Kallsvetsning "Almaz" (27 Bilder): Instruktioner För Användning Av Universallim För VVS, Hur Länge Det Torkar Och Recensioner Av Värmebeständig Svetsning

Innehållsförteckning:

Video: Kallsvetsning "Almaz" (27 Bilder): Instruktioner För Användning Av Universallim För VVS, Hur Länge Det Torkar Och Recensioner Av Värmebeständig Svetsning

Video: Kallsvetsning "Almaz" (27 Bilder): Instruktioner För Användning Av Universallim För VVS, Hur Länge Det Torkar Och Recensioner Av Värmebeständig Svetsning
Video: Клей-сварка Алмаз. Применение и тестирование. 2024, Mars
Kallsvetsning "Almaz" (27 Bilder): Instruktioner För Användning Av Universallim För VVS, Hur Länge Det Torkar Och Recensioner Av Värmebeständig Svetsning
Kallsvetsning "Almaz" (27 Bilder): Instruktioner För Användning Av Universallim För VVS, Hur Länge Det Torkar Och Recensioner Av Värmebeständig Svetsning
Anonim

Lim som kallas "kallsvetsning" är välkända och används både i Ryssland och runt om i världen. En av representanterna för denna typ av komposition är kallsvetsning "Almaz". På grund av positiva recensioner om dess kvalitet har limmet vunnit popularitet och används ofta i konstruktion och efterbehandling.

Egenskaper

Almaz lim är unikt i sina egenskaper, dess användning skapar inga speciella problem. En trevlig bonus är det rimliga priset på produkten. Utbudet av applikationer är ganska omfattande - verktyget kan användas för en mängd olika arbeten: från reparation av ett vattenförsörjningssystem till limning av bildelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Limmet är förpackat i plastcylindrar och inslaget i cellofan. Den är vit i färgen, men inuti har den en grå kärna, som inte initialt blandas med basen.

Den vita basen är ganska klibbig och kan delvis ligga kvar på händerna när du arbetar . Detta har en dålig effekt på kompositionens grundläggande egenskaper. För att avhjälpa situationen måste du blöta händerna i kallt vatten innan du använder limet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kallsvetsning av detta märke är förpackad i cylindrar av olika storlekar, vilket är bekvämt för konsumenterna. Det är nödvändigt att förbereda för användning endast den erforderliga mängden material, eftersom dess överskott stelnar efter ett tag och det är omöjligt att applicera dem. Därför rekommenderas att inte använda hela blandningen samtidigt, utan i delar.

Innan du blandar limet måste du se till att det är mjukt. Det är också bekvämt att klippa det. Men efter att materialet har blandats blir det fast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

Kallsvetsning "Almaz" består av en härdare och epoxiharts. Till dem läggs fyllmedel av två typer - mineral och metall.

Materialets främsta fördelar:

  • på grund av sin mångsidighet kan detta lim användas i en mängd applikationer;
  • denna typ av kallsvetsning skapar inte problem vid användning, applikationen kräver inte specifika färdigheter och förmågor;
  • arbete kräver inga specifika verktyg, du kan hantera med hjälp av tillgängliga verktyg;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • förpackning i förpackningar av olika storlekar gör köp av svetsning bekvämt för konsumenten;
  • är i en lågpriskategori;
  • svetsning är lätt att lagra, det är ganska opretentiöst och kräver inga specifika förhållanden.
Bild
Bild

Materialets främsta nackdelar:

  • när kompositionen torkar eller redan har torkat är det ganska lätt att bryta den på grund av dess bräcklighet;
  • den används mest i vardagen, eftersom den inte tål allvarliga belastningar och mekanisk påfrestning;
  • om det uppstår klumpar inuti kompositionen under appliceringsprocessen har detta en dålig effekt på produktens kvalitet.
  • materialet kan fastna på en torr yta;
  • relativt kort livslängd, särskilt under negativ påverkan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var tillämpas

I de fall föremål inte kan limas med andra föreningar, rekommenderas att använda kallsvetsning "Almaz". Om ett trasigt keramiskt föremål skadas kraftigt eller om en liten del går förlorad kan lim användas för att återställa det. En figur skulpteras från den, eller det resulterande hålet fylls med material, och efter stelning blir området tätt och delarna fästs säkert.

Denna blandning kan hålla ihop inte bara homogena material, utan också olika i konsistensen . För att göra detta är det nödvändigt att rengöra ytorna noggrant från smuts och damm och sedan avfetta dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda förbehållet är att de återställda föremålen inte tål allvarlig påfrestning och stark mekanisk påfrestning. Kallsvetsning "Universal Diamond" med en volym på 58 g används vid normala temperaturer, det rekommenderas att utesluta deras starka droppar.

Visningar

Kallsvetsning " Diamant " kan variera i volym och sammansättning. När det gäller sammansättning är den indelad i flera typer.

Universellt lim " Union " kan användas i olika riktningar. Typ av yta spelar ingen roll, den används med både homogena och olika material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid reparation av möbler och arbete med trä används kallsvetsning för träbearbetning. Det hjälper till att eliminera delaminering och fäster också bra på själva beläggningarna.

En speciell undertyp av lim används också vid bilreparationer . Med den kan du limma små delar, bli av med chips på maskinkroppen. Används även för restaurering av trådar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid arbete med metallföremål rekommenderas att använda kallsvetsning "Almaz", där det finns ett stålfyllmedel. Kan sammanfoga icke -järnhaltiga och andra typer av metall.

VVS -lim - fukt- och värmebeständigt . När du använder den uppnås täthet. Den används vid arbete med rör och andra VVS -anslutningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjdpunkter på jobbet

Den maximala arbetstemperaturen vid kallsvetsning "Almaz" är +145 grader. Kompositionen stelnar på cirka 20 minuter, men det tar ungefär en dag att stelna helt. Det rekommenderas att applicera lim vid +5 grader.

Innan kompositionen används är det nödvändigt att förbereda ytan . Det måste rengöras från damm och smuts och sedan avfettas.

Bild
Bild

Själva kompositionen måste användas i rätt proportioner. Volymen på den yttre delen ska vara lika med kärnans volym. Limmet blandas tills en mjuk homogen konsistens, varefter du kan arbeta med det.

Om de ytor som ska behandlas med kompositionen är våta måste limet slätas ut för bättre vidhäftning till materialet vid applicering av limmet. Därefter bör en tourniquet appliceras i 20 minuter. Om du behöver påskynda torkningen kan du använda en vanlig hårtork. Vid uppvärmning hårdnar kompositionen mycket snabbare.

Bild
Bild

Rummet där arbetet utförs måste vara ordentligt ventilerat. Användning av handskar är inte överflödig.

Användningsinstruktioner

Användningen av kompositionen bör utföras enligt instruktionerna, i enlighet med alla krav, då kommer det utförda arbetet att glädja en lång tid. Sammanfattningsvis finns det flera steg i arbetet med kallsvetsning "Almaz".

Det är nödvändigt att starta processen med ytberedning . Det rengörs från damm och andra föroreningar och avfettas noggrant.

Därefter blandas limmet. Det är nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt lika stora volymen för de yttre och inre delarna av tåget. Eftersom limmet torkar tillräckligt snabbt är det bäst att använda en liten mängd av produkten för jobbet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Limmet blandas noggrant och knådas . Det ska bli mjukt och likna plasticin i konsistens. Därefter formas de nödvändiga figurerna från det, eller kompositionen appliceras på en av ytorna som ska limmas.

Komplett torkning av kallsvetsning "Almaz" tar ungefär en dag. Därefter är det bearbetade objektet helt klart för användning.

Rekommenderad: