Cellular Anti-decubitus Madrass Med Beväpnad Kompressor: Rörformad Modell, Bruksanvisning

Innehållsförteckning:

Video: Cellular Anti-decubitus Madrass Med Beväpnad Kompressor: Rörformad Modell, Bruksanvisning

Video: Cellular Anti-decubitus Madrass Med Beväpnad Kompressor: Rörformad Modell, Bruksanvisning
Video: Stoppa trycksårsvecka 2020 - Madrasser och trycksår 2024, April
Cellular Anti-decubitus Madrass Med Beväpnad Kompressor: Rörformad Modell, Bruksanvisning
Cellular Anti-decubitus Madrass Med Beväpnad Kompressor: Rörformad Modell, Bruksanvisning
Anonim

Ibland tvingas människor som lider av vissa allvarliga sjukdomar att följa strikt sängstöd. På grund av en så lång vistelse utan rörelse bildas liggsår på patientens kropp. För att förhindra deras utseende och därmed lindra en sjuk persons lidande används som regel speciella madrasser med speciella egenskaper.

Den mest efterfrågade idag är en celldämpande madrass från mobilen från det väpnade företaget.

Bild
Bild

Ändamål

Vid långvarig kontakt med en mjuk plan yta och effekten av patientens egen vikt störs blodtillförseln och innerveringen av vävnader, vilket leder till nekrotiska förändringar. Dessa förändringar påverkar inte bara huden, utan också muskelvävnaden, och i vissa särskilt allvarliga fall, benstrukturen. Dessutom förekommer atrofiska fenomen som orsakas av långvarig klämning i de inre organen.

Dessa förändringar, som börjar med en liten stagnation av blod och förvandlas till nekros, som är torr eller våt, kan leda till utveckling av sepsis.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att undvika sådana skadliga konsekvenser vänds patienten regelbundet och minskar därmed exponeringstiden för en viss del av kroppen. Men ett sådant förfarande kräver en annan persons ständiga närvaro och betydande insatser, och för patienten orsakar sådana manipulationer smärta.

När du använder en anti-decubitus-madrass behöver du inte vända, kontakt med madrassens yta sker inte över hela ytan, men bara vid vissa punkter. Dessutom ändrar dessa många kontaktpunkter automatiskt sin plats, vilket innebär att det inte sker någon konstant klämning av kärlen. Därför har användningen av en specialiserad madrass många fördelar jämfört med konventionell vändning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Armed har producerat specialprodukter för sängliggande patienter och äldre i över 15 år. Compressor Anti-Decubitus Cell Madrass skapades av företaget tack vare deras mångåriga erfarenhet och moderna teknik. För att förstå hur en sådan madrass fungerar är det nödvändigt att i detalj studera enheten och principen för denna produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grunden för madrassen är isolerade celler (kammare), formade som en honungskaka och som består av ett polymermaterial.

Med hjälp av en kompressor ansluten till kamrarna med speciella rör pumpas luft. Till en början kommer den in i några rader av celler, medan den andra delen förblir utan luft, och sedan, efter en tid, in i andra celler. Efter ett tag upprepas processen i omvänd ordning, luften kommer in i de tömda kamrarna och de fyllda cellerna frigörs från den. Cykeltiderna är vanligtvis 6 till 12 minuter.

Bild
Bild

Växlande pumpning av den ena eller den andra delen av madrassen är nödvändig för att förhindra problem med blodtillförsel. Tack vare denna teknik är patientens kropp i kontakt med madrassen vid olika ställen och under en kort tid, vilket resulterar i att liggsår inte har tid att bildas. Denna madrass är utformad för att uppnå maximal effekt i de sakrala, gluteala, scapulära och occipitala regionerna, där kroppstrycket har störst värde.

Dess användning på sängliggande patienter har den mest fördelaktiga effekten, uttryckt i massering dygnet runt av patientens kropp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Automatisk lufttillförsel skulle inte vara möjlig utan en kompressor. Den är utformad för långsiktig dygnet runt-drift. Cellmadrassen är tillverkad av material som inte orsakar allergiska reaktioner och är avsedd för sängliggande patienter vars vikt inte överstiger 120 kg.

Bild
Bild

Klassificering och sorter

Försvarsföretaget har, förutom mobilversionen, utvecklat och producerat andra typer av madrasser som har något annorlunda utseende och konfiguration.

Anti-decubitus madrasser är indelade i två grupper: statisk och dynamisk.

Statisk

Ytan på dessa modeller rör sig inte, eftersom de inte har kontrollblock och system. Anti-decubitus-effekten i sådana modeller utförs på grund av den enhetliga fördelningen av lasten över madrassens hela yta.

Dessa modeller anpassar sig perfekt till kroppens anatomiska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med statiska modeller är ett acceptabelt pris på grund av bristen på en kompressor. Dessutom kan de användas på platser där det inte finns någon eller tillfälligt ingen el. Men det är bättre att inte använda dem för personer som är helt immobiliserade.

Denna grupp är mer lämplig för patienter med partiell rörlighet, det vill säga som kan resa sig då och då.

En variant av denna grupp är gelmadrass … Cellerna i denna madrass är fyllda med gel istället för luft. Gelmodeller är mer lämpliga för personer med liggsår i steg 1-2.

Formen på gelmodeller kan förändras i tre riktningar samtidigt. Från höger sida flyter gelén smidigt till madrassens vänstra sida, och från ovansidan rör den sig till det nedre området och kan flyta framifrån och bak.

Har utmärkta egenskaper gel modell 563 … Den består av tre sektioner med naturlig latex som ett extra lager och ett speciellt desinficerat lock. Denna fristående modell har en utmärkt anti-decubitus-effekt och tål en belastning på upp till 120 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fristående modeller inkluderar också fyrdelad madrass tillverkad av polyuretanskum och har ett avtagbart skydd av vattentätt tyg. Ett särdrag hos detta material är dess oförmåga att värma upp under påverkan av temperaturen i människokroppen. Därför orsakar en långvarig vistelse på den inte obehag hos en person. Detta material andas, så mikroklimatet för huden är mycket gynnsamt.

Dessutom är polyuretanmadrassen resistent mot desinfektionsmedel, vilket innebär att den kan bearbetas säkert utan rädsla för att skada basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dynamisk

Dynamiska madrasser är alla utrustade med kompressorer, tack vare vilken luft kommer in i kamrarna. Förutom cellmadrasser som tillhör denna grupp, tillverkar företaget rörformade modeller. Denna design är baserad på cylindrar som ligger vinkelrätt mot madrasslängden, som är sammankopplade till en enda helhet. Till skillnad från bikakemadrassen klarar den rörformade strukturen över 120 kg. Dessa madrasser är mycket ofta utrustade med en fläkt.

Denna funktion bidrar till att skapa det mest bekväma mikroklimatet för patientens hud. Dessutom ingår ett vattentätt lakan i madrassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Massageeffekten uppnås på grund av den konstanta tryckförändringen i ballongerna, med ett intervall på 6 minuter. Dessa modeller är lämpliga för patienter med trycksår i steg 3-4. Fördelarna med dessa modeller inkluderar användarvänlighet med tillräcklig effektivitet, liksom möjligheten att byta ut en defekt cylinder. Men i jämförelse med cellmadrasser har ballongversionen en mindre massageeffekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av mobilmodellerna sticker det ut Orthoforma … Ytan på en sådan madrass är gjord av ett allergivänligt poröst material som främjar god ventilation av huden. Designen av Orthoforma -madrassen är avsedd för patienter med ryggmärgsskador, liksom för patienter med olika grader av brännskador.

Dessutom används denna madrass för personer som har drabbats av stroke, hjärtinfarkt och olika operationer som kräver långvarig orörlighet. Orthoforma -madrassen är utrustad med en intelligent kompressor och dess skydd vid överström, samt reglering av kamrarnas fasthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

För att madrassen ska få rätt effekt måste du följa bruksanvisningen.

  • Först måste du installera pumpen på en stabil yta eller fästa den med hjälp av krokar på kroppen på sängstången.
  • Sedan måste du sprida den på sängen ovanpå en vanlig madrass. De lösa ändarna måste stoppas under en vanlig madrass. När du placerar produkten är det nödvändigt att ta hänsyn till placeringen av inloppet avsett för anslutningsrören, de måste vara i sängens bensektion tillsammans med kompressorn.
  • Därefter är pumpen ansluten till rören, och de i sin tur till madrassen. Efter det måste du se till att rören inte vrids och inte kommer under madrassen. Vi slår på pumpen genom att trycka på "På.”, Och luft börjar flöda och fyller cellerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Nu kan du täcka madrassen med ett förberett lakan och lägga ner patienten. För att reglera trycket, ställ in handtaget i önskat läge, beroende på patientens vikt. Du kan nu kontrollera madrassens uppblåsthet. För att göra detta måste du hålla två fingrar mellan patientens kropp och den icke-uppblåsta delen av madrassen. Om de kommer in fritt, är madrassen uppblåst korrekt.
  • För att ändra patientens position måste du slå på den statiska funktionen genom att ställa knappen i läge på. Denna funktion ger samtidig fyllning av alla celler med luft, vilket gör det möjligt att utföra procedurer eller mata patienten. Efter att denna knapp har inaktiverats fungerar systemet som vanligt.
Bild
Bild
  • För att systemet ska fungera korrekt måste du kontrollera luftfiltret minst en gång i månaden. Ett smutsigt filter tvättas med milda tvättmedel. Därefter måste den torkas och först installeras på plats.
  • Förutom pumpen måste du övervaka madrassens skick. Ytbehandling kan göras antingen med tvålvatten eller med desinfektionsmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Innan du köper en anti-decubitus madrass måste du först bestämma över systemet. För en delvis immobiliserad person är en modell som tillhör en statisk grupp lämplig. För helt immobiliserade patienter är en bikakemadrass med pump det bästa valet, särskilt om dess kroppsvikt inte överstiger 120 kg. Det är bättre att välja en modell utrustad med en statisk knapp. Med dess hjälp är det möjligt att avsevärt underlätta genomförandet av alla typer av förfaranden utan smärtsamma förnimmelser för patienten och besvär för den som vårdar patienten.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en patient vars vikt överstiger 120 kg är det bättre att köpa en rörformig madrass, särskilt om liggsåren är steg 3-4. När du väljer en madrass med kompressor måste du vara uppmärksam på några av modellens tekniska egenskaper, nämligen ljudnivån från kompressorn. Dess värde bör inte överstiga 6-8 dB. Denna information finns alltid i produktens tekniska datablad.

När du väljer, glöm inte kontraindikationer.

En bikakemadrass med kompressor ska inte användas för patienter med livmoderhalsdrift, eftersom deras tillstånd kan försämras avsevärt på grund av cellernas ständiga rörelse.

Patienter med svårt skadad ryggrad med delvis påverkad benmärg ska inte använda en celldämpande madrass. För sådana patienter indikeras en fast fixering på en hård yta och därför är en mjuk, oscillerande yta oacceptabel för dem.

Bild
Bild

Recensioner

De flesta som köpte en madrass mot sängar med kompressor till sina nära och kära var nöjda med sitt arbete. Det finns ingen anledning att ständigt vända den sjuka, och de redan bildade liggsåren börjar läka. Många noterar att cellmadrassen rengörs perfekt med vanliga desinfektionsmedel. Vissa människor rapporterar lite bullrig drift av kompressorn, men med tiden vänjer de sig vid bullret.

Rekommenderad: