Möbelskruvar: Med Sexkantig Hylsa För Möbelhandtag Och Runda Skruvar, Andra Typer, Val Av Borr- Och Håldiameter

Innehållsförteckning:

Möbelskruvar: Med Sexkantig Hylsa För Möbelhandtag Och Runda Skruvar, Andra Typer, Val Av Borr- Och Håldiameter
Möbelskruvar: Med Sexkantig Hylsa För Möbelhandtag Och Runda Skruvar, Andra Typer, Val Av Borr- Och Håldiameter
Anonim

De mest funktionella och efterfrågade fästelementen på möbelmarknaden idag är skruvar. De används i hushållsbehov, i konstruktion, i reparationer och andra arbeten . För varje produkt i enheten är en specifik möbelskruv av dess storlek, ett visst material, en lämplig typ av slitsar användbar. Och om skruven väljs korrekt, hotar inget att fästa strukturen.

Bild
Bild

Särdrag

Möbelfästen är utformade för att ansluta möbelelement … Användningen av denna produkt hjälper till att minska produktionskostnaderna, eftersom mer komplicerade typer av klämmor (tornspår eller den så kallade svanssvansen) kommer att kosta mer. Möbelskruvar låter dig också glömma att limma möbeldelar. Det betyder att garderoben eller sängen kan demonteras, till exempel för att flytta, men när det fixeras med lim är detta praktiskt taget omöjligt.

Men skruvfäste, om det plötsligt förblir oförklarat för sitt första syfte, kan vara användbart för att lösa andra problem. Och det handlar inte ens om hemlagade hyllor på väggen, där sådana fästelement är logiska. I konstruktion, på landet, i garaget kan möbelskruvar också vara användbara.

Bild
Bild

Ansökningar

Bänkskivor och snittväggar, skåp och soffdelar, bord, byråer och barnkomplex - det här är det viktigaste efterfrågan på möbelskruvar. De är gjorda främst för att montera möbler, för att hålla gångjärn och beslag, för att fästa handtag och liknande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana fästelement tillåter:

  • ansluta spånskivor;
  • samla möbelramar;
  • fixa skrymmande träelement.

Det finns fästelement som inte kan göra mer än en uppgift. Så det är osannolikt att hyllhållare kan användas någon annanstans (tja, förutom att mästarens kreativitet hittar ett annat användningsområde för dem).

Eftersom i dag unika och anpassade bostadsinredning, enkelhet i lösningar, introduktion av vintageelement, sovjetiska prover och hemgjorda möbler i interiören aktivt utvecklas och stöds, kommer skruvar att bidra till att dessa idéer kommer till en rimlig utföringsform.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag gör de verkligen mycket med sina egna händer: de monterar vackra möbler från pallar, restaurerar gamla och bygger om dem. Och möbelfästen kommer att vara en billig och solid hjälp i detta kreativa arbete.

Bild
Bild

Översikt över arter

Syftet med möbelskruven och dess design ligger till grund för denna klassificering.

Bekräftelse

Annars kallas det för Euro -skruven. Det är ett cylindriskt element med ett försänkt huvud . Den har slitsar som den vanliga sexkant- eller tvärskruvmejseln kommer att interagera med. Detta fragment av delen följs av en slät zon som tyst kommer in i den pressade. Dess parametrar är olika och de beror på objektets funktionalitet.

Den vanliga spånskivans tjocklek är 16 mm . Det vill säga för att fixa det behöver du ett fästelement med en slät del, som står i längd med plattans tjocklek. Därför används vanligtvis skruvar med en diameter på 7 mm och en längd på 50 eller 60 mm.

Själva applikationen är baserad på behovet av att borra ett arbetsstycke. Utan borrning fungerar det inte att dra åt konfirmat i samma spånskiva . Den mest efterfrågade storleken på bekräftelsen, som redan nämnts, är 7 mm. Storleken på 50 mm bestämmer konfigurationen av sexkantspinnarna. Sexkantiga skruvar dras åt med samma borr eller med en L-formad / Z-formad skiftnyckel. Korsnycklar används också, men de kommer inte att kunna garantera en avjämning med tillräcklig densitet.

Bild
Bild

Skruvslips

Sådan infästning innefattar följande: en skruv med en utvändig gänga och en pipmutter med en annan inre gänga . När anslutningen äger rum fästs delarna vinkelrätt mot varandra. Ett arbetsstycke med en platt bas börjar pressa mot slutet av sin "partner".

Ett genomgående hål måste borras i klämdelen, diametralt blir det något större än den gängade skruvdelen. Och i arbetsstycket som föregångaren kommer att trycka mot, borras redan 2 hål. Den första borras från ändsidan med samma diameter som i det pressade elementet. Ett annat hål görs från den platta sidan - det går redan under fatet. Och det här är svårt, för du måste exakt kombinera änd- och fathålen på ett tekniskt sätt.

Precis som Euro -skruven används skruvbandet främst vid möbelmontering. Det hjälper till att öka strukturell styvhet som inte kan uppnås med andra icke-metriska fästelement. Det vill säga samma bekräftelser och självgängande skruvar av något slag som fästning är inte ett alternativ här.

Det var sant att det fanns vissa svagheter. Installationen är ganska komplicerad och kräver kunskaper från befälhavaren . Slutligen kommer skruvhuvudet att synas utifrån. Men detta villkorliga minus kan maskeras med dekorativa pluggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korsningsgolv

Det ska ansluta möbelmoduler. I stort sett är detta en vanlig mutter och en vanlig bult, men deras estetik är högre än vanliga . Den del av screed som utför mutternas funktion ser ut som en ihålig bult med en invändig gänga, och ett rörligt screed -element sätts in i det. Under montering avser vridningen specifikt skruven och inte bussningen (det vill säga ett föremål med en invändig gänga), eftersom bussningen har slitsar som hindrar den från att snurra i spånskivan.

Denna skruv anses vara enkel och pålitlig, den är gjord av hållbar metall . Det knyter tätt ihop möbelbitarna. Ofta, med dess hjälp, monteras köksuppsättningar, samma väggskåp.

Tack vare tvärsnittsbeläggningen blir enskilda delar av köksuppsättningen en monolitisk vägg, vilket säkerställer att det inte finns några skillnader mellan enheterna i köket under hela operationen.

Bild
Bild

Hyllstöd med fixering

Dessa fästelement håller säkert hyllorna i möblerna. Det är inte bara ett stöd för dem, utan fungerar också som en garant för att stärka möblernas styvhet . Objektet representeras av två delar: en stam och en stödmekanism. Den första måste skruvas fast i skåpets vägg, och den andra måste installeras specifikt i hyllan. Stången kommer in i den engagerande delen av det excentriska systemet. Och så lockas hyllan till skåpsväggarna genom en skruvrotation i hyllhållaren.

Denna typ av skruv i installationen kan betraktas som inte helt enkel . Det kräver också speciella färdigheter och specialutrustning. Inte bara märkning och borrning behövs för installation, fräsning krävs också, och detta görs redan i verkstaden på en maskin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konisk koppling

Dessa skruvar kallas också minifixer. Det finns ingen anledning att gå igenom detaljerna . Denna design liknar en spännhylsa. Men skillnaden ligger i fästen av stammen. Det fixeras inte i det genomgående hålet, utan i den plana delen av arbetsstycket för fastspänning. Delarna kommer att ledas genom att trycka ned spindeln med dragskruven. Så här är bänkskivan vanligtvis fäst vid basen. En konisk kopplare används också vid fastsättning av ramfasader.

Enkel installation handlar definitivt inte om en sådan avrettning . Återigen krävs korrekt märkning, borrning, det vill säga att montören måste förlita sig på sina höga kvalifikationer. Silumin används vid tillverkning av åtdragningsskruven. Dess livslängd är liten , och därför reduceras antalet monterings- / demonteringscykler för möbeldelar tyvärr. I princip talar experter om detta fästeobjekts engångsbruk. För en ny montering (vid behov) rekommenderar möbeltillverkare att byta silumin åtdragningsskruv.

Bild
Bild

Med dekorativa huvuden

Dessa skruvar har en standardgänganslutning. Men de skiljer sig exakt i formen på huvudet .… Det finns ett halvcirkelformat fästelement, det finns ett dekorativt. Och valet av det senare har nu blivit varierat och intressant. Även i färg kan du hitta bra alternativ, inte bara nyanser av metall. Så idag tvingas metallbeslag (stål) ut ur interiören. De försöker byta ut handtagen i samma köksdel mot svarta eller brons. Det vanliga metallet försvinner, vilket innebär att alla märkbara fästelement också måste bytas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därför försöker många köpa fästelement som omedelbart är dekorativt dekorerade oklanderligt. Det här är justeringsarmaturer som ser perfekt ut i möbeldesigner och matchar konsumentens estetiska behov.

Bild
Bild

Material (redigera)

Möbler för fästelement måste uppfylla kraven på soliditet och vara visuellt övertygande.

Vad tillverkare använder för:

  • fästelement , tillverkad av kolstål;
  • aluminium och legeringar (samma silumin) - vanligtvis används det för att skapa skruvar med komplex konfiguration;
  • mässing, vilket är både praktiskt och attraktivt - dessa skruvar används vanligtvis i de synliga områdena i möbelkonstruktioner eller i de områden där möblerna är dåligt skyddade mot hög luftfuktighet;
  • plast - finns vanligtvis i hyllstödshus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fästdon kommer med en speciell beläggning, kan galvaniseras, men alla möbelskruvar måste uppfylla GOST -parametrarna. Galvaniserad beläggning gör fästelement mer funktionella, dekorativa egenskaper förbättras också. Galvaniserad mässing är ännu mer attraktiv i utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det är lättare i den meningen, när du väljer skruvar, fokusera på bordet. Det finns sådana kolumner som M4, M5, M6, M8, M6x30, olika parametrar som 8x35 och andra. M är en indikator på tråden, sedan i tabellen finns lägsta och maximala värden för denna indikator, liksom de nominella måtten.

Om du inte känner för att titta på ett bord, här är några exempel:

  • den koniska kopplingen är universell i sina dimensioner - 44 mm längd och 6 mm diameter;
  • bekräftelsens tjocklek är 5, 6, 3 och 7 mm, och längden är från 40 till 70 mm;
  • skruvbandets längd är 34 mm, fatdiametern är 10 mm, skruvdelens diameter är 8 mm;
  • möbelarmaturer med fyrkantigt nackstöd når en maximal längd på 150 mm, en diameter på 6 eller 8 mm.

På byggmarknader säljs möbelfästen i ett separat block, där alla alternativ och storlekar är indelade i sektioner. En konsult hjälper dig att navigera i sortimentet.

Bild
Bild

Användande

På grund av det faktum att den vanligaste versionen av möbelskruvar är just bekräftelsen, kan du i exemplet se hur du drar åt skruven korrekt.

Bild
Bild

Låt oss överväga algoritmen för arbete

  • För att dra ihop 2 delar måste du borra två hål . En är i den första delen, och den kommer att stå i överensstämmelse med skruvhuvudets diameter, den andra är i den andra delen av den andra delen och dess diameter står i överensstämmelse med den gängade delen.
  • Vanligtvis görs borrar på 5 och 6 mm för denna åtgärd . Men du kan också hitta en kombinationsborr som kan borra hål på en gång. Detta är mer bekvämt för montören, eftersom det inte är nödvändigt att ordna om borrarna.
  • Du måste linda bekräftelsen försiktigt … Det är bra om du kan göra det manuellt eller, om du fortfarande använder en skruvmejsel, sätt det på låg hastighet. Annars blir skruvgängan till en borr som bryter hålet.

Text- och videoinstruktioner hjälper till att göra processen med att fixa möbeldelar mer förutsägbar, kompetent och kontrollerad.

Rekommenderad: