Familjesängar (41 Bilder): Storlekar Av Satinset Med Två Påslakan. Hur Skiljer Sig Familjelinne Från Euron?

Innehållsförteckning:

Video: Familjesängar (41 Bilder): Storlekar Av Satinset Med Två Påslakan. Hur Skiljer Sig Familjelinne Från Euron?

Video: Familjesängar (41 Bilder): Storlekar Av Satinset Med Två Påslakan. Hur Skiljer Sig Familjelinne Från Euron?
Video: Caravan Bedding - Transverse Island bed duvet & cover set 2024, April
Familjesängar (41 Bilder): Storlekar Av Satinset Med Två Påslakan. Hur Skiljer Sig Familjelinne Från Euron?
Familjesängar (41 Bilder): Storlekar Av Satinset Med Två Påslakan. Hur Skiljer Sig Familjelinne Från Euron?
Anonim

Nästan alla vet att "vädret" i huset beror på olika små saker. Några av dem är av stor betydelse, medan andra är nästan osynliga. Det är dock de som skapar stämningen i huset. En av dessa små saker är familjesängar. Det beror trots allt på honom hur bekväm en persons sömn kommer att vara.

Bild
Bild

Funktioner och sammansättning av satsen

Ett alternativ som gör att båda halvorna av ett gift par kan gömma sig separat, men fortfarande förbli i samma säng, kallas familjesängar. Den är designad för både sängen och soffan. Det är det mest populära bland makarna. En sådan sänguppsättning kallas också en duett på ett annat sätt. Dess utrustning är genomtänkt så att alla trivs . Oftast innehåller den från två till fyra örngott, som kan vara antingen rektangulära eller fyrkantiga. Setet kompletteras med ett stort ark, vars storlek inte är mindre än euromodifikationerna. Ibland kommer det med ett elastiskt band, som gör att du säkert kan fixa det på sängen. Denna uppsättning levereras med två påslakan. De kan vara antingen en och en halv eller singel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna sängsats gör att båda makarna kan koppla av i komfort. I kallt väder behöver du inte dra filten över dig själv. Dessutom tillåter denna typ av linne varje make att välja en filt under vilken han kommer att känna sig bekväm.

Standardstorlekar

Varje sängsats har olika mått, som anges på förpackningarna. Här är storlekarna på dubbelsängar i familjen.

  • Örngott i sådana uppsättningar är 2 x 50x70 centimeter och 2 x 70x70 cm. Detta görs för enkelhets skull, eftersom några av makarna föredrar att sova på små kuddar. Andra, tvärtom, anser att den ska vara stor. Detta görs också för hygienändamål. Enligt standarderna är det verkligen nödvändigt att byta kuddfodral en gång var tredje dag.
  • Arket ska vara 200-260 eller 220-260 centimeter långt och 180-260 eller 175-220 centimeter brett.
  • Två påslakan ska vara 160x215 centimeter vardera.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka tyger är de gjorda av?

Vid köp av sängkläder bör särskild uppmärksamhet ägnas åt dess kvalitet. Det vill säga vilken materia den är gjord av. Det kommer ju att bero på det, drömmen blir så bra. Det finns ett brett utbud av bra textilier, de mest populära är värda att lyfta fram. Dessa inkluderar både siden och satin eller linne. Dessa är de mest lämpliga och vanliga materialen som är lämpliga för att sy sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enfärgad bomull för familjesängar

Ett av de vanligaste materialen bland konsumenterna är 100% bomull. Det är mycket billigare än siden och mer praktiskt än linne. Det kan delas in i flera undertyper av tyger som bara kan särskiljas genom vävning av fibrerna. Bland dem finns chintz och satin. Om vi pratar om bomullsunderkläder, så är det ganska bekvämt. Till skillnad från syntet fastnar det inte vid kroppen, elektrifierar inte. Dessutom kommer det att vara bekvämt att sova på det när som helst på året och känna sig bekväm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tryckta sängkläder

Detta linne är tillverkat av bomullstyg. Det är ofta dekorerat med en mängd olika mönster. Oftast är det billigt och används mer dagligen. Chintz skiljer sig dock inte åt i synnerhet för slitstyrka. Sådant linne är ganska svårt att stryka. För att göra denna process lite enklare måste du använda ett strykjärn med en ångkokare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängkläder i satin

En annan typ av bomull. Satinunderkläder är ganska behagliga vid beröring, dessutom rynker de knappast. När den tvättas förlorar den inte sitt utseende och förblir hållbar länge. Sådant material kan användas av de människor som ofta lider av allergier. Detta tyg består av tvinnade dubbelvävda trådar. Dess kvalitet beror också på graden av vävning av sådant material. Till exempel finns det en satin lyx. Sängkläder tillverkade av det är mycket populärt, eftersom det kan användas för tvätt många gånger. För vintern är det värt att välja satin lite varmare och tätare. Detta material kallas satin sammet. Sådana underkläder gör att du snabbt kan värma upp. Det är nästan omöjligt att frysa på natten under en sådan filt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grova kalikosatser

Oftast köps sådana uppsättningar som en present. Men många använder dem i vardagen. Detta material är ganska hållbart och tål många tvättar. Linnet är tillverkat av vanlig vävd bomull. Små tätningar kan ofta ses på sådant material. Calico är lite hårdare och tätare än satin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängkläder

Sådant tyg anses med rätta vara elit. Detta är ett ganska hållbart material som behåller sitt ursprungliga utseende även efter mycket tvätt. Linne kommer att kännas hårt vid beröring, men med tiden blir det tvärtom mjukare och känsligare. När det odlas behandlas lin inte i sig med några bekämpningsmedel, därför anses det vara miljövänligt. Dessutom kan den enkelt passera syre genom sig själv. Och det betyder att det inte blir varmt att sova på sådana sängkläder på sommaren och inte kallt på vintern. Men naturligtvis, liksom alla material, har det vissa nackdelar. Alla vet att sådant material inte stryker bra och rynkor väldigt mycket. Sådana problem är dock inte så svåra att hantera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Set i familjesilke

Detta är ett av de mest lyxiga alternativen för underkläder. Det är mycket trevligt vid beröring och ger också en romantisk atmosfär. Därför är det ganska populärt bland unga människor. Siden är hållbart, men kräver samtidigt särskild omsorg. För att inte skada honom måste du vara mycket försiktig med örngott och lakan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bambu uppsättningar

Nyligen används sådant material alltmer specifikt för skapandet av sängkläder. Det är trots allt väldigt trevligt att vila på den. Bambu är allergivänligt och linnet är mjukt vid beröring. Det tappar inte sitt utseende även efter ett stort antal tvättar. Många säger att det ursprungliga bambulinne är en förbättrad version av linne.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängkläder i jacquard

Detta material är inte bara mjukt vid beröring, utan också ganska tunt och smidigt. Sådana underkläder består av trådar av olika tjocklek. Oftast är Jacquard -sängkläder inte billiga. Men även efter ett stort antal tvättar tappar inte linnet sitt utseende och förblir densamma hållbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baptistlinne

Sådana underkläder är mycket populära bland köpare. Det är trots allt väldigt färgstarkt och elegant. Detta material kännetecknas av en intressant vävning av trådar. Det är ofta dekorerat med olika mönster. Detta material tappar dock snabbt sin attraktivitet och "tvättar ut". Oftast köps det för nygifta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skiljer sig denna uppsättning från euron?

Om vi talar om skillnaderna mellan familjesängar och euron, så finns de naturligtvis, och de måste beaktas för att inte göra fel när de väljer. Euronet låter ett par makar sova under samma filt. Familjesatsen gör att paret kan sova bekvämt under alla omständigheter . Euroset skiljer sig från alla sängkläder genom att storleken på lakan och påslakan är något större. Så om ett dubbelt påslakan mäter 180x220 centimeter är euron 200x230 centimeter. Lakan i den vanliga uppsättningen är 200x220 centimeter, och eurolaken är 220x240 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämfört med familjesängar finns det också skillnader. Huvudsaken är att familjesetet innehåller två påslakan, vars dimensioner är 150x220 cm. Men eurosatsen innehåller bara ett påslakan. Dess storlek är motsvarande större. Dessutom skiljer sig kuddfodral också åt. Eurosatsen innehåller alltså två rektangulära örngott, vars dimensioner är 50x70 centimeter. Faktum är att i europeiska länder föredras små kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men familjens sängkläder innehåller vanligtvis fyra örngott, två av dem är bara "europeiska". Det vill säga rektangulärt mått 70x50 centimeter. Det andra paret kvadratisk form har den vanliga storleken 70x70 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan skillnad mellan euronet är att den är lämplig för en dubbelsäng och för en euro. Familjesängar passar bara en vanlig dubbelsäng.

Urvalstips

För att inte göra ett misstag med köpet och göra rätt val är det första du ska göra att hitta en centimeter och börja mäta sängen. Både bredden och längden måste motsvara linnets parametrar. Till exempel bör arket inte nå direkt till golvet, men det bör fortfarande finnas en viss marginal. Detta är nödvändigt för bekväm användning så att det inte rullar av under sömnen.

Bild
Bild

Valet av örngott och påslakan är av stor betydelse . Om en person föredrar att sova på en stor kudde, bör storleken helt motsvara detta. Särskild uppmärksamhet bör också ägnas åt förekomsten av två påslakan. Annars kommer det inte längre att vara en familj. Oftast skildrar familjesatser en man och en kvinna, samt ett barn däremellan. När du köper, glöm inte kvaliteten på själva materialet, som användes för att göra familjesängar. När allt kommer omkring kan du köpa både dyra och billiga underkläder för samma pengar.

Bild
Bild

Efter att ha övervägt alla varianter av kit, samt studerat deras funktioner, kan du shoppa tryggt. Det enda som behöver göras är att vara mer försiktig. Det finns trots allt tillräckligt med bedragare överallt. Därför försöker många glida syntet istället för dyrt siden eller lin. Tveka inte att tänka på linne när du köper, för det beror helt på hur bekväm din vistelse kommer att bli. Och glöm inte heller normerna för familjelinne.

Rekommenderad: