Filtstorlekar (24 Bilder): Standardtabell För Ensamstående Tonåringar Och Största Filtar

Innehållsförteckning:

Video: Filtstorlekar (24 Bilder): Standardtabell För Ensamstående Tonåringar Och Största Filtar

Video: Filtstorlekar (24 Bilder): Standardtabell För Ensamstående Tonåringar Och Största Filtar
Video: JAW-DROPPING ROOM TRANSFORMATION || Wonderful Home Decor Ideas And Cheap DIY Furniture 2024, April
Filtstorlekar (24 Bilder): Standardtabell För Ensamstående Tonåringar Och Största Filtar
Filtstorlekar (24 Bilder): Standardtabell För Ensamstående Tonåringar Och Största Filtar
Anonim

Ingenting bidrar till ett normalt liv som en tillräcklig mängd värme och i någon aspekt: under sömn och vila, hemma och i mänskliga relationer. Filtar i detta avseende spelar en viktig roll. En rätt vald filt kommer att värma dig en kall natt eller bara på frostiga dagar. Det kommer att vara praktiskt på en picknick, hemma sammankomster, vid möten med skolkompisar.

Filtens storlek är lika viktig. I den här artikeln kan du ta reda på vilka filtar som idag presenteras av ryska och utländska tillverkare, vad storleken på dessa modeller är och vilka nyanser som bör beaktas när du väljer och köper dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Överraskande nog är en så enkel sak som en filt indelad i ett antal arter och underarter. De beror på många faktorer: tillverkare, storlek, funktionalitet, tillverkningsmaterial etc. Till att börja med måste köparen bestämma hur många personer filten ska vara avsedd för.

Dessa modeller, som kommer att diskuteras nedan, är de vanligaste, och resten anses vara icke-standardiserade. Information kommer att tillhandahållas för varje typ. Det bör noteras att de nämnda modellerna inte är enstaka kvalitetsstandarder. Om du vill kan du hitta flera utmärkta kopior av samma typ av filt. Det viktigaste är att lita på parametrarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standard

Standardfiltar är indelade i två typer: en eller en och en och en halv och dubbel.

Först måste du överväga enkla eller halvdubbla filtar … Sådana kopior är avsedda för en person. Om en person bor ensam eller om han vill att varje familjemedlem ska ha en separat filt, bör han vara uppmärksam på detta alternativ.

Det vanligaste en och en halv sängfilt är en modell som mäter 140x205 cm - en klassisk typ av filt som antogs i vardagen i sovjetlivet. För små och smala sängar - precis lagom, eftersom en sådan filt inte kommer att röra golvet.

Det rekommenderas för tonåringar som tjänstgör i armén och andra kategorier av användare.

Ett av de mest populära och sålda alternativen är Ecocomfort -modellen från Podushkino TM.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbla filtar , som namnet antyder, är avsedda för ett par personer.

De är indelade i flera typer av storlekar:

  • 200x220 cm - anses vara det mest mångsidiga och bekväma alternativet. Ett av de viktigaste kriterierna är att denna filt är bekväm för val av sängkläder; en utmärkt modell i den här storleken är TekStyle cashmere filt.
  • 200x200 cm - en filt i form av en kvadrat. Tyvärr är sådana exemplar inte så vanliga på ryskt territorium. Vanligtvis kan de köpas i östeuropeiska länder som Tyskland, Frankrike och Italien; det finns dock även inhemska prover, som produceras av TM "IvSheyStandard", från staden Ivanovo.
  • 195x215 cm - inte det mest bekväma provet, vilket resulterar i att det inte är lika populärt i Europa som en fyrkantig filt, och det är inte så lätt att hitta det. I Sofia de Marko -katalogen kan du beställa en filt av siden och bomull med liknande parametrar.
  • 172x205 cm - denna typ är helt bekant för en person som levde i sovjettiden, det är inte för ingenting som denna filt kallades "sovjetisk"; det distribuerades också i Storbritannien, varför samma filt också kallas "engelska". Liknande prover produceras av företaget "Yaroslav Ivanovo" av 100% bomull.
  • 150x220 cm - "familje" filtar med sådana parametrar produceras i vissa fall av La Pastel på Ryska federationens territorium. Modellen garanterar en optimal balans mellan temperatur och luftfuktighet, vilket är viktigt för hälsan; den kan användas under ett helt år. Modellen är tillverkad av konstsilke.
Bild
Bild
Bild
Bild

Euro

Euro -sängar är för vuxna. Filtar från denna kategori finns i flera versioner:

  • 155x215 cm -den vanligaste typen av en och en halv filt, kallad "Euro-storlek". En av dess fördelar är att det är mycket bekvämt att välja sängkläder. Agro-Don-företaget producerar sådana filtar under namnet Aphrodite med grå sibirisk gåsdun.
  • 200x220 cm - denna europeiska standard är utformad för två personer att sova. Ett par behöver inte oroa sig för komfort och värme: ett täcke av lämplig storlek kommer att räcka för dem. Du kan köpa sådana kopior i ovannämnda TM "IvSheyStandard".
  • 220x240 cm - om köparen har en säng som är lyxig i storlek, vars bredd är mer än 180 cm, skapades denna instans för honom (särskilt om den här personen själv har stora dimensioner). Sådana filtar kallas”king size” eller euro maxi: dessa definitioner kännetecknar fullt ut priset och problem som är förknippade med denna filt, eftersom att köpa en euro maxi kräver en ganska allvarlig summa pengar och ofta finns det problem med valet av rätt säng Linné. Det kinesiska företaget Silk Place erbjuder ett brett utbud av sådana filtar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bebis

  • 100x135 cm - filten är avsedd för barn under 3 år. Det rekommenderas att uppmärksamma den inhemska tillverkade Dream Time -filten - den är fylld med syntetfiber från svan ner. Risken för att insekter förekommer i den är utesluten, därför rekommenderas den också för personer med allergier. Modellen är ovanligt lätt, behaglig vid beröring och hållbar.
  • 100x140 cm - i likhet med föregående exemplar är den avsedd för spädbarn upp till 3 år. Den mest slående representanten för storleksintervallet - ett urval av den ryska produktionen "OTK", kombinerar bomullsfibrer och merinoull av hög kvalitet. Filt; absorberar perfekt fukt.
  • 90x90 cm - det här alternativet är perfekt för vagga och barnvagn. För dessa behov används filten i cirka sex månader. En av de exemplifierande modellerna av en sådan filt är en rysk tillverkad Makkaroni Kids pläd i grå färger, materialet är naturlig bomullsjersey, smycken är strass och känsliga spetsar.
  • 100x150 cm - det rekommenderas att köpa en bomullstäcke för barn "Tender Angel", producerad av den ryska organisationen "Naturess", ett fyllmedel av naturlig bomull. Överdelen är lämplig för alla årstider och består av satin- och jacquardväv. Passar även för allergiker.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • 110x140 cm - den mest vanliga filten avsedd för barn. Det rekommenderas att köpa en bambutäcke, som tillverkas av TM "Light Dreams" (fabriken "Agro-Don" från Rostov-regionen), den är slitstark och antibakteriell, tillverkad av ekologisk fiber, 100% bomull och satin.
  • 120x140 cm - ett prov i form av en fyrkant, lämpligt för nyfödda barn. Ett prov av fårull från Constellation Lotos varumärke rekommenderas för köp.
  • 142x210 cm - det minsta alternativet, lämpligt i storlek för en tonåring. Ett av de ljusaste exemplen är en filt från den ukrainska plaggfabriken Viva av syntetfiber - ekofiber.
  • 145x210 cm - minimala alternativ som passar en tonåring. Vi rekommenderar produkter gjorda av ungerska kashmir dun, du kan beställa dem i Hellene vävstudio med gardiner och textilier.

Men för tonåringar är en standard-och-en-halv filt också lämplig.

Bild
Bild

Icke-standard

Icke-standardiserade filtar ingår inte i de angivna kategorierna av standarder, det finns en separat gradering för dem:

  • 140x160 cm - till exempel Giovanni Tröstäcke för förskolebarn, lämplig för 160x180 bäddar. Den är mångsidig och lämplig för alla årstider, tillverkad av 100% bomull, fylld med allergivänligt holofiber. Tillverkad i Storbritannien.
  • 160x220 cm -den kinesiska tillverkaren Asabella skapar lätta, vadderade halvfiltar, överdragets material är eukalyptussatin (tencel)-ett starkt tyg med en tvinnad tråd i form av en diagonal. En sådan filt är ganska mjuk och hudvänlig och lätt att rengöra.
  • 150x210 cm -Tempur-Fit Light-filten med icke-standardparametrar är tillverkad i Danmark, har en utmärkt termoregleringsfunktion, temperaturen anpassas till temperaturen hos en sovande person, vilket säkerställer en bekväm och bekväm sömn även under värmen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra det lättare för köparen att navigera i valet, nedan är en tabell med storlekar för sängkläder.

Dessutom är det värt att notera att icke-standardiserade prover inte separeras från andra typer, utan ingår i allt ovanstående.

Filt typ Storlek, cm
Barn (upp till 3 år) 100x135, 100x140, 90x90
Barn, standard 80x180, 80x160, 100x140, 100x150, 110x140, 120x140, 120x160, 120x200, 140x160
För barn, för tonåringar 142x210, 145x200, 145x210
En och en halv sover 155x5215, 150x215, 150x220, 150x200, 140x205, 140x200
Dubbel 150x210, 150x220, 165x210, 165x200, 200x200, 200x220, 172x205, 160x220, 180x200, 195x215
Familj 120x170, 120x180, 150x220
Euro 200x220, 220x240, 155x215
Bild
Bild

Hur väljer man rätt storlek?

Några enkla tips:

  • Innan du handlar en filt måste du först ta reda på måtten på din säng och påslakan. Det kommer att bli mycket nedslående om det efter att ha spenderat tid och pengar på en enorm filt visar sig vara för stort för ett omslag. Naturligtvis är det ingen tvekan om någon komfort i det här fallet. Ett gift par bör tänka på att köpa en familj eller ett euro -set och matchande påslakan och örngott.
  • Under de första åren av detta århundrade kom en speciell GOST ut, som reglerade storleken på sängtillbehör. I synnerhet klassificerades de i europeiska, barns, en och en halv sovande och andra typer, som beskrivs i föregående avsnitt i denna artikel. Köparen bör ta hänsyn till att de storlekar som anges på förpackningen presenteras i två former: europeiska (anges med bokstäver) och ryska (anges i centimeter).

När köparen väljer vilken filt han ska köpa bör man vara noga med att den inte är längre än själva sängen med mer än 50 cm.

Bild
Bild
  • Du bör definitivt uppmärksamma vad exakt den eller den här filten är fylld med. Filtens vikt beror direkt på vad dess dimensioner är och vad den är fylld med.
  • Det spelar ingen roll vilken typ av stoppning köparen kan tycka om. Det är mycket viktigare att filten håller temperaturen på den sovande personens kropp. Bambu- och eukalyptusfibrer är mångsidiga fyllmedel som kan värmas under kalla vintrar och svalna under varma somrar. Men det finns många människor som med vana skaffar sig två uppsättningar - för vinter och sommar.

Med kunskapen om vilken storlek standard filtar har kommer det inte att vara svårt att hitta rätt sängkläder.

Bild
Bild

Om du är osäker på vilken typ av material filten är gjord av bör du noggrant studera etiketten. Där beskrivs som regel allt som rör en given modell i alla detaljer: dimensioner, sammansättning, tillverkare, regler för vård.

Men om konsumenten inte är säker på hur han eller hon ska tvätta ordentligt, är en kemtvätt alltid tillgänglig för att ge honom denna tjänst. Eller så är det värt att köpa en syntetfilt, som kan tvättas mycket sällan, minst en gång om året (helst i ett försiktigt läge, för att inte skada produkten av misstag).

Det rekommenderas att köpa en ny syntetisk modell ungefär vart femte år.

Bild
Bild

Det är värt att nämna funktionerna i valet av barn- och familjekopior. När du köper en modell för en spjälsäng rekommenderas det att ta hänsyn till att spädbarn har för vana att kasta av sig filten. Det är värt att ta en kopia "med marginal" för att stoppa in filten under madrassen. Prover med kardborreband och snören fungerar också.

Och om köparen köper ett och ett halvt täcke kan han säkert komplettera det med "familjeset". De antyder närvaron av ett par påslakan och breda lakan.

Bild
Bild

Hur väljer man ett påslakan?

Varje filt blir inte komplett om det inte har ett påslakan. Några grundläggande riktlinjer för att välja:

  • När du köper sängkläder bör du välja ett påslakan, som i alla avseenden skulle vara större än själva filten, med cirka 5-10 cm. Det är svårare om köparen äger en säng av icke-standardstorlekar. Du kommer inte att kunna köpa sängkläder som är lämpliga i storlek för en sådan säng i en vanlig butik. Du måste använda tjänsterna från en ateljé eller privata hantverkskvinnor, som gör individuella skräddarsydda sängkläder för alla storlekar.
  • Den faktiska bredden på påslakan kanske inte överensstämmer med vad tillverkaren beskrev det. För att undvika detta problem rekommenderas att oberoende mäta parametrarna för sängkläder direkt i butiken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns situationer då linne kan bytas med tiden, bli mindre. Sådana fall är möjliga, till exempel när en person tvättar ett påslakan i vatten med en temperatur på 60 grader, medan den föreskrivna regimen innebär tvätt vid 30 eller 40 grader. Därför är det aldrig slöseri med att köpa en ersättningssats. Men om du köper kvalitetsunderkläder ska du inte oroa dig för det. Krympbidraget tillhandahålls av tillverkaren själv

Vid val av sängkläder av god kvalitet och korrekt överensstämmelse med den föreskrivna regimen kan du undvika att bosätta dig och köpa en extra produkt.

Ett påslakan av hög kvalitet kan förhindra att damm, smuts eller puffar ansamlas. Förutom sin praktiska funktion kan dessa sängkläder också fungera som en trevlig dekoration för sovrummet. Påslakans utseende kan variera - det kan fungera som en ljus accent eller göras i återhållsamma, lugna färger, vara monokromatisk eller brokig - allt beror på designerns fantasi, inredningen i rummet och ägarens smak

Du kommer att lära dig mer om filtstorlekar i följande video.

Rekommenderad: