Självgängande Skruvar Målning: Pulverlackering. Hur Väljer Jag Färg Och Målar Självgängande Skruvar?

Innehållsförteckning:

Video: Självgängande Skruvar Målning: Pulverlackering. Hur Väljer Jag Färg Och Målar Självgängande Skruvar?

Video: Självgängande Skruvar Målning: Pulverlackering. Hur Väljer Jag Färg Och Målar Självgängande Skruvar?
Video: Blast Coatings Powder Coating | (4K) 2024, Mars
Självgängande Skruvar Målning: Pulverlackering. Hur Väljer Jag Färg Och Målar Självgängande Skruvar?
Självgängande Skruvar Målning: Pulverlackering. Hur Väljer Jag Färg Och Målar Självgängande Skruvar?
Anonim

En självgängande skruv är ett fästelement (hårdvara) med ett huvud och en stång, på vilken det finns en skarp triangulär gänga på utsidan. Samtidigt med vridningen av hårdvaran skärs en tråd inuti de ytor som ska fogas, vilket ger ytterligare tillförlitlighet för anslutningen. I konstruktion och inredning av lokaler har detta förbrukningsmaterial ersatt spik med 70% på grund av möjligheten att använda det för vridning och skruvning av elverktyg och enkel installation. Det är mycket lättare för en modern person att använda självgängande skruvar än att slå i spik utan att ha lämplig skicklighet.

Bild
Bild

Vad kan du måla med?

Beläggningen och målningen av självgängande skruvar ska inte förväxlas. Färgning har en dekorativ funktion, den appliceras endast på den synliga delen.

Bild
Bild

Beläggningen är ett ytskyddsskikt som kemiskt kombineras med produktens material, som appliceras helt på hela produkten.

Bild
Bild

Självgängande skruvar från kolstålskvaliteter bearbetas under tillverkningsprocessen med följande kompositioner som bildar beläggningar:

  • fosfater som skapar fuktresistenta föreningar (fosfaterad beläggning);
  • syre, till följd av vilket en oxidfilm bildas på metallen, som är okänslig för fukt (oxiderad beläggning);
  • zinkföreningar (galvaniserade: silver- och guldalternativ).
Bild
Bild

När du installerar sandwichpaneler eller metallplattor kan utseendet på den färdiga strukturen lätt förstöras av fästelement som inte matchar färgen med huvudmatrisen. För att förhindra att detta händer används målade självgängande skruvar. För utomhusbruk används pulvermålning av självgängande skruvar för metall.

Endast locket är målat (runt eller tillverkat i form av en sexkant med en platt bas), liksom den övre delen av tätningsbrickan. Denna typ av färgapplikation garanterar stabil färgbibehållande när den utsätts för solljus, frost och nederbörd. När du använder självgängande skruvar inomhus kan du dock välja din egen färg för hårdvaran.

Bild
Bild

Färgteknik

Handlingssekvensen beror på det syfte för vilket toningen utförs.

Produktion

Professionell pulvermålning av fästelement består av flera steg

  1. Förberedande av elementen utförs med ett lösningsmedel, som tar bort spår av damm och fett från hela ytan.
  2. Därefter monteras skruvarna till matriser. Spolningstätningens position övervakas (den får inte sitta tätt mot huvudet).
  3. Pulver som laddas med joner appliceras på metallens övre del, på grund av vilken färgen, mald till ett dammtillstånd, fyller alla oegentligheter och sprickor.
  4. Matriserna överförs till en ugn, i vilken färgämnet bakas till fast tillstånd, kristalliserar och får en given styrka och hållbarhet.
  5. Nästa steg är kylning och förpackning av färdiga produkter.
Bild
Bild

Hemma

Det finns ett stort antal flytande eller viskösa kompositkompositioner till salu i olika färger. I avsaknad av en sprayanordning används sprayfärgsburkar, vars färg är förvalad beroende på tonen på föremålen som fästs.

Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste villkoren är följande:

  1. Alla åtgärder som rör målning bör endast utföras i frisk luft, men borta från öppen låga.
  2. Självgängande skruvar torkas av med aceton eller sprit.
  3. En bit expanderad polystyren tas (isolering, liknande polystyren, men mer resistent mot lösningsmedel). Självgängande skruvar sätts in i den manuellt två tredjedelar av längden med huvudet uppåt. Avstånd 5-7 mm från varandra.
  4. Färgen sprutas över matrisen med skruvar jämnt. Efter torkning upprepas proceduren 2-3 gånger till.
Bild
Bild

Det är att föredra att använda de erhållna fästelementen för inredning av lokaler med låg luftfuktighet.

Expertråd

Vid utförande av arbete med takarrangemang eller yttre plast- och metallpaneler bör du inte spara på inköp av fabriksfärgad hårdvara. Förutom den dekorativa, pulverfärgningsmetoden har också en extra skyddande funktion. Den sintrade polymeren ger metallisolering från negativa atmosfäriska påverkningar under hela driftstiden. Det är omöjligt att tillhandahålla sådana villkor för färdiga produkter hemma

Ett parti högkvalitativa självgängande skruvar måste ha samma tvärsnittsstorlek, längd och delning, och också vara tillverkade av samma legering. Dessutom har självgängande skruvar en liknande skärppunkt, som inte skiljer sig visuellt. Produkten har en märkning, säljaren tillhandahåller ett certifikat som beskriver de tekniska egenskaperna hos denna typ av produkt

Rekommenderad: