Lintäcke: Modeller Med Linnefibrer, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Lintäcke: Modeller Med Linnefibrer, Recensioner

Video: Lintäcke: Modeller Med Linnefibrer, Recensioner
Video: Från dun till täcke - så går det till 2024, April
Lintäcke: Modeller Med Linnefibrer, Recensioner
Lintäcke: Modeller Med Linnefibrer, Recensioner
Anonim

Linnetäcke är ett mångsidigt sängkläder. Det ger en skön sömn både på vintern och sommaren. En filt av naturligt grönsaksfyllmedel kommer att värma dig en sval natt och kyla ner den i sommarvärmen. På grund av sin goda andningsförmåga absorberar den den resulterande fukten och låter huden andas.

Lin är erkänd över hela världen som ett lyxmaterial. Filtar baserade på det är en nyhet i världen av textilprodukter. Varje år är det hon som föredras av ett ökande antal ryska och utländska konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Sängtillverkare tillverkar flera varianter av linnefiltar. De klassificeras enligt följande kriterier:

  1. Symetod . Produkterna sys enligt ett av tre alternativ: quiltade i parallella rader, "kassett" eller broderade med en mönstrad söm. Den säkraste filten sys i "kassetter". Till skillnad från de andra två alternativen eliminerar det riskerna med att slå fyllmedlet i en "hög".
  2. Mått . Produkterna är indelade i två grupper: en och en halv och dubbel.
  3. Värmeindex . Denna parameter anges av tillverkaren på förpackningen med märken (från 1 till 5). Filtar med index 1 är de "coolaste". Mark 5 anger de högsta värmevärdena.

Tack vare denna klassificering är det möjligt att välja en filt med önskad storlek med ett optimalt värmeindex.

Bild
Bild

Egenskaper

En filt fylld med linne är tillverkad med en specialiserad teknik som låter dig bevara fiberstrukturen och alla växtens fördelaktiga egenskaper. På grund av detta, sängprodukten:

  • har naturlig termoregulering;
  • skyddar en person från statisk elektricitet;
  • absorberar överflödig fukt väl (upp till 12% av själva filtens vikt);
  • har antibakteriella egenskaper;
  • absorberar inte obehaglig lukt.

Linfibrer är allergivänliga, mjuka och lätta. På grund av dessa funktioner är filten lämplig för både vuxna och barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Lintäcken har många fördelar. Dessa produkter är slitstarka och slitstarka. De kan behålla sitt ursprungliga utseende även efter många tvättar och torktumlare.

Andra fördelar med linne filtar inkluderar:

  • höghållfasthetsindikatorer;
  • estetik;
  • lättviktig;
  • ingen krympning;
  • hygroskopicitet.
Bild
Bild

Lintäcken har också nackdelar

  • Nackdelarna inkluderar det höga priset på naturprodukter. Den höga kostnaden för sådana produkter är motiverad: en bra produkt som kommer att hålla mer än ett år kan inte vara billig.
  • En annan nackdel är den starka krossningen av fibrerna under tvättprocessen. Detta minus anses vara obetydligt: under drift kan filten snabbt räta ut "på egen hand".
  • Delikat grooming är också en nackdel. Om de föreskrivna reglerna inte följs kan produkten snart förlora sitt "säljbara" utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild

Läkande egenskaper

Vissa människor kallar lintäcken sängen "läkare" eftersom produkten har medicinska egenskaper. Således hjälper växtfiber att neutralisera strålning och skadliga elektromagnetiska vågor som härrör från hushållsapparater och elektronik.

Det är också:

  • förhindrar utveckling av hudsjukdomar: dermatit, irritation och allergiska utslag;
  • besitter sårläkningsegenskaper (påskyndar läkningsprocessen av nötning, skärsår, grunda sår);
  • hämmar utvecklingen av patogener i sängen;
  • ökar kroppens naturliga försvar;
  • läker och föryngrar huden i kroppen och ansiktet.

Linprodukter har en gynnsam effekt på människors hälsa. De hjälper till att lindra muskeltonen, normalisera sömnen, minska led- och ryggradsvärk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tar man hand om ett linneplagg?

För att filten ska behålla sitt presentabla utseende så länge som möjligt och inte förlora sina användbara egenskaper och egenskaper, måste den vara väl omhändertagen.

Ett lintäcke kommer att hålla länge bara med vissa manipulationer.

Vårdreglerna är följande:

  • Det rekommenderas att skaka sängkläderna innan du lägger dig. Denna åtgärd kommer att återställa luftcirkulationen i fibern, återställa produkten till lätthet och mjukhet.
  • Efter en natts sömn måste filten räta ut så att den”blir av” den ackumulerade fukten.
  • Det rekommenderas att ventilera sängkläderna en gång i månaden på en torr och sval plats i flera timmar.
  • Produkten måste tvättas en gång om året. När du tvättar i en maskin bör du välja ett skonsamt läge (vattentemperatur upp till 40 grader). Du måste också överge centrifugering och tvingad torkning i en trumma. Använd inte produkter som innehåller blekande ingredienser vid tvätt.
  • Det är bäst att torka de tvättade sängkläderna på en horisontell yta och vända det då och då. Strykning är mycket oönskat.
  • Förvaring av produkten är endast tillåten i påsar eller omslag av naturligt tyg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att följa dessa enkla regler hjälper till att bevara estetiken och kvaliteten på sängkläder i 5 år eller mer. Om du letar efter en produkt som kommer att hålla i mer än ett år, få dig att sova sund och frisk, och även "anpassa" dig till önskat "klimat" under filten, välj naturliga linneprodukter. För en premiumprodukt måste du betala mer än för syntetiska motsvarigheter. Dock kommer köpet att betala sig.

Bild
Bild

Recensioner

Linnefiltar har vunnit förtroende och respekt för konsumenter över hela världen. Människor som har valt just denna naturliga sängprodukt noterar dess allergivänliga och medicinska egenskaper. Enligt användarrecensioner är linnefiltar”smarta” produkter. De håller en konstant temperatur både varma somrar och vintrar.

Många noterar också att efter regelbunden användning av filten blev de mycket mindre och lättare att bli sjuka med akuta luftvägsinfektioner, sjukdomar i övre och nedre luftvägarna. Detta mönster är inte av misstag. En naturlig filt främjar fri luftutbyte, vilket förhindrar risken för dammansamling och kvalster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speciellt nöjd med mammas produkter. De märker en förbättring av sömnen hos spädbarn under ett lintäcke, eftersom överhettning av kroppen eller frysning av smulorna är uteslutet under den. En viktig egenskap är god fuktabsorbering och dess naturliga utsöndring. Tack vare denna kvalitet svettas inte barn i värmen och lider inte av hudutslag.

Om du bryr dig om ditt välbefinnande och tänker på dina nära och kära hälsa, var uppmärksam på filt av linne. Det kommer att omsluta dig med doften av nyklippt hö, fördjupa dig i den naturliga atmosfären, lindra stress och depression.

Du kommer att lära dig om alla fördelarna med ett linnefilt i följande video.

Rekommenderad: