Trä 3D -paneler: Dekorativa Väggprodukter Med Läderdekoration För Inredning, Honungskaka Av Trä

Innehållsförteckning:

Video: Trä 3D -paneler: Dekorativa Väggprodukter Med Läderdekoration För Inredning, Honungskaka Av Trä

Video: Trä 3D -paneler: Dekorativa Väggprodukter Med Läderdekoration För Inredning, Honungskaka Av Trä
Video: High speed MDF 3D Wall Panel engraving 2024, April
Trä 3D -paneler: Dekorativa Väggprodukter Med Läderdekoration För Inredning, Honungskaka Av Trä
Trä 3D -paneler: Dekorativa Väggprodukter Med Läderdekoration För Inredning, Honungskaka Av Trä
Anonim

Särdrag

3D -paneler är remsor av samma storlek med applicerade volymetriska mönster av olika slag. Strukturella element är vanligtvis rektangulära eller fyrkantiga. Efter installationen bildar de enskilda remsorna en enda vacker duk, och fogarna på delarna förblir nästan osynliga. För att något minska kostnaden för panelerna är deras bas och framsida gjorda av olika material. Till exempel väljs oftast plywood eller MDF för basen, som behandlas med speciella föreningar för att förbättra deras egenskaper.

För utsidan av mätpaneler väljs vanligen naturligt trä: aska, ek, hackat trä och andra miljövänliga material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla lameller är utrustade med speciella fästelement som garanterar en tät anslutning av delarna till varandra. Dessutom underlättar och påskyndar denna infästningsteknik installationsprocessen. Moderna mätpaneler kännetecknas av en lång livslängd - ibland för maximal hållbarhet är panelerna täckta med ett lager speciellt vax, miljösäkerhet och en mängd olika färger, texturer och storlekar. Kostnaden för ett sådant efterbehandlingsmaterial är dock ganska högt.

Väggdekoration med sådant material ser bra ut i alla interiörer, ger det mys, lyx och originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modulspecifikationer:

  • bredd - 400 mm;
  • längd - 200 mm;
  • tjocklek - 8-15 mm;
  • vikt på 1 kvm. m - 6 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Panelernas parametrar kan variera beroende på vilket material de är gjorda av.

Typer av 3D -träpaneler

Panelerna är indelade i två grupper beroende på typ av fästelement och produktionsegenskaper.

Dom är:

  • Skydda . På remsorna av sådana paneler är fästelement fixerade i förväg på plywoodbasplattorna med ett förutbestämt avstånd längs kanten, vilket kommer att fungera som en stumfog om det inte finns några fästelement på panelerna vid ett visst intervall.
  • Monteras genom att ansluta separata fragment . Sådana plankor monteras redan på en väggdel. Alla delar bildar en sammansättning av element steg för steg och fästs på stödstrukturen. I detta fall skapas träkornet under installationsprocessen. När det gäller externa egenskaper skiljer sig detta alternativ inte från det första.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mosaik på en meshbas . Dessa paneler är skapade av många små träbitar, som så småningom kombineras till en vacker komposition, som liknar en keramisk mosaik. Denna typ av finish kan användas inte bara i vardagsrum och sovrum, utan också i badrum, badkar och till och med bastur.
  • Tillverkad av platt trä eller ände . För tillverkning av reliefen av den första versionen av panelerna används ett förberett virke eller "rundvirke", som sågas vinkelrätt mot trädstammen. Resultatet är paneler med utskjutande element som ser ut som en pixelskomposition. Det andra alternativet innebär en dekorativ panel skapad av långa delar av en trädstam. Brädorna delas upp i små fragment, sedan trimmas och avpassas det avtagna. Denna typ av panel är idealisk för breda väggar som ser ännu större ut på grund av deras strukturella egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Volymetriska paneler har många fördelar:

  • Estetik . Att dekorera väggar eller tak med 3D -träpaneler omvandlar omedelbart alla utrymmen: det blir omedelbart vackrare och intressantare. Denna finish framhäver effektivt den goda smaken hos lägenhetsägaren. Modern teknik gör att du kan välja vilket mönster, nyans och finish som helst av materialet. Du kan komplettera panelerna med inslag av läder, textilier, glas eller imitera bikakor. Du kan också beställa dessa bakgrundsbelysta paneler.
  • Miljövänlighet . Under moderna förhållanden är det särskilt viktigt att uppmärksamma miljön, ta hand om den. Eftersom träpaneler är tillverkade av naturmaterial är de absolut säkra för människors hälsa och allt levande. Naturligt trä framkallar inte en förvärring av allergiska reaktioner, vilket innebär att sådana paneler kan monteras även i sovrummet och barnrummet.
Bild
Bild
  • Varaktighet … Om du installerar panelerna korrekt med hjälp av en guide eller till och med med dina egna händer, kommer de att hålla ganska länge. När allt kommer omkring vet alla att trä är ett av de mest hållbara materialen, så dessa volymetriska paneler kommer att glädja husägaren i mer än ett dussin år.
  • Praktiskhet . Du behöver inte lägga ner mycket tid på att avsluta vården - det räcker att ibland torka av de volymetriska panelerna för att ta bort damm från dem. Tillverkare rekommenderar också att gnugga strukturen med speciellt vax då och då för att ge lamellerna en glans och öka deras motståndskraft mot yttre påverkan.
  • Fuktmotstånd . Till skillnad från platta paneler motstår volymetriska alternativ mycket bättre fukt - de försämras inte eller deformeras från vatten. Detta beror på det faktum att under tillverkningen täcks konstruktionsdelar med en speciell lamineringsfilm och behandlas också med en vattenavvisande impregnering.
Bild
Bild

Sådana paneler kan perfekt dölja ledningar, rör eller ventilationssystem. För att göra detta är det nödvändigt att förbereda en ramstruktur, inuti vilken ledningarna kommer att ligga, och stänga den ovanifrån med dekorativa paneler.

Trots det stora antalet fördelar har sådana paneler flera nackdelar. Till exempel, innan du väljer ett sådant material för att dekorera ditt hem, bör du vara uppmärksam på det faktum att det är mycket mottagligt för atmosfäriska fluktuationer: eventuella förändringar i temperatur eller luftfuktighet kan påverka de externa data för hela strukturen. Förutom denna faktor finns det en annan nackdel: deras relativt höga kostnad. Detta gäller dock i större utsträckning paneler som är helt gjorda av massivt naturligt trä.

Bild
Bild

Men för dem som vill spara pengar finns det ett bra alternativ. Det är värt att välja hybridstrukturer som är gjorda av naturligt trä och till exempel av MDF. Du kan också välja paneler som är helt tillverkade av billigare råvaror: bambu, plywood, MDF eller spånskiva. Analoger av 3D -paneler i trä gjorda av pressad bambu är mycket populära. Utåt skiljer de sig praktiskt taget inte från ett riktigt träd, men samtidigt är de mycket billigare.

Det bör också komma ihåg att om det är nödvändigt att installera ramstrukturer, kommer mängden ledigt utrymme i rummet att minska. Men om du använder lim för att fixa panelerna, försvinner det användbara området inte.

Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer 3D -plankor i trä bör du fokusera på flera parametrar:

  • Interiörens allmänna stil . Det är viktigt att materialen matchar färgen och framgångsrikt kompletterar rummets design och inte motsäger det.
  • Materialets kvalitet . Du bör inte spara på lameller - för om deras pris är ganska högt, så i förhållande till deras livslängd, blir det inte slöseri med pengar, utan en lönsam investering.
  • Utnämning av lokaler . För vanliga bostads- eller kontorsutrymmen är paneler av valfritt material lämpliga. Men om du vill dekorera ett rum med hög luftfuktighet med dekorativa remsor måste du välja lämplig materialtyp för detta, vilket skulle motsvara driftsförhållandena.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

Dekorativa paneler med 3D -effekt är en verklig välsignelse för designers. Om du installerar strukturen korrekt kan du skapa en unik effekt.

Bild
Bild

Vertikala linjer ökar väggarnas höjd visuellt.

Bild
Bild

Snittet av en stock ger färskhet och originalitet i rummet.

Bild
Bild

Ovanliga former diversifierar den klassiska interiören perfekt. Sådana plankor kommer att bli en oförglömlig höjdpunkt i rummets design.

Bild
Bild

Några fler kreativa idéer för att dekorera väggar med 3D -plankor.

Bild
Bild

Vackra designidéer

I den här versionen blir väggen en riktig höjdpunkt i rummet. Och detta trots materialets färg, eftersom det är mycket blygsamt. Klassiska möbler i kombination med originalväggar ger ett fantastiskt resultat.

Bild
Bild

I detta fall blir designen en personifiering av den stora smaken hos ägaren av lokalen. Diskret, elegant men otroligt elegant designalternativ.

Bild
Bild

Väggdekoration som denna kommer säkert att locka många utseende. Väggarna är dekorerade med träplankor som finns i olika storlekar. Detta skapar en mycket ovanlig visuell effekt: väggarnas storlek och form suddas bokstavligen.

Bild
Bild

Detta är ett annat alternativ för en elegant och vacker rumsdesign. Den ädla färgen på naturligt trä i kombination med en ovanlig volymetrisk struktur gör ett vardagsrum i klassisk stil till ett rum med inslag av verklig konst.

Bild
Bild

Ett exempel på en framgångsrik och effektiv väggdekoration med plankor. Färgen på plankorna kan vara väldigt olika.

Rekommenderad: