Mått På Dubbelsäng (68 Bilder): Standardmodeller 160x200, 140x200, Optimal Bredd

Innehållsförteckning:

Mått På Dubbelsäng (68 Bilder): Standardmodeller 160x200, 140x200, Optimal Bredd
Mått På Dubbelsäng (68 Bilder): Standardmodeller 160x200, 140x200, Optimal Bredd
Anonim

Att välja säng för två personer är en ganska svår uppgift . En soffa ger inte alltid en bekväm sovmiljö, och en för liten säng kan orsaka stress på grund av bristande rörelsefrihet under sömnen.

Bild
Bild

En utmärkt lösning på problemet skulle vara en stor dubbelsäng, som har tillräckligt med plats för två, eller till och med tre personer. Låt oss överväga mer detaljerat alla möjliga storlekar, funktioner och fördelar med en sådan säng, samt detaljerna om att välja en kvalitetsprodukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Dubbelsängar har många funktioner och fördelar, men som alla produkter har de sina nackdelar. Låt oss få veta mer i detalj varför de är speciella, varför de ska köpas, och även i vilka fall är det bättre att avstå från att köpa en sådan produkt.

Bild
Bild

Ett sådant möbelattribut är först och främst bra eftersom det är perfekt för att vila två personer, så att de kan koppla av och ta den mest bekväma sovpositionen. Den rymliga dubbelsängytan är ett utmärkt val för både unga familjer och seniorer.

Bland fördelarna med en dubbelsäng är:

  • Först av allt, rymlighet , eftersom det är ganska lämpligt för resten av två vuxna, och i vissa fall även ett barn.
  • Möjligheten att använda en hel anatomisk madrass med ortopediska egenskaper och matchande kuddar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sängmodeller med lyftmekanismer låter dig förvara många saker under madrassdelen.
  • I fallet när sängen är en del av en modulär möbeluppsättning , kan kompletteras med en komposition av flera kompakta skåp och hyllor.

Tyvärr finns det lite fler nackdelar, men alla relaterar uteslutande till vardagliga frågor:

  • Först och främst är det här dimensionerna på dubbelsängen . Eftersom det är ganska stort och tar mycket plats, kommer användningen av en sådan möbel inte vara relevant för små rum, eftersom det kommer att "äta" det mesta av det lediga utrymmet.
  • Dimensionsmodeller kanske inte är lämpliga för rum med en icke-standardiserad layout ., en ovanlig form av lokalerna, för långa och smala sovrum, eftersom det kommer att vara mycket svårt att passa in möblerna i interiören.
Bild
Bild
  • Dessutom har en högkvalitativ dubbelsäng med en bra madrass en mycket hög kostnad .vars nivå är något högre än genomsnittet.
  • En stor dubbelsäng kan kräva inköp av lämpliga sängkläder . Kvalitetssatser kan också vara ganska dyra, vilket gör det svårt att spara pengar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För övrigt kommer förvärvet av möblerattribut av hög kvalitet bara en fördel, trots alla kostnader.

Dimensioner

Standard

Låt oss närmare överväga de befintliga storlekarna på dubbelsängar, funktionerna i var och en av dem, samt de nödvändiga storlekarna på madrasser för en viss modell med hjälp av exemplet på ett jämförande bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekstabell för dubbelsängar

Mått i centimeter Mått i millimeter Beskrivning
100x200 1000x2000 Inte ett mycket vanligt alternativ för en dubbelsäng, eftersom det inte är så bekvämt - ytan är ganska trång och två två personer passar knappt.
190x90 900x1900 I dessa storlekar är de klassiska bekväma dubbelmodellerna inte gjorda. Ett annat alternativ är en våningssäng, vars nivå motsvarar de angivna dimensionerna. En våningssäng kallas också en dubbelsäng eftersom den rymmer två personer.
140x190 1400x1900 Detta alternativ för sängstorlek är något förkortat och används i små sovrum för att spara utrymme eller på hotell med små rum.
160x190 1600x1900
140x200 1400x2000 Medium dubbelsäng alternativ. Det är ganska lämpligt för bekvämt boende för två personer, men samtidigt är det ganska kompakt och äter inte upp överflödigt utrymme i ett litet rum.
150x200 1500x2000
160x200

1600x2000, 2000x1600

180x200 1800x2000 En variant av en klassisk dubbelsäng, perfekt för två eller till och med tre personer. Inte ett mycket bra alternativ för små utrymmen, men perfekt för ett medelstort sovrum.
200x200 2000x2000
200x220 2000x2200 Klassisk sängstorlek med extra längd - speciellt utformad för personer vars höjd är något över genomsnittet.
220x240 2200x2400 Sängen är king size eller, som det också kallas, "King Size". Det kommer att vara en bra sovplats för överviktiga människor, liksom för dem vars höjd är lite mer än två meter.

Icke-standard

Förutom de klassiska rektangulära och fyrkantiga modellerna finns det också flera alternativ för sängar med icke-standardstorlekar och ovanliga former. Låt oss överväga de mest populära och de mest bekväma.

Bild
Bild

Först och främst är det värt att notera den runda sängmodellen, som ser väldigt fin ut och är mycket rymlig och bekväm, trots sin form. Denna tabell visar de klassiska storlekarna på en rund säng:

Storleken Sängdiameter Central bredd på en kaj
M 200 cm 100 cm
L 220 cm 110 cm
XL 240 cm 120 cm
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom finns det modeller av halvcirkelformade sängar, som ligger intill väggen med den platta sidan. Sådana produkter har ofta en extra utdragbar säng, tack vare vilken du enkelt och enkelt kan lösa problemet med att ta emot oväntade gäster. Nästan alla runda sängar är utrustade med en inbyggd låda, vilket är ett klart plus.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ovanlig produkt, om än med en klassisk rektangulär form, kan kallas en dubbelsäng. Även om varje nivå rymmer en person, tillhör den fortfarande kategorin dubbel. Dessutom finns det sådana modeller, vars nedre del är bredare och förutsätter placering av två personer, och den övre är avsedd för en.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom finns det höga modeller, vars kaj ligger på massiva träbjälkar, nästan under taket. Dessa sängar har särskilda krav på deras tillförlitlighet och stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välja bredd

Valet av lämplig sängbredd är en mycket viktig punkt när det gäller produktens bekvämlighet och dess placering på den. Tänk på de mest populära parametrarna som är typiska för vissa sängmodeller. Till exempel är en bredd på 100 centimeter klassisk för en dubbel nedre del av en våningssäng. På en så relativt liten yta kan det vara ganska trångt, men det är ganska lämpligt för två. Det bör noteras att en sådan bredd är minsta storlek på ett möbelattribut för en sådan plan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bredd 140, 150 cm och 1600 mm är klassiska parametrar för modeller som ingår i ett modulärt möbelsystem. Detta är en medelstorlek och är den mest optimala för möbler av detta slag, eftersom stora parametrar kommer att se alltför besvärliga ut i kombination med andra modeller. För design och tillverkning av sängar av mycket större storlekar används följande breddparametrar: 180, 190, 200 centimeter och mer.

Bild
Bild

Bestämning av längden

För bekvämlighet under vila är det nödvändigt att alla delar av kroppen rör vid sängens yta, för annars kan benen hänga ner under sömnen om benen hänger ner. För att förhindra detta är det nödvändigt att välja en säng av lämplig längd. En standard två meters säng kanske inte passar alla, eftersom ganska många människor är över genomsnittet, och ibland mer än två meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höga människor behöver tillräckligt med sovutrymme, så du bör vara uppmärksam på längre sängar. Till exempel på en modell, vars längd är mer än 220 cm. I regel är sådana sängar ganska breda, men det här kommer bara att vara ett plus, eftersom det på en sådan yta är möjligt att omedvetet inte styra dina rörelser under sömnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Längden, något mer än den klassiska - 210 cm, kan bero på en för massiv sänggavel och dekorativa detaljer i benområdet. En sådan produkt är mycket funktionell, men som regel har den en ganska fantasifull inredning, så den kommer att se vacker uteslutande i en klassisk inredning.

Bild
Bild

Valfria tillbehör

Det är ingen hemlighet att köp av en sängram ensam inte kommer att ge en bekväm sovplats; du måste också köpa några tillbehör, som inte är så mycket en sovrumsinredning som en funktionell del av det. Det finns vissa krav på tillbehör för sängen och för sovrummet i allmänhet, vilket kommer att göra rummet mer funktionellt och säkerställa en anständig sömnkvalitet:

  • Först och främst måste absolut alla tillbehör, liksom sängens ram, uteslutande tillverkas av naturmaterial .eftersom användningen av syntetiska komponenter i kompositionen kan vara hälsoskadlig.
  • Alla tillbehör ska vara ganska enkla och enkla att använda . Produkter med komplex form, även om de ser ganska intressanta ut och lockar mycket uppmärksamhet, är inte alltid funktionella.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är bäst att möbeltillbehör matchar stilen och färgen på själva sängramen ., så att du kan skapa en enda bild av interiören.
  • Tillbehör som inte är möbelartiklar , de måste också motsvara stilen i hela rummet, eftersom om de inte matchar kommer de att falla ur den allmänna bilden och kan förstöra den visuella uppfattningen av interiören.
Bild
Bild

Madrass

Först och främst måste du välja en bekväm madrass, vars storlek kan bestämmas från tabellen ovan, baserat på sängramens storlek. För en standardstorlek på en sådan säng behöver du en madrass i Euro-storlek. Ytterligare val måste göras baserat på produktens funktionalitet och några av dess egenskaper.

De mest populära och bekväma typerna av madrasser:

  • Fällbar madrass det är bekvämt för prefabricerade och hopfällbara sängmodeller, som dagligen omvandlas till ett annat möbelattribut. För en vanlig modell behöver du inte köpa en madrass av denna typ.
  • Enkla resårmadrasser de är bra eftersom de har en ganska låg kostnad och är praktiska i början av driften, men tyvärr är det här fördelarna slutar. Madrasser av denna typ börjar snabbt knaka och ackumuleras också damm, vilket provocerar reproduktion av farliga bakterier och möbelkvalster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Madrasser med oberoende fjäderblock eller separata, oberoende fjädrar, är mycket mer funktionella, slitstarka och säkra för hälsan. En madrass med en sådan inre fyllning börjar inte knaka med tiden och hjälper till att behålla den mest bekväma kroppspositionen.
  • Fjädermadrasser kan delas in i två kategorier - för mjukt och för hårt. Ofta, av rädsla för att överdriva den styvhetsnivå som inte tillhandahålls av fjäderramen, gör tillverkarna produkten för mjuk och vice versa. Det kanske inte är så bekvämt att sova på en sådan madrass.
  • Speciella, dubbelsidiga madrasser är också populära , utrustade med fjäderblock, samt mellanlägg som ger olika grader av styvhet. Dessa lager ligger på motsatta sidor av madrassen, så att när du vänder på den kan du se till att du sover bekvämt.
Bild
Bild

Dessutom beror madrassens kvalitet till stor del på fyllmedlet. Skumgummi och bomull anses vara det mest hälsoskadliga, eftersom dessa material inte upprepar kroppens kurvor, därför är de kategoriskt inte lämpliga för att skapa ortopediska madrasser eller produkter som motsvarar åtminstone några anatomiska egenskaper. Vid bildandet av en elastisk yta eller mer eller mindre lämplig för sömn och vila, hjälper material som polyuretanskum eller struttofiber. Latex och kokosfibrer är också bra alternativ. Vid valet måste individuella preferenser beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängkläder

Förutom madrassen bör du också välja sängkläder av god kvalitet. Många tillverkare använder billiga, undermåliga tyger, och uppsättningarna matchar inte storleken på dubbelsängar. Låt oss titta närmare på vad du behöver tänka på när du väljer.

Låt oss först och främst bestämma en lista över nödvändiga detaljer. Standarduppsättningar bör alltid bestå av ett lakan, örngott och ett stort eller två medelstora påslakan. I de flesta fall innehåller underkläderna allt du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bladets storlek bör väljas baserat på madrassens storlek och lägga till tio till tjugo centimeter från varje kant. På så sätt kan lakan stoppas något över sängens kanter och förhindra att det glider av under sömnen. Örngott kan göras i två storlekar: rektangulära - 50x70 cm och fyrkantiga - 70x70 cm. Det finns också storlekar på fyrkantiga örngott 50x50 cm och mindre, men de är avsedda för dekorativa kuddar.

Storleken på påslakan ska också väljas utifrån påslakans storlek. Det finns flera alternativ:

  • Filt för två har en storlek på 200x200 cm, så storleken på påslakan måste matcha.
  • En och en halv säng filt har mått på 145-160x200 cm, beroende på typ: klassiker eller euro.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängkläder bör inte matcha möblernas färgschema eller vara i harmoni med nyanser i interiören, men storleken på uppsättningarna bör alltid väljas noggrant, eftersom det kan uppstå besvär med att använda det. För en längre livslängd är det dessutom värt att ta hand om kvaliteten på tygprodukter. Här är några tips som hjälper dig att välja riktigt bra sängkläder:

  • Det är värt att överväga när du väljer linne uteslutande från naturliga tyger . Mjuk, behaglig vid beröring, utan att orsaka några obekväma känslor, den kommer, liksom en bekväm säng, att bidra till att säkerställa en bekväm sovmiljö.
  • Det är nödvändigt att noggrant undersöka ytan på tvätten för att säkerställa att den är tillräckligt tät . Halvgenomskinligt tunt tyg är ett dåligt alternativ eftersom det rivs snabbt och blir oanvändbart.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Enkla sömmar håller inte länge för sängkläder Därför används en speciell linnesöm när du syr den, som bör studeras när du väljer.
  • Vid sömnad måste material av hög kvalitet användas ., starka trådar av naturmaterial, eftersom syntetiska och tunna går sönder ganska snabbt.
  • Dessutom bör tygets kvalitet, liksom dess lukt, bedömas genom beröring . Ofta är syntetiska material mycket obehagliga för kroppen och har en specifik lukt på grund av användning av färgämne av låg kvalitet, som dessutom snabbt tvättas bort.
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbelattribut

Ofta ingår sängen i ett modulärt möbelsystem som består av många delar. Som regel är sådana kit tillverkade i samma stil och har ett mycket attraktivt utseende. De är ganska funktionella och löser många frågor om förvaring av saker i sovrummet.

Till exempel, nattduksbord kommer att bli ett oumbärligt möbeltillbehör för sovrummet, eftersom det kan lagra viktiga saker som kan behövas under natten eller innan du lägger dig. Böcker, olika kosmetika för hudvård på natten, och vid behov även mediciner. Dessutom är sängbord perfekt för att placera små lampor - sänglampor. Det kan antingen vara minigolvlampor med vackra lampskärmar eller nattlampor av någon annan form - allt som passar vackert och harmoniskt med interiören i hela sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor ovanför sängen är också en ganska praktisk lösning inom inredning. Oftast har en hylla som ingår i ett modulärt möbelsystem en längd som matchar sängens bredd, vilket bidrar till en mer sammanhängande inredning. Men du bör närma dig fästningen med ett särskilt ansvar. Eftersom sådana hyllor vanligtvis är placerade direkt ovanför sängarna, måste man se till att saker inte rullar av det och att det är säkert fixat.

Dessutom har de i stället för sängbord ofta höga smala skåp avsedd för förvaring av personliga tillhörigheter. En sådan komposition ser ganska snygg ut och ur lösningen av förvaringsproblem är den mer praktisk, men i det här fallet måste du tänka på ytterligare belysning av ett annat slag, eftersom det inte kommer att finnas någonstans att sätta lampan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra (pläd, överkast, filt)

Förutom allt ovanstående finns det flera andra tillbehör och produkter som kompletterar sängen, utan vilken sömn eller vila under bekväma förhållanden helt enkelt är omöjligt. Dessutom är några av dem avsedda att dekorera sovytan.

Till exempel skyddar olika överkast inte bara sängkläder från damm och smuts under hela dagen ., men de är också ett dekorativt tillägg till sängen, liksom, beroende på stil och tryck, ett dekorativt tillskott till hela interiören. I en uppsättning med överkast, särskilt vadderade, ingår kuddar med liknande tryck och inredning ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Filtar av olika material kan vara en ganska värdig ersättning för överkast . Du bör välja täta, eftersom de kommer att vara mer funktionella och kommer att hålla mycket längre. Dessutom kan en filt mycket väl ersätta en filt eller fungera som en extra värmekälla.

Dessutom är ingen säng komplett utan en standard sovande uppsättning kuddar och filtar . Alternativen för deras storlekar nämns redan i avsnittet för val av sängkläder. Som ett tillägg, som tjänar för större bekvämlighet, är en tät madrassöverdel med ortopediska egenskaper lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det verkar som om allt är klart och enkelt, men ibland kan det vara en riktig katastrof att välja säng och orsaka många obehagliga känslor och problem. För att förhindra att detta händer har vi sammanställt några användbara tips om vilken dubbelsäng som är bättre att välja, vilka material du bör vara uppmärksam på och vilka detaljer som är viktigast:

  • Välj inte för stora produkter för en liten lägenhet ., är det bättre att uppmärksamma funktionella modeller av ovanliga mönster eller inbäddade produkter.
  • För att spara pengar och lösa problemet med att lagra saker är det värt att överväga en modell från spånskiva , som har en mycket låg kostnad och en lyftmekanism, under vilken det finns en mycket rymlig lådlåda. Några av dessa modeller är utrustade med lådor.
  • Hitta rätt madrass för dig . En skön säng är en garanti för en sund och sund sömn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Du bör hålla dig till den storlek som krävs för att två personer ska vila . För liten säng kan vara trång och bekväm vila blir omöjligt.
  • För enkelhets skull är det värt att inte bara utrusta sängen med en ortopedisk madrass men se också till att det är en modell med ortopedisk bas.
  • Dessutom måste du se till att både ramen, basen och fyllningen av madrassen tillverkad av miljövänliga material som är säkra för hälsan.

Vackra dubbelsängar inuti

Ett bra alternativ för en dubbelsäng, faktiskt utformad för att rymma tre personer . Ett vanligt alternativ för familjehotell. Passar perfekt in i en modern inredning i loftstil.

Bild
Bild

Ett klassiskt exempel på en traditionell dubbelsäng i en diskret sofistikerad inredning … Den mörkbruna modellen kompletteras med två sängbord och en garderob, som säljs som en uppsättning.

Bild
Bild

En mycket funktionell säng med en inbyggd dold mekanism . Produkten lyfts och fixeras i väggnischen, vilket frigör utrymme. Denna säng är idealisk för rum eller små sovrum.

Rekommenderad: