Skyddsglasögon 3M: Transparent 3M 2890 Och Andra Modeller, öppna Och Stängda, Deras Val

Innehållsförteckning:

Video: Skyddsglasögon 3M: Transparent 3M 2890 Och Andra Modeller, öppna Och Stängda, Deras Val

Video: Skyddsglasögon 3M: Transparent 3M 2890 Och Andra Modeller, öppna Och Stängda, Deras Val
Video: The science behind 3M™ Scotchgard™ Anti-fog Technology 2024, April
Skyddsglasögon 3M: Transparent 3M 2890 Och Andra Modeller, öppna Och Stängda, Deras Val
Skyddsglasögon 3M: Transparent 3M 2890 Och Andra Modeller, öppna Och Stängda, Deras Val
Anonim

Många typer av arbete i olika företag kräver ögonskydd under arbetsprocessen. För att skydda slemhinnan från effekterna av damm, små partiklar, frätande ämnen, strålning är det vanligt att använda personlig skyddsutrustning som speciella glasögon.

Bland hela sortimentet av sådana produkter för ögonen kan man särskilja glasögon, vars tillverkning och försäljning utförs av det ryska företaget 3M.

Fördelar och nackdelar

Skyddsglasögon bör väljas med hänsyn till det specifika företaget och på grundval av skyddet mot vilka ämnen de kommer att användas.

Bild
Bild

Alla glasögon tillverkade av 3M är tillverkade av slitstarkt och slitstarkt polykarbonat.

De är också utrustade med ytterligare lager av skydd mot effekterna av olika faktorer och har ett antal fördelar:

  • hög grad av ögonskydd;
  • utbredd användning av produkter av detta märke;
  • mångsidig uppställning;
  • bekväma böjbara självjusterande tempel som gör att människor med olika ansiktsformer kan bära dessa glasögon med komfort;
  • maximal färgåtergivning.
Bild
Bild

De negativa egenskaperna inkluderar oftast:

  • snabb imning;
  • uppkomsten av repor efter en kort tids användning;
  • brist på skyddskåpa ingår.

Granskning av populära modeller

Alla tillverkade glasögonmodeller är indelade i 2 grupper.

Öppen typ

Öppna produkter är liknande design som vanliga glasögon och består av polykarbonatlinser inneslutna i en ram och tinningar. All öppen skyddsutrustning har ytterligare skydd för insidan och utsidan av linserna från repor och dimma. De mest populära modellerna av öppna glasögon inkluderar följande alternativ.

3M ™ SecureFit ™ . De har den högsta optiska klassen, snedvrider inte färgen, används för skydd mot ultraviolett strålning, damm och partiklar som flyger med hög hastighet. Finns i klara, gula, blå och grå nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

3M ™ Solus ™ 1000 . De har ytterligare skydd mot repor, objektivets genomskinlighet bibehålls även efter mycket torkning och tvätt. Kan användas med tinningar eller elastiskt band. De används för att skydda mot ultraviolett strålning och rörliga partiklar. Utrustad med mjukare tinningar och näsbroar. Finns med klara, gula och grå linser.

Bild
Bild
Bild
Bild

3M ™ Metaliks ™ 71460-00002M; 3M ™ 2741 öppna glasögon, AS / AF; 3M ™ Solus ™ 1000 S1202SGAF-EU; 3M ™ SecureFit ™ 202 SF202AF-EU … Instanser med grå linser skyddar ögonen på ett tillförlitligt sätt från små partiklar av damm, solljus, exponering för kemikalier. Dessa modeller är också utrustade med ytterligare mjuka fästen på templen.

Bild
Bild
Bild
Bild

3M ™ Virtua AP 71512-00000M . Glasögon med klar eller grå lins för dammskydd. De har ytterligare skydd för ögonbrynen, snygg design, låg vikt och låg kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

3M ™ besökare 71448-00001M . De klara glasen på dessa glasögon har ingen ytterligare beläggning. Kan användas över korrigerande glasögon, inte avsedda för långvarig användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

3M ™ 2820, 2821, 2822 . Glasögon i denna serie har bärnstensfärgade, transparenta eller grå linser. De kan användas om rummet är dåligt upplyst. Det finns möjlighet att justera linsernas lutningsnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd typ

Stängda glasögon, förutom vanliga linser och ramar, har ett silikonförslutande gummi med ventiler för ventilation och ett elastiskt huvudband, som gör att du säkrare kan fixera glasögonen och förhindra att de faller av. Företaget tillverkar följande modeller.

3M ™ 2890, 2890S - Stängda glasögon av polykarbonat, med indirekt ventilation. De ger tydlig sikt och används för skydd i mycket dammiga miljöer.

Bild
Bild
Bild
Bild

3M ™ 2890A - stängt skydd av acetat, presenterat i 2 typer: med indirekt ventilation och utan ventilation. Ge tillförlitligt skydd i rum som förorenats av avdunstning av organiska föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla skyddsglasögon är tillverkade under förutsättning att speciella skyddsmasker används. För detta är glasögonens konturer idealiskt matchade med annan skyddsutrustning.

Val av hemligheter

Huvudkriteriet för att välja ögonskydd är rätt val av en eller annan typ, beroende på arbetets art och graden av förorening av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, när du köper, bör du kontrollera:

  • produkters äkthet, eftersom produkter av låg kvalitet inte ger pålitligt skydd och kan vara hälsoskadliga;
  • glasögonens kvalitet - inga repor, spån eller andra skador.
  • grad av komfort - du bör välja en modell som är lämplig i storlek.
  • i arbetsförhållanden i dåligt upplysta rum, rekommenderas det att föredra modeller utrustade med ficklampa.

Se videon nedan för mer information om ZM -glasögon.

Rekommenderad: