Små Garderober (50 Bilder): Minimodeller I En Liten Hall Eller Korridor, Små Alternativ För Sovrummet, Hur Man Placerar Saker

Innehållsförteckning:

Video: Små Garderober (50 Bilder): Minimodeller I En Liten Hall Eller Korridor, Små Alternativ För Sovrummet, Hur Man Placerar Saker

Video: Små Garderober (50 Bilder): Minimodeller I En Liten Hall Eller Korridor, Små Alternativ För Sovrummet, Hur Man Placerar Saker
Video: Mini Makeover :: Sovrummet, hallen och arbetshörnan 2024, Mars
Små Garderober (50 Bilder): Minimodeller I En Liten Hall Eller Korridor, Små Alternativ För Sovrummet, Hur Man Placerar Saker
Små Garderober (50 Bilder): Minimodeller I En Liten Hall Eller Korridor, Små Alternativ För Sovrummet, Hur Man Placerar Saker
Anonim

En bekväm garderob är en integrerad del av en välmöblerad lägenhet. Valet för ett stort rum kommer inte att vara svårt, men för ett mindre område är situationen något mer komplicerad. För att rummets storlek inte ska bli ett hinder för att skapa rätt komfort skapades små skåp som passade perfekt in i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Små möbler kan väcka tvivel om det är lämpligt med ett sådant köp, men om valet hanteras klokt kommer dess ägare säkert att vara nöjda.

De främsta fördelarna med små skåp för kläder kan utjämna sina få brister:

  • en liten modell kan kompetent passa in i ett rum även med det mest blygsamma området;
  • kostnaden för små möbler är flera gånger mindre än de stora motsvarigheterna, eftersom det krävs mycket mindre resurser för tillverkningen, därför blir ett sådant köp betydligt mer ekonomiskt;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • en mängd olika färger på små skåp med alla möjliga tilläggselement glädjer ögat, så att du kan välja det mest relevanta och lämpliga alternativet för din smak;
  • en kompakt garderob kan öka komforten om du noga överväger hur den kommer att fyllas och på begäran av ägarna dekoreras.

Nackdelarna med små skåp inkluderar deras storlek

Genom att stoppa ditt val på ett sådant beslut bör du tydligt förstå: för många garderobsposter kan inte passa här. Denna nackdel kanske dock inte finns för dem som inte behöver lägga för många saker i garderoben i den valda lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Att köpa ett skåp kräver noggrann uppmärksamhet på detaljer. Innan du går till affären måste du bestämma var den ska placeras och göra alla nödvändiga mätningar. Redan baserat på resultaten bör du välja en lämplig liten skåp av någon av följande typer :

  • klassisk;
  • garderob;
  • inbyggt;
  • vinkel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska garderober - det mest lämpliga alternativet för ett stort rum. Deras främsta plus är deras höga kapacitet, liksom flera fack för olika typer av saker samtidigt. Men för ett litet rum kan en sådan lösning användas om skåpet börjar ta så mycket ledigt utrymme som möjligt.

Garderober - en av de mest populära och de motiverar detta med många faktorer. En sådan garderob har bekväma skjutdörrar med en spegel, bakom vilken hyllor och sektioner för olika föremål döljs, vilket garanterar bra rymlighet. Dessa möbler finns i olika storlekar, så för ett litet sovrum är det möjligt att välja den mest attraktiva för en specifik köpare.

Inbyggda garderober är extremt kompakta, så de kan vara ett utmärkt, om inte det enda alternativet för de minsta vardagsrummen. Förvirring här kan bara vara att ett sådant skåp inte kan flyttas från den ursprungligen valda platsen. Hörnskåp, som namnet antyder, installeras i hörnet. Denna design hjälper verkligen till att spara mycket utrymme, vilket gör rummet mer spektakulärt och intressant.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

Den rektangulära formen är en etablerad klassiker för skåp, och deras standardmått är 100x150x60 cm. Dessa parametrar är bara initiala, och om det finns ett stort behov är det möjligt att beställa storleken individuellt, efter att ha fått en liten eller till och med en mini- skåp. Om modellen är linjär placeras den längs den frigjorda väggen.

De högsta skåpen för småhus är en riktig räddning, eftersom deras höjd gör att du kan få ut det mesta av garderoben och placera så mycket kläder som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många köpare, som avviker från klassikerna, väljer en triangulär form, som har lyckats vinna inte mindre popularitet. Denna design kräver ett fritt hörn där det ger maximal fördel för ett obekvämt rum när det gäller storlek.

Kapaciteten hos sådana skåp är riktigt hög, och i vissa fall kan den ökas. När det inte finns för lite utrymme skulle en rationell lösning vara att byta ut de raka skåpdörrarna mot radie. Så det område som är lämpligt för fyllning kommer att expandera, vilket gör modellen många gånger mer rymlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Vanligtvis är små skåp skapade av spånskiva, MDF och trä:

Spånskiva anses vara det billigaste, men också mindre slitstarka materialet. Skåp från det kan lätt blekna på grund av solens starka ljus eller svullnad orsakad av överdriven fuktighet i rummet. Dessa nackdelar gör dock inte spånskivemöbler värdelösa. Sådana skåp är idealiska för ett barns rum, där du med tiden kan göra en ersättning utan stora skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF har en mycket högre kvalitet, men kostnaden för möbler av detta material kommer att bli högre. Sådana skåp ser alltid extremt estetiskt tilltalande ut och har också många dekorativa element i form av glas och kromdetaljer. Modeller från MDF kommer att kunna betjäna sina ägare för en lång och lojal tjänst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä garderober anses med rätta vara elit. Trädet kännetecknas av störst slitstyrka, hållbarhet och skönhet. Träskåp andas och tappar inte den trevliga doften av trä under alla de långa åren av deras service. Alla dessa fördelar har ett motsvarande högt pris, därför kan inte alla ha råd med en sådan lyx.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Valet av färg beror enbart på preferenser för den framtida ägaren av skåpet. Du kan fokusera på den allmänna stilen i rummet för vilket möblerna väljs, eller så kan du göra ett experiment genom att välja något oväntat och annorlunda än den befintliga tonen.

Du behöver inte förneka dig själv glädjen att välja din favoritfärg: tack vare modern teknik kan en garderob köpas i absolut vilken nyans som helst, efter att ha hittat den planerade eller snubblat över en som du lyckades bli kär i först syn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Till en eller annan grad har alla lägenheter sin egen individuella stil. Varje smakfullt utvald interiör kräver ett visst urval av möbler. Det är viktigt att se till att skåpet betonar inställningen korrekt och inte ser helt malplacerad ut:

Klassisk stil har mjuk elegans. En garderob av naturligt trä passar perfekt här. Ett sådant dyrt material kan ersättas med MDF, men med närvaro av träimitation. Det är bäst att välja en lugn ton.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hi-tech stil i den moderna världen är det väldigt populärt och om du vill hålla dig till det bör du vara uppmärksam på MDF -skåp i vitt eller svart, där en glansig film används som dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

För anhängare vintagestil modeller med en mängd olika snidade monogram och handtag som imiterar antiken med sin förgyllning kommer att visa sig vara intressanta. Du behöver inte kringgå sidan och lacka, om detta inte motsäger preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man lägga?

Typen av syfte för rummet för vilket ett litet skåp väljs är också långt ifrån den sista innebörden. Produkten ska vara i harmoni med rummet, utan att orsaka några besvär under driften:

I hallen Det är bäst att placera ett kompakt smalt skåp, som är bäst placerat närmare ytterdörren. Eftersom det vanligtvis är ganska mörkt i korridoren kommer ljusa nyanser att se bra ut, och närvaron av horisontella hyllor i garderoben kan göra det till ett idealiskt val.

Rymliga modeller i korridoren kan förenkla livet, så det är där det är önskvärt att frigöra så mycket utrymme som möjligt för en garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små skåp till sovrummet måste också ha en hög nivå av rymlighet, eftersom de flesta sakerna ofta lagras här. Det är viktigt att välja möbler med så många olika avdelningar som möjligt. En spegel på skåpdörren kommer också att vara till nytta.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vardagsrummet skåpets funktionalitet är minst viktigt, så du kan begränsa dig till den mest blygsamma storleken. I ett rum av denna typ kommer det sannolikt att spela rollen som dekoration, så att det i första hand är det vackra utseendet i det här fallet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer möbler till barnrummet det är nödvändigt att korrekt kombinera begreppen liten storlek och maximal rymd. Utanför kan skåpet vara för barn, men inuti bör allt vara så allvarligt som i garderoben i ett vuxen sovrum: så mycket utrymme och olika hyllor som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placerar jag saker?

Rätt placering av saker är av stor vikt, särskilt när det gäller små garderober. Det är nödvändigt att sätta allt på ett sådant sätt att det finns tillräckligt med utrymme, föremålen ligger bekvämt, och i ögonblicket när de tas bort, förblir garderoben i ordning.

För att uppnå denna ordning finns det tre huvudområden att vara medvetna om:

Lägre . När hon ligger närmast golvet lagrar hon saker som deras ägare använder minst ofta. Annars finns det skor eller, om det finns lådor, underkläder och andra liknande saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Central . Mittzonen är den viktigaste, eftersom det är mest bekvämt att lagra viktiga föremål på denna nivå. Det finns ingen bättre plats för vardagskläder och det kan finnas både hyllor och lådor.
  • Övre . Detta område blir vanligtvis en entresol. Dess huvudsakliga funktion är att lagra säsongsartiklar, inklusive stickade hattar, paraplyer, handskar och andra föremål som inte används konstant.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra alternativ i interiören

När du väljer ett skåp är det viktigt att inte glömma att det inte bara kan vara rektangulärt utan också kantigt. Det andra alternativet kan beställas utan problem, efter att ha bestämt de exakta parametrarna, vilket sparar märkbart inte bara utrymme i rummet, utan också tid för sökningar, nerver och styrka. Om du behöver en garderob i sovrummet, låt den vara närmare sängen, men åtskild från den, till exempel genom ett sängbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också mycket viktigt att placera garderoben i korridoren korrekt - den ska stå så att det är möjligt att träffas så bekvämt som möjligt för att lämna lägenheten och återvända till den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garderoben kan också fungera som ett sken av att dela ett rum. Om det är i en studiolägenhet kommer det lätt att bli en slags "dörr" mellan sovrummet och köket, och därmed avgränsa dem. Detta är dock bara ett alternativ och allt beror på köparen och storleken på hans hem.

Rekommenderad: