Bomullstäcke: Vladi Sommarjacquardmodeller Med Fyllning Av Naturfiber, Jämförelse Med Linneprodukter

Innehållsförteckning:

Video: Bomullstäcke: Vladi Sommarjacquardmodeller Med Fyllning Av Naturfiber, Jämförelse Med Linneprodukter

Video: Bomullstäcke: Vladi Sommarjacquardmodeller Med Fyllning Av Naturfiber, Jämförelse Med Linneprodukter
Video: Funkar tyngdtäcken? – Forskaren om nya trenden - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Bomullstäcke: Vladi Sommarjacquardmodeller Med Fyllning Av Naturfiber, Jämförelse Med Linneprodukter
Bomullstäcke: Vladi Sommarjacquardmodeller Med Fyllning Av Naturfiber, Jämförelse Med Linneprodukter
Anonim

Filtar fyllda med naturlig bomull tillhör inte de dyraste produkterna i serien. Bomullsprodukter är välförtjänta bland köpare över hela världen, eftersom de tillsammans med ett överkomligt pris är miljövänliga och bekväma att använda.

Bild
Bild

Särdrag

Bomullsfiltar har länge etablerat sig som praktiska och lättanvända sängkläder. Modern teknik har säkerställt att dessa produkter nu kan tvättas i en automatisk tvättmaskin, vilket underlättade deras vård.

Naturlig bomullsfyllning, som används för att göra filtar, har naturlig mjukhet och elasticitet. På den ryska marknaden är denna typ av produkter känd som vadderade filtar och har varit efterfrågad länge.

Bild
Bild

Även i det inte alltför avlägsna förflutna kan fyllmedlet i vadderade filtar under drift smula ihop och klumpa ihop sig i klumpar, moderna produkter har äntligen blivit av med dessa brister. Genom att köpa en billig bomullstäckt filt kan du vara säker på att den kommer att tjäna dig i flera år, medan den förblir i sitt ursprungliga skick.

Förutom det överkomliga priset har bomullsfiltar följande positiva egenskaper:

  • bomullsfyllmedel absorberar perfekt fukt, vilket gör att produkten kan reglera temperaturen, vilket skapar ett gynnsamt mikroklimat för en sovande person;
  • som ett 100% naturligt fyllmedel är bomull helt säkert för små barn och för personer med ökade allergiska reaktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sommarmodeller

Lätta eller lätta filtar är bäst lämpade för sommarbruk. Deras skillnad är att de låter luft passera mycket bättre, de tar perfekt bort ackumulerad fukt från kroppen.

I en sommarfilt består fyllmedlet inte av bomull, utan av bomullsfibrer som har genomgått en speciell teknisk process. Därför överstiger fyllnadsvikten i sådana produkter inte 900 gram, vilket halverar vikten av den färdiga produkten jämfört med de uppvärmda vintermodellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest populära typerna av sommarfiltar är jacquardmodeller … Detta är en mycket bekväm klass av cykeltäcken med hög andningsförmåga och ökad fuktabsorbering.

Dessutom överträffar inhemska modeller i sina hygieniska egenskaper och färgstabilitet i regel liknande produkter från utländska tillverkare.

Bland modellerna av bomullsfiltar med jacquardvävning förtjänar produkterna från det välkända varumärket Vladi särskild uppmärksamhet. Filtar av detta märke kan klassificeras som klassiska exempel på cykelfiltar. Med sina utmärkta värmeegenskaper har produkterna en mycket låg vikt, vilket gör att du enkelt kan ta dem med dig på en vandring, till en sommarstuga eller till stranden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat bra alternativ för lätta filtar för användning under sommarsäsongen är linne- och bomullsmodellerna i den populära serien ekostil. Produkterna använder endast naturliga tyger och material, omslaget är tillverkat av 100% bomull och fyllningen är en blandning av linne och bomullsfibrer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med linfrö -motsvarigheter

Filtar med bomullsfyllning är de billigaste bland produkterna tillverkade av naturmaterial, men samtidigt har de en kortare livslängd jämfört med elitmotståndare som kashmir eller linne.

Ändå har den ett antal positiva parametrar:

  • Bomullsmikroflora förhindrar reproduktion av dammkvalster och orsakar inte allergiska reaktioner.
  • Bomull är utmärkt för att hålla värmen, och en vinterduk är ett bra alternativ för människor som är känsliga för kyla.
  • Ett budgetalternativ eller tillgänglighet för ett brett utbud av köpare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland nackdelarna med bomullsfyllmedel kan följande fakta noteras:

  • Vissa prover som produceras med föråldrad teknik kan behålla upp till 40% fukt; det rekommenderas inte att sova under sådana filtar för personer med ökad svettning.
  • Varma bomullstäcken är vanligtvis mycket tunga, vilket också kan orsaka obehag för en sovande person.
  • Prover som görs på gammaldags smulas snabbt och förlorar sina ursprungliga egenskaper och förkortar därmed produktens livslängd.

Moderna tillverkare, för att försvaga bomullens negativa egenskaper, blandar den med syntetfibrer, vilket skapar ytterligare komfort och ökar livslängden.

Bild
Bild

Linne, liksom bomull, har en fibrös struktur, så det är perfekt som fyllmedel för sängkläder. Men till skillnad från bomullsfyllmedel skapar det ett eget mikroklimat, vilket bidrar till särskild komfort - på sommaren blir du inte varm under en sådan filt och på vintern fryser du inte.

De främsta fördelarna med linne filtar inkluderar:

  • Perfekt andningsförmåga.
  • Hög värmeledningsförmåga.
  • Hypoallergena och antimikrobiella egenskaper.
  • Lätt att rengöra, tvättas och torka snabbt.
  • Lång livslängd.

Kanske är den enda nackdelen med linnefiltar det mycket höga priset på produkten. Men även denna nackdel kommer att betala sig bra, eftersom detta naturliga fyllmedel är nästan det mest hållbara bland andra naturliga analoger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Filtar för nyfödda

En nyfödd bebis, även under den varma årstiden, behöver en mjuk och bekväm filt, där du kommer att linda den när du går en promenad. Trots att moderna tillverkare erbjuder många alternativ för filtar för nyfödda och stor konkurrens på marknaden för denna produkt, är de mest populära än idag cykelfiltar, som fortfarande användes av våra föräldrar.

Bomullsflanell finns på marknaden i ett brett sortiment, det skiljer sig inte bara i färg utan också i högens densitet, liksom i materialets densitet.

Det låga priset på täcken, i kombination med höga hygieniska egenskaper, gör dem helt enkelt oersättliga saker i varje barns hemgift.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standardstorleken på filtar för nyfödda är 120x120 cm, för utskrivning från sjukhuset kan du köpa en något mindre storlek - 100x100 cm eller 110x110 cm. Dessutom kan du i olika färger alltid välja kläder av lämplig färg för en pojke eller flicka.

När du väljer en filt för en baby, studera etiketterna noggrant, du måste vara särskilt uppmärksam på fibrernas sammansättning och ge företräde åt endast 100% naturlig bomull, undvika produkter med syntetiska föroreningar. Genom att slå in din lilla i en naturlig cykeltäcke kan du vara säker på att han inte kommer att få några allergiska reaktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

I många recensioner noterar köpare först och främst prisets överkomlighet, liksom enkelheten och det enkla underhållet. Bland andra fördelar som köpare noterar kan följande punkter lyftas fram:

  • Produkten absorberar och avdunstar fukt väl.
  • Produkter "andas", det vill säga de har god luftgenomsläpplighet.
  • De har allergivänliga egenskaper.
  • Det är möjligt att tvätta produkter i en vanlig tvättmaskin vid en vattentemperatur på upp till 60 ° C, medan produkterna tål flera tvättar.
  • De bleknar inte under tvätten och behåller sin ursprungliga form under lång tid.
  • När de förvaras i skåp och byråer tar de väldigt lite plats.
  • De har ett bra livslängd.
Bild
Bild

När du köper en filt till dig själv, kom ihåg att det är detta sängkläder som värmer oss och ger oss komfort och mys under sömnen, så du bör vara mycket försiktig när du väljer det här tillbehöret för sovrummet. Och det är bomullsfiltar som nyligen förtjänat den största populariteten i produktserien med det bästa pris-kvalitetsförhållandet.

Se en intressant video om hur cykelfiltar görs

Rekommenderad: