Hur Stoppar Man Snabbt In Ett Täcke I Ett Påslakan? Life Hack - Hur Enkelt är Det Att Lägga Ett Påslakan På Ett Babyfilt

Innehållsförteckning:

Video: Hur Stoppar Man Snabbt In Ett Täcke I Ett Påslakan? Life Hack - Hur Enkelt är Det Att Lägga Ett Påslakan På Ett Babyfilt

Video: Hur Stoppar Man Snabbt In Ett Täcke I Ett Påslakan? Life Hack - Hur Enkelt är Det Att Lägga Ett Påslakan På Ett Babyfilt
Video: This ingenious duvet cover trick will change your life 2024, April
Hur Stoppar Man Snabbt In Ett Täcke I Ett Påslakan? Life Hack - Hur Enkelt är Det Att Lägga Ett Påslakan På Ett Babyfilt
Hur Stoppar Man Snabbt In Ett Täcke I Ett Påslakan? Life Hack - Hur Enkelt är Det Att Lägga Ett Påslakan På Ett Babyfilt
Anonim

Det är mycket svårt att snabbt stoppa in en filt i ett påslakan: du måste tjata med klumpigt och trassligt linne länge för att hitta rätt ändar. Ibland för detta måste du försöka hårt, räta ut alla veck på en voluminös produkt. Om den kvinnliga halvan lyckas med detta, klarar män, som inte vill belasta sig själva, med en filt utan att använda ett lock. Detta tillvägagångssätt för sängens design utesluter resten av hygien.

Bild
Bild

För att förstå hur man snabbt stoppar in en filt i ett påslakan måste du känna till några nyanser.

Lite historia

Påslakan som element i sängkläder dök upp i mitten av 1900 -talet. Fram till den tiden ersattes den av ett blad, även om det ofta inte heller användes. Produkten var otillgänglig: den var gjord av dyra tyger, så de rika använde den. Ett halvt sekel senare började påslakan dyka upp i de fattigas hem.

Bild
Bild

Kostnaden för sådana modeller och materialets kvalitet var märkbart annorlunda än deras högklassiga motsvarigheter.

Påslakan storlekar

Filtar kan vara av standardstorlekar och anpassade efter sängens dimensioner. Oftast dikteras storlekarna av GOST, alternativ som förberetts hemma kanske inte följer allmänt accepterade normer. Påslakanens mått anpassas till täckenas parametrar.

Bild
Bild

Alla typer av tillbehör är indelade i fyra rader:

  • Enkelsäng .75x180 cm är den minsta storleken i denna kategori. Påslakans bredd varierar upp till 120 cm, höjden är vanligtvis cirka 190 cm. Bland alla bröderna är ett sådant tillbehör mindre efterfrågat: bredden är inte bekväm för en vuxen att sova (det är mer lämpligt för en tonåring).
  • En och en halv . 155x215 cm är en populär och ofta förekommande "euro och en halv" storlek. 140x205 cm - rysk storlek enligt GOST. Ett sådant påslakan är bekvämare och är ett populärt pastelltillbehör.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dubbel (familj) . Kategorin innehåller modeller för två och parametrarna "euro" (175x205, 195x215, 220x240, 240x260 cm).
  • Barns . 110x140 cm, 125x150 cm - anpassad efter storleken på barnsängar. "Teenage" storlek - 143x210 cm, 150x200 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje rad innehåller många storlekar, vilket gör att köparen kan välja filtskyddet så exakt som möjligt. Vid köp beaktas måtten på en viss produkt, även om täckeöverdraget helst ska vara minst ett par centimeter större (det sitter ner efter tvätt).

Bild
Bild

Vissa märken tar hänsyn till denna nyans genom att lägga till några centimeter till produktens längd och bredd.

Typer av påslakan

Denna viktiga lilla sak garanterar hygien, bekväm sömn och värmer upp filten. Det skyddar filten från damm och smuts. Förutom standardsorterna finns det variationer av den dubbelsidiga planen, vars ovansida och undersida är desamma, så att produkten kan vändas på båda sidor om så önskas.

Bild
Bild

Varianterna av modeller inkluderar alternativ som har:

Nedre skärning (Rysk tillverkningsstandard) är en populär typ av påslakan, vilket är bekvämt och kan användas på båda sidor. Modellen är lätt att ta på sig med vissa knep, men den har en nackdel: om det inte finns något fästelement försöker filten lämna påslakan.

Bild
Bild

Sidoslits - en populär version av en babyfilt, där filten inte faller ut ur omslaget. Sorten kommer från europeiska länder, är svår att sätta på, medan omslaget döljer hela filten (om storlekarna väljs korrekt finns det ingen risk för att den varma filten faller ut).

Bild
Bild
Bild
Bild

Slits i mitten - Sovjetisk version med ett fyrkantigt, rektangulärt, diamantformat hål eller en smal remsa i mitten. Det är en av de svåra produkterna att tanka, och det innebär också att endast en sida används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana sorter är nu ett minne blott och ger plats för fler mobila motsvarigheter.

Tankning metoder

Varje typ av påslakan har sitt eget sätt att enkelt trä.

Enkelhet uppnås med frekvent träning och användning av livshacks:

Standard - den välkända klädmetoden, där varje hörn sätts in separat. Lämplig för ett snitt i mitten. För att underlätta uppdraget placeras en filt i mitten av spåret, så att hörnen på filten och påslakan matchar. Detta är en metod som inte är älskad bland hemmafruar, eftersom hörnen kryper isär, filten blir förvirrad, hjälp av en annan person eller klämmor krävs, vilket är tidskrävande.

Bild
Bild

" Örngott "- filten är utbredd på sängen, sedan vänder påslakanet ut och ut. Lägg händerna från insidan till hörnen på påslakan, ta tag i filtens hörn från den smala sidan. Därefter dras filten mot sig själv, påslakan fälls ut som ett örngott på en kudde och skakas. Det återstår att gå i de två återstående hörnen, räta ut och skaka filten.

Metoden är lämplig för sömmarna på påslakans undersida och sida (det blir svårt med sidosömmen om täcket är stort och tungt).

Bild
Bild

" Korv "- ett livshack av Internet från kategorin "fånga på 60 sekunder", vilket överraskar med sin enkelhet, lätthet och har ett litet trick. Påslakan vänd ut och ut sprids ut på sängen, en filt läggs ovanpå. Börja från sidan utan ett hål, rulla ihop rullen. Håll i hörnen, vänd påslakan för att lägga den på den resulterande korven, varva sedan ner och skaka den. Life hack är lämplig för påslaksmodell med slits i botten. Uppdraget är svårt om snittet är litet.

Detta livshack är också lämpligt för ett fodral med ett hål i mitten, men det blir svårare att fylla på det igen. Här måste du linda två "korvar" till mitten och fälla ut var och en efter varandra

Bild
Bild

" Romb "- metod för modeller med ett hål i mitten i form av en rombe eller en kvadrat. Först läggs påslakan på sängen och täcker den med en filt. Tuck in två hörn på den smala sidan, tryck in den andra halvan av filten i hålet längre bort. Det återstår bara att ta tag i de instängda hörnen och skaka filten. Det är också möjligt att hälften av påslakan vänds ut och in. I det här fallet tar de tag i hörnen och vänder dem ut och in. Därefter utförs proceduren som i föregående metod.

Du kan vända ut båda sidorna genom att växelvis lägga dem på filten. I så fall ska påslakan ligga med öppningen nedåt.

Bild
Bild

" Sidovägg "- en metod där filten viks till ett rör, där den smala sidan anses vara början. Det resulterande buntet gängas in i påslakans sidoöppning. De fria hörnen är i linje med påslakans hörn och skakas. Om filten är tung kan du hjälpa dig själv med klädnypor eller kontorsclips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Få människor vet, men anledningen till den svåra trådningen av filten i locket kan vara påslakans material, liksom bristande överensstämmelse med parametrarna för båda pastelltillbehören. Vi skäller ofta ut säljare när de släpper ut icke-standardiserade produkter utan att vara uppmärksamma på måtten, och vi är uppriktigt förvånade över att filten inte vill passa in i omslaget.

Bild
Bild

För att förenkla proceduren för att sätta på ett påslakan, för att rädda nervceller, är det värt att notera några enkla tips:

  • Använd naturliga tyger . När det sätts in, kommer syntet att magnetiseras, vilket kommer att sakta ner processen - påslakan kommer att fastna på filten, belöna användaren med urladdning av statisk elektricitet.
  • Köp storlekarna korrekt, med respekt för filtens parametrar . Elementen måste matcha varandra: en liten storlek kommer att rynka och skapa klumpar, i ett stort påslakan kommer filten "att gå vilse" och bli förvirrad. I det här fallet kommer resten inte att vara så bekvämt som möjligt.
Bild
Bild
  • Skynda inte . Det kan vara svårt att använda life hacks på första försöket. Det är värt att öva på att enkelt anpassa sig till dem och sätta på påslakan snabbt. Om den första tiden kan ta dig några minuter, kommer du efter ett par försök att möta de utlovade 30-60 sekunderna.
  • Säkra den dubbla produkten . Om dina barn eller du är aktiva i sömnen blir filten packad i ett påslakan snabbt som en formlös klump i en påse. Olika metoder finns för fixering (till exempel band som knyts ihop), men de bör inte vara extrema (stift eller metallklämmor är inte tillåtna).
Bild
Bild
  • Välj en modell med ett lås . Bättre än andra typer av blixtlås påslakan. På det här sättet kommer filten inte att krypa ur locket, vilket skapar olägenhet för användarna. Om fästet är knappar, knappar du dem i en vinkel (så att de pekar mot insidan av påslakan). Det hjälper dig att bli av med den obehagliga förkylningen och trycket på knappar, fötter och tår fastnar i påslakan. En annan modern typ av fästelement är knappar, de är praktiska på grund av den interna platsen.
  • Bekvämlighet . För att göra det lättare att sätta på stryker du påslakan med ett strykjärn - detta är både desinfektion och jämnhet. Eller bara skaka den väl, vänd den ut och in för att göra det lättare att trä in den och klara av trådprocessen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är svårt att hitta amatörer som stoppar in filtar i påslakan. Det finns dock de som har anpassat sig med hjälp av enkla metoder till enkel trådning. Idag finns ett enkelt och enkelt sätt att lägga en filt i ett påslakan även för män.

Tack vare enkla livshackar kan du snabbt och enkelt packa en filt utan att spendera mycket tid och nerver.

Rekommenderad: