Bambutäcke (46 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Fiber, Hur Man Väljer En Dubbel Och Lätt Bomull Fylld Med Bambu

Innehållsförteckning:

Video: Bambutäcke (46 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Fiber, Hur Man Väljer En Dubbel Och Lätt Bomull Fylld Med Bambu

Video: Bambutäcke (46 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Fiber, Hur Man Väljer En Dubbel Och Lätt Bomull Fylld Med Bambu
Video: How is Bamboo Fabric Made | Bamboo Detective 2024, Mars
Bambutäcke (46 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Fiber, Hur Man Väljer En Dubbel Och Lätt Bomull Fylld Med Bambu
Bambutäcke (46 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Fiber, Hur Man Väljer En Dubbel Och Lätt Bomull Fylld Med Bambu
Anonim

En modern bambu filt är inte bara en hyllning till ett annat sätt för ovanliga sängkläder med en hög grad av miljövänlighet, men faktiskt en extremt bekväm och praktisk sak, vars användning kommer att ge dig mycket nöje.

Vad är bättre än eukalyptus, holofiber, fårull och svanfluff?

Med tanke på att bambuprodukter idag är mycket populära är det nödvändigt att noggrant bekanta sig med deras huvudsakliga kvalitetsegenskaper innan du köper för att veta i förväg vilka fördelar får du av att köpa den:

  • Sådana filtar har en särart cirkulation av luftmassor och fukt därför får du ingen "växthuseffekt" här, som är fallet med andra filtar. Fibrerna släpper perfekt ut luften och ger hela tiden människokroppen den mest behagliga temperaturen. Fibrerna i denna växt har förmågan att omedelbart dra in överflödig fukt och inte ackumulera dem, och den naturliga "smaksättningen" kommer att förhindra att onödig lukt uppstår.
  • Tillgänglighet antibakteriell effekt . Tillverkare av denna typ av filtar förklarar enhälligt att detta material innehåller ett naturligt antibiotikum som enkelt undertrycker bakterierna som finns i produkten i bara ett par dagar.
  • Sammansättning av naturliga naturliga och ekologiskt testade råvaror … I bambu finns det inga kemiska föroreningar alls. element, syntetiska tillsatser eller dun - detta fyllmedel är helt ofarligt för vuxna och barn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Växtfibermaterial innehåller i sin sammansättning olika komponenter och eteriska oljor, de har stor effekt på andningen och människans hud. Experter rekommenderar till och med att använda bambussängkläder för personer med astma och allergier.
  • Positiva hälsoeffekter . En sådan produkt är praktiskt taget viktlös, den skapar bekväma temperaturförhållanden, på grund av vilken dess ägare avsevärt förbättrar sömnkvaliteten. Komponenterna i detta material har en utmärkt effekt på en persons känslomässiga bakgrund.
  • Praktiskhet, betydande livslängd . Bambu filtar är lätta att rengöra, kan tvättas i maskin och torka snabbt.
Bild
Bild

Bambu filtar, liksom alla andra produkter, har inte bara positiva egenskaper, utan också ett antal negativa egenskaper, som inkluderar:

  • Ganska hög kostnad.
  • Prakten av ett sovande tillbehör går förlorad med användningstiden.
  • Bambu filtar är lätta att förfalska och därför svåra att skilja mellan en riktig bambuprodukt och en falsk.
  • Produkter slits ut snabbt om det är hög luftfuktighet i rummet i konstant läge.
Bild
Bild

Nu vet du alla fördelar och nackdelar med att använda en bambu filt. Samtidigt bör man inte glömma förekomsten av liknande produkter med andra typer av olika fyllmedel. Alla, helt naturligt, skiljer sig åt i egenskaper och prisnivå. För att se till att en bambu filt är ett mycket bättre val, måste du ta reda på hur andra filtar skiljer sig väsentligt från det:

  1. Kamelfull filt … Det är mycket tyngre än bambu och kan inte tvättas hemma, vilket betyder att det är svårare att ta hand om. Denna varma filt är inte allergenfri. Den har en ovanlig lukt, behåller inte luft och fukt, men har en avundsvärd livslängd, dess sammansättning hjälper till att minska smärta i leder och ben.
  2. Produkt gjord av svan dun . Kostnaden är mer attraktiv och prisvärd. Swan down är extremt lätt, men mycket dåligt genomträngligt för vatten och luft, och är också orsaken till bildandet av många statistiska laddningar, vilket inte är särskilt populärt bland konsumenter.
  3. Eucalyptus filt . Materialet för att göra en sådan filt är samma miljövänliga och naturliga, har en hög grad av allergivänlighet, eukalyptusfiltar är lätta och användbara för det mänskliga andningssystemet.
  4. Fårullsprodukter . Sådant material är också mycket användbart, det har en bra effekt på hjärtat, har smärtstillande egenskaper om en persons kropp gör ont. Filten är väl ventilerad, nästan viktlös. Det kan tvättas för hand eller i en tvättmaskin.
  5. Holofiber filtar … Detta är ett modernt och mycket populärt konstgjort material som har olika positiva egenskaper, eftersom det är lätt att rengöra, inte väger mycket, inte leder till en "växthuseffekt", är billigt, har inga främmande lukt, men det har antibakteriella egenskaper och är allergenfri. Det är en av de mest värdiga utmanarna till naturlig bambu på många sätt. Men naturliga material är mycket mer fördelaktiga för människors hälsa än något billigt syntetmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktionsmetoder

När du skapar bambufiber tas växter som har växt i tre år. Omvandlingen av hårda stjälkar till ett lätt fyllmedel utförs i vissa steg: först krossas växten med hög kvalitet, sedan blötläggs den i en speciell lösning och pressas kvalitativt, rengörs väl och kammas försiktigt ut.

Idag finns det en mekanisk och kemisk metod för bearbetning av bambustjälkar:

  • Mekanisk metod Är produktionen av den ursprungliga fibern. Sådana fibrer produceras genom att aktivt verka på fibrer utan olika kemiska beståndsdelar. Detta är en mycket svår, tidskrävande och mycket dyr process. Tygerna av denna bambu är helt miljövänliga.
  • Kemisk metod - produktion av klibbig bambufiber. Råvaran för en annan fiber än päls. bearbetning utsätts också för kemisk påverkan. I slutet av den kemiska behandlingen är trådar och tyger ofarliga för hälsan, vilket inte är förvånande, eftersom reagenser ständigt används vid bearbetning av naturfibrer som ull och bomull.
Bild
Bild

Visningar

Det nya bambu -sovobjektet du väljer kan ha 1 av 3 grader av värme, vilket vanligtvis beror på årstiden. när du ska använda dem:

Sommar bambu filt . Det kallas ofta helt enkelt lätt eller till och med lätt. Standarddensiteten för det inre materialet i en sådan produkt är 200 g / m2. Den lätta, viktlösa filten är den mest eftertraktade modellen i serien av moderna bambuprodukter. Smidiga trådar gör tillbehöret perfekt andningsbart, de garanterar också dess lätthet, denna filt låter dig njuta av komforten och den speciella mjukheten under din sömn.

Bild
Bild

Vinter (varm) filt gjord av växttrådar, den är ungefär 2 gånger större och mer frodig än någon sommarmodell. Materialets densitet är upp till 300 g / m2, men det kan vara mycket högre, beroende på köparens smak. Ju högre densitet desto varmare blir själva produkten. Men det måste komma ihåg att en ökning av det inre materialets densitet omedelbart kommer att öka vikten av själva produkten. Vinterfiltar kännetecknas av det faktum att under dem kan du värma din kropp mycket snabbare och inte svettas, vilket ofta är fallet med konventionella vadderade alternativ. Bambutrådar är lätta, väl ventilerade och svala. På grund av den enorma mängden luft mellan dess trådar kommer denna filt att bibehålla ett utmärkt mikroklimat av människokroppen under sömnen och även hålla den varm även vid mycket låga temperaturer i rummet.

Om du snabbt värms upp i din säng kommer bambufiber att rädda dig från att svettas - det kommer kvalitativt att ta bort överflödig fukt och ge anständig ventilation. Bambuprodukten i två lager håller dig varm under den kallaste vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hela säsongen filt - detta är ett genomsnittligt alternativ mellan sommar och varma produkter. Den har samma mängd växtbaserat inre material som vinterduken, men är dekorerat med täta sömmar, vilket gör att fyllmedlet kan sitta mycket tätare inuti filten och då blir det mindre luftigt. Tätt intill en till en fibrer i detta fall innehåller mycket mindre luft än i en vanlig filt. Förresten, det är därför filten för alla årstider inte är lika förväntat varm som produkten för vintersäsongen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är den gjord av?

Den vanligaste modellen av en bambu original filt är själva bearbetade anläggningen inuti produkten, det vill säga, det är en del av det inre fyllmedlet. Vanligtvis är det inte hundra procent av växtfilament och innehåller också vissa konstgjorda komponenter . Och detta är en helt objektiv nödvändighet, eftersom växtens fiber i sig inte har den nödvändiga fjädringen för att ge filten pomp och volym.

Men ju mer magnifik produkten är, desto varmare blir den och desto bättre passerar den nödvändig luft för ventilation. De speciella egenskaperna hos konstgjorda fibrer förbättrar avsevärt egenskaperna hos bambusängar. Kostnaden för en filt i detta fall kan vara betydande beroende på mängden syntetiska och växtfibrer: ju större anläggning, desto högre prisnivå.

Oftast är proportionerna enhetliga eller 30/70 respektive 70/30 i procent av bambufibrer respektive syntet.

En stor mängd bambu gör produkten behaglig vid beröring, och viktigast av allt, detta växtmaterial hjälper produkten att förmedla de antibakteriella egenskaper som är nödvändiga för användarens hälsa.

Bild
Bild

Täck tyger

Bambustrådar finns ibland inte bara inuti själva produkten, utan kan också ingå i komponentskyddet. Växtvävnad, vid beröring, är som en blandning av bomull och siden. Det är tunnare vid beröring, men samtidigt ganska starkt, förvånansvärt smidigt. De främsta fördelarna med bambuöverdraget är att det inte kommer att leda till en allergisk reaktion, det hjälper till att snabbt läka sår på hudytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men förutom växtfiber innehåller en sådan filt ofta andra komponenter.

Det är bäst om påslakan av täcken helt kommer att bestå av naturliga tyger, till exempel bomull, siden.

Vanligtvis säljs bra bambusängar i ett bomullstäcke, eftersom detta material fäster bra på kroppen, inte irriterar huden och tyget håller fyllmedlet bra. Silketyget i täcket i bambu är ett utmärkt antiseptiskt medel, siden absorberar perfekt och avdunstar fukt, håller mer än 10 år med rätt vård. Ett polyesterfiltäcke är också mycket populärt - detta material kommer inte att leda till allergier, är inte rädd för invasion av alla typer av parasiter, kräver inte dyr och noggrann vård, absorberar inte olika aromer, tjänar länge och pålitligt, är billigt.

Bild
Bild

Fyllnadssammansättning

Fyllmedlet är av stor betydelse för kvaliteten på det utvalda bambutäcket. Vilka är de mest populära typerna av fyllmedel för dessa typer av filtar:

  1. Bambu mikrofiber … En produkt tillverkad av en så framgångsrik kombination av dessa fibrer gör att varje lekman kan vila bra. När allt kommer omkring är dess sammansättning miljövänlig bambu och högkvalitativ mikrofiber, som har egenskapen ökad fuktabsorbering, snabbtorkning, mjukhet och fluffighet, låg vikt och volym.
  2. Kolbambu . Bambu kolfiber används aktivt idag som ett naturligt fyllmedel i olika produkter. Detta material absorberar fukt nästan omedelbart, eliminerar snabbt obehaglig lukt och är lämpligt för personer som lider av allergier och astma. Detta fyllmedel ger negativa joner som fungerar bra på huden och förbättrar humöret, lindrar trötthet och kroppsspänning på dagtid och lindrar sömnproblem.
  3. Miljövänlig bambu . Detta fyllmedel är av hög kvalitet, eftersom det inte rullar även efter lång användning, det är nästan viktlöst. De naturliga fibrerna i den har en gynnsam effekt på sömn och välbefinnande.
  4. Linne bambu . Vid tillverkning av bambu lin används inga kemikalier alls. Bambu linne fyllmedel är 100% naturligt och miljövänligt. Det är antibakteriellt, elastiskt, "andas" och absorberar fukt med hög kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Med tanke på det faktum att den ursprungliga bambu filten måste stoppas i påslakan för att öka dess livslängd, för många konsumenter är färgen på locket inte så viktigt. Samtidigt erbjuder många butiker sina kunder ett urval av de mest originella och klassiska färgerna på bambu filtar för både vuxna och barn. Du kan alltid få en vit filt eller en produkt i en neutral beige eller gräddfärg. Men fortfarande, mycket oftare i produktkatalogen kan du hitta gröna produkter. Således betonar tillverkarna miljövänligheten hos sina produkter och deras direkta relation till naturkvalitetsmaterial.

Bild
Bild

Dimensioner

Vanligtvis bör filtens storlek vara relaterad antingen till bredden på sängen för vilken den är vald, eller till storleken på de befintliga sängkläderna för att inte köpa en ny. En vanlig filt finns i följande storlekar:

Singel eller 1, 5 sovande:

  1. Den vanliga bredden är 140-160 cm;
  2. 140 och 145 cm - inhemsk standard;
  3. 155 cm - filtens bredd i euro;
  4. Den vanligaste storleken är 140x205 cm;
  5. Europarametrar - 200x210, 200x220 cm.
Bild
Bild

Dubbel filt:

  1. Den vanliga bredden är 172-220 cm.
  2. Den vanligaste storleken är 172x205 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den vanliga storleken på en babyfilt är 110x140 cm, eller 100x150 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill köpa en filt för en säng där två sovande, då är det bäst att välja en dubbel bambu sängkläder tillbehör istället för ett par 1,5 säng filtar. Så en säng täckt med en filt kommer att verka mycket mer tät.

Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

För närvarande bedriver produktionen av kvalitetssängkläder från växtfibrer ett stort antal välkända sömnadsföretag i Ryssland:

  • OL-Tex Är ett välkänt varumärke som har producerat sängkläder av hög kvalitet i mer än 10 år. Dess produktsortiment expanderar ständigt, produkterna är säkra för liv och hälsa och uppfyller internationella kvalitetsstandarder.
  • Handelsföretag " Ecotex " har varit en erkänd rysk textiltillverkare i över 15 år. Ecotex -sängkläder möter konsumenternas moderna livsstil.
  • AlViTek - en inhemsk tillverkare med en 20-årig existenshistoria. Producerar och grossister filtar av hög kvalitet i bambu.
  • Handelsföretag " Älva " har länge varit känt inte bara för ryska konsumenter, utan också för utländska köpare på grund av den höga kvaliteten på sängkläder från naturmaterial.
  • Textilföretag Dargez är en ledande rysk tillverkare av hemtextilprodukter. Varje månad har det förnyade sortimentet av företaget tusen namn på alla slags produkter för sömn och avkoppling i olika priskategorier.
  • Varumärke IVVA erbjuder kunderna de senaste sängkläderna med modern utrustning från europeiska och asiatiska tillverkare.
  • " SN-textil " är ett av de mest kända företagen på sängklädsmarknaden och erbjuder sina kunder kvalitetsfiltar, madrasser och kuddar med 27 typer av material för varje smak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom produceras produkter som innehåller råvaror från en bambuväxt i Kina och Turkiet, kvalitetsfiltar produceras i Japan och Tyskland. För att inte köpa en falsk måste du noga överväga hur mycket produkten du väljer kostar.

Originella bambuprodukter är ganska dyra, och du måste först och främst styras av denna faktor i ditt val.

Hur väljer man?

När du väljer en ny filt måste du ta hänsyn till alla kriterier: dess storlek, tätheten av det inre materialet som omslaget är tillverkat av, åldern för den person som denna filt är avsedd för. Det är bäst att köpa varor från kända tillverkare av denna typ av produkter, vilket hjälper till att undvika köp av förfalskningar.

Först och främst måste du vara uppmärksam på följande kriterier:

  1. Egenskaper för skräddarsy (hur väl fyllmedlet är fördelat i produkten). Du kan också alltid välja ett täcke eller ett kassettäcke.
  2. Täckmaterial. Det är bäst att välja naturliga tyger som satin, jacquard. Tyget ska "andas", vara så starkt som möjligt och även hålla fyllmedlet tätt i fodralet.
  3. Etiketten måste innehålla information om filtens invecklingar, produktens sammansättning. Om etiketten innehåller ordet NOMITE, har du valt en produkt med en original naturlig fyllning.
  4. Lukten kan bara vara naturlig, utan obehagliga kemiska dofter.
  5. Kvaliteten på skräddarsydda produkter. Ett högkvalitativt bambutäcke har aldrig trådar som sticker ut eller fyllmedel kommer ut.
  6. Informationen på etiketten som sys i själva filten och informationen på etiketten på utsidan av produkten måste vara identisk.
Bild
Bild

Vård

För att bambutäcket ska tjäna dig så länge som möjligt måste du ta hand om det från de första dagarna. Vanligtvis finns information om hur man tvättar en bambuprodukt på etiketten. Instruktioner för att tvätta bambuprodukter:

  • handtvätt och maskintvätt är tillåtet, men vattentemperaturen bör inte vara mer än 400C, och läget för maskintvätt ska vara så "skonsamt" som möjligt;
  • det är bäst att använda ett speciellt flytande pulver;
  • snurrning bör inte vara mer än 600 varv;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • torkning endast i ett horisontellt plan, helt exklusive direkt solljus på produkten;
  • du kan lagra bambutillbehör för att bara sova i form av en rulle, ibland varva ner och skaka väl;
  • kemtvätt och blekmedel för bambu är helt kontraindicerade. Bambu filtar bör inte strykas, eftersom ett strykjärn som är för varmt helt "slätar" porerna på trådarna, och tyget kommer oåterkalleligt att förlora sina unika egenskaper;
  • Förvara produkter gjorda av bambustråd endast i ett torrt, ofta ventilerat område. Packa inte in bambutäcken i polyeten på länge.

Rekommenderad: