Tätningsmedel "Moment": Hur Länge Torkar Sanitetssilikon För Bad Och Kök, Universal Och Akrylkomposition

Innehållsförteckning:

Video: Tätningsmedel "Moment": Hur Länge Torkar Sanitetssilikon För Bad Och Kök, Universal Och Akrylkomposition

Video: Tätningsmedel
Video: JB Water Weld Test & Review 2024, April
Tätningsmedel "Moment": Hur Länge Torkar Sanitetssilikon För Bad Och Kök, Universal Och Akrylkomposition
Tätningsmedel "Moment": Hur Länge Torkar Sanitetssilikon För Bad Och Kök, Universal Och Akrylkomposition
Anonim

I den moderna världen står ingenting stilla, marknaden erbjuder fler och fler nya, mer mångsidiga material. Många är redan bekanta med produkterna från Henkel, som har producerat Moment -tätningsmedel länge. De används i många branscher, med hjälp av det här verktyget kan du täta sömmar och eventuella sprickor under konstruktion, reparation eller installationsarbete.

Bild
Bild

Särdrag

På hyllorna i järnaffären hittar du ett stort urval av produkter från det tyska företaget Henkel, som har arbetat med byggvaror i över 130 år. Tack vare den senaste utrustningen och ständiga innovationer har företaget länge varit i framkant och producerar ett stort antal nödvändiga och oersättliga varor.

Hittills har Henkel producerat cirka 200 typer av produkter , av vilken en betydande del används av Moment-tätningsmedel och lim, polyuretanskum och självhäftande tejp.

Tätningsmedlet är en pastaaktig substans med en viskös konsistens, denna pasta appliceras på lederna och förhindrar därmed läckage genom luckorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper Henkeltätningsmedel kan du vara säker på deras kvalitet. Andra tillverkare kompletterar ofta sin produkt med olika tillsatser. Utåt återspeglas detta inte på något sätt, men livslängden vid bearbetning med en sådan produkt kommer att bli mycket lägre. Alla företagets produkter har bara de nödvändiga ingredienserna i sin sammansättning, så det finns ingen anledning att frukta för produkternas kvalitet, tätningsmedlet kommer inte att förlora sina egenskaper under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är svårt att föreställa sig hur det var möjligt att klara sig utan material som tätningsmedel, eftersom de har ett antal fördelar:

  • har hög vidhäftning till många material;
  • större elasticitet;
  • materialet är resistent mot negativa manifestationer av miljön, UV -strålar, det har ökat motståndskraft mot svampar och mögel;
  • tål temperaturer från -60 till +350 grader;
Bild
Bild
  • ökat motståndskraft mot fukt;
  • låg kostnad;
  • kan användas på ömtåliga delar;
  • lång livslängd, har hög hållfasthet, slits inte;
  • miljövänlig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta material har tveklösa fördelar, men man bör också varna för dess brister:

  • det är svårt att arbeta med ett tätningsmedel på våta ytor, det fäster dåligt på ytan;
  • inte alla typer av silikon är målbara;
  • vid låga temperaturer och hög luftfuktighet ökar tiden för stelning;
  • det kan vara svårt att arbeta med vissa ytor, till exempel polykarbonat och polyeten.
Bild
Bild

Visningar

Mycket ofta beror kvaliteten på reparationsarbetet på hur korrekt det eller det materialet valdes, eftersom tätningsmedel har en annan sammansättning och omfattning.

På hyllorna i järnaffärer kan du hitta många produkter från ett välkänt företag . Du kan hitta ett en- eller tvåkomponentmaterial, eller så kan du välja ett tätningsmedel med flera komponenter som innehåller speciella tillsatser. Rör om flera-komponenttätningsmedel före användning.

Bland det stora urvalet kan du bli förvirrad, eftersom produkten säljs i olika förpackningar, volymer, kan du hitta material i form av en pasta, kitt eller lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Henkeltätningsmedel finns i förpackningar på 80 ml, 250 ml och 310 ml och liknar formen i en burk. De kan förpackas i filpaket, som korv, med en volym på 300 ml och 600 ml, eller i folierör, mer som en bar.

För alla konstruktionsbehov kan du hitta rätt verktyg: sanitärt, universellt, för arbete med trä- eller betongytor, takläggning, värmebeständigt, den här listan kan fortsätta länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tätningsmedel skiljer sig åt i sammansättning, de kan vara:

  • silikon;
  • akryl;
  • polyuretan;
  • akrylatex;
  • bituminös.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland ett så stort urval är det svårt att avgöra och hitta rätt, som är lämplig för en viss typ av arbete, på olika ytor.

Den mest populära är Moment Herment -serien , de har alla nödvändiga kvaliteter och uppfyller de strängaste kraven för fyllning och tätning av skarvar. Tack vare ett stort urval kan alla erfarna och nybörjare byggare välja rätt material för sig själv, som har alla nödvändiga egenskaper.

Med hjälp av tätningsmedel i serien "Moment Herment" är det möjligt att lösa nästan alla problem i samband med reparationsarbeten, inte bara inom industrin, verktyget hjälper till att lösa många vardagsproblem. Recensioner av vanliga köpare av denna produkt kan också berätta om materialets kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära är silikon- och akryltätningsmedel, de används ofta inom konstruktion, bilindustri. Tack vare gummipolymeren stelnar den elastiska blandningen snabbt även vid rumstemperatur. Typiskt tillverkas sådana tätningsmedel i ett plaströr med ett speciellt munstycke för bekväm pressning ur materialet.

Akryltätningsmedel är ett frostbeständigt material med utmärkt vidhäftning på många ytor. På platser med hög luftfuktighet används inte detta verktyg. Det är vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att uppehålla sig mer i Henkels produkter och överväga de viktigaste egenskaperna och egenskaperna hos de mest populära tätningsmedlen

  • En av dessa produkter kan betraktas som 100% enkomponents silikontätningsmedel "Premium Herment". Produkten har en lätt ättika lukt under härdningsprocessen, god vidhäftning till de flesta byggmaterial. "Premium" är ett elastiskt material med hög vattenbeständighet, motståndskraft mot temperaturer från -40 till +150 grader. Filmens utseende tid - 15 minuter. Inte färgad.
  • När du arbetar med glasytor, använd Herment Silicone Tätningsmedel för Windows och glas. Det är ett enkomponentmaterial som har fungerat bra på glas- och spegelytor. Dessutom har den utmärkt vidhäftning till material som keramik, emalj, aluminium, trä, metall och målade ytor. Har hög vattenbeständighet. Finns i transparenta och vita färger. Inte färgad.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I rum med hög luftfuktighet blir silikonhygienisk tätningsmedel en oumbärlig assistent. Innehåller ett antiseptiskt medel, tack vare vilket det inte bildas mögel och mögel på ytan. Utmärkt vidhäftning till många typer av ytor, inklusive trä, glas, metall, keramik. Tål temperaturer från -40 till +150 grader. Under arbetet känns en svag lukt som snabbt försvinner. Inte färgad.
  • För att täta delar som utsätts för höga temperaturer, använd ett rödbrunt högtemperatur silikontätningsmedel "Herment". Har mycket god vidhäftning till metall, träytor, glas, emalj, keramiska produkter. Värmebeständighet: från - 65 grader till +260 och till och med upp till +315 grader. Vid en temperatur på 23 grader och en luftfuktighet på 50%bildas en film på 10 minuter. Inte färgad.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För tätning av fogar i badrummet, i duschrummet, vid tätning av skarvar, används ett neutralt universellt tätningsmedel av silikon som är lämpligt för många typer av ytor. Som en del av ett antiseptiskt medel, på grund av vilket utseendet på svamp och mögel är uteslutet, är inte rädd för UV -strålning, hög motståndskraft mot fukt. Grout plus tätningsmedel i ett komplex kommer att lösa problemet vid bearbetning av skarvar i våtrum. Inte färgad.
  • Akvarium silikon tätningsmedel används för ytor som utsätts för vibrationer, ofta används för akvarier, terrarier. Vattentätt och elastiskt material. Inte färgad.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Akryl "Premium". Tätar leder och sprickor, som inte har ökad rörlighet, med fönster- och dörröppningar. God vidhäftning till träprodukter, tegel, kakel, gipsytor. Rekommenderas inte för användning på ytor som ständigt finns i vatten. Filmen bildas på 15-30 minuter. Värmebeständighet: från - 20 till + 70 grader. Kan målas.
  • För reparation av tak, vid takläckage, drift av ventilationssystem, används ett material som är baserat på modifierad bitumen, detta är bituminöst tätningsmedel. Lämplig för många byggmaterial, god vidhäftning till betong, tegel, kakel, samt bly och zink. Använd inte en primer, den kan skydda mot korrosion. Värmebeständighet från -30 till +80 grader. Inte färgad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt multifunktionslimet . Detta är en innovativ produkt som kunde kombinera alla de bästa egenskaperna hos andra tätningsmedel, den här produkten tål vridning och vibrationer, kan användas vid hög luftfuktighet och har hög motståndskraft mot kemiska påverkan. Har god vidhäftning till tegel, betong, keramik, målad metall, keramiska produkter. Den används både inomhus och utomhus. Med hög initial vidhäftning. Värmebeständighet från -30 till +80 grader. Färgad.

Dessa produkter bör förvaras i ett torrt rum med en lufttemperatur på +5 till +30 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var används den?

Eventuella haverier eller mindre reparationer i huset är inte fullständiga utan tätningsmedel. I varje rum finns ett jobb för ett visst verktyg. Den kan användas för att täta fogar och sömmar, den är lämplig för arbete i duschrummet och poolen, en oersättlig assistent för badrum och kök. Har svampdödande och antimikrobiella effekter.

Den används för att täta fönster, installera speglar . Det är en utmärkt återställare, den används vid reparation av kakel under installationen. Momentlim eller tätningsmedel används ganska ofta, det används vid tätning av skarvar i ett akvarium eller vid tätning av speglar, i industrin.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av dess kvaliteter är produkten lämplig för tätning av rörfogar, tätningsfogar, fastsättning av VVS -armaturer på väggen. Sanitära badrumstätningsmedel kommer att bli ett oumbärligt verktyg.

Enhäftande tätningsmedel av polypropen hjälper dig att binda hårda plastytor, t.ex. polypropen. Silikon används för värmeisolering av alla lokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med detta material kan du:

  • fyll sömmarna och sprickorna i badrummet, toaletterna, i köket;
  • för tätning av fönsterkonstruktioner och dörrar;
  • lim en spegel i badrummet eller andra rum;
  • fyll i lederna på olika ytor;
Bild
Bild
  • användning vid installation av VVS -utrustning;
  • användning vid tätning av utrustning i köket, andra rum;
  • använd vid fyllning och tätning av skarvar och takfogar;
  • applicera vid fyllning av skarvar i betongkonstruktioner, trä, PVC -plattor;
  • användning för tätning av skarvar i vattentankar, i poolen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tätningsmedlet torkar på olika sätt: härdningstiden beror helt på vilken komposition som användes, produktens kvalitet, hur korrekt och effektivt medlet applicerades.

Vid applicering av ett surt tätningsmedel kan dess härdningstid vara 6-7 timmar vid arbete med ett akrylmedel blir härdningstiden längre - upp till 12 timmar. Efter applicering av Moment -produkten börjar dess gradvis härdning. Efter 20 minuter täcks sömmen med en film, och efter en dag stelnar silikonförslutningsmedlet helt. Om du behöver påskynda torkningen kan du öka lufttemperaturen i rummet eller öka ventilationen, du kan också fukta sömmarna med kallt vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Innan du använder det här verktyget bör du studera instruktionerna och utföra förberedelser för att ta reda på det hur du använder produkten korrekt.

  • När du arbetar med tätningsmedel bör du ta hand om specialkläder, skyddshandskar. Det är viktigt att produkten inte kommer i kontakt med huden.
  • Produktens appliceringsplats torkas bort från smuts och avfettas. Maskeringstejp limmas på dekorativa ytor så att silikonet inte kommer upp på ytan.
  • Använd en monteringspistol för applicering. Metoden för dess användning anges på förpackningen.
  • Patronens kant skärs snett så att tätningsmedlet kan flyta jämnt.
  • Applicera produkten i en vinkel på cirka 45 grader. Du bör inte göra en tjock remsa så att materialet kan torka snabbare, anslut båda sidor, använd en spatel för att bli av med överskott.
Bild
Bild
Bild
Bild

Torkningstiden beror på det lager som läggs på fogen och typen av tätningsmedel. Genomsnittlig full härdningstid är 24 timmar.

Vid tätning av en gängad anslutning i ett värmesystem, gas- och vattenförsörjning används en trådtätning för gängade anslutningar. Tätningstråden är tillverkad av polyamid och fluoroplast och används för att täta rör av metall och plast.

När de börjar linda tråden håller de delen med ena handen och tråden för tätning i den andra handen. Det ska lindas från början av tråden, gör lagret tjockare och fortsätt sedan längs tråden. Tråden lindas medsols, varigenom en jämn fördelning av produkten uppnås.

Bild
Bild
Bild
Bild

Henkels produkter har upprepade gånger visat hur mycket lättare det har blivit att utföra byggnadsarbete, installation och andra typer av arbeten. Varumärket känns igen i många länder, företagets produkter har många fördelar, av vilka de viktigaste är: tillförlitlighet, kvalitet och hållbarhet.

Rekommenderad: