Lim För Gassilikatblock: Produktionsegenskaper, Förbrukning Per 1 M3, Beräkning Av Mängden Lim Per Kub, Vinterversion, Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Lim För Gassilikatblock: Produktionsegenskaper, Förbrukning Per 1 M3, Beräkning Av Mängden Lim Per Kub, Vinterversion, Tillverkare

Video: Lim För Gassilikatblock: Produktionsegenskaper, Förbrukning Per 1 M3, Beräkning Av Mängden Lim Per Kub, Vinterversion, Tillverkare
Video: Rätblock och kub volym 2024, April
Lim För Gassilikatblock: Produktionsegenskaper, Förbrukning Per 1 M3, Beräkning Av Mängden Lim Per Kub, Vinterversion, Tillverkare
Lim För Gassilikatblock: Produktionsegenskaper, Förbrukning Per 1 M3, Beräkning Av Mängden Lim Per Kub, Vinterversion, Tillverkare
Anonim

Moderna metoder för att bygga privata hus glädjer sig åt deras mångfald. Tidigare när man tänkte på att bygga sitt eget boende visste folk säkert: vi tar en tegelsten, vi väljer allt annat längs vägen. Idag har situationen förändrats något, intresset för nybyggda utvecklare har förskjutits mot porösa gassilikatblock. Detta material är bra eftersom det har en nästan perfekt plan yta, har goda värmeisoleringsegenskaper, är bekvämt och enkelt att installera. En annan obestridlig fördel är användningen av en speciell bindningskomposition, vars egenskaper kommer att diskuteras vidare.

Särdrag

Limmet som används för att bygga hus från gassilikatblock är en mångsidig blandning av element som gör att det porösa byggmaterialet kan bindas ihop så enkelt och snabbt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddragen i detta lim är dess främsta fördelar jämfört med det klassiska cementmurbruk:

  • Låg värmeledningsförmåga. Detta beror på frånvaron av tomrum i sömmarna och de så kallade "kalla broarna".
  • En hög andel vidhäftning till vilken yta som helst. Limmet är universellt för alla block: klassiska och keramiska tegelstenar, skum och betong med mera.
  • Ekonomisk konsumtion. På grund av lagrets minsta tjocklek för härdning (högst 7 mm) är förbrukningen av lim 6-8 gånger mindre än förbrukningen av cementbruk, vilket avsevärt påverkar den totala kostnaden för byggmaterial.
  • Mångsidigheten hos denna komposition ligger i det faktum att den kan användas som ett medel för att jämna ut ytan i horisontell och vertikal riktning.
  • Driftskomfort. Den främsta bekvämligheten med limet för gassilikatblock är att det är lätt att blanda, lätt att applicera och inom 15 minuter efter applicering kan blockets position ändras.
  • Förekomsten av blandningar för arbete under den kalla årstiden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis, med så många fördelar, är det mycket svårt att inte titta på limets främsta nackdelar för porösa ytor. Bland annat, till exempel, anges ofta kravet på en nästan perfekt ytjämnhet. Och också den höga kostnaden för påsen - från 150 till 250 rubel per 25 kg. Alla dessa nackdelar kompenseras dock av blandningens fördelar.

På grund av en mängd olika tillverkare och former för tillverkning av lim för gassilikatblock kan du välja det mest lämpliga alternativet för dig.

Visningar

Limproduktionen är koncentrerad till två huvudgrupper: vinter- och sommarversioner. Eftersom det kan vara nödvändigt att bygga ett hus av gassilikatblock på vårt lands territorium när som helst på året, är detta plus mycket tilltalande.

Frostbeständigt lim ska användas vid en temperatur som inte är högre än +5 och inte lägre än -15 grader Celsius … Detta garanterar maximal effekt, utan fel, krympning och sprickor. Så, till exempel, om limtorkningsprocessen ägde rum vid en temperatur på 10-20 grader, finns det risk för sprickor i sömmarna och, som ett resultat, berövande av gassilikat dess främsta fördel - låg värmeledningsförmåga. På så sätt kommer all värme att fly genom väggarna.

Bild
Bild

Som regel är luftbetong och andra porösa block inte rädda för ett kraftigt temperaturfall. Här spelas huvudrollen av den korrekta tekniken för applicering av murbruk som håller ihop dem, användning av armering för att säkra strukturen som helhet, d.v.s.strikt följa instruktionerna som beskrivs på påsen med blandningen, samt råd från proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan trevlig innovation de senaste åren är frigöring av lim för gassilikatblock i skumformat . Förutom montering säljs limskum i cylindrar, vilket kräver en speciell konstruktion "pistol". Det enda "men" i användningen av denna typ av lim för porösa strukturer är dess ofärdiga godkännande. Det finns inga uppgifter om hur länge en sådan färdig blandning kan hålla och hur bra den är.

Som ni vet berömmer varje sandpiper sitt träsk. Detsamma händer med de ledande tillverkarna av byggblandningar. Det finns många av dem och de är alla väldigt aktiva i att distribuera sina produkter och kallar det som mest. Låt oss försöka lista ut det.

Bild
Bild

Tillverkare

Det idealiska alternativet är att köpa gassilikatblock och limma dem från en tillverkare. Detta ökar omedelbart effektiviteten och hållbarheten för den framtida byggnaden. Men vissa företag kan medvetet prissätta högre på sina blandningar. Därför vet erfarna proffs från vem det är bättre att köpa block, och från vem - lim. Låt oss ta reda på det "med namn".

Aerostone - en blandning från fabriken i Dmitrovsky av luftbetongprodukter. Finns i vinter- och sommarversioner. Cementbaserad produkt med tillsats av vattenhållande polymertillsatser.

" Zabudova ". Det anses vara ett av de bästa limmen för arbete i kallt väder till ett lågt pris - cirka 120 rubel per påse. Det är lätt att blanda och applicera även vid -15, krymper inte, låter sig inte påverkas av miljön och atmosfäriska fenomen.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Prestige " bekväm att använda inte bara med gassilikatblock, utan också med andra porösa plattor. Det tar minst tid att göra en limblandning.

Bonolit Nogin -företaget "Bonolit - bygglösningar". Detta lim är absolut miljövänligt och säkert. Det har inga giftiga konstgjorda föroreningar. Den kan användas både för att lägga block utanför och för internt arbete.

Bild
Bild

Unic uniblock - en av de mest populära tillverkarna av lim- och gassilikatblock. De främsta fördelarna med denna speciella blandning är en komplett uppsättning egenskaper som gör det möjligt att göra den mest effektiva, funktionella och hållbara byggnaden:

  • höga värmeisoleringsegenskaper;
  • motståndskraftig mot fukt och extrema temperaturer;
  • utmärkt plasticitet gör att du kan ändra blockets position inom 20-25 minuter efter installationen;
  • miljövänlighet;
  • mellanklass.
Bild
Bild
Bild
Bild

Aeroc producerat av företaget för produktion av luftbetong "Aerok SPb" i staden Sankt Petersburg. Det färdiga materialets höga hållfasthet och det unika tunna skiktet (upp till 3 mm) för detta lim till de ledande positionerna på byggmaterialmarknaden i Ryssland.

" Vinna " - multikomponentblandning baserad på cement, kvartssand och ytterligare polymerinslutningar. Sammansättningen av detta lim upprepar nästan fullständigt sammansättningen av de viktigaste gassilikatblocken på den ryska marknaden idag. Det är denna kvalitet som gör att den kan fästa vid ytan så exakt och snabbt som möjligt och bildar en unik monolitisk struktur som inte är rädd för fukt, frost och värme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är de främsta kända tillverkarna av lim för gassilikatblock, som har bekräftat sin titel på de bästa användningsåren. Denna lista innehåller inte blandningar som liknar egenskaper: Thermocube (Kostroma), Poritep (Ryazan), Eco (Yaroslavl), som är mindre populära, men på inget sätt är sämre än sina mer kända "kollegor".

Att välja en bra blandning är enkelt. Baserat på erfarenhet från proffs, dina egna behov och stil kan du få ett utmärkt resultat för lite pengar, men av utmärkt kvalitet. Det viktigaste är att följa alla nödvändiga krav och teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

När du väljer ett visst limmärke bör följande kriterier följas.

Tillverkarens namn . Mycket ofta finns det lömska endagsföretag som producerar reklammaterial av låg kvalitet som visar sig vara fiktion och inte ger önskat resultat och ibland skadar byggnaden. För att inte misstas och inte falla för bedrägerier är det bättre att lita på kända och beprövade märken, och också komma ihåg att en kvalitetsprodukt inte kan vara billig.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Förpacknings- och lagringsförhållanden . När du väljer en produkt på ett lager, var uppmärksam på hur den lagras omedelbart. Hög luftfuktighet i rummet, en kraftig temperaturförändring, skador på förpackningen, en påse med suddiga bokstäver och företagets logotyp - allt detta är tydliga vittnen till en blandning av dålig kvalitet. Detta material är lika bra, underlagt lagringsreglerna, eftersom det är äckligt när minst en parameter inte motsvarar verkligheten.
  • Efter vikt . Gå aldrig med på att köpa lim för gassilikatblock utan förpackning. Ingen kan ge dig 100% garanti för att det inte finns några undermåliga föroreningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha bestämt dig för tillverkaren av lim för gassilikatblock kan du börja beräkna materialförbrukningen. Ofta anger alla företag detta värde på förpackningen av sina produkter, men denna information är bara en referens, därför är det nödvändigt att beräkna förbrukningen av lim per kub av block för varje enskilt fall.

Huvudparametern som mängden lösningsförbrukning per 1 m3 beror på är skiktets tjocklek. Om denna indikator inte är mer än 3 mm, kommer mängden lim i genomsnitt från 8 till 9 kg per kubikmeter. Med en skikttjocklek på 3 mm eller mer ökar förbrukningen av den färdiga blandningen 3 gånger och är 24-28 kg för samma ytarea.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att på något sätt optimera förbrukningen av lim kan du tillgripa följande tekniska knep

  • Ytförberedelse . Ett av de viktiga kriterierna när man lägger gassilikatblock med specialiserat lim är perfekt jämnhet. Ju smidigare block, desto mindre blir förbrukningen av byggblandningen.
  • Överensstämmelse med tekniken för att förbereda lösningen . Ta bara och knåda limet för att lägga gassilikatblock, som deg för pajer, kommer inte att fungera. Det har också ett eget system: för det första hälls limpulvret direkt i vattnet som samlas i en ren behållare (en plast eller galvaniserad hink är idealisk); för det andra sker omrörning i två steg, med en kort paus (5-7 minuter, inte mer); för det tredje bör du inte rikta en stor volym av blandningen på en gång, eftersom du kanske inte hinner använda allt före stelningstiden (för de flesta tillverkare är denna tid begränsad till 2 timmar).
  • Ansökningsmetoder spelar också en viktig roll för att minska limförbrukningen. Så till exempel är huvudverktyget för att lägga blandningen en spatel med tänder. Det är bättre att lägga gassilikatblock 10 minuter efter applicering av limmet, trycka fast och knacka på ytan med en gummihammare.
Bild
Bild

Den första raden block blockeras aldrig. Det finns alltid en grund under den första "linjen" av hela strukturen: betongbeläggning, skruvhögar och så vidare. Så hela byggnaden blir mycket mer stabil och hållbar.

Det här är de viktigaste knepen som måste användas i arbetet för att minimera förbrukningen av lim för gassilikatstrukturer utan att kompromissa med kvaliteten.

Bild
Bild

För att placera blocken så exakt som möjligt, och mellan dem - lager av lim, är det nödvändigt att använda blandningar som är utformade för ett specifikt enskilt fall: för inomhus- eller utomhusarbete, för att lägga gassilikatblock vid höga eller låga temperaturer.

Det bör också komma ihåg att minimitiden för limhärdning i ett block eller en panelstruktur är 24 timmar. Men det bästa och slutliga resultatet observeras inte tidigare än den tredje dagen efter installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överensstämmelse med de viktigaste indikatorerna för temperatur och luftfuktighet möjliggör konstruktion av en gassilikatstruktur använda speciallim snabbt, enkelt och effektivt, även för en nybörjare som inte har ytterligare färdigheter eller utbildning. Naturligtvis är det mycket viktigt att få stöd av professionella murare och erfarna byggare i denna svåra uppgift, så att du senare bara kan glädjas och njuta av det positiva resultatet av dina egna ansträngningar.

Rekommenderad: