Möbelpluggar: Plast, Metall, Trä För Möbler Och Andra Typer. Hur Väljer Jag En Plugg För Möbelspikar?

Innehållsförteckning:

Video: Möbelpluggar: Plast, Metall, Trä För Möbler Och Andra Typer. Hur Väljer Jag En Plugg För Möbelspikar?

Video: Möbelpluggar: Plast, Metall, Trä För Möbler Och Andra Typer. Hur Väljer Jag En Plugg För Möbelspikar?
Video: Sammansättning - genomgående plugg med lim 2024, April
Möbelpluggar: Plast, Metall, Trä För Möbler Och Andra Typer. Hur Väljer Jag En Plugg För Möbelspikar?
Möbelpluggar: Plast, Metall, Trä För Möbler Och Andra Typer. Hur Väljer Jag En Plugg För Möbelspikar?
Anonim

Möbelpluggar - plast, metall, trä och andra typer - är utformade för att fästa möbler på ytorna på väggar och golv. Själva strukturerna monteras vanligtvis på andra sätt med mer skonsamma typer av fästelement. Hur man väljer en plugg för möbelspikar, fixar det, vilka funktioner att ta hänsyn till, det är värt att prata mer detaljerat.

Bild
Bild

Särdrag

Det finns många typer av fästelement för speciella ändamål. Uttrycket möbelplatta betyder vanligtvis en produkt som används när hängande skåp, hyllor och andra element i förvaringssystemet på väggen. Detta element fungerar som en insats i en vertikalt placerad yta av betong, massiva eller ihåliga tegelstenar, gips, cellblock, hjälper till att på ett tillförlitligt sätt fixa föremål som drivs under belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbelnålens motsvarighet är oftast en självgängande skruv för trä, en skruv, en bult med en dimensionell gänga eller en hårnål.

Visningar

Det finns olika typer av pluggar som är lämpliga för möbler. Vanligtvis väljs de utifrån fästelementets diameter, vilken typ av väggyta som produkten fästs på. Dvs för en 5 mm självgängande skruv behöver du en insats av plast eller metall med samma gängparametrar . För snabb installation används metall- och plastelement skruvade i väggarna. Dowel är lite lik dem när det gäller funktionalitet - en träpinne för möbler, som också ger en pålitlig anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest lämpliga för att fästa möbler på väggen är flera alternativ för pluggar

  1. Universell polypropen . De används för att skapa fästelement i väggar av massiva tegelstenar, betong med en solid, icke-cellulär struktur.
  2. Nylon med bågar . De har en förstorad distansyta och är gjorda av slitstarkt elastiskt material. Vid konstruktion av porösa väggar borras hål under dem, motsvarande längd och diameter. Fixering av fästelement utförs genom att skruva in en skruv eller självgängande skruv, dess bågformiga delar expanderar och håller hylsan säkert i väggen.
  3. Distans av plast med antenner . Den används för installation i massiva tegel, betong, stenväggar. Designen har låstungor som förhindrar att pluggen vrider sig runt sin axel, kilar tänderna.
  4. MOLLY stål … De mest populära standardstorlekarna för metallfjärilspindeln är M6, M8, M10. Det används i ihåliga strukturer gjorda av gipsskivor, tegel. Efter installationen öppnas mitten av produkten och förhindrar att pluggen vänder i hålet.
  5. Stålhylsa eller spik . Den är insvept i gips utan att först placera en hylsa.
  6. " Fjäril" plast . Liknar MOLLY, används när man hänger lättmöbelkonstruktioner. Kan användas för att fästa ljushyllor på inre ihåliga skiljeväggar av plywood, gipsskivor.
  7. Ankare … Gjord av stål. Det installeras med inskjutningsmetod i fasta tegel- och betongväggar. Den används när man hänger tunga möbler.

Dessa är de viktigaste typerna av pluggar som används för att fästa olika möbler på väggens yta.

Bild
Bild

Val

Sökningen efter lämpliga pluggar kräver att du tar hänsyn till vilken typ av yta som möblerna ska fästas. De är inte installerade på träväggar. I andra fall måste du ta hänsyn till rekommendationer från specialister.

  1. Fästning på tegel eller betong … Här är det värt att överväga enkla metall- eller plastpluggar, träkorkar för spik. De kommer att räcka om belastningen på väggen inte är för stor, det är planerat att hänga en hylla eller ett köksskåp.
  2. Fästning på gips . Här används speciella pluggar som kan ge tillförlitlig fastsättning. Det kan vara produkter som "fjäril" eller MOLLY.
  3. Fästning av ljushyllor med en minimal mängd extra inredning eller belysning . För dem räcker det med att använda pluggar eller "fjärilar" av nylon.
  4. Tunga, tungt laddade hyllor … Förvaringssystem i de mest kritiska områdena i köket, vardagsrummet, verkstaden kräver användning av de mest pålitliga metallfästdonen. Dessa kan vara MOLLY -pluggar eller klassiska metallalternativ.
  5. Om det finns beklädnad på väggen … Om basen är dold under den inre trimmen är det nödvändigt att använda bokmärkesstänger med en tjocklek som är lika med samma karaktäristik för den tvärgående ramen. Här blir de bästa fästelementen MOLLY.

Dessa rekommendationer låter dig välja fästelement för alla typer av möbler som kräver hängning eller fastsättning på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Inga pluggar behövs för att montera konventionella möbelstrukturer, här använder de bekräftelse, pluggar, band, vilket ger den nödvändiga styrkan i anslutningen … I förvaringssystem - ställningar, inbyggda garderober, hängande hyllor och "väggar" - används fästelement för att säkert hålla även tunga strukturer på plats under belastning. I detta fall blir alla slags "hörn" och hyllhållare ett mellanliggande element mellan pluggen och den självgängande skruven.

Oftast används sådana fästelement när du fäster den översta raden av skåp i köksuppsättningar. Dessutom utförs på ett liknande sätt den intersektionella anslutningen av moduler i garderober, hyllor för böcker hängs. Säkerhetssystem i möbler installerade i barnrum innebär också att de fixeras på väggen . Med hjälp av pluggar fixar de speglarna, utrustar korridoren med inredning.

Rekommenderad: