Bekräftelse (36 Bilder): Vad är En Möbel-euroskruv (euroskruv), Hur Man Skruvar En Självgängande Skruv För En Sexkant, En Plugg Och Mått

Innehållsförteckning:

Video: Bekräftelse (36 Bilder): Vad är En Möbel-euroskruv (euroskruv), Hur Man Skruvar En Självgängande Skruv För En Sexkant, En Plugg Och Mått

Video: Bekräftelse (36 Bilder): Vad är En Möbel-euroskruv (euroskruv), Hur Man Skruvar En Självgängande Skruv För En Sexkant, En Plugg Och Mått
Video: Today's Wood Screw Technology 2024, April
Bekräftelse (36 Bilder): Vad är En Möbel-euroskruv (euroskruv), Hur Man Skruvar En Självgängande Skruv För En Sexkant, En Plugg Och Mått
Bekräftelse (36 Bilder): Vad är En Möbel-euroskruv (euroskruv), Hur Man Skruvar En Självgängande Skruv För En Sexkant, En Plugg Och Mått
Anonim

Möbelvaror, kallad konfirmat, är mycket populära på grund av att det är ganska enkelt att montera, medan det behöver förberedande (särskilt noggrann) märkning och borrning av ett borrhål. För att exakt markera landningsplatsen för bekräftelsen används en speciell enhet i form av en bekräftelseborr, och vid tillverkningsförhållanden vid tillverkning av möbler görs hålen på en borrmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maskinvarans namn kommer från det tyska ordet confirmmat, eftersom denna produkt utvecklades av tyska specialister. Möbelvaror kom först till Sovjetunionen 1973, då en internationell utställning hölls i Moskva. Bekräftelsen fick utbredd användning först på 90 -talet och har sedan dess använts i stor utsträckning vid tillverkning av möbelprodukter.

Bild
Bild

Vad det är?

Möbelbekräftelsen har ett annat namn - Euro -skruven, den är gjord av en legering med tillägg av en zinkbeläggning, så hårdvaran ser blank och attraktiv ut, och viktigast av allt, den korroderar inte.

Produktionen av möbelvaror är etablerad i Ryssland, och idag är det en av de mest efterfrågade produkterna, utan vilka det är omöjligt att föreställa sig montering av moderna möbler av någon typ

Bild
Bild

I utseende ser konfirmat ut som en liten självgängande skruv, utrustad med en gänga, tack vare vilken den har möjlighet att skruvas in i änddelen av möbelämnet. Bekräftelsen har ett ben och ett platt huvud, på vilket spår är gjorda för en Phillips- eller sexkantskruvmejsel. Oftast är det sexkantiga skåran som kan ses på locket, medan spåren för korset är mycket sällsynta . Kärndelen av hårdvaran, förutom gängan, har en trubbig ände, därför krävs en preliminär borrning av borrhålet för att installera konfirmat i hålrummet på möbelämnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa funktioner är karakteristiska för möblerna Euro -skruv

  • Tråd på hårdvarans ben ganska massiv, och kanterna på en sådan tråd har ett brett utsprång i förhållande till benets axel. I den nedre delen finns det flera varv av konisk typ med ett litet hack.
  • Konfirmeringsstav har en ganska stor yta, vilket gör att du kan fördela belastningen jämnt på de möbeldelar som ska anslutas, därför har den färdiga produkten (efter montering) en hög grad av stabilitet under drift.
  • Euroskruv har samma diameter på stången och den släta delen, detta gör att hårdvaran kan hållas pålitligt och tätt i tjockleken på det material som är fixerat med det.
  • Alla euroskruvar är endast gjorda av höghållfast kolstål och har en korrosionsskyddande beläggning, som kan vara tillverkad av zink, mässing eller nickel. De vanligaste är galvaniserat silverbekräftelser.
  • Produkten är en hårdvara i Euroclass Därför är den endast föremål för produktion i en industriell miljö och är också föremål för kvalitetskontroll, vilket återspeglas i certifikaten.
Bild
Bild

Möbel -euroskruven, liksom alla produkter för anslutningsändamål, har både sina egna fördelar och vissa nackdelar.

Positiva sidor:

  • hårdvara är ganska enkel att montera inte bara i industriella, utan också i hemmet;
  • den europeiska skruvens platta huvud gör att du kan ansluta delar i serie, en efter en;
  • för att fixa möbelämnen med en bekräftelse krävs ingen särskild utrustning;
  • hårdvara kan dra och på ett tillförlitligt sätt locka delar av möbelstrukturen till varandra;
  • materialen, anslutna till varandra med en Euro -skruv, klarar många cykler av betydande belastningar under drift.
Bild
Bild

Negativa sidor:

  • När två möbeldelar är anslutna kommer ett platt metallhuvud på bekräftelsen att synas på ytan, så det måste täckas med speciella pluggar av plast, som liknar färgen på möblernas nyans;
  • Det rekommenderas inte att demontera de monterade möbeldelarna, eftersom anslutningen blir opålitlig efter en sådan procedur, och själva utformningen av själva bekräftelsegängan tål inte upprepad skruvning och skruvning.
Bild
Bild

Eftersom euroskruven är gjord av höghållfast stål har produkten en viss flexibilitet - bekräftelsen kan böjas något, men den går inte sönder, vilket ger möbelstrukturen en viss plasticitet.

Jämförelse med självgängande skruvar

När det gäller dess struktur liknar möbelbekräftelsen utåt en vanlig skruv, men skiljer sig från denna hårdvara genom att den har en större diameter och en större trådad tråd. Denna funktion gör det möjligt för Euro -skruven att öka kontaktytan flera gånger med den fästa delen inuti monteringshålet, vilket i sin tur ger anslutningen av möbeldelar styrka och hållbarhet. Man tror att beroende på anslutningens styrka är 1 bekräftelse lika med 4 skruvar, om vi tar hårdvara med samma längd och diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Speciellt högkvalitativa anslutningar med hjälp av en bekräftelse erhålls vid arbete med laminerad spånskiva , där materialets kärna är en lös sågspånskomposition blandad med en vidhäftande massa. Om en tunn skruv införs i tjockleken på spånskivan, kommer den inte att kunna fast och pålitligt fixera där, och Euro -skruven (på grund av dess stora kontaktyta) kan också fånga upp tätare materiallager, stärka pålitligt och skapa en fast anslutning. Av denna anledning, vid montering av möbelkonstruktioner, ges företräde åt europeisk hårdvara.

Bild
Bild

Bekräftelser jämförs ofta med självgängande skruvar, men detta tillvägagångssätt är inte helt motiverat, eftersom det finns grundläggande skillnader i arbetet med denna hårdvara.

Att borra ett borrhål för europeisk hårdvara kommer att kräva en viss tid och ansträngning, men alla dessa arbetskostnader betalas av det faktum att till följd av användning av en sådan slips erhålls en stark anslutning av möbeldelar som tål drift massor.

Bild
Bild

När det gäller självgängande skruvar är det inte nödvändigt att göra ett borrhål för dem, eftersom denna hårdvara har förmågan att självständigt skruva in materialets tjocklek, vilket förenklar arbetet med det. Men en självgängande skruv ger inte en så tillförlitlig fastsättning och fixerar helt enkelt 2 delar till varandra, vilket inte säkerställer deras vidhäftningsstyrka under belastning . Om möblerna inte används intensivt och demonteras, klarar de självgängande skruvarna sin uppgift, men om du måste demontera produkten minst en gång, är det mer lämpligt att använda en skruv istället för den självgängande skruven Bekräftelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att när den skruvas in skär den självgängande skruven ett nytt hål för sig själv, och när det monteras om finns det ingen garanti för att hårdvaran kommer att gå längs det gamla hålet och inte skära sig ett nytt hål, därigenom försvagar fästpunkten i strukturen.

Beskrivning av arter

Den europeiska plattskruven appliceras på möbler och är en tillförlitlig fastsättning av möbelkonstruktionsdelar. Speciellt ofta används denna hårdvara för laminerad spånskiva, montering av ramen eller som installation för gångjärn. Ofta används bekräftelsen också för att fästa kabeln vid installation av en kabelkanal med ett inre arrangemang av fästelement.

Den moderna industrin producerar flera typer av möbelskruvar:

möbelskruv för en sexkant med motsvarande huvud

Bild
Bild
Bild
Bild

möbelskruv med fyrkantig spår

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt yttre tecken (beroende på typ av huvud) skiljer de sig från:

hårdvara med en hemlig typ av huvud

Bild
Bild
Bild
Bild

hårdvara med halvcirkelformad huvudtyp

Bild
Bild
Bild
Bild

Inom möbelindustrin, vid tillverkning av produkter, används alla typer av euroskruvar, eftersom det idag är den mest hållbara och pålitliga typen av hårdvara, med hjälp av vilken både massivträsdelar och produkter av träbearbetningsprodukter är anslutna: MDF, spånskiva, plywood, laminerad spånskiva etc.

Huvudinställningar

Euroscrew har möjlighet att ansluta möbeldelar, vars tjocklek inte överstiger 16 mm. För att göra ett borrhål är det enklaste sättet att använda en speciell bekräftelseborr, och en nyckel avsedd för en euroskruv används för att fixa hårdvaran. Anslutningen av möbelstrukturer kräver noggrannhet och en viss skicklighet i arbetet. Ett viktigt steg är det korrekta valet av hårdvarans storlek och beräkningen av deras kvantitet.

Bild
Bild

Dimensioner

Den europeiska skruven har ett standardstorleksintervall, måtten registreras i form av siffror, där den första anger diametern, angiven i millimeter, och den andra, hårdvarans längd (även i millimeter)

Arbetsstångsdiameter, mm Arbetsstavslängd, mm
40; 50
6, 3 40; 50
40; 50; 60; 70

Som praktiken visar används hårdvara oftast för montering av möbelkonstruktioner som har en dimension på 6, 3x50 mm eller 7x40 mm.

Bild
Bild

Vikt

I ryska specialaffärer säljs hårdvara efter vikt, så när du köper dessa material bör du veta att priset kommer att anges för 1 kg. Det totala antalet hårdvara som krävs för avräkning av möbelelement beror på fästområdet.

Bild
Bild

För att göra det enklare att navigera för att bestämma kvantiteten finns data om hur mycket 1000 bitar väger. Euroskruvar i olika storlekar

Hårdvarudiameter, mm Vikt på 100 bitar hårdvara, kg
längd 40 mm längd 50 mm längd 60 mm längd 70 mm
4, 5 5, 48 - -
6, 3 7, 1 8, 2 - -
7, 3 9, 1 14, 1 21, 1

Alla bekräftelser som utfärdats i Ryssland måste uppfylla internationella standarder och krav 3E120, 3E122.

Bild
Bild

Den mest populära och populära är eurometiz med ett platt huvud för en sexkant, för installation av vilken en speciell nyckel med sex ytor eller en skruvmejselbit används, vilket säkerställer tillförlitlig åtdragning av skruven i trämöbelskivans plan.

Installationsfunktioner

Den europeiska bekräftelsen kan användas för alla typer av spånskivor. Kärnan i bildandet av en fast anslutning är följande: ett borrhål görs med en bekräftelseborr och enhetens diameter måste motsvara storleken på den valda hårdvaran.

Bild
Bild
Bild
Bild

För enkel markering (innan du börjar borra) används speciella mallar eller så kallade jiggar - det här är ämnen som har färdiga hål och överlagras på möbeldelens yta för att inte göra mätningar igen med markeringen av platsen för plantering av euroskruven. Sådana mallar är gjorda oberoende av improviserat trämaterial eller metall, men du kan också köpa dem färdiga.

Bild
Bild

När borrhålet är klart måste du installera och dra åt möbelvaran korrekt, medan dess gängade del är placerad i ett tunnare, blindhål, och huvudet och en liten, expanderad, slät del av skruven nedanför är i övre delen av det färdiga hålet. Efter att det var möjligt att skruva in euroskruven i hålrummet i möbelmaterialet används en plastplugg som stänger hårdvarans platta stålhuvud och gör den osynlig.

Bild
Bild

När du gör ett hål för bekräftelsen är det nödvändigt att observera minimiavståndet mellan möbelämnets kant och den europeiska skruvens axel . Detta avstånd bör vara lika med det dubbla av borrningens djup, eftersom fästdelarna inte är installerade mycket nära kanten på grund av försämringen av deras tillförlitlighet under drift.

Bild
Bild

Vid borrning av en borrning är det lämpligt att använda en elektrisk borr eller skruvmejsel med snabbast möjliga hastighet, vilket resulterar i att släta och exakta fördjupningar uppnås, och när de skruvas in går hårdvaran lätt in i det borrade hålrummet och rullar inte under installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

I arbetet möter vissa människor problemet med att konfirmatan rullas och inte helt kan gå in i det borrade hålet, medan dess platta huvud sticker ut från materialets yta med cirka 1-2 mm. Oftast uppstår denna situation om hålet för euroskruven inte görs med en speciell bekräftelseborr, utan 2 konventionella borrar med olika diametrar används . Till exempel väljs en europeisk skruv som är 7 mm i diameter och 50 mm i längd. För borrhålet väljs träborrar: diametern på en av dem är 5 mm och den andra är 7 mm. Med en borr, vars diameter är 5 mm, görs ett blindhål till ett djup av 50 mm, sedan tas en 7 mm borr och en liten fördjupning görs för den breda delen av skåpet. Trots det faktum att euroskruven inte vilar mot botten av det djupa hålet, är det inte möjligt att skruva den i linje med planen på möbelämnet.

Bild
Bild

I detta fall rekommenderar experter att utföra ett bredare mothål under huvudet och den släta delen av den europeiska skruven, för vilken de tar en borr med en diameter på 8 mm. När du skruvar in hårdvaran kommer det att uppstå en liten motreaktion, vilket gör det möjligt att dra åt Euro -skruven nära arbetsstyckets yta.

Om en sådan försänkning inte görs kan många sprickor eller flis av spånskivor uppträda nära hålet när bekräftelsen dras åt, en sådan defekt kan inte längre elimineras med en plugg som är fäst vid skruvhuvudet - möbelprodukten kommer att skadad.

Rekommenderad: