Profilkontakter: Anslutning Av En Aluminiumprofil Till Varandra, 60x27 Med Flera, Hörn På En Och Två Nivåer

Innehållsförteckning:

Video: Profilkontakter: Anslutning Av En Aluminiumprofil Till Varandra, 60x27 Med Flera, Hörn På En Och Två Nivåer

Video: Profilkontakter: Anslutning Av En Aluminiumprofil Till Varandra, 60x27 Med Flera, Hörn På En Och Två Nivåer
Video: Right angle: Rexroth profile and connection screw, with end cap 2024, April
Profilkontakter: Anslutning Av En Aluminiumprofil Till Varandra, 60x27 Med Flera, Hörn På En Och Två Nivåer
Profilkontakter: Anslutning Av En Aluminiumprofil Till Varandra, 60x27 Med Flera, Hörn På En Och Två Nivåer
Anonim

Profilanslutningen underlättar och påskyndar processen med att sammanfoga två sektioner av profiljärn. Profilens material spelar ingen roll - både stål- och aluminiumkonstruktioner är ganska tillförlitliga för specifika uppgifter.

Bild
Bild

Vad det är?

För att inte fila och ansluta profilerna manuellt producerar byggbranschen ytterligare element - kontakter gjorda av tunn plåt (upp till 1 mm i tjocklek) järnskuren enligt ett visst mönster. Teknologiska lober och luckor i denna del är böjda på ett sådant sätt att profilsektionerna som ett resultat är anslutna ganska tillförlitligt . I detta fall utesluts ytterligare lossning av anslutningen - delen är ordentligt fixerad med självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Kontaktdon skiljer sig åt och kan vara av flera typer: raka hängare, fästen, anslutningsplattor i olika utsprång. Många hantverkare gör de enklaste kontakterna på egen hand - från rester av tunnplåt, rester av plastfasad, staket wellpapp, sektioner av tjockväggiga metallprofiler och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller dimensioner passar sådana hållare (kontakter eller kontakter) in i den avsedda omkretsen av profilsektionen.

Det är viktigt att bara veta bredden på huvud- och sidoväggarna på den U-formade profilen.

I säljarens prislista finns det vissa storlekar, till exempel 60x27, 20x20, 40x20, 50x50, 27x28 och så vidare . Det här är profilens dimensioner. Hållarens faktiska storlek är bara 1,5-2 mm större i längd och bredd - en sådan marginal tas så att profilen passar in i hållarens gap oskadad. PP -anslutning ("profil till profil") är en term som används av hantverkare av efterbehandlingsarbeten.

Syskon

En-nivå-kontakter gör att du kan skapa en pålitlig vinkelrät anslutning av två segment, som om du går igenom varandra (rakt igenom). En enkelnivåskontakt kallas en "krabba" för sin 4-sidiga struktur, som när den är utfälld är en vanlig snitt . Tekniska hål borras i den centrala delen och i ändarna på "krabban", lämpliga för specifika självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Befälhavaren kommer att behöva borra profilen på egen hand endast vid de punkter som tydligt är avsatta för de självgängande skruvarna, som sammanfaller med placeringen av fabrikshålen i själva "krabban".

Koppling utförs med hjälp av en modul från alla fyra sidorna. Fyrsidig fixering underlättar installationen av tvärstängerna. Manövreringsförfarandet är ganska enkelt, och den monterade ramen tål en betydande belastning. " Krabba" är gjord av härdat stål täckt med ett tunt (tiotals mikrometer tjockt) lager av zink.

Två nivåer

En 2-nivåskontakt används när rummet där de befintliga taken är täckta med gipsskivor har för mycket utrymme. För väggar - för att spara utrymme - är ytterligare absorption av ledigt utrymme på grund av den andra profilen installerad vinkelrätt mycket kritisk . Undertaket ger ett extra avstånd mellan kakelstrukturen och taket mellan golv - det är här det extra gapet är praktiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designen i två nivåer fungerar bra för konstruktion av skiljeväggar, särskilt mellan varma (uppvärmda) och kalla (inga uppvärmnings) rum.

Det gör att du kan lägga ett dubbel lager isolering mellan gipsskivorna, vilket effektivt påverkar värme och ljudisolering . Kärnan i kontakten är att böja den på två ställen med avstånd från varandra med bredden på själva profilen, med 90 grader. Metoden är bra för hantverkare vars byggnadsarbete är i stor skala.

Hur man använder?

För att arbeta med profiler behöver du olika verktyg, inklusive elektriska

  1. Borr- eller hammarborr, borr för metall och betong.
  2. Kvarn med skärskivor för metall. Skivorna som krävs för arbete har en "emery" -struktur, själva skivan är gjord av korund och glasfiber. Deras slipande ytor kommer lätt att slipa, trimma och skära metalldelar.
  3. Skruvmejsel och tvärbitar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom profilen och kontakterna behöver du:

  1. plastpluggar, konstruerade för diametern på den valda borren;

  2. självgängande skruvar (gjorda av härdat stål), deras storlek motsvarar landnings (inre) dimensioner på pluggarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Små pressbrickor kan behövas. En metallprofil - även en stål - kan förenas genom svetsning . Faktum är att det inte alltid är möjligt att hitta tunna elektroder för punktsvetsning, det bästa alternativet är skruvfästen. Men en tjockväggig stålprofil - med en väggtjocklek på 3 mm eller mer - är fortfarande önskvärd att anslutas genom svetsning: elektroder med en stål (inre) stavdiameter på 2,5-4 mm finns på marknaden överallt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss analysera proceduren för installation av en ram på en nivå

Markera och skär profilramen i sektioner . Om det behövs, öka den saknade längden på elementen med hjälp av syskonkontakter, som faktiskt är hälften av "krabban" - de tjänar bara som styrklämmor och behåller inte rätt vinkel för skärande profilsegment. Observera att längden på segmentet ska vara kortare än avståndet mellan motsatta väggar i rummet (eller mellan golv och tak) med en centimeter vid sågning och / eller förlängning av profilen. Detta gör det lättare att snabbt och exakt mäta och jämna ut segmentet.

Bild
Bild

För att installera "krabba", placera kontakten på önskad plats, markerad med en konstruktionsmarkör, med kronbladet inåt, i profil . Tryck på den så att de fyra "antennerna" längs sidoytorna kommer in i profilen och låses in i den (du hör ett klick). På samma sätt, fixera bitarna av samma profil på samma "antenner". Böj de återstående kronbladen runt profilens sidoväggar på alla fyra sidorna och skruva sedan fast dem med självgängande skruvar.

Bild
Bild

Du kan antingen borra hål för vanliga självgängande skruvar av "bug" -typen, eller köpa självborrande skruvar av samma längd, men med en spets gjord i form av borrens arbetsdel.

Den resulterande anslutningen kommer att hålla säkert och starkt både själva taket (gipsskivor eller en prefabricerad armstrongtypkonstruktion), och stå upprätt och hålla samma gipsskiva vertikalt på huvudväggen.

Krabban fungerar inte bra som hörnkontakt- den är främst en korshållare, eftersom delen skulle skäras i enlighet därmed för en T- och L-formad dockning.

För att installera hållaren på en tvånivåprofil måste du utföra ett antal steg.

Placera denna kontakt i korsningen (fastsättning) sektioner av profiler till varandra efter att ha böjt dem på rätt ställen.

Bild
Bild

Tryck in flikarna på hållaren i den andra (ligger nedanför, under den första) profilen så att den smyger sig mot den övre och går in i den nedre med ett klick.

Bild
Bild

Se till att bottenprofilen hänger säkert i hållarens ändar , och dra åt sidoväggarna med självgängande skruvar - "buggar". Hållarens sidor ska fästas tätt på sidorna av den övre profilen - de är faktiskt förenade med den övre, men de håller det nedre profilsegmentet.

Bild
Bild

Kontrollera att profilerna är ordentligt åtdragna. Båda metoderna används inuti (inredning med gipsskivor) och utvändigt (sidosättning) med lika stor framgång.

Om det inte fanns några hållare i närheten, men för att fortsätta - och slutföra i tid - är efterbehandlingen fortfarande nödvändig, skärs hemlagade hållare ur rester av aluminium, stål och plast.

Det är svårt att skära en "krabba" eller en tvånivåshållare, men det är möjligt att använda remsor av metall och plast, böjda och skurna till metallprofilens storlek . Huvudkravet är hemlagad sammanfogning, inklusive skärning och trimning, justering av profilsektionerna, ska varken sticka ut eller leda till att profilbasen sjunker under vikten av gipsskiva eller undertak, väggpaneler eller sidosidor.

Rekommenderad: