Hur Skruvar Du Loss Bulten? Hur Skruvar Du Loss Trasiga Bultar Med Rivna Kanter? Hur Borrar Man Ut En Trasig Huvudbult Och En Skruvad Bult På En Svåråtkomlig Plats?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Skruvar Du Loss Bulten? Hur Skruvar Du Loss Trasiga Bultar Med Rivna Kanter? Hur Borrar Man Ut En Trasig Huvudbult Och En Skruvad Bult På En Svåråtkomlig Plats?

Video: Hur Skruvar Du Loss Bulten? Hur Skruvar Du Loss Trasiga Bultar Med Rivna Kanter? Hur Borrar Man Ut En Trasig Huvudbult Och En Skruvad Bult På En Svåråtkomlig Plats?
Video: Så avlägsnar du en trasig bult utan svetsning | AUTODOC tipsar 2024, Maj
Hur Skruvar Du Loss Bulten? Hur Skruvar Du Loss Trasiga Bultar Med Rivna Kanter? Hur Borrar Man Ut En Trasig Huvudbult Och En Skruvad Bult På En Svåråtkomlig Plats?
Hur Skruvar Du Loss Bulten? Hur Skruvar Du Loss Trasiga Bultar Med Rivna Kanter? Hur Borrar Man Ut En Trasig Huvudbult Och En Skruvad Bult På En Svåråtkomlig Plats?
Anonim

Många människor är engagerade i självreparation av möbler, diverse utrustning, hushållsapparater. I det här fallet kan du ofta stöta på ett obehagligt problem - skada på bulthuvudet, vilket gör det omöjligt att ta bort det från basen. Ändå finns det många sätt att göra detta mycket försiktigt utan att deformera delen som repareras, och alla dessa lösningar fungerar verkligen även om bulten är infälld i materialets tjocklek.

Bild
Bild

Verktyg och material

Slipning av kanterna på en skruv, bult eller skruv är en vanlig sak, och då är det extremt svårt att skruva loss dem. Detta kallas slickning, dess resultat är vridning av en skruvmejsel, omöjligheten att ta bort och byta ut. En liknande situation uppstår på grund av det faktum att ett initialt fästelement av dålig kvalitet köptes. En annan orsak är felaktig användning av åtdragningsverktygen.

Ibland kan du lösa problemet som har uppstått med en nyckel eller med samma skruvmejsel, om du agerar försiktigt och inte rusar

När det inte fungerar, bli inte upprörd - det finns andra verktyg och tillbehör till hands som hjälper dig att extrahera delen.

Bild
Bild

För varje specifikt fall är en viss skruvanordning lämplig

  • Om det finns ett utskjutande huvud kan du dra ut fästelementen med en gasnyckel. Du kan flytta den, lossa den och ta bort den med en tång eller en skiftnyckel genom att slå den med en hammare eller en skruvmejsel.
  • För fasta skruvar används en mejsel, men du måste arbeta med den noggrant för att inte skära av delen.
  • Om tråden är rostad, rekommenderas att du trycker på fästelementet med en skiftnyckel: om rosten spricker kan bulten dras ut. En annan metod är användningen av fotogen, där fästet hälls med vätska. Efter korrosion är det mycket lättare att skruva loss skruven. En slagborr kan också hjälpa till att lossa rosten.
  • Om bulthuvudet är skadat kan en bågsåg för metall hjälpa: en spalt görs för det, varefter delen rullas upp med en skruvmejsel.
  • En skruvmejsel eller elektrisk borr används när du behöver bryta rost. Detta är möjligt med tillräcklig verktygskraft.
  • För att underlätta borttagning kan du använda bromsvätska för att minska friktionen mellan fästelementet och de matchande ytorna.
  • Lösningsmedel används för att avlägsna sönderrivna element med förekomst av korrosion: bränslevätska, vit sprit. Om detta inte hjälper, använd uppvärmning med en gasbrännare och kyla sedan fästelementen kraftigt med kallt vatten.
Bild
Bild

Det finns andra verktyg för att hantera envisa fästelement som inte kan tas bort:

  • spikavdragare;
  • sidoskärare;
  • spärr;
  • fästingar;
  • tunn borr (mindre än skruvdiametern);
  • platt skruvmejsel;
  • ståltråd med en vässad och plattad ände;
  • kärna med efterföljande användning av en borr.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För demontering av skruvar och bultar med ett skadat huvud är ett sådant användbart verktyg som en extraktor lämplig.

Detta är ett specialverktyg av höghållfast kromvanadiumstål som gör att du kan ta bort skruvfästen utan att skada huvudstrukturen.

Bild
Bild

Instruktioner

Situationen är särskilt svår när den del från vilken bulten som bryts av under ytan ska tas bort är gjord av mjuk metall som utsätts för deformation. Var noga med att inte skada trådarna. Skruvning kan göras utan nyckel, men du behöver en handhållen bänkkärna för märkning, helst en tunn som gör att du kan placera borren exakt.

Arbetsalgoritmen kommer att vara följande:

  1. först, med hjälp av kärnan, beskrivs mitten;
  2. en kran tas - en skärskruv med omvänd gänga och en diameter mindre än skruvens diameter;
  3. ett inte för djupt hål borras under det;
  4. kranen förs in i urtaget och skär tråden;
  5. när du vrider i en hel cirkel är det möjligt att dra ut bulten.
Bild
Bild

Om det är nödvändigt att ta bort de oxiderade bultarna från aluminium vid reparation av en bil, särskilt när muttern tas bort, och bara oxider håller dem, återstår det att använda uppvärmning med en gasbrännare. Men du måste upprepade gånger värma och kyla delen med kallt vatten (5-6 gånger).

Det är bra om det kan tas bort och sänkas ner i vatten helt. Men för detta kan du också använda kemiska lösningar: alkali, fotogen, vinägeressens.

Samtidigt är det nödvändigt att regelbundet slå ut och rotera bulten, vid behov, klipp av flera varv med en vinkelslip.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skruvar man loss olika bultar?

Varje trasig eller slickad bult kan tas bort eller skruvas ur hålet med hjälp av improviserade verktyg och vissa material, inklusive olika kemiska lösningar. Om den trasiga skruven inte skruvas loss tas den bort genom att utföra monotona åtgärder som syftar till att lossa och kila, bara med hjälp av olika verktyg.

  • I delar med en gänga för en Phillips -skruvmejsel borras en urtagning som blir mindre i storlek än det verktyg som används. Sedan måste du köra in en mejsel i det här hålet och kila in det. Detta kommer att vända vecket från basen.
  • Den yttre bultstjärnan kan först hällas med penetrerande vätska VD-40 och sedan dras ut med tång. Om det är internt, är det nödvändigt att tvätta det med en skruvmejsel med ett platt blad med hjälp av en kvarn eller en bågfil. Du kan också borra skruven med en borr.
  • En inte särskilt sur härdad bult kräver att man borrar en spår för en skruvmejsel. Du kan också värma upp den med en blåslampa för att göra det lättare att dra ut den.
  • Skjuvbultar, vars huvuden bryts av efter åtdragning, kan avlägsnas med hjälp av en gasbrännare eller en motspaltare.
  • Om du behöver dra ut en liten trasig bult med en diameter på cirka 1,5 mm, rekommenderar proffs att löda ratten på den för kallsvetsning och skruva sedan av den med en tang.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är det nödvändigt att skruva loss de rivna fästelementen för den inre sexkanten.

För att göra detta görs ett vertikalt snitt med en slipmaskin över locket, varefter bulten skruvas loss med en platt skruvmejsel.

Sexkantsbulten kan också lossas med en filhål till en annan storlek och kan enkelt tas bort med en skiftnyckel.

Olika problem med skador på fästelement löses på specifika sätt

Bild
Bild

Med kanterna avrivna

Det är lättare att ta bort bulten om dess kanter rivs av efter applicering av en penetrerande vätska, brännbart bränsle eller fotogen. Då är det viktigt att knacka på den eller värma upp den, vilket gör metallen mer formbar. Först efter dessa manipulationer måste du ta bort delen - med en tång eller en justerbar skiftnyckel.

Bild
Bild

Skruven med ett avrivet huvud som sticker ut ovanför ytan dras ut med en rundtång, en gasnyckel moturs. Skruvar med skadade kors och huvud tas bort enligt följande:

  1. en vänster tråd är gjord i resterna av kroppen;
  2. då måste du fixa dem med lim;
  3. den vänstra kranen skruvas in i 60 minuter;
  4. olja appliceras på huvudtråden.

När limmet har stelnat kan du skruva loss den trasiga hårnålen.

Bild
Bild
Bild
Bild

På en svåråtkomlig plats

Att ta bort defekta fästelement från utrustning med många delar som inte ger tillräckligt med plats för arbete är ett särskilt problem. Detta är särskilt svårt om bulten bryter av jämnt med ytan eller under.

När du behöver ta bort trasiga fästelement från bilmotorblocket måste du borra flera hål i den återstående skruvkroppen för att bilda en stor fördjupning där skruvmejseln passar.

Detta gör det möjligt att skruva loss resterna . Du kan också klippa en vänster gänga i kroppen på en skadad skruv, men det här är en svårare uppgift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rostig

Rivna bultar, självgängande skruvar och rostiga skruvar tas lättast bort genom att knacka med en hammare, lossa, värma med lödkolv, en fackla, och även genom att applicera brännbart bränsle, bensin, penetrerande vätskor. En jodlösning, alla lösningsmedel, speciella rostomvandlare som underlättar skruvning och extraktion är också lämpliga för detta.

Andra alternativ innebär användning av en skiftnyckel och ett stålrör som bärs på den, användning av en mejsel och en hammare, men sådana lösningar kräver viss kompetens och noggrannhet, annars kan du bryta verktyg och inte uppnå ett resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

En av de svåraste typerna av brott är ett spolningsavbrott. I detta fall är det extremt svårt att fastställa hålets diameter. För att ta bort de trasiga fästelementen måste du först rengöra ytan, bestämma luckorna och sedan borra bulten. Om klippdelen har en krökt form, använd sedan först en kärna och borra sedan ett hål genom vilket resterna av bulten dras ut med en krok.

Det är möjligt att undvika nödåtgärder vid brott på fästelement på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om delen sticker ut starkt över konstruktionens plan bör tång, tång och andra enkla verktyg användas . Ibland kan en svetsmaskin hjälpa till i denna fråga. Med sin hjälp svetsas en spak på bulten, som senare kan skruva loss eller skruva loss fästelementen utan större ansträngning.

Rekommenderad: