Munstycken För En Byggnad Hårtork: Reducering, För Svetsning Av Linoleum, Spricka, Reflex Och Andra. Hur Använder Jag Bilagorna?

Innehållsförteckning:

Video: Munstycken För En Byggnad Hårtork: Reducering, För Svetsning Av Linoleum, Spricka, Reflex Och Andra. Hur Använder Jag Bilagorna?

Video: Munstycken För En Byggnad Hårtork: Reducering, För Svetsning Av Linoleum, Spricka, Reflex Och Andra. Hur Använder Jag Bilagorna?
Video: How to seam vinyl flooring 2024, April
Munstycken För En Byggnad Hårtork: Reducering, För Svetsning Av Linoleum, Spricka, Reflex Och Andra. Hur Använder Jag Bilagorna?
Munstycken För En Byggnad Hårtork: Reducering, För Svetsning Av Linoleum, Spricka, Reflex Och Andra. Hur Använder Jag Bilagorna?
Anonim

Reparations- och byggnadsarbete i den moderna världen kräver ett stort utbud av alla typer av enheter och verktyg som är ansvariga för en viss process. Manipulationer som kräver injektion av en varmluftsström i stora mängder, som kan göras med en konstruktion hårtork, är inget undantag. Med bara en funktion kan detta verktyg lösa dussintals uppgifter: från enkel torkning av en pappersvägg till luftsvetsning av linoleum. Sådan utbredd användning är möjlig på grund av de många speciella munstyckena för hårtorkarna, som kan köpas komplett med enheten eller som en separat produkt.

Bild
Bild

Karakteristisk

Själva varmluftspistolen är ett ganska enkelt verktyg, som skiljer sig från en vanlig hårtork endast i kraft, består av en långsträckt kropp med en elektrisk motor inuti och en liten fläkt som skickar luft genom värmeelementen. Det kan vara både ganska stort, används för professionellt byggnadsarbete och hushåll, lämpligt för vanlig lägenhetsrenovering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kroppen på en sådan hårtork har en stor diameter och slutar som regel med en grill som skyddar munstycket från skräp . Luftströmmen flyr från den i en rak linje och med samma hastighet. En sådan design är inte alltid lämplig för att lösa uppgifterna och olika munstycken för en byggnadshårtork kommer till undsättning.

Bild
Bild

Ett munstycke, eller, som det också kallas, ett munstycke, ett munstycke, ett munstycke, är ett ytterligare element som gör att du kan ändra riktning, flödeskraft och temperatur för luften som blåses ut från varmluftspistolen. Vissa säljs med själva instrumentet, vissa kan köpas separat, och vissa kan göras för hand.

Bild
Bild

Sådana hemgjorda munstycken används ofta om de inte krävs för permanent, utan för engångsarbete, och det är opraktiskt att lägga pengar på dem.

Visningar

På marknaden för byggmaterial och verktyg finns det många olika typer av munstycken för en värmepistol, som skiljer sig åt i sitt tekniska syfte och är utformade för vissa typer av arbeten. Kvaliteten och hastigheten på arbetet beror på rätt val av munstycke, så innan du går och handlar ska du noggrant studera alla sorter och bestäm vilket specifikt munstycke som behövs.

Fokuserar

Detta är det enklaste smala munstycket som gör att du kan minska bredden på varmluftsflödet och värmedelarna på en plats. Det ser ut som en liten metallkotte med ett mindre hål i slutet. Ett sådant munstycke är ganska mångsidigt, men oftast används det vid lödning av kopparrör och reparation av dem . Olika sprickor och flis tätas med speciella plasttejper (svetsar). Under tryck av varm luft smälter plasten och blir elastisk, och efter kylning stelnar den och fixerar delarna.

Bild
Bild

Platt

Ett annat av standardluftpistolens munstycken, som bildar en bred platt luftström. Det används ofta för att ta bort gamla beläggningar som tapeter, färg eller kitt. Dessutom, med hjälp av uppvärmning med detta munstycke, kan alla strukturer gjorda av polystyren, polyvinylklorid och andra plastmaterial böjas och deformeras till önskad form. … Platta munstycken kan variera i storlek och munstycksbredd.

Bild
Bild

Reflex

Ett sådant munstycke används ofta vid installation av ett värme- eller avloppssystem. Med sin hjälp är det lätt att värma upp och böja eventuella självkomprimerande slangar och rör. Efter uppvärmning blir de mjuka och böjer lätt i önskad vinkel, och efter kylning härdar de och behåller sin böjda form.

Bild
Bild

Skreva

Detta munstycke används vid arbete med PVC eller folieplåt . Dess andra namn är "slitsmunstycke", från termen "slits" betecknar ett spår (slits), med hjälp av vilka delar som är anslutna, kastar den ena ovanpå den andra och svetsar dem i ett enda ark med varm luft.

Bild
Bild

Skärande

Detta munstycke behövs för att arbeta med skum, vilket är lätt att skära vid uppvärmning . Med hjälp av detta munstycke görs både raka snitt och lockiga snitt och hål, vilket gör att du kan skapa många olika dekorativa delar av ett budgetpris utan speciell dyr utrustning.

Bild
Bild

Glasskydd

Detta är ett speciellt böjt (sido) munstycke med inbyggt skydd, så att du kan arbeta med glas eller andra ytor som inte tål höga temperaturer. Med sin hjälp är det enkelt att ta bort resterna av lack, kitt eller emalj från ytan på den färdiga produkten.

Bild
Bild

Speglad

Liksom den fokuserande är det nödvändigt för sammanfogning av plastdelar genom svetsning. Hon bearbetar fogarna av produkter som sedan stängs och skapar en enda duk efter stelning.

Bild
Bild

Svetsning

En specialfäste, liknande en spegel, men används för att ansluta olika syntetiska kablar eller linoleumskivor. Den skiljer sig från den föregående endast i formen av fodralet, vilket är bekvämt för att klämma och ansluta trådar och golvplåtar, och inte massiva plastdelar.

Bild
Bild

Minskning

Kommer ofta i en uppsättning med andra munstycken och fungerar som ett slags adapter för snidade eller slitsade munstycken, gör att du kan göra luftflödet ännu mer riktat. Det kan också användas oberoende för punktsvetsning av plastprodukter.

Bild
Bild

Som du kan se från beskrivningen kan vissa munstycken vara utbytbara och vissa har en ganska smal specialisering, som ofta bara krävs av proffs.

Enkla munstycken kan enkelt göras hemma, men oftast säljs de redan tillsammans med hårtorken själv.

Villkor

Att använda en hårtork med munstycke är inte svårare än en vanlig. Det finns flera rekommendationer som bör följas för att inte förstöra delen och få resultatet av högsta kvalitet.

  • Avståndet från munstyckets spets till ytan som ska behandlas bör inte vara mindre än 20–25 cm.
  • Innan uppvärmning måste ytan rengöras från smuts och avfettas.
  • Vid arbete med polymerdelar, före uppvärmning, är det nödvändigt att dessutom rengöra fogen med sandpapper och en mjuk trasa.
  • Det är bäst att klippa ojämna kanter på de anslutna delarna utan att vänta på den sista härdningen, så materialet blir lättare att skära med en vanlig konstruktionskniv eller sax.
  • En härdad fog kan slipas ner för ett renare utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Själva processen att fästa och ta bort munstycket är inte särskilt svårt. Det valda munstycket förs till hårtorkens munstycke och skruvas in tills det klickar. Efter avslutat arbete kan du också enkelt ta bort det. Det viktigaste är att följa enkla säkerhetsregler.

  • Vid arbete måste handskar, skyddsglasögon och en mask användas för att skydda huden och slemhinnorna från brännskador och ångor.
  • Verktygstråden måste vara upprullad, fri från defekter och nakna områden, munstycket får inte vara rostigt, får inte ha sprickor eller flis.
  • Det är strängt förbjudet att stänga luftintagsgallren, annars kan hårtork överhettas och till och med antändas.
  • En fungerande varmluftspistol får inte riktas mot människor och djur, luta sig mot materialet i närheten av, använda nära brandfarliga produkter och material. Titta aldrig in i munstycket när enheten är påslagen med eller utan munstycke.
  • Innan du sätter på eller tar bort munstycket på hårtorken måste du vänta tills det svalnat helt.

Rekommenderad: