Halkskyddsprofil: Inbäddad Aluminium, Med En Gummiinsats Och Andra Halkskyddsprofiler På Tröskelsteget, Hur Man Installerar

Innehållsförteckning:

Video: Halkskyddsprofil: Inbäddad Aluminium, Med En Gummiinsats Och Andra Halkskyddsprofiler På Tröskelsteget, Hur Man Installerar

Video: Halkskyddsprofil: Inbäddad Aluminium, Med En Gummiinsats Och Andra Halkskyddsprofiler På Tröskelsteget, Hur Man Installerar
Video: Instructions: Self-assembly of HARO Euro-Step stair nosing Type 320 2024, Maj
Halkskyddsprofil: Inbäddad Aluminium, Med En Gummiinsats Och Andra Halkskyddsprofiler På Tröskelsteget, Hur Man Installerar
Halkskyddsprofil: Inbäddad Aluminium, Med En Gummiinsats Och Andra Halkskyddsprofiler På Tröskelsteget, Hur Man Installerar
Anonim

En trappa, i vilken byggnad den än befinner sig, och vad den än är, utvändig eller invändig, smal eller bred, spiralformad eller rak, måste nödvändigtvis vara lämplig inte bara i design utan också vara säker. Säkerheten, precis som alla andra delar av trappan, beräknas även vid designtiden. För att säkerställa det och eliminera risken för skada vid förflyttning uppför trappan används dynor, som också kallas halkskyddsprofiler. Det handlar om dessa överlägg som kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Det finns speciella regleringsdokument som reglerar alla krav inte bara för installation utan även för trappans säkerhet. GOST anger tydligt vad trappan ska vara, vilka krav alla dess strukturella element ska uppfylla.

En av punkterna i GOST indikerar att trappan måste vara utrustad med en halkskyddsprofil . Detta är ett obligatoriskt trappattribut. Den kan vara tillverkad av olika material för att säkerställa lyft och sänkning. Halkskyddsprofilen kan installeras både på trappan och på tröskeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många fall där människor skadades precis på tröskeln eller på trappan när de kom in i byggnaden. Detta beror på att golvmaterialet som används för efterbehandling av dessa platser inte har en hög halkskyddseffekt.

Under påverkan av olika väderförhållanden, till exempel snö, regn, blir tröskeln hal, vilket leder till fall. Närvaron av en speciell profil på ytan gör det möjligt för människor att undvika skador.

Bild
Bild

Olika sorter

Halkskydd kan ses på nästan varje tröskel när du går in i en byggnad, och det är mycket bra. Sortimentet av detta trappattribut är olika. Det finns olika dynor på marknaden som skiljer sig åt vad gäller tekniska parametrar, utseende, installationsmetod och pris. Produktens kvalitet, tillförlitlighet och säkerhet beror först och främst på materialet från vilket profilen är gjord.

  • Aluminium eller rostfritt stål . Det kännetecknas av hög motståndskraft mot atmosfäriska och kemiska påverkan, hållbarhet, kvalitet, tillförlitlighet. Installation av en aluminiumprofil med en gummiinsats är relevant i institutioner där efterlevnad av alla offentliga miljönormer och standarder är av stor vikt, på platser där det är mycket trafik. Dess närvaro är obligatorisk på institutioner som ett sjukhus, en administrativ byggnad, en utbildningsinstitution, simbassänger, butiker. En sådan inbäddad profil fästs på ytan med hjälp av speciella fästelement.
  • Sudd . Detta är en smal elastisk tejp fixerad på ytan med ett speciellt lim. Det installeras ofta utanför byggnaden, detta beror på produktens egenskaper. Gummi är ett material som inte deformeras eller förlorar sina ursprungliga egenskaper när det utsätts för ultravioletta strålar och temperatur. Gummisäker profil fungerar perfekt vid temperaturer från + 50 ° C till -50 ° C. Livslängden är minst 5 år.
  • PVC . Mycket ofta används en halkskyddande PVC-profil inte bara för säkerheten, utan också som ett dekorativt element. En sådan produkt är monterad på trappor i bastur, hotell, kaffebutiker. Det garanterar inte bara säkerheten, utan ger också trappan ett estetiskt utseende. Det kännetecknas av motståndskraft mot olika mekaniska och kemiska skador. Förändringar i väderförhållandena påverkar inte heller funktionaliteten.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en halkskyddsprofil är det bättre att inte spara pengar, utan att välja en pålitlig produkt av hög kvalitet från en välkänd tillverkare. Naturligtvis kommer sådana kuddar att bli dyrare i pris, men de kommer fullt ut att motivera sig själva både i kvalitet och säkerhetsnivå.

Hur man installerar?

En av fördelarna med halkskyddet är enkelheten och enkelheten i installationen. För att installera det behöver du inte förhandla med specialutbildade personer, du kan göra allt själv. Det finns två metoder för profilmontering: på självgängande skruvar och på speciallim . Installationsmetoden beror bara på vilken produkttyp du har valt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I arbetet måste du följa instruktionerna

  • Ytorengöring. Allt skräp, damm och smuts måste tas bort.
  • Avfettning. För att göra detta är det tillräckligt att köpa en specialprodukt som appliceras på en tidigare rengjord och torr yta. Varför behövs detta? För att kedjan mellan ytan och profilen ska vara så stark som möjligt.
  • Märkningslinjer kommer att underlätta installationen. Märkningarna garanterar en jämn och symmetrisk läggning av profilen. Allt kan användas för att rita markeringslinjerna: en markör, krita, penna.
  • Om du monterar en aluminiumprofil och använder hörn eller remsor, var noga med att markera platserna för deras fäste på sidoytan. Avståndet mellan skruvarna bör inte vara mer än 35 centimeter. Om det finns kakel på tröskeln eller trappan skruvas fästelement i sömmen mellan plattorna.
  • Om du installerar en halkskyddsprofil på lim, behöver du bara ta bort skyddsskiktet från produkten och installera locket enligt markeringarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutsatt att allt förberedande arbete har slutförts, nämligen rengöring och avfettning av ytan, blir installationen snabb och enkel. Profilen kan laddas omedelbart efter installationen.

Rekommenderad: