Sommartäcke (35 Bilder): Vilken Att Välja Den Varmaste Vintern Och Det Tunna Ljuset För Sommaren, Vadderat Och Frotté, Vad är Det Mer Av

Innehållsförteckning:

Video: Sommartäcke (35 Bilder): Vilken Att Välja Den Varmaste Vintern Och Det Tunna Ljuset För Sommaren, Vadderat Och Frotté, Vad är Det Mer Av

Video: Sommartäcke (35 Bilder): Vilken Att Välja Den Varmaste Vintern Och Det Tunna Ljuset För Sommaren, Vadderat Och Frotté, Vad är Det Mer Av
Video: GETTIN SALTY EXPERIENCE PODCAST: Ep. 11 | FDNY SQUAD 41 CAPT. MIKE EVERETT 2024, Maj
Sommartäcke (35 Bilder): Vilken Att Välja Den Varmaste Vintern Och Det Tunna Ljuset För Sommaren, Vadderat Och Frotté, Vad är Det Mer Av
Sommartäcke (35 Bilder): Vilken Att Välja Den Varmaste Vintern Och Det Tunna Ljuset För Sommaren, Vadderat Och Frotté, Vad är Det Mer Av
Anonim

Avslappnad och skön sömn är grunden för kroppshälsa och gott humör. Därför är en bekväm madrass, en mjuk kudde och naturligtvis en mysig filt så viktig. Det är mycket viktigt att välja rätt filt under vilken du kommer att känna dig lugn och lugn. För att veta vilken som är rätt för dig måste du lära känna dem bättre.

Vad är skillnaderna och vad är filtarna gjorda av?

Filtar är indelade i vinter och sommar. De har alla olika omslagsvävar, storlekar, stylingsalternativ, fyllnadstäthet, grad av värme. Men den största skillnaden och det viktigaste urvalskriteriet är typen av fyllmedel.

Bild
Bild

För vintern

En vintertäcke ska vara så lämplig som möjligt för dina fysiologiska och psykologiska egenskaper. Vissa människor känner sig heta hela tiden, andra kan bara inte hålla värmen. För att inte spela rollen som prinsessan Nesmeyana (varm - kall) på långa vinternätter, men för att vakna sömnig och full av energi, välj en produkt under vilken du inte kommer att vara kall eller varm, utan bara varm.

Fyllmedlet för dessa viktiga sängkläder finns i naturliga och syntetiska alternativ. Naturliga fyllmedel inkluderar bomull, ludd, ull, siden, bambu.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bomull kan hänföras till de klassiska, traditionella fyllmedlen. Det har inte varit så länge sedan en bomullstäcke praktiskt taget var det enda sättet att hålla värmen i sängen. Fördelarna inkluderar ett lågt pris, bra fuktabsorption och värmehållande, allergivänliga, miljövänliga. Men idag har efterfrågan på dem minskat, eftersom detta inte är ett mycket praktiskt exemplar och listan med påståenden till det är ganska imponerande:

  • täcket är ganska tungt;
  • absorberar fukt väl, ger det tillbaka dåligt;
  • på grund av dess densitet kan den inte skapa en strömlinjeformad effekt, det vill säga ta formen av kroppen som ska täckas och utesluta utkast;
  • är en aktiv dammackumulator;
  • med tiden förlorar bomullsull i klumpar;
  • svårt att ta hand om: det är otroligt svårt att tvätta, och om det lyckas är det ännu svårare att torka.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dun är den varmaste vintertäcket . Detta anser de flesta köpare. Den grundläggande kvaliteten här är maximal värme med minsta vikt. Enligt ljushetskriteriet ligger den duniga versionen före alla andra. Vid tillverkning av modeller används ederfågel, gås och anddun. Och även en blandning av dun och fjädrar.

Även uttala ordet "duniga", det finns en koppling till lätthet, mjukhet och komfort. Det varmaste exemplet på en vinterfilt väger inte mer än ett kilo. Filternas lätthet och dess förmåga att anpassa sig efter kroppens form får den sovande personen att känna sig täckt av ett varmt luftmoln. Den har bra termoregulering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Noggrann omsorg och efterlevnad av vissa regler kommer att säkerställa en lång livslängd på produkten, hålla den fluffig och varm och ägaren får njuta av ömhet och mjukhet under lång tid.

Det rekommenderas att regelbundet slå produkten för att undvika att det bildas klumpar, torka och ventilera så att luddet inte blir fuktigt.

Kvalitet och komfort värderas alltid. Kostnaden för dunig njutning beror på vilken fågel som har "delat" sin dun för att fylla din filt. Anka ligger på tredje plats i denna prislista. På den andra - gåsdun. Den dyraste är dunet i den norra lommen, och det finns goda skäl för det: den varmaste, svårsamlaste och har också några medicinska egenskaper.

Bild
Bild

De enda konsumenter som inte rekommenderas att njuta av "himmelens lycka" är människor som är benägna att allergier . Det rekommenderas inte att de köper en annan typ av filtar - ull, som också orsakar allergiska reaktioner i kroppen. Men de kan vara användbara för personer med problem i muskuloskeletala systemet.

Vi talar om fyllmedel gjorda av får och kamelull, som erkänns som högkvalitativ isolering.

På vintern är ulltäcken populära . Jämfört med duniga är de tyngre, men mindre skrymmande. De absorberar fukt väl, håller torr värme och håller en konstant temperatur. Slitstark, stark, hållbar. Mycket lättskött: de kan enkelt rengöras, de tål till och med ett besök med tvättmaskinen "i ett skonsamt läge". Precis som alla naturliga saker, tycker de om att sola sig och ventilera sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden för fårull är mindre än för en kamel, men i medicinska egenskaper är den ena inte sämre än den andra.

Problemet med dessa fyllmedel är att både människor och malar gillar dem, så de måste förvaras tillsammans med insektsmedel.

Det är omöjligt att inte nämna ett annat fyllmedel av animaliskt ludd - kashmir . För honom är fjällbocken leverantör av dun. Fyllmedlet är allergivänligt, motståndskraftigt mot rullning, slitage, irriterar inte huden, mycket känsligt och mjukt vid beröring, hållbart, varmt, lätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bambu filtar anses lovande . Nyligen på marknaden har bambu fiberfyllmedel vunnit många fans bland konsumenter som har hittat mycket positiva egenskaper och fördelar:

  • bra värmeledare och temperaturregulator;
  • har naturliga egenskaper för att förstöra bakterier och svampar;
  • utmärkt luftgenomsläpplighet, vilket gör att huden kan andas;
  • orsakar inte allergier;
  • ackumulerar inte damm och lukt;
  • lättviktig;
  • motståndskraftig mot slitage;
  • inte kräsen om vård.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa funktioner är inneboende i en högkvalitativ, naturlig produkt. Därför, om du bestämmer dig för att prova den här nya produkten på dig själv, var mycket försiktig med ditt val så att du senare inte känner dig lurad och besviken.

Efter att ha behandlat naturliga fyllmedel, vägt alla för- och nackdelar återstår det att analysera konstgjorda fyllmedel , som ofta finns på den moderna marknaden: syntetisk vinterisator, holofiber, thinsulate, polyesterfiber, nanofiber … De skiljer sig från varandra i små nyanser och har gemensamma grundkvaliteter:

  • lång livslängd;
  • säkerhet, giftfri;
  • brist på ingredienser som orsakar allergier;
  • opretentiös vård;
  • snabb återställning av volym, form.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjligheten att inte absorbera främmande lukt, inte att antända, behåller perfekt värmen. Fästingar och andra skadedjur kommer inte att börja i dem. Det finns också nackdelar: syntetiska filtar är inte hygroskopiska och elektrifieras snabbt.

När du väljer mellan fördelar, nackdelar, nyanser och funktioner, kom ihåg: huvudkriteriet är bekvämlighet och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

För sommaren

Vinter- och sommarfiltar har ett mål - att ge ett bekvämt mikroklimat. Men vintern ska värmas upp och sommaren ska inte låta dem frysa från drag från öppna fönster eller luftkonditionering. Fyllmedel i sommarversioner är att föredra att välja naturlig, "andningsbar", välabsorberande fukt, allergivänlig: bambu, bomull, siden.

Under en lätt bambu filt, en bomull frotté filt, en tunn ylletäcke i ett satinöverdrag, kommer du att vara mycket bekväm och inte varm på sommaren. Ett känsligt sidenmoln med en slät sval yta är idealisk för sommaren. Frågan är bara om du ekonomiskt har råd med denna oas av lycka och lycka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storleken på det täcke du väljer beror på sängens storlek och dina sovvanor. Det är mycket viktigt att filten inte begränsar den sovande personen och låter honom slänga och vända och göra sig bekvämare i sängen. Därför tas filten i allmänhet med en "marginal", det vill säga mer än sängens bredd.

Beroende på storleken skiljer sig följande kategorier ut:

  • bebis , som kan vara rektangulär eller fyrkantig och passa både i spjälsängen och i barnvagnen;
  • en och en halv eller singel . En och en halv, förmodligen för att standardbredden är en och en halv meter, även om den ibland kan vara lite bredare. Mycket bekvämt att ta hand om. För enkelhets skull ingår två en och en halv täcken i "familjen" -satsen för en dubbelsäng;
  • dubbel , för en standard dubbelsäng. För par som är helt obekväma under olika filtar. Bredden på sådana filtar är från 1 m 72 cm till 1 m 80 cm;
  • euro storlek . Det blir mer och mer populärt idag. Två meters bredd gör att paret kan känna sig bekväma och inte försöka "dra" täcket över sig själva: tillräckligt för båda och ingen kommer att känna sig utanför.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

Valet av en filt är ett mycket viktigt och ansvarsfullt företag. I slutändan beror ditt humör och känslomässiga tillstånd på det, eftersom hälsosam sömn är en viktig del av en persons mentala hälsa. Så, låt oss lista urvalskriterierna.

  • Värme grad: mycket varm, varm, standard eller normal, lätt, lätt sommar. Valet är rent individuellt, inriktat på de fysiologiska egenskaperna hos varje och temperaturregimen i sovrummet. Beror på fyllnadens densitet och material.
  • Fyllnadstäthet mätt i gram per kvadratmeter och ju större antal, desto varmare filt. Den varmaste filten har en densitet på över 400 g / kvm. m. För en sommarfilt är denna siffra inte mer än 200. Fyllmaterialet i denna artikel har vi redan övervägt tillräckligt detaljerat.
  • Filt storlek . Detta kriterium väljs också utifrån dina vanor och preferenser.
  • Utföringsalternativ . Bestäm för vilken säsong du väljer en filt, och vad som kommer att vara bekvämare för dig: filt, överkast eller pläd.
  • Symetoder . Produktens livslängd beror till stor del på sättet att fixera fyllmedlet. De mest kortlivade är linjära och quiltade sömmar, där fyllmedlet snabbt samlas i klumpar. Sektions- och kassettfästningsmetoderna, liksom "karostep" - fixering av fyllmedlet med en lockig söm har visat sig bättre.
Bild
Bild
  • Filtöverdrag … Huvudkravet för tyget är förmågan att hålla fyllmedlet inuti filten, att inte låta det "komma ut" utanför. De måste också göra filten mjuk, andas, bekväm och hållbar. Ju fluffigare och styggare fyllmedel, desto tätare ska tyget vara. Bomull är universell för omslag. Teak, satin, calico, jacquard, siden förtjänar bra recensioner. Deras främsta egenskap är tillförlitlighet och naturlighet.
  • Vikt . Detta är också ett viktigt kriterium. Vissa vill känna sig täckta med ett ljust moln, medan andra tvärtom behöver tyngd för att känna sig bekväma och skyddade.
  • Hälsa . Personer med allergier bör vara mycket försiktiga med att studera egenskaperna hos fyllmedlet och locket och välja uteslutande allergivänliga material.
  • Pris . Att välja billigare, offra inte kvalitet. Att sova under en billig filt får dig att känna dig obekväm, det kommer snabbt att slits ut och du kommer att bli gisslan av talesättet "en billigskate betalar två gånger."
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en filt, jämför deras egenskaper, egenskaper, glöm inte att ta hänsyn till dina vanor och preferenser. Dagens marknad är så rik och varierad att du säkert kommer att hitta det bästa alternativet.

Rekommenderad: