Trädgårdssvängkuddar: Hur Man Fyller Locken Till Utomhusmodeller Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdssvängkuddar: Hur Man Fyller Locken Till Utomhusmodeller Med Egna Händer?

Video: Trädgårdssvängkuddar: Hur Man Fyller Locken Till Utomhusmodeller Med Egna Händer?
Video: Juka 1195 mm ARF 2024, April
Trädgårdssvängkuddar: Hur Man Fyller Locken Till Utomhusmodeller Med Egna Händer?
Trädgårdssvängkuddar: Hur Man Fyller Locken Till Utomhusmodeller Med Egna Händer?
Anonim

Varje barn älskar att svänga på en gunga och tar det här roliga med glädje. Vad mycket glädje känslan av att flyga ger! Du svävar upp som en fågel, och sedan flyger du ner med all styrka. Vi älskar gungan eftersom den ger oss ett kort ögonblick känslan av flykt och fullständig frihet.

Men ingen sa att gungan endast är lämplig för barn . I allt större utsträckning kan du hitta gungor inte bara för barn utan även för hela familjen. Det är trots allt väldigt trevligt att koppla av i slutet av en hård arbetsdag, bekvämt sittande på en gunga. Moderna designers erbjuder många bra alternativ för trädgårdssvängningar: gjorda av trä eller metall, stora eller små, köpta eller gjorda för hand.

Det finns till och med gungbäddar och gungsoffor. De ständiga följeslagarna till en trädgårdssvinga är kuddar. De kommer att skapa en känsla av mys, göra din vistelse hos dem bekväm och säker och bli en ljus accent i designen av ett modernt förortsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter

På marknaden för varor för trädgården kan du hitta många erbjudanden av gungkuddar från ryska och utländska tillverkare. Om du är en glad ägare till köpta modeller köper du som regel en gunga tillsammans med en uppsättning tillbehör (madrass, kuddar eller överdrag av en viss design). I det här fallet får du omedelbart en färdig, vackert utformad version för din webbplats. Tillverkare av sådana produkter försöker göra det så enkelt som möjligt att ta hand om sådana produkter.

Kuddarna är försedda med utbytbara dragkedjor som kan tas bort och tvättas om de blir smutsiga . För att rädda kuddarna och gungan från det dåliga vädret erbjuder de specialöverdrag för trädgårdsmöbler. Själva kuddarna är oftast rektangulära i form, på ena sidans storlek från 50 till 100 cm. De är gjorda av material som inte bleknar i solen, de är inte rädda för regn eller damm. Kostnaden för en gunga med kuddar, överdrag och andra tillbehör är vanligtvis mycket hög.

Men inte alla sommarboende har möjlighet att spendera på så dyra alternativ. Någon gör en sväng på egen hand.

Det betyder att tillbehör i det här fallet måste sys med dina egna händer, eftersom standardalternativen är dyra och det finns risk för att de inte passar i storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket material ska du välja?

När du väljer material för att sy kuddfodral det är nödvändigt att överväga:

  • den måste vara resistent mot mekanisk påfrestning;
  • tyget ska inte blekna i solen, skjuta eller sträcka;
  • kuddarnas material måste vara säkert och lätt att rengöra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett tyg för utomhuskuddar är bäst att välja bland en blandning av naturliga och syntetiska fibrer. Naturfibrer ger säkerhet och komfort, syntetiska - styrka, elasticitet och fuktbeständighet.

Om du är ett fan av hållbara material, gå till gobelänger . De är täta och deras färgalternativ är ganska varierande. Du kan välja material från konstläder eller dess ersättare. Sådana kuddar är inte rädda för dåligt väder, men på varma dagar blir de väldigt varma och det är inte särskilt trevligt att sitta på dem.

Att ta av kuddfodralen kommer att underlätta vården av produkterna mycket.

Bild
Bild

Fyllningskuddar

Olika material, både naturliga och konstgjorda, används för att fylla kuddarna.

  • Skumgummi - det material som används mest för sådana ändamål. Det är billigt, finns i ark med olika tjocklekar. Lätt, mjukt men elastiskt material som kan tvättas och rengöras. Ett sådant fyllmedel kommer inte att förlora sin form på länge.
  • Holofiber - ett poröst och flerskiktigt material, mycket elastiskt och lätt. Det håller värmen väl, dess fibrer är starka. En kudde av sådant material kommer inte att förlora sin form på länge. Finns i olika versioner: holofiber i bollar, ark eller i rullar. Några av alternativen fungerar som ett fyllmedel för trädgårdskuddar. Produkter tillverkade av det kan tvättas för hand och i en tvättmaskin.
  • Sintepon - bekant för alla och alla, ett billigt isolerande fiberduk. Det används som fyllmedel för filtar, kuddar, mjuka leksaker och som isolering för kläder. Finns i tyger av olika densitet och tjocklek. Lätt, elastiskt, skrymmande material som kan tvättas i 40 grader. Den enda nackdelen är att det tårtor med tiden (fibrerna komprimeras och materialets tjocklek minskar).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Silikon - det mest innovativa fyllmedlet av lätta polyesterfibrer, snurrade till bollar. Detta material finns i olika grader av elasticitet. Det är miljövänligt och orsakar inte allergier, är mycket voluminöst och elastiskt, behåller värmen väl och behåller sin form perfekt. Jämfört med andra fyllmedel kommer det att hålla dig längst. Den enda nackdelen är det höga priset.
  • Hjälpare - fyllmedlet liknar holofiber och syntetiskt ludd. Billigt, lätt, allergivänligt material. Det är tvättbart och mycket hållbart.
  • Expanderade polystyrenkulor - används ofta som fyllning för mjuka stolar. Trots sin lilla storlek är var och en av bollarna mycket elastiska, starka och samtidigt mycket lätta partiklar.

För en gunga med en stor madrass, bestående av en eller flera kuddar, är det bättre att välja skumgummi eller silikon som fyllmedel. Om du bestämmer dig för att göra små kuddar - dummies eller rullar, är holofiber, syntetisk vinterisator eller comfortel mer lämplig.

Fyllning av frigolit kommer att vara lämplig för enkelsvängande kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mönster av kuddar och omslag

På Internet kan du hitta många alternativ för mönster för kuddar. Vi har gjort ett litet urval åt dig.

  • Skumdynor. Bilderna illustrerar väl processen att göra omslag. Kom ihåg att bara använda dina storlekar.
  • Schemat för utförande av skumgummimadrassen.
  • Mönster av en kudde - en rulle och dess olika varianter.
  • Mönstret på en vanlig fyrkantig kudde är en dummy.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Vackra designalternativ

Bilderna som presenteras i det här avsnittet hjälper dig att besluta om utformningen av trädgårdskuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du uppdaterar dina trädgårdssvingar i följande video.

Rekommenderad: