Massiv Trä Loftsäng: Modeller Av Naturligt Furu Med Arbetsområde

Innehållsförteckning:

Video: Massiv Trä Loftsäng: Modeller Av Naturligt Furu Med Arbetsområde

Video: Massiv Trä Loftsäng: Modeller Av Naturligt Furu Med Arbetsområde
Video: Loft Bed // Work Space : The Structure - Ep. 1 2024, April
Massiv Trä Loftsäng: Modeller Av Naturligt Furu Med Arbetsområde
Massiv Trä Loftsäng: Modeller Av Naturligt Furu Med Arbetsområde
Anonim

Barns loftsäng är en kompakt analog produkt för vuxna som optimerar utrymmet lika effektivt: det frigör användbart utrymme och ökar rummets kapacitet. De flesta föräldrar ställer höga krav på kvaliteten på barnmöbler, och föredrar produkter av massivt trä. Och allt skulle vara bra, men många är förvirrade över priset på frågan, eftersom färdiga träbäddar inte är billiga. Andra är nöjda med design och pris, men inte nöjda med produktens kvalitetsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vägen ur sådana situationer är oberoende tillverkning av en vindsäng från en matris. På så sätt kan du undvika stora utgifter - en gång göra ett möbelkomplex av rätt storlek - två, som kommer att motsvara barnets estetiska preferenser - tre. De modeller vi presenterar är universella lösningar som de minsta ägarna av plantskolor, förskolebarn och tonåringar kommer att vara nöjda med. Din uppgift är att bestämma storleken och följa instruktionerna.

Bild
Bild

Särdrag

Jämfört med en våningssäng, där ett par sovplatser finns, finns det bara en sovyta nära loftsängen, som ligger på andra våningen. Dess design kännetecknas av extrem enkelhet. Produkten representeras av en ram, en solstol, designelement - säkerhetsbrädor, trappor, sänggavel, fotbräda.

Första våningen kommer att användas för:

  • Arbetsplats;
  • lekplats;
  • Sport komplex;
  • omklädningsrum med byrå eller garderob;
  • en plats att koppla av med en soffa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att organisera ett funktionellt arbetssegment, en sportenhet eller ett säkert lekområde kommer det att vara nödvändigt att noggrant beräkna belastningen på alla delar. När det gäller designen, i sängar med liten höjd, måste storlekarna på utdragbara element - bord, trappor, lagringssystem mätas ner till en millimeter. Annars uppstår svårigheter under drift.

Bild
Bild

I höga sängar innebär fyllningen av den nedre delen ett sådant arrangemang av möbler så att tillgången till lådorna förblir fri och dörrarna till skåpen kan öppnas och stängas fritt.

Vilket material är bättre att välja?

Valet av material för en loftsäng innebär två möjliga alternativ - med en ram av metall eller av trä. Argument för att göra en träkonstruktion snarare än en metallkonstruktion:

  • enkel bearbetning;
  • monteringshastighet;
  • väger mindre än en metallprodukt;
  • kräver inte användning av specialutrustning, och för att bygga en metallbädd behöver du en svetsmaskin.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Möbelhantverkare har alltid föredragit trä - ett naturmaterial med många praktiska fördelar. Fördelar med trämöbler:

  • styrka, tillförlitlighet och hållbarhet;
  • låg värmeledningsförmåga, behåller perfekt värme;
  • miljövänlighet. Trä är ett material som skapats av naturen själv, därför är det helt ofarligt för kroppen;
  • hälsoförbättrande effekt - filtrerar luften, neutraliserar effekten av skadliga ämnen, vilket bidrar till skapandet av ett hälsosamt mikroklimat i huset;
  • yttre attraktionskraft. Varje träd har sitt eget unika mönster, dess kontemplation är ett visuellt nöje;
  • kompletterar organiskt varje interiör;
  • fyller huset med en naturlig delikat doft;
  • taktil komfort - ger många trevliga känslor vid kontakt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med materialet inkluderar rädslan för en fuktig miljö och extrema temperaturer, därför måste massivt trä behandlas med skyddande föreningar.

Sorter av tresorter

  • Bok och ek - höghållfasta, hållbara material, men deras kostnad kommer att vara lämplig. Al och lind används sällan. Det mest prisvärda alternativet är massiv furu. Tall mättar luften med fytoncider, som hämmar tillväxten av bakterier, vilket minskar risken för förkylning. Det har en gynnsam effekt på nervsystemet och normaliserar den emotionella bakgrunden.
  • Massiv furu det anses vara ett ganska mjukt och smidigt material. Därför leder mekanisk skada - repor och bucklor på grund av vårdslös användning oundvikligen till att produktens utseende förloras. Tallens mjukhet beror direkt på dess ålder. Ju äldre trädet är desto starkare är det.
Bild
Bild

Verktyg

Ramen är gjord av en trästång, minsta sektionsstorlek är 80x100, helst 100x100 mm. Mantel, räcken, trappor är gjorda av skenor med en tjocklek på 20-30 mm. För tillverkning av botten används plywood, även om det är bäst att utrusta strukturen med en färdig rackbotten, där listerna är fixerade med lathållare. En sådan botten säljs i möbelaffärer.

Bild
Bild

Fästelement:

  • möbelbultar;
  • universella skruvar;
  • limkomposition för snickeri.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av de verktyg som används:

  • cirkelsåg;
  • borrskruvmejsel;
  • handslipmaskin / finkornig smörjduk;
  • klämma;
  • en hammare;
  • måttband, linjal;
  • laser / vattennivå.
Bild
Bild

Ritningar och diagram

Även en enkel design som en loftsäng har flera alternativ. Skillnaden mellan de två ligger i fästmetoden.

Grundmodeller representeras av designlösningar av tre typer:

  • oberoende struktur med fyra stöd , för placeringen av vilken du kan välja vilken plats som helst i rummet, men rummet måste ha en tillräcklig takhöjd;
  • med väggmonteringssystem - en stabil struktur där ramdelen har två stöd.
  • med takmonteringssystem - den mest originalversionen av sängen. Det finns helt enkelt ingen tvådelad ramdel här, och sovytan är fixerad i taket. Tonåringar är mycket nöjda med detta alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populariteten för den första modifieringen beror på enkel implementering och relativ portabilitet.

Stegalternativ

En annan grundläggande viktig punkt är installationen av trappan.

Stegar kan placeras:

Vertikalt , vilket är fördelaktigt när det gäller att spara utrymme, men säkerheten för detta alternativ är tveksam. Den kan monteras på höger sida, till vänster, i slutet och ibland bara på väggen. Denna placeringsmetod är lämplig för skolbarn, men inte för de minsta barnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lutande - förutom de traditionella raka linjerna finns radietrappor. De är enklare och säkrare. Bekvämligheten hos en stege beror på lutningsvinkeln, ju större den är, desto bekvämare är det att röra sig längs den, vilket dock också påverkar det ockuperade området. Stegar görs ofta avtagbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dessa alternativ är platta steg en säker lösning, inte runda.

Stegmoduler - utrullning och stationär . I detta fall fungerar lådorna som fullfjädrade steg, från vilka modulen är formad. Detta är de säkraste alternativen, eftersom stegen är av standardstorlek och marschen har en välbekant sluttning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Banbanemodellerna är en hybrid av modulära och lutande trappalternativ . Plattformen installeras på en höjd som är lika med ½ sängens höjd och utrustar podiet med en kort lutande stege. För att spara utrymme är själva podiet utrustat med ett inbyggt lagringssystem.

Bild
Bild

Bestäm storleken

När du väljer storlekar, ta hänsyn till barnets ålder och rummets dimensioner. Mini vindar med låg sovyta är idealiska för barn i åldern 2 till 5 år. Deras dimensioner är 70x160, och höjden är minst 80 cm, max-120 cm. För skolelever är det redan möjligt att överväga både en och en halv och dubbel version av sängar med dimensioner på 90x200, 140x200 cm, med en höjd av 1,8 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du skapar en ritning får du inte glömma skalan, detta förenklar beräkningen av den erforderliga mängden material.

Tillverkning och montering

I enlighet med en individuellt utvecklad eller färdig ritning beräknas den erforderliga mängden material. Du kan använda tjänsterna för sågning i butiken, eller så kan du göra det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsorder:

  1. Slipning av konstruktionsdelar med en slipmaskin eller sandpapper. Vassa hörn, marker och oegentligheter bör inte lämna spår.
  2. Behandling av brädor och stänger med ett antiseptiskt medel.
  3. Borrhål för fästelement under installationen. Du behöver inte borra dem alla på en gång.
  4. Behandling av hål med lim direkt innan delar fästs.
  5. Montering av ramdelen från fyra stöd och en ram från stänger med en sektionsstorlek på 100x100 mm.
  6. Bildandet av ramen från stödstängerna och ytterbrädorna på sidobegränsarna, fixering av ställen med skruvanslutningar eller metallhörn.
  7. När monteringen fortskrider kontrollerar den regelbundet noggrannheten hos den vertikala överensstämmelsen med en kvadrat.
  8. Konstruktionens tillförlitlighet kommer att ge ytterligare fästen av stöden i ändarna och bak med hjälp av skenor, vilket placerar dem på en höjd av 0,3-0,4 m.
  9. Fyllning av skenorna på stödbalkarna. Vid beräkning av erforderligt antal skenor fungerar den uppskattade belastningen som en vägledning.
  10. Stängselbildning genom att fixera skenorna på stöden. På höjden når skyddssidorna oftast 0,4 m. För barn fylls staketet tätare och installerar, förutom två eller tre längsgående brädor, ett liknande antal tvärgående brädor.
  11. Stegtillverkning - vertikal / lutande med efterföljande fastsättning på ramen. Trappstegen är placerade på ett sådant avstånd från varandra att processen att flytta längs dem är så bekvämt som möjligt för barnet.
  12. Färdig produktbearbetning med två lager matt / transparent lack. Varje lager kräver torkning i minst en dag. För att ändra träets nyans används en fläck.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga nyanser:

  • När du väljer timmer, var noga med att uppmärksamma graden av torkning . Luftfuktighet över 18% är oacceptabelt. En produkt av sådant trä torkar snabbt, spricker och deformeras.
  • Det bästa alternativet för fästanslutningen innebär en dockning med spår, som anses vara den mest hållbara och pålitliga . Om du har ett fräsverktyg, försumma inte möjligheten att bilda tappar och borra hål under fästelementen med en router. Monteringen utförs på en limkomposition och dupliceras med självgängande skruvar.
  • Vid beräkning av sängens storlek måste madrassens storlek beaktas . Det måste finnas minst 2 cm mellanrum mellan säkerhetssidorna och den mjuka basen på alla sidor.
  • Under installationen, glöm inte att använda en nivå, det är bäst att använda en lasernivå för att kontrollera rät vinkel .… Vid minsta avvikelse, korrigera omedelbart bristerna, eftersom det är just sådana defekter som är orsaken till hela strukturens instabilitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

I den här frågan, glöm inte att fråga yttrandet från ägaren till loftsängen. Om vuxna är ganska nöjda med träets naturliga färg, kan barnens bostäder ha en annan uppfattning om detta, vilket måste räknas med. Tjejer kommer säkert att gilla ljusa pastellfärger - rosa, gul, ljusgrön, lila, för att inte tala om den universella rena vita färgen. För pojkar passar en mörkare palett av grått, blått, brunt. Prioriteten för tonåringar är silvermetallic och svart.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta loftsäng idéer

Fotogalleriet innehåller originella loftsängar för barn i olika åldrar.

Rekommenderad: