Klisterlim Utomhus: Frost- Och Vattenbeständiga Utomhusalternativ, Utomhusklinkerplattor

Innehållsförteckning:

Video: Klisterlim Utomhus: Frost- Och Vattenbeständiga Utomhusalternativ, Utomhusklinkerplattor

Video: Klisterlim Utomhus: Frost- Och Vattenbeständiga Utomhusalternativ, Utomhusklinkerplattor
Video: Tommy lägger stora klinkerplattor 2024, April
Klisterlim Utomhus: Frost- Och Vattenbeständiga Utomhusalternativ, Utomhusklinkerplattor
Klisterlim Utomhus: Frost- Och Vattenbeständiga Utomhusalternativ, Utomhusklinkerplattor
Anonim

Idag är det många som dekorerar sina hem med kakel. Detta material är allmänt representerat på den moderna byggmarknaden. Idag kommer vi att prata om vilket kakellim som är bäst att välja för utomhusdekorationsarbete.

Bild
Bild

Särdrag

För närvarande finns ett brett utbud av olika typer av kakellim i järnaffärer. Var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar. Det bör komma ihåg att när du väljer det är det nödvändigt att ta hänsyn till de yttre förhållandena där brickan ska placeras. Uteområdet i ett bostadsutrymme kommer ofta att utsättas för extrema temperaturförändringar. Så att plattan inte kollapsar och förblir i sin ursprungliga form, när du lägger den, måste du använda speciella typer av frostbeständigt lim. Dessutom måste en sådan bas vara vattentät för att undvika skadliga effekter av snö och annan nederbörd på strukturen på vintern.

Ganska ofta dekorerar jag med en kaklad keramisk beläggning inte bara klinkerns främre del av bostaden, utan också gatudekorativa stigar, trottoarzoner. När du lägger kakel i dessa utrymmen bör du välja inte bara frostbeständigt och fuktbeständigt, utan också starkt, pålitligt lim. När allt kommer omkring utsätts dessa platser på webbplatsen ofta för betydande viktbelastningar och kraftiga temperaturfluktuationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

Alla frostbeständiga typer av kakellim har en liknande sammansättning, som innehåller flera komponenter.

  • Organiska och mineraliska ämnen . Det är på dessa element som styrkan och hårdheten i den framtida kompositionen beror. De ger hållbarhet och bra limkvalitet.
  • Polymerer i form av vattenhaltiga dispersioner . Denna komponent behövs för att alla ämnen ska återgå till sitt ursprungliga tillstånd när de blandas.
  • Cellulosaeter . Det behövs för att ge lösningen den erforderliga graden av viskositet.
  • Fyllmedel . Oftast används dolomit, kvartssand eller enkel kalksten som dessa komponenter.
  • Magnesium, kalcium, aluminium . Dessa komponenter ger vidhäftningsblandningen ytterligare styrka. Dessutom ökar de avsevärt limets effektivitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Som regel är kakellimblandningar av två typer - universella och förstärkta. Det första alternativet är idealiskt för små strukturer på gatan eller för inredning, medan det är bättre att inte använda dem för tunga, massiva keramiska delar. Den andra typen är utmärkta alternativ för stora beläggningar, som därefter kommer att utsättas för ganska stora belastningar.

Det är viktigt att komma ihåg att den förstärkta typen har utmärkta tätningsegenskaper ., vilket gör det möjligt att lägga olika typer av keramiska produkter. Det skiljer sig också från den universella limblandningen i en högre grad av frostbeständighet och fuktbeständighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta lim används ofta vid utformning av golvbeläggningar, trottoarer, dekorativa stigar.

Mångfald

Specialister delar in alla kakellim i tre huvudgrupper, beroende på sammansättningen.

  • Epoxibaserad . Huvudkomponenten i denna komposition är ett speciellt epoxiharts. Hela lösningen består av bara två huvudelement. Den säljs som regel färdig.
  • Cementbaserat . Denna komposition är mycket populär bland konsumenter. Det är idealiskt inte bara för externa, utan också för inredningsarbete. Förbrukningen av detta lim är stor jämfört med andra typer av baser. Men man bör komma ihåg att det monetära värdet av ett sådant urval är mycket lägre än andras.
  • Dispersion kakel lösning . Det, liksom den epoxibaserade kompositionen, säljs omedelbart färdigt. Det är det mest praktiska att använda. Det bör också noteras att en sådan lösning är utmärkt för ojämna grova ytor (för fixering av keramik på andra plattor, färg eller trä).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer ett lim för yttre dekoration måste du inte bara vara uppmärksam på graden av frostbeständighet och fuktbeständighet, utan också på ett antal andra lika viktiga faktorer:

  • graden av absorption av ljud;
  • möjligheten att använda den som kitt för att bli av med oegentligheter och grovhet;
  • hårdhet, styrka;
  • tid att korrigera kakelytan;
  • lösningskonsumtion;
  • lämplig bas för limapplikation;
  • typ av limblandning.
Bild
Bild

Tillverkare

Många konsumenter kan inte bestämma sig för valet av ett lämpligt kakellim. Idag finns det på byggnadsmarknaden ett ganska stort urval av olika frostbeständiga limblandningar för kakel. Varje enskild tillverkares produkter skiljer sig från andra i sina egenskaper och egenskaper.

Bild
Bild

Ceresit CM 17

De flesta experter noterar den höga graden av elasticitet hos denna blandning. Dessutom är detta lim absolut inte rädd för fukt och frost. Den tål höga temperaturfluktuationer (-50 ° C till + 80 ° C). Det är detta prov som många konsumenter kallar ett utmärkt alternativ för applicering mellan basen och stenstrukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Unis 2000

Denna typ av kakellim är också mycket populär bland köpare. Denna limblandning är ganska frostbeständig (från -60 ° C till + 60 ° C). Det bör noteras att tidsreserven för att korrigera materialet bara är 10-15 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ceresit CM 117

Enligt många reparatörer är denna typ av kakellim den mest hållbara. Den kan limma ihop stora betong- och stenplattor. En sådan blandning kännetecknas också av en speciell nivå av fuktbeständighet, därför används den ofta inte bara för utomhusbearbetning utan också för design av bastur, bad och simbassänger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ceresit CM 9

En sådan bas är särskilt fuktbeständig, den är lämplig inte bara för att dekorera fasadens yttre del, utan också för inredning av rummet. Det bör noteras att denna limblandning tål temperaturer som inte är lägre än 15 ° C. Annars kommer den kaklade strukturen inte att vara hållbar och snabbt kollapsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Knauf flex

Ett stort antal experter hävdar att denna typ av lim är perfekt för att lägga keramiska plattor. Den har god fukt- och frostbeständighet (från -50 ° C till + 50 ° C).

Bild
Bild

Men det är värt att notera att om du väljer denna typ av limblandning för yttre dekoration måste du göra en speciell betongbas som ämnet kommer att appliceras på och sedan kommer beläggningen att fästas.

Knauf fliesen

Sådant lim är idealiskt inte bara för inredning, utan också för exteriör. Denna komposition är universell. Det rekommenderas att applicera det i ett tunt lager. Denna blandning har god frostbeständighet, men samtidigt är fuktmotståndet mycket lägre än för andra typer av lim, så den används bäst när man lägger keramiska plattor med vattenabsorberande egenskaper.

Bild
Bild

Knauf fliesen plus

Denna typ av lim har förbättrad frostbeständighet. Ett sådant ämne kan appliceras på betong, gipsfiber och gipsskivor, golv, cement och sandiga gipskonstruktioner. Vid arbete ska det läggas i ett tunt lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att för inredning kan en sådan blandning inte användas i områden med golvvärme.

Vetonit Ultra Fix

Detta lim har extremt hög frostbeständighet (från -80 ° C till + 80 ° C). Som regel används den för massiva keramiska granitprodukter med hög vikt. Det är också viktigt att säga att de produkter som tillverkas av detta företag har utmärkta tätningsegenskaper.

Bild
Bild

Vetonit Ultra Fix Winter

Denna klisterlösning är också mycket frostbeständig. Dessutom kan du enkelt arbeta med det i kallt väder vid minusgrader. Tiden för att justera den kaklade strukturen är bara 10 minuter. Liksom det föregående provet uppvisar det goda hermetiska egenskaper.

Bild
Bild

Kreisel Schnell-Fix106

Detta lim är ett av de lim som torkar snabbast. Det tolererar lätt plötsliga temperaturförändringar och utsläpp av överflödig fukt. Bäst av allt, det håller kakel på betong, cementkalk, cementbetongbaser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men vi får inte glömma att en sådan blandning inte kan användas för att lägga ett varmt golv.

Ivsil Classic

Detta lim används ofta för keramiska plattor och porslin. Det appliceras bäst på en betongbas. En sådan lösning kommer att vara mycket stark och kommer att klara betydande belastningar utan att kollapsa. Det är ganska tillämpligt för områden med varma golv.

Bild
Bild

Ivsil Maxi Plus

En sådan vidhäftande lösning måste appliceras på strukturen i ett tjockt lager. Det är ganska elastiskt, motståndskraftigt mot plötsliga temperaturfluktuationer, mot överskott av fukt. Det bör noteras att detta lim är lämpligt för både utomhus och inomhus efterbehandling. Det kan också användas i områden med golvvärme.

Bild
Bild

När du väljer ett lämpligt alternativ för den yttre dekorationen av ett bostadsutrymme, var noga med att överväga de klimatförhållanden som plattorna kommer att innehålla. Det är också viktigt att ägna särskild uppmärksamhet åt de belastningar som beläggningen kommer att utsättas för, eftersom varje typ av lim har sina egna egenskaper och egenskaper.

Ansökningsregler

Innan du påbörjar beredningen av limblandningen, var noga med att noggrant läsa instruktionerna på förpackningen. Som regel är det i det som det talar om hur man späd basen på rätt sätt och vilken typ av vattenförbrukning och huvudämnet du behöver ta. Det finns trots allt en teknik för varje enskild typ.

Efter spädning av limmet enligt instruktionerna måste det försiktigt appliceras med en speciell spackel på basen . Samtidigt får vi inte glömma att ytan måste förrengöras och behandlas med en primer, annars kommer den självhäftande basen inte att kunna fördelas jämnt över stödkonstruktionens yta, vilket kommer att skapa installationsproblem. Det är bättre att täcka strukturen med ett tunt lager, men det finns också lösningar som måste appliceras i ett tjockt lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta experter rekommenderar att sprinkla det översta lagret av lim med cement. Denna teknik gör att du kan binda små vattenpartiklar som bildas under installationsarbetet. Detta säkerställer att murbruk är jämnt fördelat över hela ytan av underlaget och hjälper till att undvika problem vid kakling.

Dessutom rekommenderar experter ofta att dessutom täcka en av sidorna av kakelbeläggningen med PVA -lim.

Om du inte hade det, använd sedan en vanlig cementpasta. Basen måste först täckas med en liten mängd vatten, och först då måste cementlösningen appliceras på den.

Bild
Bild

Recensioner

Idag använder ett stort antal konsumenter alla typer av lim för yttre kakelbeläggningar. Varje enskilt prov skiljer sig från andra i sina egenskaper och funktioner. För närvarande kan du på Internet hitta ett stort antal kundrecensioner om olika frostbeständiga lim.

Många lämnar sin feedback på företagets produkter Ceresit … Den överväldigande majoriteten av köparna noterar den höga styrkan i denna grund, medan vissa pratar om de övervärderade produkterna i detta företag. En sådan tillverkares lim kommer inte att vara överkomligt för varje konsument.

Bild
Bild

Det finns också många recensioner om företagets limblandningar. Knauf … Vissa människor märker att det är lätt att utföra alla nödvändiga installationsarbeten för efterbehandling med murbruk från denna tillverkare. Detta lim är starkt och hållbart. Dessutom noterade många separat det låga penningvärdet. Nästan alla konsumenter har råd att köpa denna lösning.

Bild
Bild

Ett stort antal recensioner lämnade kunder om företagets lim. Unis … Vissa användare är nöjda med denna grund och pratar separat om ämnets överkomliga pris, dess höga plasticitet. Många hävdar också med säkerhet att en sådan byggnadsblandning är perfekt för installation på komplexa strukturer och på områden med ett varmt golv.

Trots många positiva recensioner kan du hitta negativa reaktioner på denna tillverkares lim på Internet. Köpare klagar på att limblandningen inte håller strukturen väl, vilket resulterar i att kakelbeläggningen ofta lossnar, och även en sådan bas hårdnar för länge.

Bild
Bild

Mycket positiv feedback lämnades av konsumenterna om tillverkarens limlösningar. Vetonit … De flesta berömde separat ämnets höga frostbeständighet och dess förmåga att limma även massiva, tunga porslinsplattor. Enligt vissa kunder kan de produkter som tillverkas av detta företag skryta med sin hållbarhet och höga hållfasthet.

Bild
Bild

Ett stort antal människor lämnade sin åsikt om tillverkarens blandningar Kreisel … De flesta betonar den goda hållfastheten, styrkan och tillförlitligheten hos detta lim. Även om vissa användare sa att det var för svårt att slipa sömmarna på strukturen.

Bild
Bild

Även idag kan du hitta många recensioner om märkeslim Ivsil … Som regel lämnar kunderna positiva åsikter om dessa byggnadsblandningar, och noterar separat deras elasticitet, hållbarhet, användarvänlighet. Dessutom binder dessa lim perfekt ihop tunga och stora keramiska plattor av porslin.

Rekommenderad: