Kuddar För Trädgårdsmöbler: Madrasser Och Sittdynor För Landbänkar, Vad Man Ska Sy Och Sånt, Designidéer, Alternativ Från Ikea

Innehållsförteckning:

Video: Kuddar För Trädgårdsmöbler: Madrasser Och Sittdynor För Landbänkar, Vad Man Ska Sy Och Sånt, Designidéer, Alternativ Från Ikea

Video: Kuddar För Trädgårdsmöbler: Madrasser Och Sittdynor För Landbänkar, Vad Man Ska Sy Och Sånt, Designidéer, Alternativ Från Ikea
Video: SY EN SITTDYNA 2024, April
Kuddar För Trädgårdsmöbler: Madrasser Och Sittdynor För Landbänkar, Vad Man Ska Sy Och Sånt, Designidéer, Alternativ Från Ikea
Kuddar För Trädgårdsmöbler: Madrasser Och Sittdynor För Landbänkar, Vad Man Ska Sy Och Sånt, Designidéer, Alternativ Från Ikea
Anonim

I jakten på tillbehör för maximal komfort glömmer många bort ett sådant föremål som en vanlig kudde. Med en till synes enkel form kan det göra din semester roligare. Användningen av sådana föremål i landet är särskilt viktig när det är nödvändigt att korrigera graden av komfort hos plast- eller trämöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehörskrav

Trädgårdsmöbler kuddar skiljer sig något från konventionella soffor.

Kraven för dem är strängare, de måste:

  • vara resistent mot solbränna;
  • kännetecknas av motståndskraft mot mekanisk skada;
  • vara resistent mot deformation;
  • har ihållande färgämnen som inte skadar kläder;
  • skiljer sig åt i fyllnadsstrukturens stabilitet i förhållande till viktbelastningar.
Bild
Bild

En viktig nyans är frånvaron av liten inredning, vilket kan orsaka obehag. Knappar, stickad fläta, som av misstag kan fångas upp, är uteslutna.

Satsningen bör göras på en trevlig färg och originalform . För att produkten ska se så fördelaktig ut som möjligt görs flera identiska kuddar. Designen på alla stolar med samma tillbehör ser särskilt harmonisk ut.

Bild
Bild

Materialval

Materialet för kuddar och sittdynor väljs utifrån ett antal nyanser. Han måste:

  • vara behaglig för kroppen, men tillräckligt tät och hållbar;
  • om möjligt ha blandade trådar (innehåller lika naturliga som syntetiska fibrer);
  • kännetecknas av en speciell impregnering som ger fuktbeständighet;
  • vara lätt att ta hand om;
  • att närma sig landskapskompositionen;
  • vara allergivänlig, annars är det omöjligt att använda produkten;
  • vara estetiskt tilltalande;
  • tillverkad i form av ett avtagbart lock som gör det möjligt att rengöra fyllmedlet och tvätta textilier.
Bild
Bild
Bild
Bild

Läder och dess syntetiska motsvarigheter är inte lämpliga för kraven . I värmen kommer de att orsaka obehag för semesterfirare. En viktig indikator är syftet med kudden. Om det placeras under ryggen tillåts större valfrihet av material. Om det är en madrasskudde eller sittdyna måste den vara gjord av tjocka textilier. För omslag kan du använda impregnerad bomull, fleece, mikrofiber, gobeläng, fiber, duk eller möbeltyg. Siden och linne är oacceptabelt, eftersom de skrynklas. Silke bryter konsistensen redan första dagen (utseendet på puffar). Det är nödvändigt att utesluta material med lång hög och päls: det är ganska svårt att tvätta dem.

Bild
Bild

Om det finns trasor hemma är det oftast de som de försöker använda. I det här fallet väljs fragmenten av den framtida kudden så att flikens sammansättning är identisk: detta kommer att utesluta deformation av vävnaden.

Bild
Bild

I vissa fall används gamla jackor för kuddar. Sådant material krymper inte längre, och det utför inte bara en estetisk funktion, utan kan också behålla värmen.

Form

Ofta är möbelkuddar och säten gjorda i form av en kvadrat eller rektangel. När du väljer formen på trädgårdsmöbeltillbehör kan du utgå från möbelns form. För stolstolarna är det oftare en kvadrat, för bänkens baksida - två eller tre kvadratiska moduler, för en solstol - en rektangel. Ofta är kuddar gjorda för säten i form av en cirkel. Turkiska kuddar ser intressanta ut.

Bild
Bild

Tillsammans med de klassiska formerna tillverkas rullar, som kompletterar modeller med armstöd eller madrasser . Sådana tillbehör gör att du kan sitta mer bekvämt utomhus om du till exempel vill sola eller ta en tupplur. Barn ignoreras inte heller. Kuddar är gjorda för dem i form av hjärtan, brev, blommor, godis och till och med leksaker tillverkade enligt principen om en tilde eller en rulle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel

Olika typer av vaddering används för trädgårdskuddar, madrasser och bolsters. Vanligtvis används en syntetisk vinterisator: den har en acceptabel kostnad, är kommersiellt tillgänglig, skapar volym med en liten mängd råvaror. Om butiken har holofiber kan du också använda den. Dessa kuddar kommer att vara lätta. De är dock inte lämpliga för sittmoduler och ännu mer för madrasser, eftersom de snabbt komprimeras vid regelbunden användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte tillrådligt att använda polystyrenkulor för att fylla kudden. De är ganska specifika, eftersom bollarna rör sig under en viktbelastning, vilket skapar en sjunkande effekt.

Denna typ av stoppning kan inte kallas behaglig vid beröring. Även om du stoppar naperniken med en sådan komposition kommer du inte att kunna använda den för att sitta och ligga.

Latex är det idealiska materialet . Eftersom det naturliga alternativet inte är så lätt att få kan du köpa en konstgjord. Detta fyllmedel används för stoppning av madrasser, inklusive ortopediska modeller. Den punkteras inte under betydande och regelbundna viktbelastningar, är hållbar, ruttnar inte över tiden och kan rengöras.

Om det inte finns något sådant material i butiken kan du köpa vanligt skumgummi. Men dess egenskaper kommer att bli något sämre. Dess livslängd är mindre, men den kommer att klara sin uppgift i minst flera år. Om du har en gammal barnmadrass med ortopediska egenskaper kan du använda fyllmedlet. Om du till exempel använder kokosnötter till en madrass kan du göra friluftslivet inte bara trevligt, utan också användbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man tänka på?

Om du gör en kudde med dina egna händer måste du bygga på de specifika lantliga möblerna. Om stolar av plast (till exempel från Ikea) läggs till grund kan elastiska band sys på kuddarna i hörnen så att tillbehören inte glider över sätet eller ryggstödet. Om möblerna är gjorda av massivt trä kan du göra textilkuddöverdrag för ryggen genom att binda dem på sidorna med snören. För en bänk räcker det med en modell utan strängar.

När du väljer ett material, se till att det inte är halt, annars ger kudden inte tröst åt möblerna . Innan du skär ut produkten, gör decering: stryk de nya textilierna med ånga. Från detta kan det krympa, men i framtiden utesluts deformation. Stryk tyget genom ett tunt tyg från fel sida för att undvika att skapa vesslor på ytan.

Använd inte bomull från en gammal madrass eller filt för stoppning. Skrynkligt fyllmedel kan bilda stötar, vilket inte kommer att spara ens quiltning av kuddar och sittdynor. Denna regel gäller även gamla pälsrockar: de är inte lämpliga för stoppning och kan vara hälsoskadliga. När du gör en ryggkudde, fyll den inte med olika fyllmedel om en typ inte räcker. Belastningen kommer att skapa olika tryck på kroppen, vilket kan skada din hållning.

Rekommenderad: