Hur Skruvar Du Loss Och Drar åt Muttern Utan Nyckel? Hur Dra åt Muttern På Kvarnen Utan Tång? Hur Kan Du Skruva Loss Den Stora Muttern På Mixern?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Skruvar Du Loss Och Drar åt Muttern Utan Nyckel? Hur Dra åt Muttern På Kvarnen Utan Tång? Hur Kan Du Skruva Loss Den Stora Muttern På Mixern?

Video: Hur Skruvar Du Loss Och Drar åt Muttern Utan Nyckel? Hur Dra åt Muttern På Kvarnen Utan Tång? Hur Kan Du Skruva Loss Den Stora Muttern På Mixern?
Video: SNICKARE UTOMHUS 3 TIPS OCH TRIX 1 TA BORT EN TRASIG SKRUV 2024, Maj
Hur Skruvar Du Loss Och Drar åt Muttern Utan Nyckel? Hur Dra åt Muttern På Kvarnen Utan Tång? Hur Kan Du Skruva Loss Den Stora Muttern På Mixern?
Hur Skruvar Du Loss Och Drar åt Muttern Utan Nyckel? Hur Dra åt Muttern På Kvarnen Utan Tång? Hur Kan Du Skruva Loss Den Stora Muttern På Mixern?
Anonim

För att skruva loss standardmaskinvara används ett handverktyg - en nyckel eller en nyckel. I vissa fall händer det att en skiftnyckel som är lämplig för mutterens storlek inte finns tillgänglig. För att klara uppgiften rekommenderar hantverkare att vara smarta och använda improviserade medel.

Vad behöver du?

För att skruva loss hårdvaran kan du välja ett handverktyg bland de tillgängliga. Följande artiklar är lämpliga för detta ändamål.

En standard nyckel med öppen nyckel och några mynt, för att placera dem mellan hornet och sidan av hårdvaran . När du skapar en sådan metallpackning kan du skruva loss en mutter med en mycket mindre diameter med en stor skiftnyckel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lådnyckel med förlängt handtag . Ett sådant verktyg hjälper till att skruva loss även fasta eller rostiga muttrar, eftersom den stora spaken gör att du kan anstränga dig betydligt när du skruvar loss.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krage med inre tänder , men under drift kan tänderna skrynklas, så med ett sådant verktyg kan du bara skruva loss / linda bara inte särskilt tät hårdvara.

Bild
Bild

Pneumatisk slagnyckel , som ersätter handverktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klämma för snickeri , med vilken du kan fixera på muttern och utföra skruvning eller vridning.

Bild
Bild

För att förstå i vilken riktning du behöver rotera fästet måste du titta på anslutningen från sidan - i det här fallet kan du se riktningen för trådens tråd. För att lossa, rotera i den riktning där tråden stiger. Förutom verktyget kan du skruva loss hårdvaran på VVS -röret utan nyckel eller dra åt muttern på kvarnen utan tång.

Skruva av och dra åt muttrarna

Det är möjligt att dra åt eller lossa den stora muttern på mixern även om tråden på den redan har rivits av till följd av misslyckade demonteringsförsök. Det finns flera sätt att lösa detta problem:

  • Maskinvarans huvud är fastklämd i en snickarbult eller klämma och med deras hjälp skruvas problemhårdvaran ut med hjälp av rotationsrörelser. Samma verktyg kan användas för att dra åt hårdvaran vid behov.
  • Ovanpå den horisontellt placerade hårdvaran sätts en mutter med en stor diameter på med ansträngning, och sedan skruvas denna struktur av med ett verktyg som är lämpligt för storleken på det övre fästelementet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver skruva loss en rund hårdvara eller hårdvara där alla kanter är helt släta kan du använda följande metoder

  • Sätt ytterligare en sexkantmutter med lämplig diameter över den runda hårdvaran. Därefter måste du klämma fast muttern med en skruvstång eller klämma och skruva loss hårdvaran.
  • Placera ytterligare en extra hjälmutter över den runda skruvmuttern. Vid muttrarnas övergång, borra ett hål i vilket du ska sätta in en bult eller borr. Därefter måste muttern skruvas av med en hårnål.
  • En metallstift svetsas på ena sidan av sexkantsfästet, sedan svetsas en annan tapp till stiftet - så att en L -formad spak erhålls. Med hjälp av den resulterande spaken skruvas maskinvaran loss.
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall kan du skruva loss hårdvaran genom att förstöra den:

  • Med hjälp av en mejsel och en hammare kan du svänga problemhårdvaran. Mejseln placeras på mutterkanten och en hammare slås på mejseln. Så alla kanter passeras i tur och ordning flera gånger.
  • Om du borrar flera hål i hårdvaran, sedan kan du förstöra dess struktur med en mejsel med en hammare.
  • Fästelementet skärs av med en kvarns skärskiva eller skärs av med en sågklinga för metall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är det nödvändigt att skruva loss en tätt inpackad plastmutter. I det här fallet hjälper följande manipulationer:

  • Med hjälp av en ståltejp, som är tätt lindad runt mutterhuvudet, utförs en rotationsrörelse med tejpens ändar som handtag.
  • 2 träplankor pressas mot hårdvarans kanter och placerar dem mittemot varandra. De tar tag i plankarnas ändar med händerna och gör en rotationsrörelse moturs.
  • För att skruva av / vrida kan du använda en justerbar gasnyckel eller käftar av tång, spridda åt olika håll.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan skruva hårdvaran med en enkel enhet:

  • ta en lång hjälpbult och skruva fast en mutter på den;
  • bredvid den skruvas en till in, men ett mellanrum lämnas mellan muttrarna, i vilka huvudet på en annan skruvad bult eller mutter är placerad;
  • båda hårdvarorna dras åt på en hjälpbult så att de klämmer fast fast huvudet på fästet som ska monteras;
  • rotera sedan i vridningsriktningen.
Bild
Bild

När proceduren är klar skruvas fästelementen på hjälpbulten bort och enheten tas bort. Denna metod är också lämplig för att lossa muttrarna.

Rekommendationer

Innan du lossar problemhårdvaran måste du bedöma dess skick och se vilka verktyg som finns tillgängliga för att slutföra denna uppgift. Manipulationer bör utföras med stor ansträngning, men samtidigt måste man vara noga med att inte slita av kanterna på muttern eller bryta verktygen till hands.

Att skruva loss hårdvaran var lättare, särskilt när du skruvar loss ett fast eller rostigt fästelement, rekommenderas att applicera WD-40 aerosolsmörjmedel, hälla lite fotogen eller bensin. Efter avlägsnande av rosten hälls en liten mängd maskinolja på arbetsytan.

Rekommenderad: