Top Tile Cutters: Rankade Manuella Skärare Och Toppmodeller. Hur Väljer Jag En Professionell Lågkostnadsplattskärare?

Innehållsförteckning:

Video: Top Tile Cutters: Rankade Manuella Skärare Och Toppmodeller. Hur Väljer Jag En Professionell Lågkostnadsplattskärare?

Video: Top Tile Cutters: Rankade Manuella Skärare Och Toppmodeller. Hur Väljer Jag En Professionell Lågkostnadsplattskärare?
Video: Top 10 Best Tile Cutters 2021 2024, Mars
Top Tile Cutters: Rankade Manuella Skärare Och Toppmodeller. Hur Väljer Jag En Professionell Lågkostnadsplattskärare?
Top Tile Cutters: Rankade Manuella Skärare Och Toppmodeller. Hur Väljer Jag En Professionell Lågkostnadsplattskärare?
Anonim

Byggmaskinmarknaden har ett brett urval av tillverkare och deras produkter. Ofta, innan de köper en produkt, har konsumenterna frågor om vilka modeller som är mer tillförlitliga och av bättre kvalitet. Detta gäller också kakelskärare, som är uppdelade beroende på appliceringsmetod, design, pris och andra aspekter som är viktiga för urval innan köp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Manuell kakelskärare betyg

Mekaniska modeller är populära på grund av deras användarvänlighet och egenskaper som är ganska tillräckliga för hemmet vid tillfällig användning.

1 plats

Montolit Masterpiuma 63P3 är en mångsidig, kraftfull kakelskärare känd för sin kvalitet och intuitiva användning. Det bearbetade materialet är golv- och väggplattor . Det huvudsakliga konstruktionselementet är ett flytande handtag med hjälp av vilket skärmekanismen drivs. När en mjuk rörelse görs bildas en splintfri skärning på det inställda djupet. Masterpiuma 63P3 är utrustat med ett rullsystem med en brett stigning, vilket gör att en hög hastighet på kakelskärning uppnås.

För att göra användningen av denna manuella kakelskärare mer bekväm och exakt har tillverkaren utrustat strukturen med en linjal och en roterande vinkelmätare . Det finns också en smörjare för rullarna, som är mycket lätt att använda.

Montolit har många liknande produkter, men just den här modellen har visat sig från den bästa sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

2: a plats

Battipav Super Pro 900 är en annan professionell modell som kommer att vara ett bra köp för högkvalitativt arbete med kakel och porslin. Den största fördelen med denna produkt är den stora skärlängden som når 900 mm . Diagonal skärning kan utföras på 635x635 mm plattor. Vagnen är utrustad med nio kullager, vilket garanterar högkvalitativ och snabb verktygsoperation.

För att göra snittet mer bekvämt har bordsskivans design fjädrar . Konstruktionen är gjord av hållbar plåt, denna kakelskärare är lika bekväm för både höger- och vänsterhänta operatörer. Stoppet är graderat, för ökad noggrannhet är Super Pro 900 utrustad med en linjal med markeringar. Skärhjulet med 22 mm diameter är tillverkat av volframkarbid för skärningstjocklekar från 5 till 19 mm. Det är också värt att notera närvaron av en pausfunktion, så att användaren kan dela arbetsstycket på vilken bearbetad plats som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

3: e plats

Rubi Star-61 är den mest föredragna modellen för vardagen. En klar fördel med denna budgetplattskärare framför andra är en mycket låg kostnad, vilket är ganska motiverat med sällan användning . Designen är inte särskilt tung på grund av sin ringa storlek och enklare tillverkningsmaterial. Skärlängden är 630 mm, djupet är 12 mm. Glidande sidostöd finns för bearbetning av stora arbetsstycken. Hög skärkvalitet säkerställs genom den speciella slipningen av den segrande skäraren. Styvheten och stabiliteten hos Rubi Star-61 uppnås genom flera förstyvningsribbor.

Det bör noteras att det finns en ytterligare grund, som väsentligt utökar verktygets funktionalitet . Med denna del av strukturen kan användaren placera arbetsstycket på det mest korrekta sättet och därigenom minska risken för fel. Guiderna är tillverkade av extra starkt stål med korrosionsskydd. Märkning och skärning är i direkt synfält. Vikten är bara 4 kg och måtten är 845х323х340 mm, därför kräver transport och förvaring inga särskilda förhållanden. Förutom brickorna är det möjligt att bearbeta de esmaltade gresorna. Diagonal snitt av material 45x45 cm. Rubi Star-61 skiljer sig från andra kakelskärare genom att det är mycket kompakt och billigt, och därför kan det kallas mer lämpligt i de situationer när köparen bara behöver använda verktyget under reparationer, vilket, som regel går det sällan igenom.

Bild
Bild
Bild
Bild

4: e plats

"Enkor 3660" är en enkel och effektiv billig modell från ett inhemskt företag. Huvudanvändningen av detta verktyg är skärning av keramiska plattor . För att utföra denna process är strukturen utrustad med en välslipad vals. Basen är täckt med speciella dynor så att arbetsmaterialet är säkert fixerat och inte glider. Styrkanalen har en längsgående ribba som krävs för att bryta brickan på den avsedda platsen.

Strukturen är gjord av metall, och tillverkaren kunde hitta en balans mellan styrka och låg vikt på 2 kg, vilket gör "Enkor 3660" mycket lätt att använda . Mått 630x100x170 mm, skärdjup och skärlängd 6 respektive 400 mm. Rullens ytter- och innerdiameter är 15 och 6 mm. Pålitliga stöd och ett stabilt handtag säkerställer god stabilitet i konstruktionen, som har speciella hål för att säkerställa stationär drift av verktyget.

"Enkor 3660" är perfekt för enkla verk med liten och medelstor volym, samtidigt som den utför sin funktion med hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Topp bästa elektriska apparater

1 plats

DeWALT D24000 Är ett mycket produktivt verktyg med många fördelar jämfört med andra elektriska modeller. Tillverkaren bestämde sig för att fokusera på snittets övergripande kvalitet och utrustade därför denna produkt med ett effektivt vattenkylningssystem i form av ett dubbelmunstycke som tillför vätska från båda sidor och gör att du kan rengöra arbetsplatsen från damm. Diamantbelagd skiva, precisionsbearbetning säkerställs av två styrningar. Konstruktionen är mycket stabil och tillverkad av hållbara material. Plattformen är tillräckligt bred för att rymma en stor platta.

En viktig skillnad mellan D24000 och andra produkter är vinkelbearbetningen, som inte är begränsad till endast 90 och 45 grader. Den finjusterade rullen kan justeras från 45 till 22,5 grader, så den erfarna användaren kan avfasas utan problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det robusta skyddshöljet gör driften så bekväm som möjligt, medan de släta glidmekanismerna inte kräver mycket fysisk ansträngning . D24000 drivs av en kraftfull 1600 W -motor, som gör att plattorna kan klippas snabbt, vilket möjliggör en arbetsvolym som kan jämföras med en liten produktion.

Vikt ca 32 kg, skivdiameter 250 mm . Denna kakelskärare har bara två nackdelar som inte påverkar kvaliteten på det utförda arbetet. Det första är ett betydande pris, det andra uttrycks i låg tillgänglighet bland säljare. Men om en erfaren användare har en chans att få tag på det här verktyget, kan det användas för att skära brickor av den mest varierade komplexiteten och storleken.

Bild
Bild
Bild
Bild

2: a plats

Husqvarna TS 66 R - en ganska dyr kakelskärare, som kan vara ett bra verktyg för dem som ständigt arbetar inom konstruktion och reparation. Till att börja med är det värt att notera designen, som är genomtänkt till minsta detalj. Skrivbordet är på benen så att användaren har möjlighet att ordna materialet på det mest praktiska sättet. Plattformen är tillräckligt bred för att hantera stora plattor. För att underlätta transporten av TS 66 R har Husqvarna utrustat den med fällbara ben. Du kan lagra din kakelskärare på samma sätt så att den tar mindre plats.

Hög driftseffektivitet är möjlig tack vare flera tekniker som används av denna produkt . Först och främst är detta ett vattenkylsystem för vilket en rymlig 15-liters tank finns. Det högkvalitativa diamantskärbladet med massiv kant gör snitten släta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att inte säga om funktionen för lutande bearbetning, tillgänglig tack vare närvaron av ett kantigt huvud. För att öka arbetarnas säkerhet är TS 66 R utrustad med en gummistövel. Skärning med två styrskenor i aluminium, därför bearbetas så exakt som möjligt.

Elektrisk skyddsklass IP54, som skyddar utrustning från strömspänningar i elnätet . Arbetsdjupet når 40 mm, längden är 660 mm. Diagonalt kan du klippa kakel 466x466 mm, spänning 230 V. 800 W -motorn gör att du kan utföra ett stort arbete, eftersom skivaxelns maximala hastighet kan nå 2800 rpm. Mått 950x480x490 mm, vikt 41 kg.

Husqvarna TS 66 R rekommenderas av många proffs, eftersom den uppfyller alla huvudparametrar för kapning av kakel på en mängd olika skalor.

Bild
Bild
Bild
Bild

3: e plats

DeWALT DWC 410 - den här lilla modellen kommer att kunna hjälpa alla - nybörjare, hobbyister och till och med lämpliga för proffs. Den största fördelen med denna kakelskärare är dess lilla storlek och vikt, vilket gör den lättare att använda. Vattenskärning gör det inte bara möjligt att öka processens effektivitet utan också att rengöra arbetsplatsen från damm. Strukturen är gjord av extra starkt stål, som på ett tillförlitligt sätt skyddar alla mekanismer i produkten.

DWC 410 är mycket mångsidig och kan användas för bearbetning av porslin, kakel, glas, keramik . Bladet kan lutas 90 och 45 grader. Användare rapporterar hög effektivitet och enkelhet, vilket går mycket bra med den lilla storleken på denna kakelskärare. Tillgången till borstarna är förenklad jämfört med tidigare modeller från denna tillverkare. Det är omöjligt att inte notera 1300 W -motorn, på grund av vilken behandlingen kommer att ske ganska snabbt, eftersom antalet varv når 13000 per minut.

Bild
Bild
Bild
Bild

4: e plats

Stanley STSP 125-B9 - en mycket populär lågkostnadsmodell, vars användare noterar tillförlitligheten och kvaliteten på arbetet. Detta verktyg är mycket effektivt tack vare sitt välslipade diamantblad. Med denna kakelskärare kan du skära mycket material, eftersom den kraftfulla motorn låter dig utveckla ett stort antal varv. Som ett resultat är kanten snygg, utan marker och defekter. Denna produkt är ganska mångsidig, eftersom den är avsedd för bearbetning av flera typer av material samtidigt - keramik, takpannor, beläggningsplattor.

Designen har en låg vikt på 3 kg, åtkomsten till borstarna har underlättats, på grund av vilket förberedelsen av utrustning för användning är märkbart förenklad . Det bör sägas om några av nackdelarna som är förknippade med avsaknaden av vinkelsnitt och vattenkylning. Om arbetet inte innebär en lång kontinuerlig process är STSP 125-B9 ett utmärkt köp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att välja rätt teknik är det viktigt att korrekt prioritera de syften som du ska köpa den för. I detta avseende kan kakelskärare kännetecknas av sina elektriska och manuella modeller . De förstnämnda används som regel oftare i de fall där en betydande mängd kakel måste bearbetas som en del av en omfattande renovering eller på en byggarbetsplats. Det andra alternativet är bättre lämpad för vardagen, eftersom det inte är nödvändigt att göra mycket arbete.

Ett viktigt kriterium är priset, som för det mesta är lägre för manuella motsvarigheter . Kom ihåg att förvara verktyget, så var uppmärksam på mått och vikt. Det är önskvärt att kakelskäraren är så mångsidig som möjligt, och denna punkt gäller både möjliga bearbetningsmaterial och tillgängligheten av användbara funktioner, till exempel vinkelbearbetning vid 90 och 45 grader, ett våtskärningssystem och andra designfunktioner.

De viktigaste egenskaperna är skärets djup och längd.

Rekommenderad: