och smuts, är det logiskt att anta att det måste tvättas ofta. Därför rekommenderas det att köpa sovrumstextilier från lättskötta och snabbtorkande material. För att filten ska tjäna dig troget under en lång tid, läs noggrant instruktionerna för att ta hand om produkten. Som regel rekommenderas att tvätta vid en temperatur som inte överstiger 30 grader. Överkastet är ganska svårt att tvätta och vrida ut för hand, så välj inte särskilt tunga och skrymmande modeller, sedan kan tvätten anförtros tvättmaskinen.

Bild
Bild

Polyestermodeller behöver inte strykas. Filtar och kappor som innehåller akryl i tyget bör strykas mycket noggrant vid låg temperatur. Det är bättre att stryka bomullen innan den är helt torr, det blir lättare att släta ut veck och tyget blir mjukare och mer behagligt vid beröring.

Bild
Bild

Det är lämpligt att ha flera överkast som matchar rummets stil . Först kommer en ersättningsfilm till nytta medan du tvättar och torkar en annan. För det andra är det bra att ha olika sängkläder för de varma och kalla årstiderna. På sommaren föredras tunna, släta tyger, till exempel viskos, satin, linne, bomull. På hösten och vintern vill du ha värme och komfort, en varm ulltäcke med tofsar, ett tyg som imiterar päls eller sammet, stickat eller quiltat tyg ger en lämplig atmosfär i rummet.

Bild
Bild

Vilket överkast du än väljer till barnrummet, det viktigaste är att rumsägaren gillar det. Den bästa lösningen skulle vara en gemensam resa till butiken, så du kan vara säker på att ditt barn är nöjd med köpet.

Rekommenderad: