Epoxilim "Moment": Tvåkomponentkomposition "Super Epoxy" I Ett Paket Med 6 Ml, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Epoxilim "Moment": Tvåkomponentkomposition "Super Epoxy" I Ett Paket Med 6 Ml, Recensioner

Video: Epoxilim
Video: Как сделать свинцовые крючки с помощью пресс-форм из бумаги 2024, April
Epoxilim "Moment": Tvåkomponentkomposition "Super Epoxy" I Ett Paket Med 6 Ml, Recensioner
Epoxilim "Moment": Tvåkomponentkomposition "Super Epoxy" I Ett Paket Med 6 Ml, Recensioner
Anonim

Bland de många tillverkarna av monteringsföreningar och lim har varumärket Moment etablerat sig på den positiva sidan. Produkterna används inte bara i hushållsförhållanden, utan också under reparations- och rekonstruktionsarbete. Epoxilim har blivit utbredd och presenteras för kunderna i två former: "Super Eposki" och "Epoxylin".

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområden

Momentlim har ett brett användningsområde. De används för stark och hållbar vidhäftning av olika material, konstgjorda och naturliga. Bland dem finns läder, trä, glas, metall, porslin, sten, keramik med mera. Användaren har möjlighet att ansluta element från samma material eller att kombinera råvaror av olika typer, till exempel trä och läder eller glas och metall.

Produkten är inte lämplig för användning med gummi eller liknande råvaror.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Experter har sammanställt ett antal allmänna fördelar med Moment epoxilim:

  • härdningsprocessen tar några sekunder;
  • transparent sammansättning, på grund av vilken sömmarna blir osynliga;
  • den högsta bindningsstyrkan inträffar några minuter efter att materialet har fastnat vid ytan på de två elementen;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • motståndskraft mot fukt och fukt;
  • limsömmen kan dekoreras med färg utan problem;
  • behåller styrka och elasticitet under påverkan av hushållskemikalier;
  • brett temperaturintervall för arbete - från 40 grader under noll till 100 grader Celsius.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

Limmet är baserat på epoxiharts. Ytterligare element läggs till, vilket ger speciella tekniska egenskaper. För att produkten ska behålla sin flytande form under en kort tid lägger tillverkarna till ett lösningsmedel. Så snart denna komponent avdunstar börjar hartset härda. Resultatet är en tät och säker söm. Externa miljöfaktorer är praktiskt taget oförmögna att förstöra dess densitet.

Optimal användning av lim - för att fästa små delar på varandra och på basen . Detta är möjligt på grund av kompositionens snabba vidhäftning. Om du applicerar limmet på en stor yta torkar det innan det används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Epoxylin

Tvåkomponentkompositionen är utmärkt för följande arbetsfront:

  • jämna ut basen genom att fylla sprickor, små gropar, flis, bucklor och andra defekter;
  • restaureringsarbete avseende byggmaterial;
  • restaurering av olika typer av material genom limning;
  • pålitlig tätning;
  • lokala och mindre reparationer på grund av anslutningen av strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När fogen är härdad kan den poleras, målas och borras efter behov.

Super Epoxy

Det rekommenderas att använda lim för följande ändamål:

  • arbeta med glas och liknande material: kristall, glas, porslin, fajans, keramik, det är möjligt att använda det på glasfiber;
  • tätning av sprickor, luckor och andra brister på ytan;
  • fylla luckor mellan glasytor;
  • anslutning av material med olika struktur och densitet: textilmaterial, trä, metaller (oavsett legering och typ), polystyren, plast, polykarbonat, polyvinylklorid.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommenderas inte starkt för livsmedel som kommer i kontakt med livsmedel . Om du behöver utföra mindre reparationer är det lämpligt att köpa ett eller två små paket så att limmet inte försämras under långtidslagring. Standardvolymen är 6 ml.

Allmänna rekommendationer för användning

Epoxilim av varumärket Moment används ofta och används ofta på marknaden för bygg- och reparationsmaterial, men få köpare vet hur de ska hantera produkten korrekt under användning.

Arbetet måste utföras i skyddskläder . Var noga med att använda handskar. Väl på utsatt hud torkar limmet omedelbart och det kommer att vara mycket problematiskt att ta bort det. Aggressiva ingredienser kan orsaka sår och brännskador. Det rekommenderas starkt att använda andningsskydd för att förhindra att skadliga ångor kommer in i luftvägarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd arbetskläder som du inte har något emot att bli smutsiga. Det är nästan omöjligt att ta bort en kakad limfläck från ett tyg. Var så försiktig och uppmärksam som möjligt.

Experter försäkrar att det är möjligt att använda Super Epoxy -lim utan att ha mycket erfarenhet i denna riktning.

Bild
Bild

Det viktigaste är att tydligt följa instruktionerna och lyssna på råd från mästarna

  • elementen eller ytorna som ska limmas ska rengöras noggrant med sandpapper;
  • ta bort damm och andra främmande partiklar;
  • härdaren och huvudkomponenten, som finns i olika fack, blandas i samma proportioner. Setet levereras med en behållare och en spatel speciellt utformad för detta;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • blanda de två komponenterna noggrant;
  • lösningen måste användas inom 5 minuter, sedan stelnar den och blir helt oanvändbar;
  • efter applicering av lim på de nödvändiga ytorna är det nödvändigt att trycka ihop elementen ordentligt och fixa dem i denna position i 1-2 minuter. För närvarande kan du inte flytta den, annars kommer sömmen att förlora sin enhetlighet och form.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var kan jag få det?

Med tanke på populariteten hos ovanstående märke kommer det inte att vara svårt att hitta den här produkten. Det erbjuds av både stora byggmarknader och små butiker. Du kan också köpa produkten på distans via Internet. För att inte bli offer för bedragare och inte spendera pengar på en falsk, kontakta bara de officiella representanterna för varumärket.

När du väljer en produkt, var noga med att läsa beskrivningen för den ., studera de tekniska specifikationerna, användningsområdet och andra data. Det är också lämpligt att beräkna den erforderliga mängden av kompositionen. Om det här är första gången du utför jobbet eller om du har liten erfarenhet rekommenderas att du köper produkten med en säkerhetsmarginal vid oväntade kostnader eller fel under reparationer.

Bild
Bild

Efter uppackning är det lämpligt att använda limet omedelbart. Beroende på förhållandena i rummet i flera månader kan produkten förvaras i en tätt sluten behållare.

Recensioner

På Internet finns det många recensioner av epoxilim av märket Moment. Efter att ha analyserat tematiska forum, sociala nätverk och andra resurser kan vi med säkerhet säga att de flesta recensioner är positiva.

Mer än 90% av användarna noterade att korrekt användning av epoxiföreningen garanterar ett utmärkt resultat. Kompositionen ansluter tillförlitligt och permanent olika material. De höga tekniska och operativa egenskaperna kompletteras med ett förmånligt pris, som har spelat en viktig roll för produktens distribution och popularitet.

Rekommenderad: