Kamelullskuddar (27 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Fyllmedel, Desto Bättre Fårull, Hur Man Bryr Sig

Innehållsförteckning:

Video: Kamelullskuddar (27 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Fyllmedel, Desto Bättre Fårull, Hur Man Bryr Sig

Video: Kamelullskuddar (27 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Fyllmedel, Desto Bättre Fårull, Hur Man Bryr Sig
Video: Dermal Filler Training - Nasolabial folds Injections - Empire Medical Training 2024, Maj
Kamelullskuddar (27 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Fyllmedel, Desto Bättre Fårull, Hur Man Bryr Sig
Kamelullskuddar (27 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Fyllmedel, Desto Bättre Fårull, Hur Man Bryr Sig
Anonim

För en trevlig och hälsosam sömn är inte bara en säng och en madrass viktiga - en kudde är ett oumbärligt attribut för en god natts sömn. Ett av de bästa alternativen är en kamelullskudde, som inte bara hjälper dig att sova, utan också hjälper till att upprätthålla hälsa, skönhet och ungdom.

Bild
Bild

Ett sängkläder med unika egenskaper

Kamelull erhålls vanligtvis från de tvåpuckade "ökenbåtarna" -baktrianerna - de största representanterna för deras familj, som också utmärks av den tjockaste pälsen. Huvuddragen i denna kamel är dess två pucklar, som är de viktigaste "leverantörerna" av ull.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kameler odlas i många länder, men den mest värdefulla ullen anses vara den som de mongoliska baktrianerna ger.

Funktioner, fördelar och nackdelar med fyllmedel

Som ull från alla djur är kamel uppdelad i flera typer. Ned anses vara det mest värdefulla. Särart hos denna ull ligger i hårets struktur - den är ihålig inifrån, vilket gör den ovanligt lätt och mjuk. Dessutom innehåller detta naturmaterial stora mängder lanolin, ett animaliskt vax som har en positiv effekt på människors välbefinnande.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av kamelullens särdrag har kuddar med ett sådant fyllmedel många fördelar:

  • De drar inte till sig damm och smuts , skapa en naturlig barriär som skyddar den sovande från elektromagnetiska fält (neutralisera effekterna av statiska material och elektricitet).
  • Kudden transporterar lätt fukt (svett genereras under sömnen) och sedan avdunstar det lika enkelt.
  • Dessa produkter är mycket lätta och mjuka .
  • Kamelull förlorar inte sina kvaliteter på mycket lång tid därför kommer en produkt med ett sådant fyllmedel, om den används korrekt, att vara mycket hållbar.
  • Lanolin skyddar ull från mer än bara smuts , men också från utvecklingen av olika bakterier och mikroorganismer som är skadliga för människor.
  • Kamels ull låter luft passera igenom hjälper till att hålla sig sval på sommaren och varm på vintern.
Bild
Bild

När det gäller inverkan på människors hälsa uppskattades de fördelaktiga egenskaperna hos kameldun av de gamla egyptierna. Kuddar med denna fyllning bidrar till:

  • Mjukning av nasofaryngeal slemhinna under sömnen , förhindrar de att patogena bakterier tränger in i kroppen.
  • Expansion av blodkärl och kapillärer , på grund av vilken blodcirkulationen förbättras, och vävnader och muskler får mer syre. Detta har en positiv effekt på huden: dess färg förbättras, risken för rynkor minskar.
  • Eliminering av gifter från kroppen ackumulerats under dagen.
  • Bli av med vanlig huvudvärk och kronisk trötthet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom hjälper kamelhår att lindra ryggont, led- och muskelsmärta.

Nackdelarna med ullkamelkuddar inkluderar oftast följande:

  • Ull faller snabbt av om den inte sköts ordentligt , och det är nästan omöjligt att återställa det till sitt tidigare tillstånd. En sådan kudde blir oanvändbar.
  • Kamelfluff kan gynnas av dammkvalster, som orsakar allergier . Förresten, denna fråga är fortfarande inte helt förstådd, och forskare kan inte argumentera för att dessa kvalster kan börja i fyllmedlet.
  • Ganska hög kostnad Produkter.
Bild
Bild

Dessutom är det värt att notera flera missuppfattningar som ibland förvirrar människor:

  • Missuppfattning # 1 … Dålig lukt. Kamelull har en specifik sötaktig doft, men som ett resultat av bearbetningen försvinner den praktiskt taget. När det gäller en kvalitetsprodukt kan du bara lukta på den om du har en överkänslig luktsinne.
  • Missuppfattning # 2 . Det är väldigt varmt att sova på sådana kuddar; De är riktigt varma, men deras värme är "torr". Materialets egenskaper gör att det kan absorbera fukt, lämnar ytan torr och behåller värme.
  • Missuppfattning # 3 . Kamelhåren är taggig. Dunet som används vid tillverkning av sängkläder är mycket känsligt och har inte "taggar". Om en grövre ull används som fyllmedel kan det verkligen pirra. Men om den behandlas ordentligt ger denna "prickle" till och med en trevlig massageeffekt, snarare än att orsaka obehag.
Bild
Bild

Viktig! Det finns få nackdelar, men de bör beaktas innan du köper en kudde fylld med ull från "ökenens skepp".

Vad är bättre än fårull och bambu?

De viktigaste "konkurrenterna" för kamelullfyllmedel är material som t.ex. fårull och bambu … Men även över dessa naturmaterial har kameldun otvivelaktiga fördelar. Både bambu- och ullfyllmedel absorberar fukt tillräckligt snabbt. De strukturella egenskaperna hos djurfluff gör att denna fukt kan avdunsta senare, men cellulosa har inte denna egenskap. Bambukuddar blir snabbt blöta och tar mycket lång tid att torka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan bambufibrerna inuti kudden deformeras, vilket resulterar i en gradvis volymförlust. Det är omöjligt att återställa integriteten hos bambufyllmedlet, medan ullfyllningsmedlet piskas tillräckligt för att kudden ska bli fluffig och mjuk igen. När det gäller jämförelsen av kamel och fårull är de väldigt lika i sina kvaliteter, men den förra är mycket lättare, varmare och starkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Indikationer och kontraindikationer

Naturligtvis är valet av fyllmedel för en kudde en fråga om smak och ekonomiska möjligheter. Det finns dock kategorier av människor som rekommenderas av professionella läkare att använda produkter med kameldun för sömn. Dessa inkluderar människor:

  • med sjukdomar i det perifera nervsystemet (neuralgi, neuropati och andra);
  • med reumatism;
  • med ischias;
  • med olika typer av artros;
  • med artrit;
  • med osteokondros och några ortopediska sjukdomar;
  • sjukdomar i ENT -organen;
  • med huddermatologiska sjukdomar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är dessa kuddar perfekta för personer med nedsatt blodtillförsel och försvagat immunförsvar. Trots den utbredda tron att lanolin kan vara skadligt för astmatiker rekommenderar läkare i vissa fall fortfarande att personer som lider av denna sjukdom använder kamelkuddar för att sova. Experter ifrågasätter också de ortopediska egenskaperna hos produkter med ett sådant fyllmedel. De anses vara för mjuka för att stödja nacken och huvudet tillräckligt bra under sömnen. Därför rekommenderas inte användning av sådana kuddar för dem som lider av nacksmärta.

Hur väljer man?

Det är klart att endast naturlig kamelull har alla läkande egenskaper och fördelar. Därför är det viktigt att noggrant utvärdera materialets kvalitet och naturlighet när du väljer en kudde med ett sådant fyllmedel. Man bör komma ihåg att det naturliga fluffet i "ökenfartygen":

  • mycket enklare artificiella alternativ;
  • väldigt mjuk , känslig och slät vid beröring;
  • vid bränning avger en specifik "djur" lukt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är det osannolikt att de låter dig sätta eld på fibrerna i butiken, men alla kan känna och utvärdera vikten.

Det är värt att noggrant undersöka etiketten. Det måste nödvändigtvis indikera " 100% kamelull " … Inskriptionen "kamelull" utan att ange procentsatser kan innebära att fyllmedlet innehåller mycket liten eller ingen naturlig produkt. För att inte bli falsk och inte slösa mycket pengar rekommenderar experter att köpa kuddar endast på beprövade platser. I företagsbutiker kan du alltid inte bara studera fyllmedlet i detalj utan också bekanta dig med alla kvalitetscertifikat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid köp bör man komma ihåg att moderna tillverkare ofta erbjuder kombinerade (tvådelade) produkter. Dessa kuddar består av ett ylleöverdrag och en kärna av polyesterfibrer. Polyesterkomponenten gör sängkläderna fastare och mindre allergiframkallande. Det stör dock inte dunets läkande egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana kuddar anses vara de mest bekväma och praktiska idag.

Hur man bryr sig?

Man tror att det är svårt att ta hand om kamel dunkuddar, men det är inte:

  • Produkter med ett sådant fyllmedel kan tvättas i en tvättmaskin . Det viktigaste är att följa ett antal specifika regler. Du kan bara tvätta i det känsliga tvättläget, vid en vattentemperatur på högst 300 C och utan "centrifugering".
  • Handtvätt . Det är att föredra framför maskinen. Processen består av att blötläggas i 15 minuter i varmt vatten och vrida försiktigt ut. Innan blötläggning tillsätts ett tvättmedel i vattnet och omrörs tills det är helt upplöst.
Bild
Bild

Det är också nödvändigt att skölja produkten i varmt vatten. Vid behov upprepas denna procedur flera gånger . Tryck på kudden med lätta längsgående rörelser. Vid vridning får den under inga omständigheter vridas för att inte skada ullfibrerna. Kemtvätt kan också användas som ett alternativ för rengöring av sängkläder. Det bör dock komma ihåg att denna metod kraftigt minskar mängden lanolin och kan leda till en försämring av produktens kvalitet. Det rekommenderas inte att använda denna metod för ofta. När det gäller tvättmedel för att tvätta kamelkuddar, är det bättre att använda de produkter som är avsedda för ullprodukter. Det bästa alternativet skulle vara produkter med tillsats av lanolin. Du kan använda flytande tvättmedel och schampon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torra produkter med ett sådant fyllmedel bör finnas i rum som är väl ventilerade eller utomhus. Men inte i solen! Det rekommenderas att torka kuddarna regelbundet mellan tvättarna. För att göra detta placeras de på en plan horisontell yta och räts ut väl. De kan rengöras med en dammsugare eller helt enkelt slås ut. För att få bästa effekt av tvätt och torkning är det bättre att göra det under den varma årstiden.

Det är nödvändigt att ventilera sängkläderna även efter köpet, innan du använder det. Detta hjälper kullen att syresätta och räta ut. Förvara kuddar med ull i torra och välventilerade utrymmen, men inte i plastpåsar. Samtidigt rekommenderar experter att begränsa direkt solljus på dem. Användning av avtagbara lock rekommenderas för ytterligare skydd av produkter.

Bild
Bild

Dessutom, för att sängkläder inte ska förlora sina användbara egenskaper och mjukhet längre, före och efter användning, måste de piskas från alla sidor. Detta förfarande förhindrar att pälsen klumpas upp och att det bildas klumpar.

Rekommenderad: