Dubbel Påslakan (37 Bilder): Standard Och Euro Per Säng, Hur Man Väljer Ett Påslakan

Innehållsförteckning:

Video: Dubbel Påslakan (37 Bilder): Standard Och Euro Per Säng, Hur Man Väljer Ett Påslakan

Video: Dubbel Påslakan (37 Bilder): Standard Och Euro Per Säng, Hur Man Väljer Ett Påslakan
Video: Hur man bäddar med Ikeas påslakan 2024, April
Dubbel Påslakan (37 Bilder): Standard Och Euro Per Säng, Hur Man Väljer Ett Påslakan
Dubbel Påslakan (37 Bilder): Standard Och Euro Per Säng, Hur Man Väljer Ett Påslakan
Anonim

En modern människas sömn ska vara så stark som möjligt, vilket är möjligt med en varm filt av hög kvalitet. I ett brett sortiment kan du bli förvirrad, eftersom storleksintervallet är ganska omfattande. För att göra köpet för två så användbart som möjligt bör du titta närmare på storleken på den dubbla filten: de har ett antal fördelar, sin egen klassificering. Kvalitetsprodukter garanterar en underbar vistelse.

Vad är storleken?

Storleken på den dubbla filten är ett antal standardparametrar som fastställts av olika länder. Detta är inte en enhetsstorlek, denna åsikt är felaktig. Varje land har sina egna standarder, som är knutna till specifika parametrar för möbler (säng, soffa) eller madrass-topper (för en golvtyp futon säng).

Värdena motsvarar filtens parametrar i fritt tillstånd, utan spänning. Sidornas längd och bredd är föremål för tydliga riktlinjer. På grund av att materialet som används i produktionen har olika kvaliteter, sammansättning och egenskaper kan mätningar dock tillåta ett minimifel. Vanligtvis överstiger dess indikator inte 3% av de deklarerade standarderna.

Bild
Bild

Mätornas felaktighet kan inte bara associeras med filternas olika tjocklekar. Det beror också på produktens struktur och storlek. Till exempel är tovade, tunna vävda filtar mer exakta i storlek. Quiltade på grund av det volymetriska fyllmedlet kan de tillåta ett fel på 1-2 cm. Filtar av stickade kläder eller annat elastiskt tyg är svårare att mäta, eftersom de är lättsträckta.

Bild
Bild

Storleken på en dubbel filt är en kategori av sorter av befintliga filtstandarder, de har en stor variation i storleksintervallet. Eftersom varje varumärke har sina egna principer för att utforma ett storlekstabell kan vissa alternativ övervägas både dubbla och ett och ett halvt samtidigt. Detta gäller produkter med en bredd på 140 cm (t.ex. 205 × 140 cm). Vissa märken inkluderar produkter med en bredd på 150 cm som dubbla täcken.

Parametrarna för standardmätningar är föremål för två måttsystem av längd och bredd. De är indelade i europeiska och engelska typer. Den första metoden är mer begriplig och representerar de vanliga måtten i centimeter, som skrivs i vanliga siffror eller genom att infoga en indikator för måttenheten (cm) efter varje nummer.

Det andra systemet (det används i Amerika) är inte så populärt - det är till och med förvirrande, eftersom uppgifterna anger i tum och tum, vilket inte betyder något för den genomsnittliga köparen. Detta tillvägagångssätt saknar progressivitet, eftersom det för att exakt representera de verkliga dimensionerna kräver multiplikation av kvantiteter, och det erhållna resultatet förklarar inte alltid de slutliga dimensionerna korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken påverkas också av filtens utformning, liksom hur den används: den ska täcka sängens yta och ha en marginal på alla sidor av möblerna - förutom sidan på sänggaveln (om någon).

Konventionellt är gruppen med dubbla filtar indelade i två kategorier: euro och standard. Många tillverkare anser dock att den första gruppen är en separat sort. Och ändå: båda storleksgrupperna är standardmått för två användare. Det här är de så kallade familjefiltarna eller modellerna för gifta par.

Bild
Bild

Standard

Storleksintervallet för standardtyper av filtar innehåller olika parametrar - från kompakta till stora, tillräckligt för att skydda två personer. Standarderna för dessa filtar har fastställts sedan början av 2000 -talet.

Det är anmärkningsvärt att storleksintervallet uppdateras regelbundet: tillverkningsföretagen har sina egna möbelstandarder, som tillverkare av sängkläder måste anpassa sig till. Därför finns det inte bara siffror som slutar på 0 eller 5 i filtens storleksintervall: storlekar kan vara mer ovanliga (till exempel 142 × 160).

Storleksintervallet för standard dubbelmodeller ser ut så här: 160 × 200, 170 × 200, 170 × 210, 172 × 205, 175 × 205, 175 × 210, 175 × 215, 180 × 200, 180 × 220, 180 × 230, 180 × 250 cm.

Vissa företag, för enkelhets skull att välja filtar, avslutar data i en tabell: det är lättare att navigera i tillgängligheten av rätt storlek för den modell du gillar.

Bild
Bild

Euro

Den europeiska storleksparametern beror på sitt utseende på möbler med samma namn, som är större än vanliga dubbelsängar och soffor. Det är namnet på de möbler i euro som de började kalla filtar, sängkläder och många tillbehör (täcker, överkast och så vidare).

Ursprungligen var det två storlekar på filtar (195 × 215, 200 × 220). När varumärkena skapade nya dimensioner för möbler för rymliga hem, dök en förbättrad euro -storlek upp, som kallades King Size (king size). Detta är Euromaxi eller den maximala storleken på filtar, som idag har två sorter: 220 × 240 och 240 × 260 cm.

Det här är mycket rymliga filtar som sover under vilket är ett nöje: de kan inte dras över, eftersom det finns tillräckligt med produkt för varje användare med stor marginal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Icke-standard

Storleken på täcken för två inkluderar icke-standarddesign som riktar sig mot liknande möbler. I form är det samma rektangulära produkter, som ibland tenderar att vara fyrkantiga konturer, men deras bredd och längd ingår inte i den allmänt accepterade standardtabellen. Ibland kan deras längd nå 3-5 m.

Dessa parametrar inkluderar olika produkter: massproducerade på produktionsutrustning eller analoger av "hemmagjorda".

De andra sorterna styrs ofta inte av en specifik storlek, i de flesta fall är deras mått ungefärliga. Vanligtvis är dessa filtar gjorda som ett dekorativt element som inte behöver ett påslakan.

Överensstämmelse med storleken är endast baserad på att produkten täcker kajen och har nödvändigt utrymme för att hänga på varje öppen sida (om modellen är en filt-filt, filt-överkast).

Bild
Bild

Storleksintervall fördelar

Dubbla täcken är mångsidiga. På grund av sin storlek är de multifunktionella objekt. Sådana filtar utesluter onaturliga ställningar hos användare i samband med brist på täckt yta.

En sådan produkt kan vara:

  • En mysig och rymlig kokong som omsluter användaren under vila eller sömn från alla håll.
  • En skön varm filt, som kan användas för att täcka ytan på sovplatsen (som en filt).
  • Ett utmärkt madrassöverdrag som täcker madrassens yta, vilket gör det mjukare och mjukare.
  • Den "rätta" filten, som inte bara ger komfort, utan också fördelar med medicinska egenskaper (modeller gjorda av naturlig ull).
Bild
Bild

Dubbla filtar har många fördelar.

De skiljer sig inte bara i lämpliga storlekar, utan också:

  • De har ett brett utbud av använda moderna råvaror av naturligt, syntetiskt eller blandat ursprung. Råvarorna är av hög kvalitet.
  • De sticker märkbart ut mot bakgrunden av mer kompakta motsvarigheter och täcker möbelytan med en marginal, som ser spektakulär och snygg ut.
  • Ofta är de inte bara funktionella sängkläder, utan också ljusa accenter i sovrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • De har ett brett utbud av modeller, gjorda i öppna och slutna typer, med en eller två arbetssidor eller i form av dubbla produkter - enligt principen "två i en".
  • De skiljer sig åt i olika färger, vilket gör att köparen kan välja ett alternativ, med hänsyn till sina egna preferenser.
  • På grund av måttens variation kan du köpa en produkt i en butik med ett begränsat sortiment och välja det mest lämpliga alternativet.
Bild
Bild
  • Hjälp husets ägare om gästerna anländer, skyddar två eller till och med tre användare (föräldrar med ett litet barn).
  • Beroende på de råvaror som används i produktionen och storleken skiljer de sig åt i olika kostnader, vilket gör det möjligt att bestämma köpet baserat på tillgänglig budget och smak.

Nackdelar med stora filtstorlekar

Med många fördelar är det filtarnas storlek som är orsaken till vårdens komplexitet. På grund av deras storlek är sådana saker svåra att passa i en tvättmaskin. Om till exempel en produkt med måtten 160 × 120 cm tvättas enkelt, är en dubbel analog på 220 × 240 i tvätt mer betungande, den sköljs dåligt.

Bild
Bild

Det är ganska svårt att tvätta en stor produkt för hand - särskilt om filten är gjord på pälsbasis, från vilken det är svårt att ta bort den enklaste fläcken. Därför kräver sådana produkter den mest noggranna användningen; när du köper måste du ta hänsyn till omslagets färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torkning är ofta ett problem: stora föremål kan inte torkas upprätt. Från detta deformeras deken. Att hitta ett stort vertikalt område för torkning är mycket problematiskt, och om möjligt bör torkning utföras i frisk luft (naturligt).

Värmeanordningar får inte användas för att påskynda processen: under sådana förhållanden leder torkning till att det uppstår en obehaglig lukt och en förändring av materialets struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för att välja

Om du väljer en rymlig filt kan du bli förvirrad, eftersom valet är varierat, varje märke är fullt av ett brett sortiment. Och ändå är köpet inom allas makt. För att förenkla det så mycket som möjligt är det värt att skaffa information om modellernas egenskaper och funktioner. Detta gör att du kan köpa det du behöver.

Det finns flera typer av täcken i olika storlekar:

  • i form av ett vävt tyg;
  • tunn, tovad av komprimerat naturmaterial;
  • som en pälsfilt;
  • textil (med ett skrymmande inre fyllmedel);
  • stickat av garn - med ett tillägg i form av en tygbas;
  • ovanlig dekorativ (inklusive "hemmagjord", med en pom-pom-bas, "Bonbon" -modell).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de mest populära stiftelserna är:

  • holofiber;
  • ekofiber;
  • naturliga får eller kamelull;
  • bomull (bomull);
  • syntetisk winterizer;
  • bambu fiber;
  • ludd.

Modeller skiljer sig åt i mängd råvaror per kvadratmeter, värmegraden beror på detta, som är indelat i 5 olika nivåer och anges på etiketten. Detta kan ses i volymen och återspeglas i vikten på en filt.

Varje typ av material har sina egna egenskaper, styrkor och svagheter, så att redogöra för kompositionen är en av de viktigaste uppgifterna när man köper en rymlig filt för två. Quiltade mönster är de vanligaste mönstren och är välbekanta klassiker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syntet är lättare, bättre än bomull, men det är inte alltid tillräckligt varmt. Bomullstäcken samlas snabbt till klumpar, de är tunga och kortlivade vid användning.

Ullmodeller har "torr" värme, de kännetecknas av ett antal läkande egenskaper, ger ett optimalt klimat mellan filten och kroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana filtar presenteras i ett brett sortiment, de är ensidiga, tvåsidiga. En sådan produkt kan användas som filt, filt, snygg cape för alla möbler. Ett påslakan behövs inte alltid för sådana saker.

En av de intressanta sorterna är dubbla dubbla filtar, bestående av två produkter av olika tjocklek, anslutna med speciella knappar. Dessa modeller kan användas tillsammans eller var för sig, varierande värmegrad beroende på säsong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man leta efter när man köper?

Du ska inte köpa produkten på Internet: den deklarerade storleken motsvarar inte alltid den tillgängliga. Köpet måste utföras personligen, i en pålitlig butik - med ett gott rykte, kvalitets- och hygiencertifikat samt säljargaranti. Innan du köper är det värt att mäta möbler, ge en ersättning för ansiktshuden.

När du går till affären måste du tänka på:

  • Tillväxt den största av användarna, måste du välja en modell med en god marginal i längd och bredd (spara utrymme är olämpligt, annars kommer filten inte att skilja sig i komfort).
  • Önskad värme och viktnivå (väljs i enlighet med det individuella behovet av värme under sömnen, angivet i form av siffror, vågor, termometer).
  • Optimal sovplats (maxvärdet är avståndet för en utsträckt arm mellan partner, minimumet är lika med summan av de nödvändiga storlekarna för varje, till exempel: 1-1, 3 m -för en man, 0, 9-1, 2 m - för en kvinna).
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lagringsfunktioner . Förvaring i vakuumpåsar är inte tillåtet. Ullmodeller försämras i mörkret, är inte resistenta mot nattfjärilar och dammkvalster - klåda och allergier. Syntetiska alternativ kan inte kallas nyckfulla i förvaring, de kan placeras både i garderoben och i linnelådan i en soffa eller fåtölj.
  • Vårdkrav (möjligheten till kemtvätt, tvätt, motståndskraft mot deformation under tvättning och vridning, vikten av periodisk ventilation och torkning i frisk luft, otillåtenhet för konstant vispning).

Det är viktigt att uppmärksamma kostnaderna. För att inte betala för mycket för reklam och lägga ut mycket pengar för fyllmedlets nya namn är det värt att studera informationen på Internet i förväg, eftersom vanliga syntetmaterial ibland är gömda bakom vackra namn.

Om en öppen ullmodell väljs räcker det inte med visuell inspektion: du måste undersöka duken för dött (grovt) hår och en inhomogen struktur.

Bild
Bild

Hur väljer man ett påslakan?

Att köpa ett påslakan är ett ämne som kräver uppmärksamhet och övervägande av vissa nyanser. Om du förstår hur stort storleksintervallet för dubbla filtar är kommer säljarens ord "dubbel", "passform" inte att säga någonting. Valet görs som möjligt med en liten materialmarginal för krympning (efter tvätt), du måste ta hänsyn till de specifika måtten på den befintliga filten (särskilt längden).

När du köper är det viktigt att vara uppmärksam på materialets sammansättning. Det är bra om det är naturliga textilier med en enkel trådvävning: deras krympning är mer enhetlig.

Det är värt att komma ihåg: ju mindre avståndet mellan trådarna, desto mindre krympning.

Bild
Bild

Twillväv - diagonalt. När tråden på påslakan krymper kan tyget vara snett. Med andra ord krymper chintz mer, dess struktur är lösare än satin eller calico. Grov calico är tätare, ett sådant påslakan är tyngre, men mer hållbart, därför har det en betydande livslängd.

Låt dig inte slungas med hala tyger (som silke). De ser snygga ut, men de utsätts för starka rynkor, så sängen kan se oreda ut. Glidmaterial är inte alltid en bra "packning" för filtar, för ofta samlas produkten inuti i en hög.

Syntet är också oönskat: de har många positiva egenskaper, men de kan vara allergiframkallande, absorberar ofta dåligt fukt och tillåter inte att luft passerar igenom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Det är värt att uppmärksamma materialets nyans: färgens effekt på en person är ett bevisat faktum. Ett påslakan kan vara med eller utan mönster, men det viktigaste är att det inte ska orsaka negativa känslor, så det är bättre att utesluta för mättade färger (rött, svart, mörkblått). Sovrummet är ett speciellt rum, så stämningen borde vara inbjudande. Detta kan uppnås med hjälp av mjuka, dämpade pastelltoner (lila, rosa, mynta, himmelsk, solig, korall, gyllene, turkosa nyanser).

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen väljs efter behag: vissa köpare lägger ingen vikt vid det, för på dagarna är påslakanet täckt med ett vackert överkast. Andra användare föredrar att sängkläder överensstämmer med den allmänna idén om design, så de köper inte bara ett påslakan, utan även örngott i en enda uppsättning. Mycket uppmärksamhet ägnas åt ritningen.

Rekommenderad: