Dekorera Badrummet Med Plastpaneler (108 Bilder): DIY -reparation Med PVC -paneler Och Intressanta Designidéer

Innehållsförteckning:

Video: Dekorera Badrummet Med Plastpaneler (108 Bilder): DIY -reparation Med PVC -paneler Och Intressanta Designidéer

Video: Dekorera Badrummet Med Plastpaneler (108 Bilder): DIY -reparation Med PVC -paneler Och Intressanta Designidéer
Video: KREATIVA IDÉER FÖR ATT DEKORERA BADRUMMET 2024, Mars
Dekorera Badrummet Med Plastpaneler (108 Bilder): DIY -reparation Med PVC -paneler Och Intressanta Designidéer
Dekorera Badrummet Med Plastpaneler (108 Bilder): DIY -reparation Med PVC -paneler Och Intressanta Designidéer
Anonim

Plastpaneler är ett utmärkt material för budget badrum och toalett. Ett brett utbud av dessa produkter har erövrat byggmarknaden med en mängd inredning och möjligheterna att skapa en snygg design. Att dekorera med PVC -paneler är lämpligt både i landet och i en stadslägenhet, när du behöver en enkel och hygienisk reparation av sanitära rum. Modern teknik gör det möjligt att producera högkvalitativa och hållbara paneler som ger en ekonomisk, lättskött och vacker interiör i flera år.

Bild
Bild

Panelegenskaper: fördelar och nackdelar

PVC -paneler är ett miljövänligt efterbehandlingsmaterial. GOST 19111-2001 gör att de kan användas för inredning av bostäder och offentliga lokaler. PVC rekommenderas för tillverkning av möbler, fönster- och dörrkarmar och vägg- och takdekorativa beläggningar på grund av dess låga brandfarlighet, giftfrihet och frånvaron av utsläpp som är skadliga för människors hälsa. PVC -paneler har funnit sin tillämpning i stads- och förortsbyggande, i förbättring av bruks- och sanitära lokaler på grund av deras höga hygieniska egenskaper. De kan enkelt tvättas med valfri tvålkomposition. Hög fuktbeständighet, motståndskraft mot blekning och extrema temperaturer gjorde att plast kunde ta en ledande position när det gäller inredning av badrum, toaletter i uppvärmda och ouppvärmda byggnader.

PVC -paneler är formgjutna efterbehandlingsmaterial framställd genom extrudering från vinylkloridpolymerer. Panelerna har en profilsektion med inre förstyvningar. De ger materialets styrka och förmågan att motstå böjning och deformation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Frekvensen för arrangemanget av de inre elementen påverkar materialets prestanda och kostnad. Flexibiliteten hos panelen reduceras i produkter med en hög densitet av den inre ramen.

SNiP reglerar de tillåtna tekniska dimensionerna för PVC. Tjockleken på fasaden på den yttre filmen varierar från 0,025 cm till 0,1 cm. Detta värde påverkar prissättningen och en sådan indikator som motståndskraft mot mekanisk spänning. Den tunna ytterfilmen kan skadas av vårdslös handrörelse. Ju tjockare filmen desto starkare är den. Enligt SNiP används tunnare paneler för att avsluta tak, för väggar är det bättre att använda förbättrade PVC -paneler, som är svåra att skada även med ett skarpt föremål.

En positiv kvalitet på denna finish är den extra ljudisoleringen och värmeisoleringen . Värmeisoleringsegenskaper är särskilt viktiga i badrum för att bibehålla optimala temperaturer i ouppvärmda rum. Materialet spricker eller deformeras inte när temperaturen sjunker från -50 grader till +50 grader. PVC motstår ultraviolett strålning väl, bleknar inte och blir inte sprött. Även under ogynnsamma miljöförhållanden behåller den sina dekorativa egenskaper länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

PVC -paneler är ett av de enklaste materialen att installera. Processen med att färdigställa ett litet rum kan ta bara några timmar. Samtidigt genereras nästan inget avfall, inga specialverktyg och utrustning krävs. Även en nybörjare klarar installationen av lätta plastpaneler. Genom att fästa trimmen på ramen kan du dölja defekter i väggar och tak. VVS -rör och elektriska ledningar är gömda inuti ramen, vilket ger dekorativitet till hela rummet.

Nackdelarna är låg motståndskraft mot mekanisk påkänning och låg bärighet . Till exempel kommer det att vara omöjligt att hänga ett skåp i badrummet utan ytterligare strukturella delar av ramen. Det finns en viss gulning av det vita pigmentet från exponering för solljus, men i badrummet och i badrummet påverkar direkt solljus sällan väggbeklädnaden under lång tid. Plastens hållbarhet och prestanda är betydligt sämre än porslinsgods eller kakel av natursten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mängd olika dekorationer av panelernas yttre yta ger gott om möjligheter till inredning billigt och snyggt. Panelerna kan ha både monokroma färger och imitera natursten, tegel, trä. Den yttre ytan är ofta dekorerad med fototryck i form av en panel eller prydnad med ett mönster. Dekoren på panelernas fasad utförs med hjälp av laminering, vilket ger materialet ytterligare en hållfasthetskoefficient. Med modern teknik för fotoutskrift kan du skapa en ritning av hög kvalitet som behåller sin dekorativa effekt länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer PVC -plast för att avsluta ett badrums inre bör du bekanta dig med typerna av detta byggmaterial. Det finns två typer av paneler - vägg och tak. De skiljer sig åt i tekniska egenskaper och dimensioner. Väggpaneler har ökat slagmotstånd, böjningsmotstånd och hållfasthet. Dessa egenskaper tillhandahålls av närvaron av ett stort antal förstyvningar och deras tjocklek - honungskakorna i den inre ramen är 1 millimeter tjocka. Takpaneler kan ha en lätt ram och ett tunnare ytterskikt. I detta fall är tjockleken på väggpanelerna 8-10 millimeter och takpanelerna är 4, 5-8 millimeter.

I form är produkterna i form av foder, paneler och ark . Foder är smala remsor från 10 centimeter breda och upp till 6 meter långa, utrustade med en låsanslutning. Låset stänger kanten av remsan på båda sidor, en analogi av en yta trimmad med en remsa erhålls. PVC -ark har en bredd från 80 till 200 cm, och en längd från 105 till 405 cm. Vid tillverkning av plåt används skummad PVC -teknik, vilket ger ökad styrka och präglad textur. Arken är fästa på limmet, inte på ramen, vilket kräver ytterligare utjämning av väggen eller takytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest efterfrågade typen av efterbehandling är paneler. Det är ett lätt, lätt att installera material med totala dimensioner på 30-50 centimeter breda och 260–300 centimeter långa. Panelerna kan förses med ett isoleringsskikt av polyuretanskum för att öka värmeisoleringen. Panelerna kan monteras på en rackram med hjälp av spikar eller skruvar. Det andra sättet - panelerna limmas direkt på väggen eller golvplattan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det nya högpresterande materialet är PVC-sandwichpanel. Detta material har en något annorlunda struktur. Istället för en bikakestomme finns det ett lager kraftpapper mellan de två lagren av film. Den yttre beläggningen består av ett dekorativt lager och ett överlägg - ett skyddande lager. Limning sker genom pressning med formaldehydhartser. Metalliska matriser med ett specifikt mönster används för att ge en lättnadstekstur.

Bild
Bild
Bild
Bild

PVC -paneler eller foder har sömmar eller sömlösa fogar . Låsanslutningen stänger kanterna på lederna, vilket resulterar i en yta som liknar en träsvarvning. För taket används foder eller paneler med sömlös skarv. Det kommer inte att vara möjligt att uppnå fullständig likhet med ett sträcktak, men elementens leder är utjämnade och osynliga så mycket som möjligt. En slät dekorativ finish kan erhållas på väggar eller tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Paneler med dekorativa sömmar för att imitera kakel tillverkas speciellt för inredning av badrum. Den sömlösa sammankopplingsfogen och de karakteristiska”sömmarna” skapar en estetisk kakelplatta för keramiska plattor. Inredningen på sådana kakelpaneler imiterar badrumskeramikens kollektioner och skiljer sig inte från riktiga plattor när det gäller färgernas ljusstyrka. För att dekorera ett rum är det bättre att köpa hela uppsättningen från en sats, eftersom färgämnet kan variera något.

När du väljer PVC -paneler är det värt att mäta tjockleken på ytplasten. I en kvalitetsprodukt når den 2,5 millimeter. Denna tjocklek ger bra mekaniskt motstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att uppmärksamma styvheternas täthet. Kvaliteten på den inre ramen kan bestämmas i vikt genom att jämföra två paneler av samma storlek. Högre kvalitet kommer att väga mer. Extern inspektion av panelen för bucklor och skador kommer att undvika förvärv av material av låg kvalitet.

Tillverkare erbjuder ett urval av olika typer av ytskikt: slät eller texturerad . Texturen ges i pressningsstadiet. Ytan kan vara matt, blank eller halvblank, med eller utan mönster. Ritningen appliceras på två sätt, termisk överföring eller offsettryck, och fixeras ovanpå med matt eller blank lack. Den andra metoden - laminering, innebär applicering av en speciell film med ett mönster av strukturen hos alla naturliga efterbehandlingsmaterial: trä, sten, tegel, metall.

Bild
Bild

Träning

Det estetiska utseendet på den dekorativa beläggningen med PVC -paneler kommer att erhållas om ytan är ordentligt mantlad. För att göra detta måste du köpa inte bara efterbehandlingsmaterial utan även komponentprofiler. Profiler behövs för att dekorera den angränsande finishen på golvet, taket, hörnskarven. Lister finns i följande typer: profil för inre och yttre hörn, anslutningsprofil för olika element, universalprofil, golvlist, tak gesimnad och gjutning för uttag och ventilation. Profiler väljs ut av panelernas storlek eller foder och av den externa designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa kostnadspost är inköp av fästelement . För rum med hög luftfuktighet är det lämpligt att montera paneler eller foder på en ram av en metallprofil. Detta kräver närvaro av terminaler och självgängande skruvar med en pressbricka som skyddar plastytan från bristning.

Om en trälåda väljs är det bekvämare att fästa panelerna med en häftapparat eller spik. Man bör komma ihåg att trä inte motstår fukt och ruttnar bra, i badrummet kan det ändra volymen och deformera beklädnadens yta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Limmetoden är den enklaste och behöver inte ytterligare strukturer. Den största svårigheten med detta beklädnadsalternativ är att jämna ut ytan på väggen och taket. Hela komplexet av arbeten utförs: ytan rengörs till en betongplatta, behandlas med en primer och putsas med ett grovt lager. Dessa aktiviteter kommer att kräva inköp av ytterligare material - kitt, cementblandning och primer.

Innan arbetet avslutas utförs kommunikationen. Med limmetoden måste vattenledningar och elektriska ledningar sänkas in i väggar och tak. En perforator används för att spåra kanaler för att lägga tekniska system.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att avsluta golvet med kakel, limmas plattorna innan plastfärgen. Alla förberedda ytor behandlas med en antiseptisk lösning mot bildning av mögel och mögel.

Verktyg och beräkning av materialmängd

Korrekt beräkning av erforderlig mängd material hjälper till att göra en ekonomisk reparation. Väggarnas eller takets yta beräknas. Det är bättre att göra detta för varje vägg separat. Beräkna ytan på en PVC -produkt. Detta värde divideras med ytan på ytan som ska klippas och det erforderliga antalet paneler eller remsor erhålls. I beräkningen måste du ta hänsyn till ytans höjd och korrelera den med längden på panelerna eller fodret. Efter att ha beräknat antalet paneler måste du lägga till 10-15 procent för att klippa och trimma materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan uppskattar de nödvändiga lister av lister och profiler utifrån antalet hörn och rummets storlek . Längden på sockel- och tak gesimser är lika med omkretsen, med hänsyn tagen till eventuella utstick eller nischer. Profilen eller virket för svarven beräknas från steget att fästa ramskenorna på 50-60 centimeter. Det erforderliga antalet självgängande skruvar beror också på storleken på svarvsteget och panelernas bredd. Korrekt organisation av arbetet inkluderar förberedelse av nödvändiga verktyg.

Du måste förbereda en sticksåg, borr eller hålslagare, bågfil, nivå, måttband, konstruktionshäftapparat, rätvinklig triangel, eltejp.

Bild
Bild

Installation: metoder

Om du bestämmer dig för att dekorera badrummet och toaletten med dina egna händer, bör du veta om invecklingarna i installationsprocessen. Det genomförs på två sätt: ramlös och trådram.

Ramlöst sätt

Ramlös metod - fixering av panelerna på väggen eller takplattan med lim. Denna metod används i närvaro av plana ytor för efterbehandling. Väggarna är förjämnade med gips tills ett minimum av 3 mm sjunker. Särskild uppmärksamhet ägnas åt bearbetning av hörn, det bör inte finnas några stötar och betonggräs för att säkerställa att panelerna sitter tätt. Kanske är väggarna mantlade med gipsskivor, då försvinner problemet med att jämna ut väggarna, panelerna limmas direkt på gipset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Endast lim krävs för installation . Bättre att använda "flytande naglar", speciellt PVC -lim eller tätningsmedel av polyuretan. Ytan behandlas med ett antiseptiskt medel och en primer för lim. "Flytande spikar" appliceras punktvis över hela panelens plan från baksidan med hjälp av en pistol. Panelen pressas mot väggen och rivs omedelbart av, limet kommer in i en kemisk reaktion från mekanisk påfrestning. Efter fem minuter limmas panelen slutligen på plats. För att påskynda processen rekommenderar experter att förbereda flera paneler på detta sätt.

Speciellt PVC -lim appliceras på panelen eller väggen. Produkten pressas mot väggen på ett avstånd från kontrollmärket med ett par centimeter, pressas sedan mot ytan och flyttas till önskad plats. Tätningsmedlet appliceras också punktvis och elementet fixeras omedelbart. Panelen pressas ordentligt mot ytan av finishen, sedan flera gånger var 2-3: e minut, upprepas pressningen tills tätningsmedlet härdar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För alla typer av lim gäller en regel - limmet appliceras med streckade streck, något steg tillbaka från panelens kant, så att det vid fixering inte kläms ut och inte fläckar framsidan.

Hörnen är dekorerade med speciella profiler för PVC -paneler, men du kan också använda vanliga plasthörn i lämplig färg. De appliceras på fogen och fixeras med ett tätningsmedel. Efter att limmet har torkat helt förseglas alla fogar med "kallsvetsning" för att förhindra att vatten tränger in i panelerna och mögelbildning. Alla plastdelar torkas av med en fuktig trasa från damm före användning och väntar på torkning, först efter att limet applicerats. Andra typer av lim kan också limmas, men de har en fast fixering och brist på flexibilitet, vilket förkortar livslängden för PVC -paneler.

I närvaro av plana ytor för efterbehandling är detta det enklaste att installera och det mest ekonomiska sättet att vända. Det finns inget behov av speciella konstruktionskunskaper, du behöver inte köpa ytterligare material, förutom lim. Installationsprocessen tar lite tid. Att fästa panelerna med lim minskar inte storleken på det redan lilla rummet i badrummet och toaletten. Tät passform mot väggen skyddar panelerna från deformation och mekanisk belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rammetod

Rammetoden för installation kräver vissa yrkeskunskaper och ett specialverktyg i form av en borr, perforator eller skruvmejsel. Väggens eller takets yta är jämn och blir av med uppenbara avlastningsutskott eller fördjupningar och sprickor. Applicera ett lager flytande vattentätning med en pensel eller rulle. Vattentätning är nödvändig i rum med hög luftfuktighet - badrum och kök, i andra rum krävs det inte. Den slutliga behandlingen utförs med ett antiseptiskt medel.

För ramen i badrummet är det bättre att köpa en metallprofil , det ger inte efter för förfall. Ramens kontur är gjord av UD -profilen och guiderna från CD -profilen. Den största svårigheten ligger i installationen av läktarna. Här behöver du en perforator för att fästa profilen på pluggarna och en skruvmejsel för att ansluta detaljerna i lådan. Nivån kontrolleras regelbundet med avseende på korrekt placering av ramskenorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid avvikelse placeras ett tunt lager plywood eller ett snitt av en stång under styrskenan vid fästpunkten för pluggen för att jämna ut nivån.

Den första remsan på väggen är fixerad i hörnet mittemot ingången så att den inte skärs av och utsikten är estetiskt tilltalande. Den kontrolleras med en nivå och fixeras med självgängande skruvar i botten och toppen, så att remsan sitter fast ordentligt. Det är nödvändigt att fixa det på en plats som sedan stänger sockeln eller gesimsen. Paneler fästs på ramen med hjälp av klämmor, som installeras vid panelens övergång med lådorna i lådan. Cleamers är praktiska fästen som gör det enkelt att byta panel om den skadas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ramlösa metoden är bekväm för väggdekoration. Ramelement på väggen sätts upp för att dölja avlopp och vattenledningar. Det är bättre att göra taket på en ram för placering inuti ledningarna och basen på belysningsarmaturer. Enligt tekniken är väggarna först vända, och först då i taket.

Väggar

Efter att ha bestämt dig för att montera PVC -paneler själv, bör du bestämma installationsmetoden. För ägare av plana väggar är det tillräckligt att köpa lim och börja installera. Men även i det här fallet kommer det att vara nödvändigt att lösa frågan om att sätta upp en ram för en låda som täcker rören. I de allra flesta fall uppfyller väggarna i badrummet inte normerna för att klistra in. Du måste välja vad som ska vara enklare i det här fallet: att putsa eller montera lådan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

  • En linje av den övre gränsen för finishen dras på väggen. Dekorationer kan sluta under taket eller ta upp en del av väggen, hälften eller en tredjedel. Den övre gränsen under taket slutar på nivån för det falska taket. Vanligtvis drar sig 10 centimeter tillbaka från golvplattan, detta är tillräckligt för att rymma armaturerna.
  • Installationen av profilen för svarven börjar. Den första profilen skärs till önskad längd och förstärks så nära golvet som möjligt för att göra det lättare att montera golvlisten. Sedan sys den övre stången. Det är mer bekvämt att göra fästelement med pluggar, kontrollera nivån på ramskenorna. De övre och nedre lamellerna är anslutna i väggens hörn, en sluten slinga erhålls.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vi väljer panelernas placering: horisontellt eller vertikalt. Paneler monteras vanligtvis vertikalt, fodret kan placeras på två sätt. De börjar fylla ramens kontur med styrprofiler, beroende på denna faktor - längs eller tvärs, i steg om 45 till 60 cm. Varje element i lådan kontrolleras med en nivå för avvikelse från horisonten. Svarten är klar.
  • En startplint av plast av önskad storlek installeras längs lådans kontur. En hörnprofil placeras i hörnfogarna. Paneler börjar sättas in i den resulterande ramen. Vid den första delen skärs anslutningspiken längs hela längden och skjuts in i hörnprofilen tills den stannar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling börjar från hörnet mittemot ingången med vertikal beklädnad, och med horisontell beklädnad monteras den första delen från taket.

Rörboxen börjar göras från markeringarna på golvet och taket, sedan monteras ramens nedre och övre konturer längs pennlinjen. Lådans form kan vara rektangulär, halvcirkelformad eller triangulär. Den övre delen av ramens svarvning för lådan fästs i takplattan. Med önskat steg monteras tvärstängerna från snittprofilen. Lådans ram är mantlad med paneler. Lådan för badrumsskålen är på samma sätt gjord.

Den sista panelen på varje vägg kan vara ett problem . Vanligtvis måste det justeras. Skräddarsy görs noggrant och försöker att inte trycka igenom plasten. Det kan vara svårt att sätta in den här delen i ett hörn eller kantprofil, så den kan fästas tillsammans med den sista delen. Vid utgångarna på eluttag och strömbrytare på väggen längs omkretsen av uttagslådan görs en låda så att panelen inte tränger igenom när du använder elektriska apparater.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Det är att föredra att trimma taket med paneler på ett ramformat sätt. En metallprofil och upphängningar används på lådan. Det första steget är att ställa in profilerna längs takets kontur på önskad nivå. För enkla elektriska ledningar kan listerna fästas direkt på golvplattan. För att sänka taket med 5-10 centimeter eller mer, använd speciella hängare för en metallprofil. Efter montering av svarvkonturen fästs styrningarna i steg om 50-60 centimeter.

Bild
Bild

Nästa steg är att fästa startlisten längs med ramens kontur . Det är mer bekvämt att applicera taklisten direkt, den har en gesimsprofil. Det är bättre att montera en profillist med lim så att den inte deformeras av att skruva in skruvar. Börja installationen av plastpaneler från den bortre väggen mittemot ingången. Den sista panelen trimmas på plats och sätts in i spåret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det sista steget skärs hål ut för elektriska apparater. Märkningen utförs under installationen. Hålen är gjorda med en konstruktionskniv med utbytbara blad. Det är nödvändigt att övervaka noggrannheten i denna operation så att locket senare stänger luckan helt, annars kommer ett fult utseende av taket att visa sig. Elektriska ledningar med isolering förs ut i hålen för att installera lampor när installationen är klar. För LED -bandbelysning är spåret endast gjort för ledningarnas utgång, eftersom själva lamporna är placerade på takets yta.

Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma värmeisoleringen av belysningsenheter med konventionella glödlampor. Plafonderna ska sänkas ett visst avstånd från plasttaket, och om belysningsarmaturen är i takets plan är det nödvändigt att tillhandahålla isolering från uppvärmning.

Annars kan varm strålning deformera plasten, en gul fläck kommer att dyka upp vid uppvärmningspunkten. Halogen- och LED -lampor utgör inget sådant hot, de kan placeras var du vill.

Raminstallationsmetoden låter dig utrusta ett tak i två nivåer . I låga badrum förseglas takets huvudsakliga yta med en limmetod eller på en svarv utan upphängningar. Ramen på den andra nivån är monterad analogt med en rörlåda, bara den ligger i taket och har önskad form. Taket i två plan skapar en säker höjd för elektriska ledningar och ger taket ytterligare dekorativa egenskaper. Belysning längs omkretsen av den lägre nivån gör visuellt taket högre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ventilation

Ventilation i badrummet är av stor betydelse för husets invånares välbefinnande och för att upprätthålla ett bekvämt inomhusklimat. Med dålig luftcirkulation kommer plastpaneler mycket snart att bli mögliga på grund av konstant fuktighet och höga temperaturer och utgör ett hot mot hushållens hälsa. Efter installationen måste PVC -paneler förseglas försiktigt vid alla skarvar med ett transparent tätningsmedel och säkerställa obehindrad luftåtkomst från ventilationsaxeln. För att göra detta skärs ett hål i väggpanelen för att passa ventilationsfönstret och dekoreras med en speciell plastgrill.

Det är värt att placera en elektrisk fläkt i ventilationshålet för att öka cirkulationen av luftmassor . Fläktar är av olika typer: avgas, fläktar med flera driftsätt. Efter att ha plockat upp en lämplig, tänker de på sättet att leverera ström. Den bästa lösningen skulle vara att föra den elektriska ledningen till badrumsbrytaren. Dessa aktiviteter utförs före väggbeklädnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Takkonstruktioner behöver god ventilation, så fläkten placeras inte bara i ventilationsaxeln, utan också i taket. För bra luftutbyte placeras diffusorer i motsatta hörn av taket.

Var noga med att inte låta ventilationsgallret falla på läktaren. Rektangulära hål markeras och skärs ut, en ventilationsgrill limmas på limet eller tätningsmedlet

Vårdfunktioner

Fördelen med PVC -paneler är mycket enkelt underhåll. För att ta bort damm är det tillräckligt att torka av dem med en fuktig trasa när det blir smutsigt. Mer påtaglig smuts - fläckar, skrivning med en penna, smutsiga fläckar, kan rengöras med vanliga tvättmedel. Panelerna kan rengöras med en hård borste och tvättmedel för att ta bort envisa fläckar. Inskriptioner med en penna tas bort med särskilda medel för att ta bort fläckar på plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under rengöring, använd inte metallborstar för att rengöra plasten, eftersom metallen lämnar repor på ytan. Det är nödvändigt att överge starka kemiska rengöringsmedel som innehåller syror, aceton och blekmedel. Dessa ämnen kommer att förstöra skyddsfilmen och förstöra panelens utseende.

Intressanta designidéer

Ett brett utbud av inredning av PVC -paneler, deras motståndskraft mot ogynnsamma miljöer, enkel installation, praktiskt, överkomligt pris gör att de kan användas för att uppdatera utseendet på badrummet och i "Chrusjtjov", och i ett trähus och i snyggt modernt boende för unga. Du behöver bara välja lämpliga dekorativa paneler och komma med ett designalternativ för att skapa en estetisk och effektiv rumsdesign med egna händer. Paneler eller foder har en inverkan på organisation av rummet. Horisontella paneler förlänger visuellt väggen eller taket, vilket får badrummet att se längre ut. Vertikala väggpaneler får rummet att se högre ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Finishens färgpalett är av stor betydelse . Om det saknas naturligt ljus är det värt att välja ljusa nyanser. Vita, gula, blå bilder förstorar rummet. Mättat grönt, blått, svart kommer att ge soliditet, men de kommer att krympa utrymmet och ge det mörka toner. Du kan undvika detta genom att lägga till vit färg till finishen. Till exempel mörka väggar och vita tak och golv, eller vice versa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du kombinerar färger måste du styras av kompatibiliteten längs färghjulets spektrum. Intilliggande färger ger en nyanserad kombination. Mittemot - kontrasterande. Färgerna som ligger högst upp i en likbent triangel inom spektrumet harmoniserar med varandra. I avsaknad av konstutbildning är det bättre att följa dessa regler och försöka att inte använda mer än tre olika färger i ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Coola toner av valfri färg gör rummet strängare och ljusare. Varm - ger mjukhet och komfort. När du väljer en inredning måste du vara uppmärksam på bildens storlek, den ska stå i proportion till rummets volym. Det expanderar mycket väl rummets gränser med en panel med ett perspektiv som går i fjärran. I ett litet badrum skapar en sådan panel på en av väggarna det nödvändiga djupet och volymen.

Bild
Bild

Panelen kan placeras inte bara på väggen, utan också i taket. Det kan vara en romantisk tomt eller ett blomsterarrangemang. Det är nödvändigt att välja tomter där det finns en himmel eller ljusa luftiga bilder. En gräsmatta med blommor i taket kommer att vara dissonant och kommer inte att ge en känsla av rymlighet. I ett tvåbelyst tak med bakgrundsbelysning ser en panel med en blommig prydnad i form av ett glasmålningsfönster eller ett vattenelement spektakulärt ut.

Bild
Bild

I små och trånga badrum i gammal stil kommer ett glansigt tak att lägga till utrymme och höjd. Metalliska och speglade PVC -takpaneler på grund av deras reflektivitet kommer att göra ett oändligt perspektiv. En speglad yta med en gyllene glans hjälper till att skapa en lyxig miljö. Motljuset multiplicerar den reflekterade belysningen. Den ädla gula metallen kommer att skapa en behaglig varm ton i badrummet.

Bild
Bild

För fans av den populära Provence -stilen är det bättre att välja diskreta blommönster. Panelen kan dekoreras med en kant. En annan metod innebär paneler till mitten av väggen eller något under. Resten av väggytan är jämn för målning med akrylvit. Den nya generationen vattendispersionsakrylfärger har en andningsbar struktur, hög fuktbeständighet, luktfri och torkar snabbt.

Bild
Bild

Lantlig stil liknar alla lantstilar. Foderpaneler, som liknar träbeklädnad, kommer att närma sig den naturliga enkelheten. Här kan du plocka upp paneler med ett snittmönster av naturligt trä, träkorns vackra struktur kommer att ge mjukhet. Tillverkare erbjuder högkvalitativ imitation av ett snitt av ett träd av vilken art som helst. Efterbehandling väljs i ädla ljusa toner av ek eller vit lönn och ask, rödaktiga toner av körsbär, gul lind eller cederträ. En kreativ kombination med några naturliga träelement hjälper till att skapa ett badrum i lantlig stil.

Bild
Bild

Träliknande plast ger enorma möjligheter till personlig kreativitet. Trädekorationer kan användas för att sy upp väggar eller tak. Den pittoreska knuten tall eller den rika chokladfärgen på det afrikanska wengeträdet kombineras vackert med vita, mjölkiga toner i takets inredning eller delar av väggarna. Du kan kombinera paneler inte bara horisontellt, utan också vertikalt eller i form av skär. Teknologisk högteknologi föredrar ledigt utrymme. Här kan en vägg mantlas med paneler som imiterar en fashionabel betongyta, angränsande väggar är dekorerade med trä.

Bild
Bild

Mosaikplattor, populära idag, återges i tryck på PVC -paneler. Strukturella element är mantlade med en sådan mosaik med gyllene inneslutningar. Stora väggar är färdiga med PVC - plåt med inredning för ett snitt i trä. Polerad metallutrustning och kommunikation belyser badrummet. Bakgrundsbelysningen gör reflektioner av metallspel, interiören tar de lyxiga funktionerna i en dyr art deco -stil.

Bild
Bild

Praktisk och bekväm minimalism kombinerar framgångsrikt vit färg och intressant konsistens av barrträd. Enkel vit VVS, billiga möbler, rektangulära former är en bra lösning för små badrum. Även en nybörjare kan designa en sådan design. Huvudvillkoret är att ju mindre inredning och tillbehör, desto mer exakt blir interiören i stil med minimalism.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en inredning i klassisk stil, välj paneler för kakel med en blank yta. Paneler är lämpliga för olika typer av marmor av grönaktiga, rosa, stålfärger. Det är en bra idé att välja inredning i romersk stil med kanter. Ädla färger föredras: vit, beige, guld. En låda med VVS -tjänster ska sys upp med en kontrastfinish. Den klassiska bilden kommer att kompletteras med vitt blankt VVS och gamla romerska motiv i gränsen.

Bild
Bild

En trendig och snygg inredning erhålls med ljus inredning. Glansiga vita plastplattor sys i botten på ett litet badrum. Taket hålls i brons. Du kan sy den med liknande paneler, du kan bara måla golvplattan. Väggarnas mellersta del är målad i ett ljust färgschema som du gillar bäst. Färgen måste nödvändigtvis vara ljus, det kommer att vara höjdpunkten på ett loft eller ett högteknologiskt badrum.

Bild
Bild

Djurbilder är bra för afrikanska stilar. I badrummet måste du vara mycket försiktig när du väljer ett mönster. Ett litet utrymme ska inte täppas till med stora djurfigurer. Små mönster försvinner på väggytan. Bilden väljs för ett specifikt rum, den måste vara proportionell. Den animalistiska bilden ska matcha hela finishen och matcha tonen med resten av beklädnaden. Det här är kännetecknen för grungestilen.

Bild
Bild

Mycket vackra kollektioner för badrumsinredning erbjuds av inhemska och utländska tillverkare. Panelerna passar organiskt in i väggens eller takets design. Professionella designers väljer rätt nyanser och kombinationer och ordnar prydnaden så att den kan placeras i ett badrum av valfri storlek. Detta uppnås genom ett tillräckligt stort enfärgsfält.

Bild
Bild

Den moderna, eleganta designen på panelerna gör att du kan ordna en spektakulär interiör. Tillverkare väljer en rad av sina följeslagare, som kan kombineras efter behag. Oavsett hur materialet är arrangerat kommer ett noggrant urval av nyanser att se fördelaktigt ut i alla versioner. Detta är en utmärkt väg ut för människor som är långt från konstvärlden - att köpa kompletterande paneler med en färdig ensemble av färger och texturer.

Bild
Bild

När du väljer dekorativa plastpaneler är vitt av stor vikt. Monokromt vitt skapar ett sjukhusinteriör, så det måste spädas. Den nyanserade kombinationen av vitt och beige, vitt och grått skapar ett tråkigt utseende. För aktiva och energiska människor är kontrasterande växlingar av vitt med ljusa och saftiga färger lämpliga: ljusgrön, rosa, blå.

Bild
Bild

Att inreda ett badrum med egna händer och skapa en exklusiv inredning är en mycket spännande upplevelse. Ett brett utbud av dekorativa efterbehandlingsmaterial skapar möjligheter för utförandet av alla idéer.

Rekommenderad: