Lim För Luftbetongblock: Limskum För Block, Beräkning Av Förbrukning Per 1 M3 Luftbetong, Funktioner För Användning Av Vinterfrostbeständig Komposition

Innehållsförteckning:

Video: Lim För Luftbetongblock: Limskum För Block, Beräkning Av Förbrukning Per 1 M3 Luftbetong, Funktioner För Användning Av Vinterfrostbeständig Komposition

Video: Lim För Luftbetongblock: Limskum För Block, Beräkning Av Förbrukning Per 1 M3 Luftbetong, Funktioner För Användning Av Vinterfrostbeständig Komposition
Video: Casco XtremFix+ 2024, April
Lim För Luftbetongblock: Limskum För Block, Beräkning Av Förbrukning Per 1 M3 Luftbetong, Funktioner För Användning Av Vinterfrostbeständig Komposition
Lim För Luftbetongblock: Limskum För Block, Beräkning Av Förbrukning Per 1 M3 Luftbetong, Funktioner För Användning Av Vinterfrostbeständig Komposition
Anonim

Byggandet av gasbetongbyggnader blir allt vanligare för varje år. Gasbetong är mycket populärt på grund av dess prestanda och lätthet. Under byggprocessen behövs inte murbruk från det, eftersom användning av cement i kompositionen leder till grova sömmar. Därför rekommenderar experter att köpa speciella lim.

Bild
Bild

Sammansättning och egenskaper

Limet för gasblock är baserat på cement, polymerer, mineralmodifierare och sand. Varje komponent är ansvarig för specifika egenskaper: styrka, fuktbeständighet, plasticitet och andra.

Bild
Bild

De viktigaste egenskaperna hos limlösningen för luftbetongblock:

  • motståndskraft mot hög luftfuktighet - 95%;
  • storleken på en korn av fyllmedlet - 0, 67 mm;
  • Exponeringstid - 15 minuter;
  • använd temperatur - från +5 C till +25 C;
  • blockkorrigeringstid - 3 minuter;
  • torktid - 2 timmar.
Bild
Bild

Limmet består av:

  • huvudbindemedlet är Portlandcement;
  • finkornig siktad tvättad sand av hög kvalitet;
  • ytterligare material - modifierare som skyddar mot sprickbildning vid höga temperaturer och håller vätskan inuti materialet;
  • polymerer som kan fylla alla ojämnheter i ytan och öka vidhäftningsgraden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilda tillsatser i limets sammansättning hjälpte till att få den lägsta värmeledningsförmågan. En sådan komposition används för att lägga gasblock, skumblock som har vattenabsorberande egenskaper liknande polyuretanskum.

Fördelar och regler för användning

Användningen av en cement-sandbruk för ett gasblock har följande fördelar:

  • minsta skikttjocklek - 2 mm;
  • hög plasticitet;
  • hög vidhäftningsgrad;
  • motståndskraft mot hög luftfuktighet och svår frost;
  • förbättrade värmeisoleringsegenskaper på grund av frånvaron av värmeförlust;
  • även läggning av material;
Bild
Bild
  • snabb vidhäftning;
  • ytan krymper inte efter torkning;
  • låg kostnad med låg förbrukning;
  • enkelhet och användarvänlighet;
  • hög hållfasthet, vilket säkerställs av minsta tjocklek på sömmarna;
  • låg vattenförbrukning - för 25 kg torr blandning räcker det med 5,5 liter vätska.
Bild
Bild

Lösningen hjälper till att minska fukt, eftersom den drar den till sig . Fukthållande komponenter förhindrar att mögel sprids på luftbetongblock och förbättrar prestandan.

För att förbereda limmet är det nödvändigt att tillsätta vätska till det torra koncentratet i en viss mängd, vilket anges på förpackningen. Den resulterande blandningen blandas vanligtvis med användning av en elektrisk borrfäste. Kompositionen kan användas i flera timmar utan stelning under lång tid. Rationell användning av lim och beredning av det erforderliga antalet portioner minimerar dess förbrukning.

Bild
Bild

Korrekt användning av luftbetongblocklim:

  • förvaring på en varm plats (över +5 C);
  • blanda endast med varmt vatten (inte högre än +60 C);
  • gasblock måste rengöras från snö, eftersom limets egenskaper kan försämras;
  • lagring av limspatlar i varmt vatten;
  • användning av rätter endast för lösning, annars är det hög sannolikhet att andra föroreningar uppträder, vilket ökar skiktets tjocklek, och detta leder till överdriven förbrukning av lim.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Idag är två typer av lim vanliga, olika i säsong:

  • Vitt (sommar) lim liknande autoklaverad luftbetong och består av specialportlandcement. Detta gör att du kan spara på inredning. I det här fallet visar sig ytan vara monokromatisk och lätt, det finns ingen anledning att dölja sömmarna.
  • Vinter, eller universell består av speciella komponenter som gör att limmet kan användas vid låga temperaturer. När du väljer en sådan komposition bör dock vissa begränsningar beaktas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vintertyper av lim används oftast i norra regioner . Även om de innehåller speciella frostbeständiga komponenter finns det fortfarande temperaturgränser. Vinterlösningar kan inte användas vid lufttemperaturer under -10 C.

Vid byggnadsarbete på vintern är det nödvändigt att ta hänsyn till att limet för luftbetongblock måste ha en temperatur över 0 C. Annars försämras vidhäftningen och skador kan uppstå efter reparation.

Förvara vintertyper av lim endast i varma rum. Koncentratet blandas med vatten i värme vid dess temperatur upp till +60 C. Den resulterande kompositionen bör ha en temperatur på minst +10 C. På vintern förlorar murverkskompositionen snabbt sina användbara egenskaper, så det rekommenderas att konsumera det inom 30 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den vanligaste kompositionen för luftbetongblock är Kreps KGB-lim, som har fördelar som effektivitet, högteknologisk, minimal fogtjocklek. Tack vare minsta fogtjocklek förbrukas mindre lim. I genomsnitt krävs 25 kg torrt koncentrat per kubikmeter material. "Kreps KGB" kan användas för både inredning och exteriör.

Kompositioner är bland de mest ekonomiska medlen för att lägga luftbetong . Dessa inkluderar cement, fin sand och modifieringsmedel. Medeltjockleken på interblock -sömmarna är högst 3 mm. På grund av minsta tjocklek upphävs bildandet av kalla broar, medan murverkets kvalitet inte försämras. Den härdade murbruk ger tillförlitlighet vid låga temperaturer och mekaniska påfrestningar.

Andra lika vanliga vintertyper för lim inomhus och utomhus är PZSP-KS26 och Petrolit, som är enkla att använda och har god vidhäftning och frostbeständighet.

Idag finns det en mängd olika lim för luftbetong på marknaden för byggmaterial. Valet av material bör närma sig kompetent, eftersom strukturens integritet beror på det. Experter rekommenderar att lita på endast betrodda tillverkare med bra recensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konsumtion

Förbrukningen av limlösning för luftbetong per 1 m3 beror på:

  • Kompositionens egenskaper. Om det finns en stor mängd sand och modifieringsmedel i lösningen förbrukas mer lim. Om det finns en hög procentandel av bindemedelskomponenten sker inga överskridanden.
  • Literacy styling. Nybörjare kan tillbringa mycket komposition, medan kvaliteten på arbetet inte ökar.
  • Förstärkande lager. Om ett sådant lager tillhandahålls ökar materialförbrukningen.
  • Gasblock defekter. Vid arbete med defekt material finns det en hög risk för limöverskridande, eftersom ytterligare ett antal fixturer måste användas för att få en perfekt plan yta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förbrukningen beror också något på faktorer såsom geometrin på blockens yttre yta och väderförhållanden. Praktiken visar att i genomsnitt förbrukas en och en halv påse torrt koncentrat per kub.

Information med data är markerad på varje flaska med limkoncentrat . Det finns också information om den genomsnittliga förbrukningen. Det är viktigt att känna till en regel: vita och frostbeständiga lim med en genomsnittlig förbrukning på mer än 30 kg per kubikmeter murverk används för block med vissa brister. För att öka tjockleken är det dock inte tillåtet att spendera för mycket.

För att exakt bestämma limhastigheten är det nödvändigt att använda formlerna för att beräkna förbrukningen av torr sammansättning per kubikmeter murat material baserat på höjden, längden på gasbetongblock och tjockleken på fogarna per 1 m2. Ett meningslöst slöseri med tid kommer att vara beräkningen av medelindikatorer, eftersom konsumtionen av limlösningen i varje fall bestäms individuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom tillverkare försöker producera mer ekonomiska produktalternativ kan man dra slutsatsen att tjocka sömmar är helt värdelösa. Trots allt indikerar inte alltid tjocka lager och ett högt innehåll av murade komponenter på ytan väggens styrka, och när det gäller värmeisoleringsegenskaper är detta tillvägagångssätt förlorat.

Ansökan

Lim för luftbetongblock används för att lägga tegel, slaggblock, skumbetong, luftbetong och keramiska plattor. Med sin hjälp jämnar de vanligtvis ut ytan på väggar, kitt.

Nödvändiga verktyg:

  • behållare för blandning av torrt koncentrat med vätska;
  • borrfäste för enhetlig blandning tills en tjock gräddfilskonsistens erhålls;
  • mäta rätter för att upprätthålla rätt proportioner.

Limlösningen appliceras med en spackel av stål eller skåra, skopspackel för luftbetongblock vertikalt och horisontellt.

Bild
Bild

För att förbereda limmet måste du tillsätta 5, 5 liter varm vätska (15-60 C) till en förpackning med torr blandning. Massan ska visa sig vara homogen, utan klumpar. Därefter är det nödvändigt att låta lösningen bryggas i 10 minuter och sedan blanda igen. Eftersom limmet är lämpligt för användning inom ett par timmar kan du inte omedelbart tillaga hela volymen, knåda det i små portioner.

Innan limet appliceras är det nödvändigt att torka bort damm, smuts och fukta blockens yta något. Skikttjockleken bör inte överstiga 2-4 mm.

För att skydda mot hud- och ögonkontakt med lim rekommenderas att bära skyddskläder och arbetshandskar. Användning av andningsskydd eller gasbind i detta fall är inte överflödigt.

Bild
Bild

Läggteknik

Den självhäftande lösningen appliceras på de tidigare beredda blocken i ett enhetligt tunt lager. Det andra blocket läggs på det första lagret och jämnas ut.

För självläggning av luftbetongblock är det viktigt att veta att en cementkomposition används för den första raden. Därför konsumeras i det här fallet nästan 2 gånger mer lösning än den beräknades.

Överskott av lim kan tas bort omedelbart eller efter torkning med en murslev . Blockens position kan korrigeras inom 15 minuter med hjälp av en gummiklubba. Justera sedan ytan försiktigt. För att skydda mot snabb torkning av murverket kan du täcka ytan med folie eller presenning.

Bild
Bild

Hur man blandar lim för luftbetong murverk beskrivs i detalj i videon.

Rekommenderad: