Säng I Massivt Trä För Tonåringar: Trämodeller Av Naturligt Trä, Tall Och Björk

Innehållsförteckning:

Video: Säng I Massivt Trä För Tonåringar: Trämodeller Av Naturligt Trä, Tall Och Björk

Video: Säng I Massivt Trä För Tonåringar: Trämodeller Av Naturligt Trä, Tall Och Björk
Video: lyxig klassisk säng,klassisk soffa,klassiska hemmöbler,möbler i guldblad,Italienska möbler,Kina 2024, April
Säng I Massivt Trä För Tonåringar: Trämodeller Av Naturligt Trä, Tall Och Björk
Säng I Massivt Trä För Tonåringar: Trämodeller Av Naturligt Trä, Tall Och Björk
Anonim

Om du väljer en säng för en tonåring är den gjord av naturligt trä. Sådana möbler anses vara av högsta kvalitet och vackraste. Olika modeller, med hänsyn till rummets storlek, kön och fysiska egenskaper hos en tonåring, är hans smakpreferenser stora. Det finns massor att välja mellan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

  • säng i massivt trä är hållbart och starkt;
  • dessa möbler är miljövänliga;
  • sover bra på en sådan säng;
  • själva trästrukturen är en underbar dekoration. Det räcker att bearbeta det för att ge möblerna ett unikt och dyrt utseende;
  • sängar är gjorda av både hårt och mjukt trä;
  • för tonåringar produceras enkelsängar eller våningssängar, med sidor och snidade sänggavlar, med lådor och så vidare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Massiva träbäddar har praktiskt taget inga nackdelar. Med tiden kan de ändra färg något, och vissa områden blir också mörkare. Men detta är inte en nackdel i full bemärkelse. Ofta ger sådana förändringar sovplatsen ännu mer originalitet och attraktivitet.

Verkliga problem kan uppstå om en produkt väljs från en icke -verifierad tillverkare som gjorde ett fel i tillverkningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När de pratar om en säng gjord av massivt trä, betyder det att träplankor av en eller annan typ användes. De mjuka inkluderar tall, lind, asp.

Det är inte svårt att arbeta med texturen i sådant trä. Det lämpar sig bra för bearbetning. Dessutom är det billigt för priset. Därför kan en tallbädd till exempel hänföras till alternativ för budgetmöbler.

En sådan säng kräver noggrann hantering så att den kan behålla ett attraktivt utseende under lång tid . Repor och bucklor är lätta på ytan på barrträsmöbler. Detta är särskilt riskabelt om sängen har lådor och andra rörliga element. Det är svårt att förvänta sig av en tonåring att när han hanterar dem kommer han särskilt att tänka på hur man inte ska förstöra denna skönhet. Därför måste du tänka efter om det är värt att välja mjuka trämöbler för ditt barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ek, bok, valnöt, ask, björk kännetecknas av sin fasta konsistens

Man bör komma ihåg att en ekbädd, även om den kommer att ge hela rummet en unik atmosfär, fortfarande är ett mycket dyrt köp som inte alla har råd med. Till exempel utmärks möbler av björk eller valnöt genom sin skönhet och utmärkta kvalitet. Dessutom är elementen i sängar gjorda av detta träd ofta dekorerade med invecklade ristningar, vilket ger unika inte bara sovplatsen utan hela rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer

När du väljer en tonårsäng gjord av massivt trä bör särskild uppmärksamhet ägnas åt dess design.

Om sovrummet är rymligt kan du välja en klassisk säng . För ett litet rum är en kompakt "vindstil" -struktur eller med utdragbara element lämplig. Detta gör att du kan använda samma utrymme för både natt sömn och dagtid aktiviteter.

Många modeller kompletteras med skåp, hyllor. Ofta innehåller uppsättningen också ett skrivbord. Detta kan vara ett bra val, eftersom det gör att du kan få en hel uppsättning möbler, gjorda i samma stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sig självt måste ramen på en träbädd vara stark och stabil. Det är bättre om modellen har en sänggavel - det är bekvämt att luta sig mot den och luta sig tillbaka på den. Fotbrädan är valfri, särskilt om tonåringen är lång.

Den mest lämpliga basen för madrassen är lamellerna . En enkelsäng bör ha ungefär femton av dem. Det är bättre att välja en ortopedisk madrass. Detta kommer att hålla ditt barns hälsa frisk. Beroende på situationen väljs den av medelhårdhet eller hårdhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bra om designen är utan fjädrar med kokosbark och naturlig latex. Sådana material ger den nödvändiga styvheten i sovområdet och en lång livslängd för produkten. En sådan madrass gör att en tonåring kan sitta bekvämt och korrekt, från anatomin, på den. Barnet kommer att få tillräckligt med sömn och må bra på morgonen.

När du väljer en madrass är det mer lönsamt att föredra modeller utan lock . På den kommer sängkläder att skrynkla och flytta ut - obehagligt. Dessutom sitter locket med tiden. En vacker dag efter tvätt blir det väldigt svårt eller helt enkelt omöjligt att lägga en madrass i den.

Köpet av den viktigaste delen av sängen bör ske i närvaro av barnet - han sover också på det. Han måste ligga på var och en av madrasserna från vilka ett val görs i tio minuter. Där han kommer att må bäst bör han tas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett sovrum, vars område är litet, ska delas av två tonåringar, måste du köpa en tvåvåningsstruktur. Här får dess tillförlitlighet särskild betydelse. I den bör bland annat en stark stege med en sluttning tillhandahållas. Det övre "golvet" är nödvändigtvis utrustat med en ledstång.

Beroende på rummets stil kan du välja en säng av en eller annan träskugga. Ljus är lämpligt för medelhavsstilen. I ett rum i klassisk stil kan du sätta mörka möbler med en genomarbetad rygg. Man måste komma ihåg att sängens höjd bör ligga på knänivån hos den som upptar den. När det gäller en tonåring kan du ta det lite "för tillväxt".

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovyta dimensioner

Sängens komfort bestäms till stor del av sängens storlek. Detta måste man tänka på när man gör ett val till förmån för den ena eller den andra modellen. En vanlig tonårsäng har måtten 160 x 80 centimeter. Ibland är det vettigt att beställa skräddarsydda möbler.

I västländerna är bredden på tonårsängar 1 meter, vilket är mycket bekvämt - det finns utrymme att vända.

Olika mönster

  • En tonårsäng i form av ett podium kommer att vara mycket bekväm om den ligger vid fönstret (väl isolerad från penetration av kall luft). Öppna och stängda hyllor kan placeras bredvid, och lådor för linne under kajen.
  • För ett litet rum är en kompakt design med en säng som lätt kan tas bort för en dag lämplig, vilket frigör utrymmet i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Designen med en stigande kaj låter dig bekvämt placera en tonårs saker under den.
  • Sängen, som glider under podiet för en dag, rör inte i rummet. I det här fallet har barnet en plats att ligga.

Rekommenderad: