3D MDF -paneler ([N [foto): Väggdekoration, Volymetriska Väggpaneler

Innehållsförteckning:

Video: 3D MDF -paneler ([N [foto): Väggdekoration, Volymetriska Väggpaneler

Video: 3D MDF -paneler ([N [foto): Väggdekoration, Volymetriska Väggpaneler
Video: Installation of 3D decorative panels 2024, Mars
3D MDF -paneler ([N [foto): Väggdekoration, Volymetriska Väggpaneler
3D MDF -paneler ([N [foto): Väggdekoration, Volymetriska Väggpaneler
Anonim

Idag är 3D -MDF -paneler mycket efterfrågade och anses vara de mest intressanta lösningarna för efterbehandling. Dessa produkter är relativt unga, men på grund av deras utmärkta prestanda blev de snabbt populära över hela världen. Sådana paneler erbjuder ett stort antal möjligheter att förvandla interiören.

Bild
Bild

Egenskaper

MDF -väggplattor lockar med sin kostnad, vilket är mycket lägre än priset på paneler av äkta trä, men de skiljer sig inte alls i kvalitet. Varje år förbättras produktionen av sådana skinn, på grund av vilka de blir mycket mer motståndskraftiga mot fukt och temperaturförändringar. Allt detta blir möjligt på grund av en speciell beläggning med en polymerfilm, vilket ökar materialets livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Livslängden för 3D -paneler är obegränsad. På grund av deras motståndskraft mot mekaniska skador kan panelerna tjäna upp till hundra år.

De är mycket enkla att montera. De kan installeras av alla som inte har särskild kunskap om reparation. Produkterna limmas på väggen med flytande naglar.

Sammansättningen av sådana produkter innehåller miljövänliga, naturliga material .som inte skadar hälsan. Paneler kan också ge ljudisolering, vilket är ett stort plus för panelhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är MDF -material

MDF -material är tillverkade på basis av träfibrer och organiska föreningar, som fungerar som bindande komponenter som främjar härdning under pressningsprocessen. Efter det inledande skedet av skapandet bearbetas plattorna.

MDF -paneler kännetecknas av sin jämnhet och yta, vilket gör att de är ett idealiskt material för följande:

  • gjutning;
  • färg;
  • klistra in (till exempel glansig film).
Bild
Bild

Dessa plattor används mycket ofta vid tillverkning av ett stort antal fasad- och strukturelement. De är efterfrågade inom möbelindustrin, de används för tillverkning av inredningsdetaljer (kakel för tak, paneler och golvlister) och för tillverkning av konstruktionselement.

Bild
Bild

De mest attraktiva produkterna tillverkade av detta material är 3d -plattor . Deras stora efterfrågan beror på deras höga kvalitet, vackra och eleganta design och enkla installation.

En annan stor fördel är motståndskraft mot vatten, så att de kan placeras säkert i badrummet.

Du kan enkelt klippa dessa paneler till önskad storlek eller göra en beställning av panelerna enligt dina parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under installationen kan dessa paneler anslutas så att lederna inte syns. MDF kan målas i valfri färg. Det är möjligt att beställa den färg du vill ha.

På grund av naturliga material i sin sammansättning gör dessa paneler väggarna att andas. Detta material är en utmärkt termisk och akustisk isolator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

MDF -beklädnad är ett mångsidigt efterbehandlingsmaterial, med hjälp av vilket ett lyxelement kan läggas till även i en enkel hemdesign.

De har många fördelar, varför valet av många konsumenter beror på dessa paneler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i 3D -paneler

Innan väggarna avslutas är det inte alls nödvändigt att förbereda, en grov finish är tillräckligt. Med allt detta kan ytan som du ska dekorera ha oegentligheter: panelerna täcker helst alla defekter. På grund av möjligheten att kombinera paneler med andra material skapas en unik och original design. Läder, gips, naturfaner av värdefulla träslag, polyvinylkloridfilm kan användas som topplack.

Klädseln ger en värmeisolerande effekt . Genom att fästa den på lådan kan du ta upp utrymmet mellan väggen och fasaden med isolering.

På grund av dess volymer - från 18 till 30 mm kan en sådan finish visuellt ändra storleken på rummet, till exempel göra ett litet rum stort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera nackdelarna med detta material:

  • de flesta 3D -kort tål inte fukt och aggressiva yttre påverkan;
  • kostnaden för dessa paneler är ganska hög;
  • trots deras stabilitet rekommenderas det inte att de utsätts för solljus;
  • kräver konstant underhåll, eftersom damm ackumuleras mycket snabbt på konvexa platser.
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av 3D -paneler, nu ska vi titta på dem.

Bild
Bild

På gipsfiber

Materialet för väggdekoration inifrån är dekorerat med gipsmönster av vilken form som helst. Det finns ett stort antal stilar för dessa paneler. Under installationen kan du måla dem med akrylfärger, vilket kommer att se väldigt vackert ut.

Av nackdelarna med detta material är det värt att notera att detta material är mycket svagt och skört.

Efter montering ska alla skarvar fyllas med en speciell kittförening. Denna finish rekommenderas inte för rum med hög luftfuktighet. De är inte lämpliga för möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vedartad

Den dyraste typen av beklädnad. Men deras kvalitet och ovanliga design motiverar helt kostnaden. Produkterna är ganska viktiga och passar perfekt in i den klassiska interiören. Materialet i sig är inte särskilt tjockt, det måste appliceras i tio till tjugo lager för att få önskat resultat. Plattorna är en komplett kopia av äkta trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bambu

De mest budgetfria panelerna produceras på grundval av noggrant krossade skott av växten. Detta efterbehandlingsmaterial kännetecknas av sin styrka och lätthet.

Bild
Bild

Pvc

Skivorna är baserade på polymerer. Genom sina egenskaper liknar de mycket deras aluminiummotstycken, vilket gör det möjligt att skapa en ovanlig effekt. Det finns också ett urval av nyanskombinationer. Plastpaneler är mycket motståndskraftiga mot extrema temperaturer, hållbara och lätta att rengöra. Produkter skiljer sig från andra i sin plasticitet och viktlöshet, de låter dig skapa de mest komplexa mönstren.

Bild
Bild

Fluorescerande färgpaneler

Denna variant är relativt ung. På grund av den fluorescerande färgen kommer en sådan panel att lysa vackert på natten. Tallrikar är mycket dyra, men om du vill göra din inredning extraordinär är de en bra lösning.

Bild
Bild

Ansökan

3D -paneler används ofta:

  • För att skapa en partition för olika delar av rummet.
  • För att skapa ett originellt och ovanligt ytutseende. Vissa människor dekorerar till och med garderober med dessa paneler, vilket ger lyx och modernitet till interiören.
  • Mycket ofta används detta efterbehandlingsmaterial för att dekorera de områden där eldstaden ligger.
  • I vardagsrum för elegant och sofistikerat.

Sådana tallrikar kan användas var du vill . De används vanligtvis på platser som du vill markera. Allt beror bara på konsumentens fantasi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktion

PDF -beklädnad är skapad av olika material, men gips och MDF är mest populära.

Tekniken med vilken plattorna skapas är helt analog med tillverkningen av ramfasader för köksmöbler . Ett ark på 280x120 cm tas som grund och under påverkan av en fräs bearbetas och poleras panelen. Sedan är det täckt med ett speciellt lack som skyddar ytan. Således erhålls en 3D -ritning - en volymetrisk panel erhålls. Med hjälp av modern utrustning produceras högkvalitativa produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ gips används ofta i produktionen . Dekorativa element läggs till och i slutändan erhålls den mest stabila och integrerade panelen.

MDF -paneler är täckta med faner och något täckta med stötfärg, vilket resulterar i en perfekt nyans. Vissa företag tillverkar paneler med hjälp av erfarna hantverkare som avslutar designen för hand.

Tjockleken på plattan kan vara upp till tre centimeter, men på kundens begäran kan dess storlek ändras.

Bild
Bild

3D -beklädnad blir allt mer populär för väggdekoration inuti byggnader . De skapar en verkligt ovanlig, modern och sofistikerad stil i hemmets inre. Om du är uttråkad av den klassiska designen kan du diversifiera den med sådana paneler, välja din version från ett ganska stort sortiment eller lägga en beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Installation av paneler beror på designkonceptet och väggens kvalitet - hur platt den är.

Det finns tre alternativ:

  • På en ram - den kan installeras på väggar gjorda av gipsskivor, betong- eller tegelbaser av alla krökningar, i genomsnitt "äter" den upp till 35 mm.
  • På monteringsplattor - undviker gapet mellan väggen och panelen. Ytan måste vara förjämn. Under installationen krävs en förlängning för den första och sista plattan.
  • På lim - en bekväm lösning för att fästa inte massiva ark, utan enskilda små plattor på högst 800x800 mm.
Bild
Bild

Vackra exempel

  • Bambu väggpaneler ser väldigt snygg ut. Dessutom är det ett miljövänligt efterbehandlingsmaterial.
  • MDF -alternativet kommer att kosta dig ganska billigt. Det finns ett brett utbud av sådana produkter på marknaden idag.
  • Gipsskivor är lämpliga för många inredningsstilar. De anses vara mycket pålitliga.

Rekommenderad: