Patchwork -täcke (92 Bilder): Barnmodeller För En Flicka Och En Pojke I Lappstilar Av Lappar Och Rutor, Omfattande Från Gamla Jeans

Innehållsförteckning:

Video: Patchwork -täcke (92 Bilder): Barnmodeller För En Flicka Och En Pojke I Lappstilar Av Lappar Och Rutor, Omfattande Från Gamla Jeans

Video: Patchwork -täcke (92 Bilder): Barnmodeller För En Flicka Och En Pojke I Lappstilar Av Lappar Och Rutor, Omfattande Från Gamla Jeans
Video: Нельзя выбрасывать джинсовые запчасти 👖 / без машинки / old jeans 2024, April
Patchwork -täcke (92 Bilder): Barnmodeller För En Flicka Och En Pojke I Lappstilar Av Lappar Och Rutor, Omfattande Från Gamla Jeans
Patchwork -täcke (92 Bilder): Barnmodeller För En Flicka Och En Pojke I Lappstilar Av Lappar Och Rutor, Omfattande Från Gamla Jeans
Anonim

Sedan antiken har mödrar och mormödrar gjort egna filtar av trasor, som hade otroligt vackra mönster och färger. Denna skicklighet har överlevt till denna dag. Idag, för att självständigt göra ett lapptäcke, krävs det inte mycket ansträngning, eftersom det finns symaskiner och specialanordningar, så det tar ett minimum av tid att göra dem, och resultatet är helt enkelt otroligt.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

För dem som gillar att göra handarbete och göra saker med sina egna händer finns det alltid tygbitar som är synd att slänga, och för att sy något ur dem räcker det inte med samma material. Men var inte upprörd, det finns en möjlighet att skapa ett vackert och unikt täcke-överkast i stilen som kallas lapptäcke.

Denna tillämpade konst har funnits sedan det gamla Egyptens dagar, kvinnor tog rester och skapade något vackert med sina egna händer. Vissa forskare hävdar att denna systil syntes mycket tidigare i öst och i Japan. Det hittades läder- och tygprodukter från 900 -talet f. Kr. NS.

Bild
Bild

Senare i Europa "återföds" denna riktning inom sömnad. När korstågens tid började, med hjälp av lappar skapades dukar och flaggor, som var så nödvändiga. Men framför allt uppskattades lappstilen av invånarna i Storbritannien, eftersom det hjälpte till att spara material, och i slutändan visade det sig vara en anständig produkt. Dessutom kunde brittiska hantverkskvinnor hitta på en mängd olika mönster och prydnader som är broderade till denna dag.

Sådana filtar och överkast har, som tidigare nämnts, sytts sedan mycket gamla tider, på grund av att det inte finns något alternativ. För att skapa dem kan du ta massiva eller flerfärgade materialbitar. Sytt ihop skapar de ett unikt mönster som ger varje dag komfort och gott humör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det som är speciellt med denna produkt är att den består av olika färgade tygsnitt, som har samma form och sys ihop. Således skapas en stor duk som du kan gömma eller dekorera rummet med.

Dessutom är ett lapptäcke som regel tillverkat utan ett inre fyllmedel, så det finns en möjlighet att utföras från tunna och känsliga material som tyll, siden eller satin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Patchwork canvas har ett antal fördelar:

  • Dess skapande kräver inte extra utgifter eller stora investeringar. Eventuellt kvarvarande tyg eller gamla T-shirts och jeans passar.
  • Absolut samma lapptäcke som du inte kommer att träffa eller se från någon, vi kan med säkerhet säga att detta är ett designobjekt i ett enda exemplar.
  • När du gör det lugnar du ner dig och njuter av arbetet, vilket alltid har en gynnsam effekt på ditt humör och inre tillstånd.
  • Den skapade filten blir inte värre än en butikstäcke, den kommer alltid att värma perfekt och kommer också att vara ett utmärkt överkast.
  • Ett sådant lapptäcke kan tillverkas i valfri storlek, vilket förenklar situationen mycket när det till exempel finns en stor icke-standard soffa, och det är väldigt dyrt att sy ett skräddarsytt överkast.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Från tygsnitt kan du sy inte bara en högkvalitativ och varm filt, utan också många andra saker som kan dekorera huset, samt göra interiören unik och oförglömlig. Ofta, om hantverkskvinnorna gör en filt, gör de en hel uppsättning med kuddar. Således fylls rummet med mysighet, enkelhet i hemmet och mjukhet.

I sig kan en sådan produkt ha många syften, så många sorter dyker upp.

Till exempel, om ett lapptäcke är avsett för dekorativa ändamål (för att fungera som ett överkast på en soffa eller säng), kan det ha en mycket ovanlig applikation, som är gjord baserad på en saga eller en vacker historia.

För barnrum gör de ofta temateckningar i lapptypsstil, till exempel för pojkens sovrum - det kan vara en båt, en häst, en bil och för tjejer - blommor, dockor, kattungar etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom gör mammor mjuka sängdukar för sina barn så att de kan gå upp bekvämt på morgonen. Och för mycket små barn görs interaktiva lapptäcke mattor med stigar, stenar, blommor och en sjö. Således skapas en hel spelplan, som ibland är intressant att spela för vuxna själva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket ofta gör de en dubbelsidig filt, som å ena sidan kan ha vintermotiv och färger, och å andra sidan sommar. Så beroende på säsong kan du ändra atmosfären i rummet.

Som regel kan ett lapptäcke inte bara utföra en dekorativ funktion utan också en praktisk. Mycket ofta gör needlewomen en ganska enkel, varm och omfattande filt som kommer att värma dig även under mycket kalla vinternätter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte bara filtar och kuddar är gjorda i lappstilen, utan också många andra fantastiska saker. Till exempel gör ivriga älskare av att sy något på egen hand kuvert av otrolig skönhet för utskrivning från sjukhuset. För en tjej kan den tillverkas i rosa, persikafärger och till en pojke i blått eller grönt. Detta är inte slutet på fantasin. Olika servetter, kopphållare, till och med gardiner för fönstren är gjorda av trasor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I denna stil kan du inte bara göra saker utan också dekorera väggen. Det finns ett stort antal mönster för att sy paneler eller kuvert för tidningar eller tidskrifter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är att inte överdriva det med att dekorera rummet med sådana saker, annars kan rummet vara fullt av och det kommer att vara obekvämt att vara i det länge (särskilt i sovrummet).

Vissa lapptäckeälskare gör sina egna kläder med denna teknik (kjolar, byxor, T-shirts).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Även i det skede av att tänka och planera en framtida lapptäckeprodukt är det nödvändigt att tänka över dess dimensioner, liksom stilen i vilken arbetet kommer att utföras. Detta är mycket viktigt, eftersom det kan uppstå konflikter mellan mönster och texturer. Patchwork-produkter är oftast lämpliga för rum gjorda i Provence, lantlig eller skandinavisk stil, men med rätt val av färger, material och prydnad kan ett sådant lapptäcke framgångsrikt passa in i minimalism och högteknologisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns det en mängd olika riktningar och teman vid design och tillverkning av lapptäcken. Som regel följer varje stil en viss idé och färgschema.

I grund och botten finns det klassiska, orientaliska, anpassade och stickade stilar.

Klassisk

I klassisk riktning är det nödvändigt att observera tydligheten i former och en lugn, och till och med i vissa detaljer konservativ inställning till färgvalet. Det finns inte mycket känslomässighet och ett upplopp av nyanser och färger här, ofta är denna kombination från 2 till 5 färger inte längre. Som regel är klaffarnas form fyrkantig eller triangulär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Icke-standard

I en icke-standard eller galen riktning finns det en mängd olika idéer, liksom ett överflöd av dekorativa element. Plåstren kan ha olika former och storlekar, ofta sys pärlor, pärlor eller knappar. Det kan tyckas att detta är en ganska kaotiskt tillverkad produkt utan att följa reglerna för färgkompatibilitet, men ofta med hjälp av dekorativa element syns den allmänna idén eller mönstret.

Till exempel, för en liten pojke i en spjälsäng, skulle en utmärkt lösning vara att göra ett lapptäcke i nautisk stil, där blågröna nyanser kommer att dominera, liksom formen på ett ankare, kanske till och med ett fartyg. Det är alltid intressant för ett barn att titta på en sådan filt, liksom vidröra de sydda knapparna eller dekorativa knutarna.

I denna stil kan du också göra ett "rustikt" lapptäcke. Det kännetecknas ibland av inkonsekvens av färger eller dominans av gröna, jordiska eller röd-vinröda nyanser. Dessutom kan mönstret på lapparna själva vara antingen vanliga ärtor eller "indisk gurka".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orientalisk

Den östra riktningen i lappstilen beror på förekomsten av mer raffinerade tyger (siden, satin), och har också en viss likhet med den klassiska riktningen. Det finns gyllene, oker, silver och metalliska nyanser här. Det finns också en lugg längs hela omkretsen av kanten eller tofsar i hörnen.

När det gäller prydnaden råder små detaljer och små mönster på själva tyget. Oftast tillverkas inte bara filtar i denna stil, utan även servetter, kuddar. De kompletterar interiören mycket vackert, vilket gör den mer raffinerad och sofistikerad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stickad

Stickat lapptäcke är en mycket original stil, eftersom det kombinerar enkelhet i form och mjuk konsistens. Hantverkare som vet hur man stickar och virkar rekommenderas att ta en tråd av akryl och ull, blandad med varandra till hälften, och också så att det är samma tjocklek. En sådan produkt är opretentiös att använda och rengöra. Det kommer att vara mycket voluminöst och varmt.

Erfarna hantverkare vet hur man stickar olika motiv på separata torg, till exempel nyår eller tillägnad alla hjärtans dag, påsk, etc. Dessa kan vara alla slags snöflingor, rådjur, hjärtan i olika färger, änglar, kakor och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metod

Idag finns det ett stort antal sätt att skapa lapptäcken och mer:

Av ränderna

Det kanske vanligaste och enklaste alternativet är tekniken att sy långa remsor med lika stor bredd. En sådan filt kommer att likna ett kullerstensstängsel, särskilt om du väljer färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väl

En av de gamla teknikerna för att skapa ett unikt mönster är det amerikanska torget eller brunnen. Denna stil för skräddarsy var mycket populär för två århundraden sedan i Amerika och följaktligen i Europa. Denna prydnad är baserad på en kvadrat, som sys av ränder som gradvis ökar i längd. Således skapas illusionen av en brunn av stockar när den ses uppifrån och ner.

Det finns flera alternativ för att skapa en sådan bild

Vid basen och början finns en fyrkant, som är trimmad med en tyglist från varje kant, och varje efterföljande "stock" sys överlappar varandra i en cirkel. Ränderna kan öka i bredd eller förbli desamma, det viktigaste är att ändra nyanserna i nivåerna så att det blir en volymetrisk brunnseffekt. Du kan också göra en mörk mitt, och närmare kanten, sy på ljusare fläckar

För att inte förvirra vilken färg på tyget som följer är det bättre att först göra en skiss av den framtida produkten och numera "stockarna". Detta är det enklaste sättet att undvika misstag vid sömnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra tekniken för att skapa det amerikanska torget är också baserat på torget, som är kärnan och basen. Förklippta och bearbetade flikar sys på varje sida som en stege. Det visar sig att snittet på varje sida berör varandra i hörnen. Även här är det värt att komma ihåg om färgövergången för att behålla den visuella effekten

Glöm inte att denna teknik också kan experimenteras med, den kan antingen vara färg, form eller förskjutning av mitten till någon av kanterna, på grund av vilken en unik design kommer att erhållas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från torg

Ett av de äldsta och enklaste sätten att skapa ett lapptäcke är genom att sy rutor. De kan vara stora, medelstora eller upp till 1-4 cm i area. Mönsterets huvudsakliga synlighet skapas av lapparnas färg och sysekvens. Ornamenten kan ha 2 färger och likna ett schackbräde, men versionen med en mängd olika färgpaletter ser mer intressant ut. Vissa konstnärer är skickliga på att skapa porträtt av rektangulära snitt, som påminner om ett pixelfotografi.

Alla geometriska figurer, till exempel en triangel, kan tas som grund för det mönster som ska sys. Det är väldigt lätt att arbeta med det, eftersom du kan göra en rektangel av det, samma kvadrat och till och med en cirkel eller rombe.

För arbete skärs likbentiga trianglar oftast ut (det är mycket viktigt att se till att trådarnas riktning i tyget är i en riktning).

De vanligaste prydnaderna från denna figur är "kvarn", "stjärna", "blomma".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenfärg

Akvarelltekniken är mycket kreativ. Produkten kan tillverkas av fläckar i olika former (rutor, rektanglar, etc.), men det viktigaste är färgen. Klippningarna väljs på ett sådant sätt att tonerna är ungefär i samma färgschema. I den färdiga, sydda formen liknar denna duk en duk på vilken de målade med akvareller. Dessa filtar ser väldigt känsliga och luftiga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av sexhörningar

Honeycomb -tekniken ligger mycket nära naturen. För att göra detta klipps hexagoner ut och sys ihop, dessutom är oftast hela filten gjord av beige eller ljusa fläckar, och bara några sexkantar är gjorda honung eller gula för att inte se för klumpiga ut. Du kan sy små bin ovanpå för en mer stämningsfull produkt. Men en sådan siffra används inte alltid för att imitera en honungskaka, ofta kan hexagoner vara mångfärgade och lägga ut en hel, ljus produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyapochikha

En av de vackraste och mest omfattande lapptygssömnadsteknikerna kallas "Lyapochikha". Om en mycket imponerande mängd gamla och onödiga stickade T-shirts eller T-shirts har samlats, kan en fantastisk lapptäcke göras av dem. Först måste du köpa ett tyg som allt sys på. Sedan skärs sakerna i bitar (helst rektangulära) och, utan att bearbeta kanten, sys lager för lager på basen.

För att göra produkten mer omfattande kan snittet vridas till rör. Resultatet är ett fantastiskt och färgstarkt lapptäcke eller vad som helst.

Om du demonterar de skurna tygbitarna efter färg kan du lägga ut en ritning eller ett mönster. Oftast gör de blommor eller imitation av fårull eller fiskvåg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla andra tekniker för att skapa prydnader är baserade på ovanstående. Vävning och sömnad av flikarna alternerar, vilket resulterar i en färgstark och original design.

En intressant lösning skulle vara att göra en pläd eller filt virkad i lapptäcke. Således kan en mycket vacker prydnad stickas med många färger. Vanligtvis används trådar av ull, akryl eller en blandning av dessa. Men det mest intressanta är att tuntskurna och fästa rester av tyger kan användas som en tråd. För denna typ av stickning måste du använda en större virknål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För att sy ett lapptäcke av hög kvalitet som håller i många år måste du i förväg tänka på vilket material du ska använda. Vanligtvis tar hantverkskvinnor rester från tidigare projekt och skräddarsy, vilket sparar pengar och tid att hitta tyg. Dessa kan vara rester från gamla jeans eller från barnsaker, som barnet redan har vuxit från.

Men du bör vara medveten om att inte alla tyger är lämpliga för att sy ihop. Om du till exempel syr en filt av bomull och stickade plåster blir det obekvämt eftersom tröjan sträcker sig mycket och sömmarna kan vara avfasade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyger är indelade i konstgjorda och naturliga

Naturligtvis är det alltid bättre att föredra högkvalitativa linne, bomull eller siden, men dessa material är inte billiga, därför ersätts de ofta med syntetiska snitt.

Nyligen kan du hitta i butiken speciella patchar för lapptäcke. De är vanligtvis tillverkade av 100% bomull. Sådant material kommer inte att blekna, skrynkla och "krympa" från tvätt. Den finns också i polyester eller syntetfibrer.

Det är mycket bekvämt att materialet för sömnad säljs i lappar, så att du kan ta det antal snitt som krävs i olika färger och betala relativt billigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att lapptäcket ska bli varmare, luftigare och texturerat använder hantverkare ett speciellt dämpningsmaterial mellan de övre och nedre lagren av lapparna. Det kallas också isolering eller fyllmedel.

Det är mycket viktigt att tjockleken på innerfodret inte är för stor, annars kan de sydda flikarna vara ganska hårda eller skrymmande.

Det är lätt att hitta sådan isolering i tygaffärer, rullade till rullar. Precis som vanlig duk säljs den också i meter.

Fyllmedlet är tillverkat av olika material som har speciella egenskaper:

  • Om den är gjord av bomull kan rynkor uppträda på den redan sydda filten efter tvätt. Men dess fördel är dess förmåga att "andas" och passera luft, vilket innebär att fukt inte kommer att dröja inuti.
  • Det finns ett förbättrat alternativ - en blandning av polyester och bomull. Ett sådant lager sitter bra utan att dra i materialet och håller värmen väl, vilket är mycket nödvändigt på vintern.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rent polyesterfoder är ett lättillgängligt material som inte angrips av mal eller mögel. På grund av att det är en artificiellt skapad fiber är den ogenomtränglig för luft och samtidigt mycket motståndskraftig och lätt i vikt.
  • Flanell köps ofta som isolering. Detta är ett ganska tunt och hållbart material som har dålig elasticitet, vilket gör det svårt att sy ett lapptäcke för oerfarna och nybörjare.
Bild
Bild

Om det var tänkt att sy ett tillräckligt varmt täcke, är det bättre att köpa ett ullfyllmedel. Produkten kommer att vara något omfattande, men tack vare detta kommer det att vara väldigt varmt och bekvämt under en sådan filt. Det är också enkelt och bekvämt att arbeta med ett sådant fyllmedel både för hand och på en symaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Filtar för sängar finns i helt olika storlekar, men det finns standarder, precis som lakan och påslakan. Det finns barns, en och en halv filtar, dubbla filtar (det finns en sorts euro-dubbla filtar) och icke-standardfiltar som sys och görs på beställning:

  • Vanligtvis, filtar för barn är 110 cm breda och 140 cm långa, och för nyfödda är de vanligtvis fyrkantiga - 120 x 120 cm eller 140 x 140 cm.
  • En och en halv filtar kan vara 135-140 cm bred och 200-210 cm lång. Detta alternativ är lämpligt för en person eller för ett par som sover i en liten soffa. När det gäller Euro-versionen ökas varje parameter med 10-15 cm.
  • Dubbla modeller har måtten 170 x 200 cm eller enligt den europeiska standarden 200 x 220 cm. När det gäller stora och icke-standardfiltar kan storleken börja från 220 cm i bredd och 250 i längd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på den önskade storleken på den framtida produkten är det nödvändigt att beräkna flikarnas antal och parametrar samt deras form. Glöm inte att ju finare de sömmade snitten är, desto svårare blir lapptäcket och vice versa. Naturligtvis kommer en medelstor kvadrat eller triangel att se vackrare och estetiskt tilltalande ut på en stor produkt, och det kommer också att spara tid på produktionen.

Små delar är mer lämpliga för små eller babyfiltar. Det är lättare att göra en högkvalitativ prydnad eller en figur av din favoritkaraktär eller djur av dem.

Bild
Bild

Färger och mönster

Som regel kännetecknas en filt i filt-stil av dess klumpiga och ibland överdrivna upplopp av färger. Därför, för att den färdiga produkten ska se estetiskt tilltalande ut, måste du först välja ett mönster där betydelsen kommer att ses, samt välja de nödvändiga färgerna. Erfarna hantverkare i branschen väljer färger intuitivt, hittar rätt nyanser och kombinerar dem korrekt med varandra. Naturligtvis kommer allt med erfarenhet, men var börjar du?

För att få ett vackert resultat bör du bekanta dig med färgens grundläggande egenskaper, nämligen färghjulet, med vilket det är lätt att identifiera kompatibla och inkongruösa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är trots allt färgen som först och främst förmedlar den allmänna stämningen hos den ursprungligen utformade kreativa teckningen. Om materialpaletten väljs felaktigt kan du få en alltför mångfärgad filt som kommer att irritera över tiden. Det ska vara harmoni i färgvalet.

Det viktigaste är att inte överdriva det med färgsorten, det är bäst om 1 eller 2 huvudfärger väljs till huvudprydnaden eller mönstret, och de återstående 2 eller 3 färgerna blir bakgrund och mindre ljusa jämfört med de dominerande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att hjälpa nybörjare att klippa och sy, finns det speciella program som snabbt hjälper dig att hitta rätt färgschema (en av de mest populära är ColorLab).

Ritningar på produkten kan antingen vara med en konventionell geometrisk prydnad eller med en solid tomt.

Oftast syr de från fyrkantiga, triangulära eller polygonala lappar, eftersom denna metod är mycket lättare. Med hjälp av sådana figurer kan du göra en filt med stjärnor, med flerfärgade blommor, romber eller helt enkelt - i form av en schackbräda.

Nyligen har system med djur, fåglar och fisk blivit allt populärare. Om en lapptäcke är gjord för en utställning eller som dekoration för ett hem, kan hela tomter från sagor eller favoritböcker samt antika mosaiklayouter tas som grund.

Hantverkare på hög nivå kan utföra verk av en komplex ordning, så att du kan hitta lapptäckeprodukter om religiösa teman. Dessa kan vara olika ansikten hos kristna helgon eller gamla gudar. Det ser väldigt vackert ut, och viktigast av allt, ett sådant mästerverk kommer att dekorera alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är att ha tålamod och göra allt noggrant steg för steg, då kommer varje färdigt arbete att glädja dig inte bara med sin skönhet, utan också med värme i många år.

De bästa idéerna i inredningen

Naturligtvis är ett lapptäcke ett av dekorelementen i rummet, så du bör vara försiktig när du syr det och väljer de optimala färgerna och materialen.

För små rum är lapptäcken i ljusa, ljusa färger lämpliga, så sovplatsen kommer inte att verka stor, utan tvärtom mycket kompakt. Ett utmärkt tillskott till inredningen kommer att vara samma kuddar och stolskydd, om de finns i rummet. Ofta gör de bönpåsar av rester, de ser väldigt intressanta ut i rummet och är också nöjda med deras praktiska och mjukhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det beslutades att göra ett överkast från rester till vardagsrummet, måste du fortsätta från den allmänna atmosfären här. Till exempel är ett rum inrett i Provence-stil och har tillräckligt med ledigt utrymme, då kan du skapa ett omfattande överkast i turkosrosa toner, samt göra samma kuddar som kan läggas ut på fristående stolar, skapa en komplett bild. Täcket kan också göras med vattenfärg eller schackbräda.

Som du kan se från det inre av detta ljusa rum kompletterar ett stickat överkast med lapptäcke perfekt utrymmet, och det distraherar inte alls onödig uppmärksamhet till sig själv och lämnar rummet väldigt lugnt och harmoniskt.

Bild
Bild

Trots det stora överflödet av färger i lapptäcken kombineras de mycket harmoniskt med den övergripande miljön. Rummet bidrar till fullständig avkoppling och underbar sömn.

Bild
Bild

Detta exempel visar att sovplatsen är överfylld med ljusa och iögonfallande färger, så det blir svårt att lugna ner sig och somna här.

Bild
Bild

En otrolig stilkänsla visas här. Täcket sys på ett sådant sätt att det smälter in i hela inredningen i rummet, och det finns även gardiner gjorda i samma stil. Trots att det finns många lapptäcke i rummet verkar det inte pretentiöst. Detta uppnås på grund av färgen och strukturen på själva tyget.

Rekommenderad: