Plastpluggar: 6x40, 8x60, 6x50 Och Andra Storlekar, Plastspik För Fastsättning, Tillverkare I Ryssland

Innehållsförteckning:

Video: Plastpluggar: 6x40, 8x60, 6x50 Och Andra Storlekar, Plastspik För Fastsättning, Tillverkare I Ryssland

Video: Plastpluggar: 6x40, 8x60, 6x50 Och Andra Storlekar, Plastspik För Fastsättning, Tillverkare I Ryssland
Video: My Ear Plug And Tunnel Collection - 20mm Ears :) 2024, Mars
Plastpluggar: 6x40, 8x60, 6x50 Och Andra Storlekar, Plastspik För Fastsättning, Tillverkare I Ryssland
Plastpluggar: 6x40, 8x60, 6x50 Och Andra Storlekar, Plastspik För Fastsättning, Tillverkare I Ryssland
Anonim

Olika typer av pluggar används ofta i konstruktionen. Dessa anordningar fungerar som tillförlitliga fästelement för fixering av strukturer gjorda av olika material. För närvarande finns det ett stort antal olika modeller av dessa element. Idag kommer vi att prata om vilka funktioner plastpluggar har och vilka storlekar de kan vara.

Bild
Bild

Karakteristisk

Handdukar av plast ser ut som vanliga naglar. Som regel är de installerade vid basen av produkter för installation av andra fästelement i dem, inklusive en skruv eller självgängande skruv.

Plastpluggar innehåller två delar

  • Ej kontroversiell del . Denna komponent deltar faktiskt inte i konsolideringen. Det ser ut som en liten bas av själva enheten.
  • Distansdel . Denna komponent är den viktigaste. Det är hon som ger fixering, ändrar dess storlek under anslutningen.
Bild
Bild

Sådana plastfästen har ibland en speciell manschett. Detta ytterligare element är en kant runt hålet. Det förhindrar att verktyget faller i ett hål i materialet.

Bild
Bild

Plastpluggar håller bra belastningar bra.

De kan användas för olika typer av mönster. Så det finns en separat typ av fasadmodeller. De finns oftast i blå eller orange färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

I järnaffärer kan du hitta ett stort antal olika plastpluggar. I GOST 26998-86 kan du hitta ett bord med alla standardstorlekar på sådana enheter.

Typiska dimensioner inkluderar följande värden: 6x30, 6x40, 6x50, 6x60, 6x80, 8x60, 8x80, 8x100, 8x120. Dyvlar för specialutrustning (byggpistol) kan ha mått: 4, 5x30, 4, 5x40, 4, 5x50, 4, 5x60, 4, 5x80, 5x100.

Mindre vanligt är plastpluggar med värdena 5x15, 6x35, 10x80, 10x100, 10x60, 12x60, 12x70. När du väljer lämpligt alternativ bör du ta hänsyn till materialet från vilket strukturen är gjord, där du vill göra urtag.

Bild
Bild

Olika sorter

Plastpluggar, beroende på typ av distans, är indelade i åtta sorter.

Bild
Bild

S - universell

Denna typ har en hylsa, som är utrustad med speciella tänder. Genom kontraktering ger de bättre friktion. Dessutom har de speciella låstungor som förhindrar att fästelementen vrider sig för mycket under installationsprocessen.

Bild
Bild

K - dubbade

Denna modell anses vara den mest populära typen . Den har en liten distansdel. Produkter av denna typ är utrustade med en förlängd frontdel. Små spikar finns på ärmen, som ger den tätaste kontakten mellan enheten och materialet.

Bild
Bild

N - fyrspridare

Modellen ger den mest enhetliga tryckfördelningen på urtagets väggar … Det är denna sort som har en speciell bärighet. Produkter håller perfekt även en stor belastning, de används ofta vid fixering av betongytor.

Bild
Bild

T - tre flikar

Denna sort används för tegel och betong, eftersom den tål betydande belastningar. I processen med att skruva in kommer hylsan gradvis att expandera, medan kronbladen långsamt kommer att trycka mot väggarna i det urtag som gjorts. Oftast sätts en plastchopik in i materialet med en skruvmejsel, eftersom det är ganska svårt att rulla det.

Bild
Bild

U-formad

Denna sort anses universellt alternativ för säkring . Den kan användas för att fixa både fasta och ihåliga produkter. Det finns tre speciella kronblad på produktens hylsa, som vid kontakt med betongunderlag ökar friktionskraften avsevärt.

Bild
Bild

Fjäril

Denna typ av plugg används för att fixera arkmaterial, inklusive för tunna träpaneler, gips. Materialet bör inte vara mer än 10-12 millimeter tjockt … Sådana fästelement, som passerar genom en tunn yta, viks och pressas mot basens baksida.

Bild
Bild

Chopik för skumbetong

Det finns små revben på hållarhylsan som ändrar riktning under drift. Under inskruvningen börjar hylsan gradvis expandera, medan revbenen bildar en enda helhet med materialet.

Bild
Bild

Piranhas

Dessa sorter anses vara det bästa alternativet för fastsättning av spånskivor, tegelunderlag och panelprodukter. Det finns speciella bakåtvända tänder på produkthylsan. Denna struktur möjliggör maximal strukturell hållbarhet.

Bild
Bild

Produktion

För närvarande finns det ett stort antal tillverkare som tillverkar plastfästen i olika storlekar. De mest populära bland köpare är sex företag.

Fischer

Detta tyska företag är specialiserat på tillverkning av universella klämmor. De säljs oftast i uppsättningar om 50 st. Dessa fästelement säkerställer att elementen hålls stadigt på plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mungo

Denna schweiziska tillverkare levererar fasadtappar till Ryssland . De finns i två olika versioner. Det första alternativet är målat i ljusorange färg, det kännetecknas av ett ökat värde av brandmotstånd. Alla är utrustade med speciella elektro-galvaniserade distansskruvar. Deras längd kan variera från 60 till 300 millimeter.

Bild
Bild

Termoclip

Fästelement av detta ryska företag används oftast för att skapa värmeisoleringssystem . Varumärket producerar olika typer av fästelement: svampdukar, skivdylar. De flesta av dessa modeller är skapade i ljusa crimson färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tech-Krep

Detta ryska företag specialiserar sig också på tillverkning av värmeisoleringsklämmor. Det finns flera huvudtyper av sådana fästelement. Populära alternativ är modeller med en metall- och plastspik och prover med ett speciellt termiskt huvud . Företagets produkter tillverkas med en komplex kemisk sammansättning, som garanterar maximal flexibilitet och formnoggrannhet. Dessa pluggar kan vara 8 eller 10 millimeter i diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Koelner

Företaget tillverkar ett stort antal svampdukar för isolering. Deras diameter kan vara 8 eller 10 millimeter. Materialet från vilket företagets produkter tillverkas genomgår särskild bearbetning, varefter de blir mycket mer stöttåliga. Dessa fästelement är målade gråvita.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

Se till att titta på fixturstorlek . Valet beror på materialets tjocklek. Elementet får inte sticka ut från baksidan. Längre modeller bör väljas för trä med stor tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm dessutom inte att vissa modeller av sådana fästelement endast är avsedda för vissa strukturer.

Så det finns ett stort antal pluggar för att skapa värmeisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer, var uppmärksam på kvaliteten på själva produkten. Det bör inte finnas några sprickor eller böjningar på ytan. I annat fall kommer fästelementen inte att kunna tillhandahålla en ganska tillförlitlig fix.

Bild
Bild

Monteringsmetoder

För att den fästa strukturen ska kunna tjäna länge i framtiden bör alla fästelement vara så fast och korrekt fixerade i materialen som möjligt. Så först måste du borra hål i basen för att plantera pluggarna. Detta kan göras med en vanlig borrmaskin.

Se till att den inte är för stor . I annat fall kommer fästelementen inte att kunna fixera ordentligt i materialet. Därefter måste du rengöra ytan från de bildade partiklarna efter borrning och från annat skräp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan kan du börja installera själva pluggen. För att göra detta rekommenderas att förblåsa hålet med en luftström (för detta kan du använda en speciell pump), sedan drivs fästelementen in. Detta bör göras så noggrant som möjligt, eftersom plastmodeller är mer flexibla och plastiska, under drift kan de skadas allvarligt.

I det sista steget är det nödvändigt att skruva in pluggen i hålet. För att göra detta kan du ta en skruvmejsel eller en enkel skruvmejsel, beroende på materialets styrka och hårdhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du monterar dubbla mellanrum, bör du vara uppmärksam på placeringen av alla plastkotletter.

Sådana sorter bör placeras i grunderna i lastens riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typerna och egenskaperna hos plastpluggar beskrivs i videon.

Rekommenderad: