Babytäcke (46 Foton): Transformator För En Nyfödd, Quiltad Och Vadad, Sommar Och Varm Från Holofiber För Barn

Innehållsförteckning:

Video: Babytäcke (46 Foton): Transformator För En Nyfödd, Quiltad Och Vadad, Sommar Och Varm Från Holofiber För Barn

Video: Babytäcke (46 Foton): Transformator För En Nyfödd, Quiltad Och Vadad, Sommar Och Varm Från Holofiber För Barn
Video: Baby filt | 70x90 cm ”Hörn till hörn”-virkning 2024, April
Babytäcke (46 Foton): Transformator För En Nyfödd, Quiltad Och Vadad, Sommar Och Varm Från Holofiber För Barn
Babytäcke (46 Foton): Transformator För En Nyfödd, Quiltad Och Vadad, Sommar Och Varm Från Holofiber För Barn
Anonim

För att ditt barns sömn ska vara så hälsosam som möjligt är det viktigt för små barn att känna sig så varm, mjuk och bekväm som möjligt. Babytäcken av god kvalitet är en av de viktigaste sakerna för att skapa de bästa förutsättningarna för en god vila för ett barn. Det viktigaste är att välja rätt och smakfullt babyfilt så att köpet ska ge nytta och glädje för barnet och hans föräldrar så länge som möjligt.

Primära krav

Först och främst är det viktigt att barnfiltet är allergivänligt. Den ska inte innehålla skadliga ämnen som kan orsaka en allergisk reaktion hos ett barn. Detta gäller särskilt under förhållanden med ogynnsam ekologi och ett tillstånd av ökad stress, som barn alltmer utsätts för i modern tid. Om det material som används är av hög kvalitet, utan innehållet i de komponenter som kan orsaka irritation av hud och slemhinnor hos barn, är detta den största fördelen med att köpa en sådan filt.

Dessutom måste materialet i babytäcken andas .… Som ni vet är små barn väldigt förtjusta i att ta skydd med huvudet, och om detta händer bör barnet förses med fri luftåtkomst för att undvika växthuseffekten och syrebristen. Det är mycket vanligt att ett barn svettas för mycket medan det sover. Om täcket är hygroskopiskt tar det bort överflödig fukt och blir inte högre under täcket.

Bild
Bild
Bild
Bild

När den tvättas bör den inte förlora sin form och egenskaper som är användbara för barnets kropp.

När barnet sover är det väldigt vanligt att han kastar filten på golvet. Därför är det nödvändigt att det är tillräckligt stort och inte faller vid minsta rörelse av barnet under sömnen.

Visningar

Det är bäst att köpa två barnfiltar på en gång: en för vintern, tätare och mer omfattande, och den andra för sommaren, lätt, designad för varmt väder:

  • Tunn filt-pläd mycket lättare att sätta i en barnvagn. Om den samtidigt behåller tillräckligt med värme, är en sådan modell väl lämpad för utomhuspromenader på våren, till exempel en tunn jacquardfilt från den trimmade ullen från vilket djur som helst.
  • Filt-transformator perfekt för en nyfödd, för när den fälls ut kan den användas som en vanlig filt i en standardform, och för promenader blir det snabbt till ett kuvert. Tillverkare erbjuder ett brett urval av transformatorer för spädbarn under de första månaderna av livet, tillverkade av både naturliga och högkvalitativa syntetmaterial.

Det är också värt att överväga att för nyfödda är det bättre att välja en fyrkantig filt som är liten i storlek, eftersom det på detta sätt är mest bekvämt att linda in barnet.

  • Filtväska är ett idealiskt alternativ för en bebis under det första levnadsåret. Ett litet barn kan alltid kasta av sig filten, och väskfästet håller det väl inne och hindrar samtidigt inte rörelse. För att mamman ska organisera utfodring på natten behöver du inte klä av barnet: du kan helt enkelt hämta honom direkt i påsen. Barnet kommer aldrig att trassla in sig i en sådan filt, och han kommer alltid att vara varm, och känslan av värme och komfort som uppstår när den är i påsen kommer att garantera en sund och sund sömn.
  • Quilt quiltat med rutor är ett mycket praktiskt alternativ, eftersom en sådan söm förhindrar deformation av fyllmedlet, håller det i bästa form och förhindrar att det fryser under tvätt, torkning eller kemisk bearbetning. När ett barn slänger och vänder sig i sömn är det mindre risk att fyllmedlet klumpar sig ihop, vilket ofta är fallet med syntetmaterial av inte särskilt bra kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För små barn är vanliga filtstorlekar vanligtvis 112X112 cm. När barnet växer och utvecklas kan han redan köpa en enda filt av samma storlek som för en vuxen: 140x112, 172x205, 200x220cm. Det här är de viktigaste parametrarna som du bör fokusera på när du köper, men det finns ytterligare några punkter som du bör vara uppmärksam på.

Naturligtvis är den viktigaste faktorn som bestämmer rätt köp av en filt att barnet ständigt växer, och förutom dessa storlekar måste föräldrarna känna till några mer finesser som i hög grad underlättar problemet med att välja babyfiltar.

Det ska i alla fall komma ihåg att babyfiltet har en icke-standardstorlek, och därför kan det vara svårt att hitta sängkläder för det. Det finns flera lösningar här: du kan antingen sy sängkläderna själv eller ta hand om en filt direkt med en uppsättning sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla barn, särskilt när det gäller barn i yngre förskoleålder, slingrar och vänder sig ständigt i sömnen, och föräldrar måste vara förberedda på att filten ofta glider till golvet. Ett av alternativen för att lösa problemet kan vara köp av en tyngre modell, till exempel en bomulls- eller dunprodukt, men naturmaterial kräver särskild omsorg och kan orsaka allergier. I det här fallet är det bättre att köpa en bredare och större filt och se till att den inte är för tung och "täppt".

En skrymmande, stor filt får inte plats i en barnvagn när du går utomhus . Detta gäller särskilt produkter av vadderad polyester, hallcon och holofiber. För utomhuspromenader är tunna, små filtar eller överkast idealiska.

Ett cykeltäcke passar perfekt in i barnvagnen: när det är hopfällt är dess mått väldigt små.

Bild
Bild

En mer detaljerad beskrivning av storlek på babyfiltar, beroende på barnets ålder, ser ut så här:

  • 80x80 cm - en standard kvadratisk filt för en nyfödd, vilket är optimalt för inslagning av en bebis. Köps ofta speciellt för utskrivning från sjukhuset, passar bra i en spjälsäng. Det köps när köp av en vagga inte tillhandahålls, eftersom en fyrkantig filt inte passar in i den;
  • 60x90 cm - en filt av den här storleken är lämplig för ett barn under ett år, förutsatt att det inte vänder sig för mycket i spjälsängen. Om barnet är för rörligt i sömn är det bättre att köpa ett större alternativ. På grund av att barn växer upp snabbt behöver de en sådan filt en kort tid, men senare kan den användas för att täcka barnets ben när de går i kallt väder;
  • 90x120 cm - storleken kan kallas universell. Används för barn 3 år och yngre. En sådan filt kan lätt stoppas in från båda sidor, men du måste komma ihåg att den inte längre passar i en barnvagn;
  • 100x140 cm - en sådan filt räcker till grundskolan, men den kanske inte längre får plats i en vanlig spjälsäng, så du bör räkna med att barnet vid den tiden redan har en fullvärdig sovplats;
  • 140x200 cm - dessa storlekar används redan när du köper filtar för vuxna, väl lämpade för tonåringar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Idag används följande modeller för barn:

Påslakan täckt det är särskilt mjukt och hållbart. Till exempel kan en produkt tillverkad av mjuk svan dun användas under alla årstider. På vintern behåller den perfekt värmen, och på sommaren är det omöjligt att överhettas under den eftersom den ger intensiv luftcirkulation. Luddet kan dock orsaka allergier hos barnet och bli en grogrund för dammkvalster. När du lever i klimatförhållanden med hög luftfuktighet kommer täcket att absorbera fukt och vara svårt att torka.

Om barnets föräldrar ändå har en stor önskan att köpa ett varmt täcke till honom, rekommenderas det att överväga vadderade alternativ, eftersom sömmen säkerställer att de behåller sin form.

Bild
Bild
  • Bambu filt har en uppenbar fördel jämfört med dun, nämligen: allergivänliga. Bambu är ett miljövänligt material som inte absorberar fukt och obehaglig lukt. Mest av allt är det här alternativet bra för sommaren: det behåller den nödvändiga värmen på en sval sommarnatt och är samtidigt lätt och trevlig att använda. Grundläggande vårdregel: kemtvätt aldrig ett bambutäcke utan tvätta det med en vattentemperatur på 30 grader. Om du använder en maskintvätt ska läget vara det mjukaste utan att snurra. Torka genom att sprida ut på ytan.
  • Täcke av vadderad polyester håller länge och kan köpas för ett litet pris. De främsta fördelarna med sådana alternativ är att de väger lite och är allergivänliga, vilket inte kräver noggrant underhåll, till skillnad från produkter tillverkade av naturmaterial. Dock har syntetiska vinterdäckfiltar betydande nackdelar: dålig fuktabsorbering och dålig luftcirkulation. Därför är det bättre att inte köpa dem om du bor i ett fuktigt klimat med mycket nederbörd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bomullstäcke den har alla fördelar som produkter tillverkade av naturmaterial har: den behåller perfekt värme, absorberar inte fukt och är mycket billig. Men samtidigt är det ganska tungt och absorberar lätt lukt, vilket avsevärt minskar dess popularitet hos köpare. En vadderad produkt kan köpas om vintern är torr och frostig - då kommer den att visa alla sina bästa egenskaper och kommer inte att orsaka ytterligare problem för ägarna.

Bild
Bild

Fleece filt består av polyester, så när du köper det bör du genast förstå att det är ett syntetiskt material. Men om fleecen är av hög kvalitet är den verkligen väldigt mjuk, varm och orsakar inte allergiska reaktioner. Det är ett av få syntetbaserade material som kan kallas "andas". En sådan filt måste dock utsättas för särskild behandling, annars kan den under vissa förhållanden fatta eld. Fleece är mycket elektrifierad, pellets dyker upp snabbt på den.

Sådana nackdelar kan minimeras endast om det finns naturliga tillsatser i materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Några filt kommer alltid att värma barnet med hög kvalitet. Om han inte har allergiska reaktioner är ett sådant förvärv mycket användbart och ger den nödvändiga värmenivån även i den kallaste kylan. Ett av de mest populära alternativen fram till i dag är kameltäcket: denna ull har en minimal grad av slitage och tål tvätt perfekt. Det finns också ullfiltar, vävda på ett visst sätt. Om filten har ett täcke, är dess ullfyllning förpackad i ett hållbart lock. Tygerna till omslaget är gjorda av texturerad bomull eller calico.
  • Cykeltäcke eller bomullstäcke har lätthet och mjukhet och absorberar de egenskaper som saknas i bomull och ullprodukter: de förra är som du vet mycket tunga och de senare kan orsaka hudirritation hos ett barn. Bomullsprodukter är mycket praktiska, deras kostnad är låg. De kräver ingen särskild vård, de är perfekt att tvätta i maskin vid en temperatur på 40 grader. Varje bomullstäcke är bra eftersom flera tvättar inte påverkar fyllnadsformen och innehållet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Terry produkter lika bekant för många från barndomen som ullfiltar. De skiljer sig åt genom att naturmaterial används i deras produktion. Terry filtar finns i linne, bambu och bomull. De har utmärkt värmeledningsförmåga, är inte "täppta", med en behaglig massageeffekt.
  • Sintepon - ett utmärkt material för en filt om du behöver välja ett "budget" och opretentiöst alternativ. Sådana produkter tjänar länge, är billiga, orsakar inte allergier och är mycket lätta i vikt. En av bristerna bör dock noteras att de inte passerar luft särskilt bra och inte är lämpliga för barn som gillar att gömma sig med huvudet.
  • Ett av de bästa syntetmaterialen för att göra sängkläder är holofiber . En filt med holofiber inuti ser alltid ut som ett stort ljust moln. Sådana produkter är tillräckligt varma och behåller sin form efter många tvättar i en skrivmaskin. Kostnaden för sådana filtar är mycket demokratisk, vilket säkerställer deras relevans.
Bild
Bild
  • Av de dyrare alternativen som presenteras av naturmaterial, anmärkningsvärt jacquard filtar , vid tillverkning av vilken get-, kamel- eller fårull används. Sådana produkter, med undantag för vissa sorter av kamelull, är mycket mjuka, absorberar fukt väl, och barnet kommer aldrig att känna sig täppt under dem. En unik egenskap hos jacquardprodukter är att deras ullfibrer är sammanflätade på ett speciellt sätt, vilket säkerställer skapandet av originalmönster. Dessa mönster appliceras på båda sidor av filten, och barnet kommer att bli glad att produkten kan vändas på ena eller andra sidan - som om filten inte är en, utan två.
  • Sidenfilt är också mycket dyrt jämfört med de mest populära bambu- eller holofiberprodukterna. Naturligtvis är sådana alternativ vanligtvis mycket vackra, ljusa och är av högkvalitativt fyllmedel i form av silkesmaskkokonger. Ett sådant fyllmedel, för all sin naturlighet, är en ogynnsam miljö för dammkvalster att växa i det. Det säregna med sidenprodukter är att det på sommaren inte kommer att vara varmt för barnet under dem, och på vintern kommer de alltid att ge honom värme.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utmärkta förvärv för sommaren kommer att bli stickade och plyschfiltar som du enkelt kan sätta i en barnvagn eller ta med dig på vägen. Stickade kläder kommer att glädja barnet med värme och komfort och plysch - med ljusstyrka, glans och en obeskrivlig känsla av mjukhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och tryck

Följande nyanser av filtar finns på marknaden:

Vit filt kommer alltid att vara en lämplig present till ett nyfött eller litet barn. När du väljer en ljusvit produkt är det alltid viktigt att överväga vilket material den är gjord för att välja det alternativ som tolererar tvätt och skötsel på bästa sätt.

Du kan välja ett vitt kuvert eller en fyrkantig filt, vilket är det bästa valet för din baby under det första levnadsåret.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ljusgrön luftig filt med ett fyllmedel i form av holofiber kommer inte bara att bli ett användbart och miljövänligt föremål för att sova, men också dekorera alla barnkammare. Denna färg kommer alltid att lugna barnets nervsystem, dessutom är den så glädjande för ögonen och neutral att en filt av denna färg kan köpas för både pojkar och flickor.
  • Färgade täcken med mönster kan väljas bland jacquardmönster. Mångfalden av mönster på båda sidor av en sådan produkt kan vara ett ytterligare incitament för att köpa den, trots det höga priset - särskilt för modeller gjorda av mjuk berggeitull. För skolpojkar, bland vår -sommaralternativen, kan du plocka upp en filt med ett rutmönster - bättre av mjuk ull, i avsaknad av allergiska reaktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Utbudet av barns filtar inkluderar också efterbehandling av miljövänliga textilmaterial:

  • För små barn används det ofta chiffonglister i olika färger . Sådan inredning ger en extra attraktion av barnets uppmärksamhet på ljusa färger.
  • Du kan välja en rolig filt eller överkast med pomponger , som också kan ha olika färger och storlekar. Barnet kommer att leka med pom-poms, snurra dem i händerna och därigenom utveckla finmotorik. Det är bara viktigt att se till att barnet inte skär av smyckena med alltför stor uppmärksamhet åt dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken är bättre att välja i en spjälsäng?

Innan du köper en filt måste du noggrant undersöka och till och med röra den flera gånger för att inte ångra ditt val senare. Det händer så att en varm och luftig filt ändå har en skarp lukt av en obegriplig kemikalie . Detta inträffar när man använder fyllmedel av dålig kvalitet eller dåligt fixerad färg. Filten som valts för barnet ska alltid vara mjuk vid beröring. Om det uppstår obehagliga stickande känslor när du kör handen över produkten, bör du omedelbart kassera ett sådant köp.

För barn 3, 4 år är de bästa produktstorlekarna 90x120 cm.

Det är mycket bekvämt att stoppa en sådan filt på alla sidor och täcka barnet så att han inte kastar honom på golvet under ofrivilliga rörelser i en dröm. För barn 5 år och äldre är en filt på 140x200 cm lämplig om barnet redan sover i en separat säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer bör du också ta hänsyn till vilken lufttemperatur som vanligtvis hålls i barnets sovrum någon gång på året .… Om rummet är svalt kan du köpa en dunig eller ullprodukt. Att bo i klimatförhållanden med hög luftfuktighet är en anledning till att köpa ljusa, men varma och andningsbara jacquardmodeller. Om luften är torr och luftfuktigheten är låg, kommer filtar av syntetmaterial att klara sig bra.

Om barnet har en bestående allergisk reaktion eller hudirritation måste du vägra att köpa produkter av naturmaterial. Ett alternativ kan vara filtar tillverkade av syntetisk vinterisator eller holofiber , rankad först bland de högsta kvalitet och mest miljövänliga syntetiska produkterna. Du bör också vara uppmärksam på tillverkaren. Det är bättre att köpa produkter från betrodda företag. De kommer att kosta mer, men det är bättre att inte köpa produkten från dem som har ett tvivelaktigt rykte, särskilt när det gäller barns hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en babyfilt bör du bekanta dig med ett sådant koncept som värmeöverföringsnivån. Filtarna är varma, lätta och mångsidiga, lämpliga för alla årstider.

Om filten är varm och utformad för användning under kalla vintrar, bör fyllmedlets densitet vara minst 420 g / m2. I universalprodukter är en densitetsnivå på 300 till 350 g / m2 tillåten, och mattor och överkast för sommaren kan vara med en densitet på 200-220 g / m2.

Vårdregler

Varje babyfilt måste ventileras en gång i veckan, om möjligt, hänga det på balkongen eller loggia. Om vi pratar om en syntetisk produkt, till exempel från hallcon, bör den tvättas en gång i månaden.

Ullfiltar ska endast tvättas för hand; den maximala vattentemperaturen under tvätt bör inte vara mer än 30 grader.

När det gäller dyra sidenprodukter är det bättre att inte utföra några allvarliga manipulationer med dem själv (förutom att skaka ut och lufta), utan kontakta en bra kemisk rengöringstjänst, där de kommer att ordnas med hjälp av professionella medel.

Rekommenderad: